mitä karpalosta

mehun lisäksi

hei
karpalosato näyttää tosi hyvältä! isoja ja paljon.

Olisiko vinkkejä mitä karpalosta muuta kuin mehua. Onko kukaan kokeillut karpalo-"nektaria" siis sellaista, jossa olisi kuoriosakin mukana. Eikö se ollutkin juuri kuoressa oleva väriaine, joka estää virtsatietulehduksia. (Voin muistaa väärinkin, joka tapauksessa karpalon käyttö suojaa virtsatietulehduksilta.)

Kiitos ohjeista jo etukäteen

4

2734

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anita S.

      Kiisseli, tietysti. Karpalokiisseli kermavaahdon kera on mielestäni yksi maailman hienoimpia jälkiruokia!

    • marjatsaloo

      nektarai,ihanaa, varmaan onnistuu karpalostakin.
      Eli: marjat kattilaan pikkutilkka vettä ja hitaalla lämmöllä ja kauan kuumaksi. Aina kun nektaria tulee> toiseen astiaan

    • karpaloa:

      Suosittelen seuraavaa ohjetta:
      KARPALOMOUSSE JA KINUSKIKERMA

      2 dl karpaloita
      3 valkuaista
      1 dl tomusokeria
      (1-2 rkl karpalolikööriä)
      2 dl kuohu- tai vispikermaa
      3 liivatelehteä tilkka kiehuvaa vettä

      KINUSKIKERMA:
      2 dl kuohu- tai vispikermaa
      n. 1/2 dl kinuskikastiketta

      Valmistus: 1.Soseuta karpalot sauvasekoittemella tai tehosekoittimessa. Vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdokssi. Vaahdota kerma ja loput sokerista pehmeäksi vaahdoksi.
      2. Sekoita kermavaahtoon valkuaisvaahto ja soseutetut karpalot. Mausta halutessasi liköörillä.
      3. Liuota liivate tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hiukan ja lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen moussen joukkoon. Annostele mousse jälkiruokakulhoihin ja anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia ennen tarjoilua.
      4. Valmista kinuskikerma. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon valmis kinuskikastike. Sekoita varovasti tasaiseksi ja annostele karpalomoussen päälle. Halutessasi voit lorauttaa lopussa kinuskikastiketta ohuena nauhana kerman ja moussen päälle.
      Olen valmistanut moussen ilman likööriä ja hyvää oli.

    • sitten hilloksi survon

      eli sulatan kuten puolukat, survon ja sekaan sokeria, tulee puolukkahillon kaltainen hillo, tosi hyvää ruoan kanssa.

      pitää vain hieman odottaa että sokeri sulaa marjoihin, mutta ei vie kauan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ominaisuutta arvostat eniten hänessä?

      Ihastuksessasi, rakkautesi kohteessa
      Ikävä
      147
      2467
    2. Miksi mies kääntyy poispäin

      Ja teeskentelee, ettei näe minua, kun törmäämme vahingossa? 🫣
      Ikävä
      176
      1694
    3. Kysy jotain kaivatultasi

      Laita tunnisteet molemmista
      Ikävä
      92
      1588
    4. Kerro kaivatustasi.

      1. Minkälainen koti 2. Ammatti 3. Ulkonäkö 4. Ikä
      Ikävä
      69
      1533
    5. Kai me nainen jollain tasolla tykätään

      Toisistamme kun tämä on kestänyt niin kauan
      Ikävä
      79
      914
    6. Kesä, kesä!

      Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k
      Tunteet
      6
      895
    7. Minkälaisesta seksistä

      haaveilet kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      68
      861
    8. Tarkkanäköisyys

      Oon muuten pirun hyvä huomaamaan asioita! Senhän sä varmaan kyllä jo tiesitkin.
      Ikävä
      59
      825
    9. Milloin viimeksi

      Tunsit perhosia vatsassa? 🦋🦋
      Ikävä
      61
      798
    10. Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.

      Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes
      Maailman menoa
      152
      745
    Aihe