mitä karpalosta

mehun lisäksi

hei
karpalosato näyttää tosi hyvältä! isoja ja paljon.

Olisiko vinkkejä mitä karpalosta muuta kuin mehua. Onko kukaan kokeillut karpalo-"nektaria" siis sellaista, jossa olisi kuoriosakin mukana. Eikö se ollutkin juuri kuoressa oleva väriaine, joka estää virtsatietulehduksia. (Voin muistaa väärinkin, joka tapauksessa karpalon käyttö suojaa virtsatietulehduksilta.)

Kiitos ohjeista jo etukäteen

4

2694

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anita S.

      Kiisseli, tietysti. Karpalokiisseli kermavaahdon kera on mielestäni yksi maailman hienoimpia jälkiruokia!

    • marjatsaloo

      nektarai,ihanaa, varmaan onnistuu karpalostakin.
      Eli: marjat kattilaan pikkutilkka vettä ja hitaalla lämmöllä ja kauan kuumaksi. Aina kun nektaria tulee> toiseen astiaan

    • karpaloa:

      Suosittelen seuraavaa ohjetta:
      KARPALOMOUSSE JA KINUSKIKERMA

      2 dl karpaloita
      3 valkuaista
      1 dl tomusokeria
      (1-2 rkl karpalolikööriä)
      2 dl kuohu- tai vispikermaa
      3 liivatelehteä tilkka kiehuvaa vettä

      KINUSKIKERMA:
      2 dl kuohu- tai vispikermaa
      n. 1/2 dl kinuskikastiketta

      Valmistus: 1.Soseuta karpalot sauvasekoittemella tai tehosekoittimessa. Vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdokssi. Vaahdota kerma ja loput sokerista pehmeäksi vaahdoksi.
      2. Sekoita kermavaahtoon valkuaisvaahto ja soseutetut karpalot. Mausta halutessasi liköörillä.
      3. Liuota liivate tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hiukan ja lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen moussen joukkoon. Annostele mousse jälkiruokakulhoihin ja anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia ennen tarjoilua.
      4. Valmista kinuskikerma. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon valmis kinuskikastike. Sekoita varovasti tasaiseksi ja annostele karpalomoussen päälle. Halutessasi voit lorauttaa lopussa kinuskikastiketta ohuena nauhana kerman ja moussen päälle.
      Olen valmistanut moussen ilman likööriä ja hyvää oli.

    • sitten hilloksi survon

      eli sulatan kuten puolukat, survon ja sekaan sokeria, tulee puolukkahillon kaltainen hillo, tosi hyvää ruoan kanssa.

      pitää vain hieman odottaa että sokeri sulaa marjoihin, mutta ei vie kauan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3889
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3328
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2769
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2154
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2101
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1977
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe