mitä karpalosta

mehun lisäksi

hei
karpalosato näyttää tosi hyvältä! isoja ja paljon.

Olisiko vinkkejä mitä karpalosta muuta kuin mehua. Onko kukaan kokeillut karpalo-"nektaria" siis sellaista, jossa olisi kuoriosakin mukana. Eikö se ollutkin juuri kuoressa oleva väriaine, joka estää virtsatietulehduksia. (Voin muistaa väärinkin, joka tapauksessa karpalon käyttö suojaa virtsatietulehduksilta.)

Kiitos ohjeista jo etukäteen

4

2638

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anita S.

      Kiisseli, tietysti. Karpalokiisseli kermavaahdon kera on mielestäni yksi maailman hienoimpia jälkiruokia!

    • marjatsaloo

      nektarai,ihanaa, varmaan onnistuu karpalostakin.
      Eli: marjat kattilaan pikkutilkka vettä ja hitaalla lämmöllä ja kauan kuumaksi. Aina kun nektaria tulee> toiseen astiaan

    • karpaloa:

      Suosittelen seuraavaa ohjetta:
      KARPALOMOUSSE JA KINUSKIKERMA

      2 dl karpaloita
      3 valkuaista
      1 dl tomusokeria
      (1-2 rkl karpalolikööriä)
      2 dl kuohu- tai vispikermaa
      3 liivatelehteä tilkka kiehuvaa vettä

      KINUSKIKERMA:
      2 dl kuohu- tai vispikermaa
      n. 1/2 dl kinuskikastiketta

      Valmistus: 1.Soseuta karpalot sauvasekoittemella tai tehosekoittimessa. Vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdokssi. Vaahdota kerma ja loput sokerista pehmeäksi vaahdoksi.
      2. Sekoita kermavaahtoon valkuaisvaahto ja soseutetut karpalot. Mausta halutessasi liköörillä.
      3. Liuota liivate tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hiukan ja lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen moussen joukkoon. Annostele mousse jälkiruokakulhoihin ja anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia ennen tarjoilua.
      4. Valmista kinuskikerma. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon valmis kinuskikastike. Sekoita varovasti tasaiseksi ja annostele karpalomoussen päälle. Halutessasi voit lorauttaa lopussa kinuskikastiketta ohuena nauhana kerman ja moussen päälle.
      Olen valmistanut moussen ilman likööriä ja hyvää oli.

    • sitten hilloksi survon

      eli sulatan kuten puolukat, survon ja sekaan sokeria, tulee puolukkahillon kaltainen hillo, tosi hyvää ruoan kanssa.

      pitää vain hieman odottaa että sokeri sulaa marjoihin, mutta ei vie kauan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      254
      2213
    2. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      81
      2045
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      98
      1770
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      115
      1579
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      169
      1181
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      65
      1180
    7. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      64
      1019
    8. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      113
      1018
    9. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      33
      1003
    10. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      60
      996
    Aihe