Suomalaisesta tapakulttuurista

t.i.ruskeepaa

Ihmiset kyseenalaistavat toisten ihmisten itsevarmuuden, koska he ovat epävarmoja itsestään eivätkä usko itsevarmuuden olevan tavoitettavissa. He ovat turhautuneita ja epätoivoisia ja yrittävät tuoda toiset alas.

Ihmiset tekevät tätä käyttäen elekieltä. Heidän ruumiinkielensä osoittaa heidän ryhtyvän protektionistisiksi kun kadulla kävelee toinen vastaan. He vähentävät liikkeitään ja töllöttävät suoraan kaukana vastaan tulevaa nuorta miestä. Kohtaamisessa he töllöttävät ohikulkijoita kääntäen päätään kunnes vastaantulijat katoavat näköpiiristä. He hidastavat autolla nopeutta niin, että ohikulkija huomaisi heidän lähettävän signaaleja.

Suomalaiset ovat tottuneet siihen, ettei toinen ryhdy vastarintaan silloin kun heidät haastaa. Siksi suomalaiset uskaltavat tuoda itsensä sille tietylle etäisyydelle kadulla, jossa he uskovat tulevansa huomatuksi. He eivät aristele eivätkä ota huomioon tuntemattomuutta.

He tulevat kontaktietäisyydelle töllöttämään ja elehtimään. Siihen päästyään he vaihtavat protektionisminsa ja heikkouksien merkkien peittelyn konfrontoivaisuudeksi. He pyrkivät viestimään ohikulkijalle, että mitä mieltä he ovat tämän asenteesta.

Ohikulkijan asenne ja henkinen status ovat suomalaisen hyökkäyksen kohde. Ihmiset ryhtyvät konfrontaatioon yhden ihmisen tiettyä samaa asennetta kohtaan eri tavoin ja erilaisilla aktiivisuuksilla. Näin vaikuttavat yksilölliset erot hyökkäävien ihmisten kesken. Keski-ikäiset miehet uskovat voivansa hyökätä jos se on heille spontaanisti tärkeää tai se on prioriteetti heidän sen hetken aktiviteeteissaan. Porvarit hyökkäävät, koska he katsovat havainnoitsijan olevan moraalisesti heikko, sopeutumaton ja vastuuton. Nuoret miehet hyökkäävät aina, koska hyökkäys (tai oikeastaan konformismi) on sääntö statuksesta kilpailevassa koulumaailmassa ja nuorten yhteisössä. Keski-ikäiset passiivis-aggressiiviset naiset hyökkäävät jos he ovat ottaneet sen tavakseen laajalle levinneessä työpaikkakiusaamiskulttuurissa. Lapset eivät hyökkää, koska he ymmärtävät individualismin merkityksen ja rauhanomaisuuden henkilökohtaisen tärkeyden. Työttömät ja matalasti kouluttautuneet aikuiset miehet hyökkäävät, koska he uskovat minunlaisteni nuorten miesten olevan vastaamisvelvollisuudessa ja vanhempien miesten alaisina.

Kun toimii vastoin suomalaisia odotuksia näissä tilanteissa, joihin törmää koko ajan, saa huomata kolmannen eleistä ilmenevän tunnetilan vastaantulijoista. Heidän askeleensa ontuu, heidän kätensä tärisevät, he eivät pysty keskittymään kaupan kassalla laukkunsa täyttämiseen ja kääntyvät takaisin jo lähdettyään, vain kääntyäkseen taas pois päin. Heidän epävarmuutensa tällöin paljastuu. Hyökkäyksen kohde voi kääntää itseensä kohdistuneen haasteen osoitukseksi hyökkääjän heikkoudesta. Suomalainen menettää itsehallintansa ja roolinsa uskottavuuden. Hänen haasteensa osoittautuukin hänen oman huonoutensa ilmentymäksi.

Tämä ilmiö sopii yllättäen työpaikkakiusaamiseen, jossa yritetään pääsääntöisesti osoittaa työtoverin olevan kyvytön. Lisäksi se sopii siihen kuinka nykyaikana nuoret miehet harrastavat systemaattista terrorisointia ilman rajoja. Vuorovaikutuksen perustava tekijä on hyväksyntä, jota annetaan tai jaetaan. Terrorisointia harrastavat kokevat saman asian eri tavalla kuin muut suomalaiset. He ovat oikeastaan rajatapaus. He tarrautuvat hyväksynnän käsitteeseen ja hakevat hallintaa ihmissuhteisiinsa ja elämäänsä tuhoamalla toisten hyväksynnän kokemuksen.

Tämä suomalainen tapa alistaa toisia hyväksynnän (tai sen puutteen) osoituksille voi liittyä myös ennen vallinneeseen sääty-yhteiskuntaan, ja siihen statuskuiluun, joka vallitsi yläluokan ja muun kansan välillä Suomessa. Suomalaiset kokevat itsensä hyvin alhaisiksi, he kohtelevat toisiaan analogisella tavalla, ja sitten kun ihminen osoittautuukin isommaksi henkisesti, he huomaavat olevansa suhteessa heikompia.

2

374

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • t.i.ruskeepaa

      Kaikkien ikäluokkien ja yksilöllisten tulkintojen kesken siinä asiassa, että toisia alistetaan sosiaalisen hyväksynnän osoitukselle tai poisviemiselle, on yhteistä se että koska signaaleja lähetetään salaisella elekielellä, jota muut eivät voi rekisteröidä, he voivat toteuttaa hyökkäyksiään kaikessa rauhassa. Olen kokenut käyttäytyessäni odotuksista poikkeavalla tavalla, että päästyään signaalietäisyydelle ja saatuaan pari kertaa onnistuneen torjunnan minun puoleltani, he palaavat lepotilaan ja takaisin hyökkäystilaan hyvin kevyesti, nopeasti ja helposti. Tämän mahdollistanee myös heidän uskonsa suomalaisten omanarvontunnon heikkouteen. He hakevat alistuvaa reaktiota, jota he sitten käyttäisivät alkuperäiseen tarkoitukseena. He käyttävät väsytystaktiikoita. He eivät koskaan lopeta uusien hyökkäyksien tekemistä, elleivät he usko uhrinsa pystyvän torjumaan ne kaikki, tai toisin sanoen, ellei heidän uhrinsa osoita järkkymätöntä itsevarmuutta hyökkääjän surkeasta tanssiinkutsusta huolimatta. Tämän huomaaminen on vahvin ase suomalaista Tyrannia vastaan. Se on tyhjentävä isku, eivätkä hyökkääjät kestä montaa sellaista.

      • Minna

        Kuka on hullu, jos ei tuo? Ihmispakokauhuinen itsekeskeinen, rahaton tyyppi, jonka pakkomielle on tuijottaa kadulla jokaista vastaantulevaa naista hullunkiilto silmissä - ja muka "analyysimielessä".

        On todella käyttäytynyt "odotuksista poikkeavalla tavalla", siinä ei valehtele. Jos kyseessä ei olisi tuollainen reppana, niin signaalit netin kautta voisivat olla vieläkin vahvempia. Ilmoitti kuitenkin tämä palstan, jossa esiintyy.

        Tässähän on purettu onnistumatonta panoyritystä nurinpäin. Eli ei seisonut ensimmäistäkään kertaa sujuvista puheista huolimatta, vaikka yritystä ja epätoivoista ähellystä oli melkein nauruun asti. Yritin olla kohtelias.

        Että siinä palautetta, kun otat asian noin, ja yleistäen, esille! Missähän se omanarvon puute roikkuukaan? Yksilölistä varmaan, mutta sinulla ainakin jalkojen, ellei myös korvien välissä. Kova olet älyuhossasi se jäi mieleen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1402
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1149
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe