mitä karpalosta

mehun lisäksi

hei
karpalosato näyttää tosi hyvältä! isoja ja paljon.

Olisiko vinkkejä mitä karpalosta muuta kuin mehua. Onko kukaan kokeillut karpalo-"nektaria" siis sellaista, jossa olisi kuoriosakin mukana. Eikö se ollutkin juuri kuoressa oleva väriaine, joka estää virtsatietulehduksia. (Voin muistaa väärinkin, joka tapauksessa karpalon käyttö suojaa virtsatietulehduksilta.)

Kiitos ohjeista jo etukäteen

4

2742

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anita S.

      Kiisseli, tietysti. Karpalokiisseli kermavaahdon kera on mielestäni yksi maailman hienoimpia jälkiruokia!

    • marjatsaloo

      nektarai,ihanaa, varmaan onnistuu karpalostakin.
      Eli: marjat kattilaan pikkutilkka vettä ja hitaalla lämmöllä ja kauan kuumaksi. Aina kun nektaria tulee> toiseen astiaan

    • karpaloa:

      Suosittelen seuraavaa ohjetta:
      KARPALOMOUSSE JA KINUSKIKERMA

      2 dl karpaloita
      3 valkuaista
      1 dl tomusokeria
      (1-2 rkl karpalolikööriä)
      2 dl kuohu- tai vispikermaa
      3 liivatelehteä tilkka kiehuvaa vettä

      KINUSKIKERMA:
      2 dl kuohu- tai vispikermaa
      n. 1/2 dl kinuskikastiketta

      Valmistus: 1.Soseuta karpalot sauvasekoittemella tai tehosekoittimessa. Vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdokssi. Vaahdota kerma ja loput sokerista pehmeäksi vaahdoksi.
      2. Sekoita kermavaahtoon valkuaisvaahto ja soseutetut karpalot. Mausta halutessasi liköörillä.
      3. Liuota liivate tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hiukan ja lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen moussen joukkoon. Annostele mousse jälkiruokakulhoihin ja anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia ennen tarjoilua.
      4. Valmista kinuskikerma. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon valmis kinuskikastike. Sekoita varovasti tasaiseksi ja annostele karpalomoussen päälle. Halutessasi voit lorauttaa lopussa kinuskikastiketta ohuena nauhana kerman ja moussen päälle.
      Olen valmistanut moussen ilman likööriä ja hyvää oli.

    • sitten hilloksi survon

      eli sulatan kuten puolukat, survon ja sekaan sokeria, tulee puolukkahillon kaltainen hillo, tosi hyvää ruoan kanssa.

      pitää vain hieman odottaa että sokeri sulaa marjoihin, mutta ei vie kauan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ootko nainen noin mustis musta

      Onhan se toki imartelevaa kun olet kaunis ja kaikkea muutakin, mutta ehkä vähän kummallista, kun ei varsinaisesti olla t
      Ikävä
      73
      4486
    2. Sen kerran kun siellä käyn

      Voisit olla paikalla💚💛☘️
      Ikävä
      33
      2541
    3. Kumpa tietäisin. Miehelle.

      Vieläkö toivot jotain viestiä, vai suutuitko taas...kun...🤔
      Ikävä
      40
      2374
    4. Ajattelen sinua tänäkin iltana

      Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin
      Ikävä
      21
      1835
    5. Kauan säkin jaksoit

      Minun perässä juosta. Kunnes pahoitit mielen. Kuinka monta anteeksipyyntöä olet vailla? 🧐
      Ikävä
      40
      1722
    6. Sä olet nainen kuuluisa..

      ..etkä mitenkään hyvällä tavalla.
      Suhteet
      82
      1573
    7. Miksi kaipaat

      Ja olet elämässäni vielä kaiken tämän jälkeen? Eikö kaikki ole jo selvää välillämme?
      Ikävä
      25
      1572
    8. Joel Harkimo ja Janni Hussi eroavat

      Tämä on ilon päivä 😊
      Kotimaiset julkkisjuorut
      151
      1397
    9. Mietin tässä T....

      Oletko jo kesälomalla.?Keli on ihanaa, ja sinä nautit veneilystä.... Edelleen käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua..
      Suhteet
      23
      1267
    10. Miehelle...

      Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät
      Ikävä
      90
      1155
    Aihe