En ole ikinä tehnyt keiton keittoa, maistoin äskettäin maukasta broilerikeittoa, joten olisiko kellään hyvää ohjetta? Mieluiten ihan perus peruna, broileri pohjalle.. Miten aloitan ja ruskistetaanko broilerit, mitä mausteiksi ym ym?!
Kiitos!!
Broilerikeitto?!
42
4584
Vastaukset
- Kiril
Broilerin koivista tulee hyvä keitto. Saa olla myös marinoituja, koska ne ovat usein tarjouksessa. Koivet 4 kpl pestään marinadi pois ja irroitetaan nahka ja ylimääräinen rasva.
Koivet keitetään kattilassa yhdessä sipulin ja mausteiden kanssa (esim valkopippuri) kypsiksi noin tunti, jolloin luut irtoavat helposti. Irroitetaan kaikki liha ja paloitellaan takaisin kattilaan.
Kuullotetaan kaalisilppua paistinpannulla voissa yhdessä pienten porkkanakuutioiden kanssa. Lisätään kattilaan. Maustetaan currylla ja suolalla. Mausteita voi vaihdella ja kokeilla mikä tuntuu hyvältä. Keitetään kunnes kaali on kypsää.
Kun keitto on valmis lisätään lusikallinen smetanaa. On hyvää ja halpaa, jos saa koivet tarjouksesta 0,99€ ja kaalikin ei maksa paljon mitään.- Kiril
ruskisteta koskaan mitään lihaa, kanaa tai kalaa.
- ruskistaja
Kiril kirjoitti:
ruskisteta koskaan mitään lihaa, kanaa tai kalaa.
jokaisella on kyllä oikeus tehdä just niin kuin hyvältä tuntuu ja maistuu. että painu sinä ..
- kokkailija
Kiril kirjoitti:
ruskisteta koskaan mitään lihaa, kanaa tai kalaa.
Niin, jäin miettimään että miksi aina käsketään keittämään...? Itselle ainakin maistuu enempi ruskistetut "jutut" kuin keitetyt. Ehkä broilerikeittoonkin mieluummin ruskistaisin (öljyssä) lihat, en ole kyllä sitä vielä tehnyt kertaakaan, siis tuota keittoa, vaikka muita keittoja teenkin. Ehkä on ne "muistot" sieltä lapsuudesta vähemmän ihania, kun vanhoja sitkeitä kananlihoja tuntitolkulla keiteltiin ja sitten tehtiin sellaista harmaata kanakastiketta, yök...
- Kiril
kokkailija kirjoitti:
Niin, jäin miettimään että miksi aina käsketään keittämään...? Itselle ainakin maistuu enempi ruskistetut "jutut" kuin keitetyt. Ehkä broilerikeittoonkin mieluummin ruskistaisin (öljyssä) lihat, en ole kyllä sitä vielä tehnyt kertaakaan, siis tuota keittoa, vaikka muita keittoja teenkin. Ehkä on ne "muistot" sieltä lapsuudesta vähemmän ihania, kun vanhoja sitkeitä kananlihoja tuntitolkulla keiteltiin ja sitten tehtiin sellaista harmaata kanakastiketta, yök...
niin keiton peruedellytys on maukas liemi ja se saadaan kun liha laitetaan kylmään veteen raakana ja keitetään kypsäksi, niin saadaan maku liemeen.
Ruskistus taas tarkoittaa sitä, että ruskistuksen avulla saadaan maku säilymään lihan sisällä ja hauduttamalla uunissa saadaan mureaa ja mehevää esim. pataruokaa ja se vähäinen neste mitä pääsee valumaan ulos lihasta, siitä saadaan vaikka kastikepohja.
Se vaan on niin, että keitot keitetään, pihvit paistetaan ja ruskistetut haudutetaan uunissa. - kotikokki
Kiitos ohjeesta!! Kuulostaa tosi maukkaalle! Olen todella kyllästynyt muuten käyttämään broilerinkoipia mutta tämä ohje täytyy kokeilla!! Olisiko kuitenkin syytä siivilöidä keiton liemi ennen raaka-aineiden (kanan kaalen) takaisin laittamista? ja sitten voisi laittaa uudet sipuli suikaleet kaalen kanssa pannulle ja ehkä hieman valkosipulia mukaan? NAM kokeilen kyllä pian!
- Kiril
kotikokki kirjoitti:
Kiitos ohjeesta!! Kuulostaa tosi maukkaalle! Olen todella kyllästynyt muuten käyttämään broilerinkoipia mutta tämä ohje täytyy kokeilla!! Olisiko kuitenkin syytä siivilöidä keiton liemi ennen raaka-aineiden (kanan kaalen) takaisin laittamista? ja sitten voisi laittaa uudet sipuli suikaleet kaalen kanssa pannulle ja ehkä hieman valkosipulia mukaan? NAM kokeilen kyllä pian!
Unohdin vaan mainita sen. Ihan sama kuin lihakeitossakin se siivilöidään ja laitetaan uudet juurekset. Ehdottomasti valkosipuli sopii myös kanan kanssa ei vaan aina jaksa kirjoittaa kaikkea, kun tulee heiteltyä sinne aina mitä sattuu. Usein mä käytän juurespakkausta, jossa on porkkanaa, lanttua, selleriä, palsternakkaa ja persiljaa.
- tietävä^
kokkailija kirjoitti:
Niin, jäin miettimään että miksi aina käsketään keittämään...? Itselle ainakin maistuu enempi ruskistetut "jutut" kuin keitetyt. Ehkä broilerikeittoonkin mieluummin ruskistaisin (öljyssä) lihat, en ole kyllä sitä vielä tehnyt kertaakaan, siis tuota keittoa, vaikka muita keittoja teenkin. Ehkä on ne "muistot" sieltä lapsuudesta vähemmän ihania, kun vanhoja sitkeitä kananlihoja tuntitolkulla keiteltiin ja sitten tehtiin sellaista harmaata kanakastiketta, yök...
Katsos kun maulla ei ole mitään tekemistä asian kanssa. siis sun maulla, kiril päättää nämä asiat meidän puolestamme, kosta "niin se vain on". voiko tuollaista vedenpitävää perustelua kyseenalaistaa?
- kun TAAS
Kiril kirjoitti:
niin keiton peruedellytys on maukas liemi ja se saadaan kun liha laitetaan kylmään veteen raakana ja keitetään kypsäksi, niin saadaan maku liemeen.
Ruskistus taas tarkoittaa sitä, että ruskistuksen avulla saadaan maku säilymään lihan sisällä ja hauduttamalla uunissa saadaan mureaa ja mehevää esim. pataruokaa ja se vähäinen neste mitä pääsee valumaan ulos lihasta, siitä saadaan vaikka kastikepohja.
Se vaan on niin, että keitot keitetään, pihvit paistetaan ja ruskistetut haudutetaan uunissa.sekoitat asioita, kyllä se maku sieltä lihasta tulee keittoon, vaikka kevyesti ruskistaisitkin.Olis kiva katsoa, kun joku ammattikokki laittaisi sinut, oppeinesi "polvilleen".
- Kiril
kun TAAS kirjoitti:
sekoitat asioita, kyllä se maku sieltä lihasta tulee keittoon, vaikka kevyesti ruskistaisitkin.Olis kiva katsoa, kun joku ammattikokki laittaisi sinut, oppeinesi "polvilleen".
Mitä hyötyä siitä ruskistamisesta sitten on, jos se maku tulee kuitenkin keittoon. Kukaan kokki ei ruskista keittolihaa. Eikö koulussa ollut kotitaloutta kun et edes perusasioita tunne. Osta joku ruoanlaiton aakkoset kirja. Tai kysy ammattikokilta tai äidiltä.
- Ruskistettiin
Kiril kirjoitti:
Mitä hyötyä siitä ruskistamisesta sitten on, jos se maku tulee kuitenkin keittoon. Kukaan kokki ei ruskista keittolihaa. Eikö koulussa ollut kotitaloutta kun et edes perusasioita tunne. Osta joku ruoanlaiton aakkoset kirja. Tai kysy ammattikokilta tai äidiltä.
Niin köksässä kuin veljeni vaimon kokkikoulussakin. Riippuu tosin lihasta, mutta keittämistä ei voi pitää nyrkkisääntönä.
- köyhiö
Kiril kirjoitti:
niin keiton peruedellytys on maukas liemi ja se saadaan kun liha laitetaan kylmään veteen raakana ja keitetään kypsäksi, niin saadaan maku liemeen.
Ruskistus taas tarkoittaa sitä, että ruskistuksen avulla saadaan maku säilymään lihan sisällä ja hauduttamalla uunissa saadaan mureaa ja mehevää esim. pataruokaa ja se vähäinen neste mitä pääsee valumaan ulos lihasta, siitä saadaan vaikka kastikepohja.
Se vaan on niin, että keitot keitetään, pihvit paistetaan ja ruskistetut haudutetaan uunissa.ruskistanut jauhelihan sipulin kanssa, antaa hyvän maun.
Kasvissosekeittoon myös kuullotan kasviksia pannulla ennenkuin laitan ne kiehumaan soseeksi.
Kukin kokkaa tavallaa, kaikki keinot on sallittu! - Girellus
Kiril kirjoitti:
Mitä hyötyä siitä ruskistamisesta sitten on, jos se maku tulee kuitenkin keittoon. Kukaan kokki ei ruskista keittolihaa. Eikö koulussa ollut kotitaloutta kun et edes perusasioita tunne. Osta joku ruoanlaiton aakkoset kirja. Tai kysy ammattikokilta tai äidiltä.
kirjoja on omasta takaa ja vielä luettunakin...Tosi maukas broilerikeitosta tulee, kun siihen lisää perunaa(vaikka se onkin tärkkelystä kropassa).
- edes muijaa
tietävä^ kirjoitti:
Katsos kun maulla ei ole mitään tekemistä asian kanssa. siis sun maulla, kiril päättää nämä asiat meidän puolestamme, kosta "niin se vain on". voiko tuollaista vedenpitävää perustelua kyseenalaistaa?
saanut, vaikka mestarikokki onkin...mut jos tie naisen sydämeen ei menekään vatsan kautta.
- kotikokki
Kiril kirjoitti:
Unohdin vaan mainita sen. Ihan sama kuin lihakeitossakin se siivilöidään ja laitetaan uudet juurekset. Ehdottomasti valkosipuli sopii myös kanan kanssa ei vaan aina jaksa kirjoittaa kaikkea, kun tulee heiteltyä sinne aina mitä sattuu. Usein mä käytän juurespakkausta, jossa on porkkanaa, lanttua, selleriä, palsternakkaa ja persiljaa.
koivet odottaa nyt jääkaapissa ja huomenna sitä keitellään :) niin joo.. ja sitä smetanaa ostin varalta myös vaikken ole sitä kamalasti käyttänytkään aikaisemmin, lisään sitä broisku keiton joukkoon jos tuntuu että se tarvii vielä sitä "jotain" ;)
- kotikokki
kotikokki kirjoitti:
koivet odottaa nyt jääkaapissa ja huomenna sitä keitellään :) niin joo.. ja sitä smetanaa ostin varalta myös vaikken ole sitä kamalasti käyttänytkään aikaisemmin, lisään sitä broisku keiton joukkoon jos tuntuu että se tarvii vielä sitä "jotain" ;)
Olisiko sinulla Kirl muita hyviä keitto ohjeita? Nämä perinteiset peruna pohjaiset keitot ei oikein maistu, lukuunottamatta silloin tällöin jauhelihakeittoa. Esim. millaista kalakeittoa teet?
- Kiril
kotikokki kirjoitti:
Olisiko sinulla Kirl muita hyviä keitto ohjeita? Nämä perinteiset peruna pohjaiset keitot ei oikein maistu, lukuunottamatta silloin tällöin jauhelihakeittoa. Esim. millaista kalakeittoa teet?
ja maku oli taas kerran taivaallinen. Aikaa siinä menee mutta tulos on liostava ja lämmitettynä seuraavana päivänä maku senkun paranee. Sitten seuraavaksi kaalikeitto ja välillä hapankaalikeitto. Nuo venäläiset keitot mä hallitsen, koska olen seurannut siellä sukulaisten luona miten ne valmistetaan. Kalakeittoon tarvitsen ison kalan pään ja ruodon lientä varten. Se on eräs Lohiseljanka muunnos, johon tulee tomaattipyrettä ja lohen palat viimeisenä. Tähänkään ei tule perunaa, koska peruna ei ole mun ruoka.
Jauhelihakeittoa minäkin teen, mutta laitan jauhelihan aina palloina. Murujauhelihakeittö näyttää sellaiselta sekavalta puurolta. - perunako
Kiril kirjoitti:
ja maku oli taas kerran taivaallinen. Aikaa siinä menee mutta tulos on liostava ja lämmitettynä seuraavana päivänä maku senkun paranee. Sitten seuraavaksi kaalikeitto ja välillä hapankaalikeitto. Nuo venäläiset keitot mä hallitsen, koska olen seurannut siellä sukulaisten luona miten ne valmistetaan. Kalakeittoon tarvitsen ison kalan pään ja ruodon lientä varten. Se on eräs Lohiseljanka muunnos, johon tulee tomaattipyrettä ja lohen palat viimeisenä. Tähänkään ei tule perunaa, koska peruna ei ole mun ruoka.
Jauhelihakeittoa minäkin teen, mutta laitan jauhelihan aina palloina. Murujauhelihakeittö näyttää sellaiselta sekavalta puurolta.ei ole sun ruokasi, miksi???
- Kiril
perunako kirjoitti:
ei ole sun ruokasi, miksi???
joka muuttuu elimistössä sokeriksi ja kun olen laihduttanut nyt 15 kg, niin en syö sokeria, enkä sokeria sisältäviä tuotteita.
- poikaseni
Kiril kirjoitti:
joka muuttuu elimistössä sokeriksi ja kun olen laihduttanut nyt 15 kg, niin en syö sokeria, enkä sokeria sisältäviä tuotteita.
että painonsa voi pitää kurissa ihan normaali ruokavaliolla ja hyötyliikunnallakin? Kaikkea kohtuudella,poju! Sinun tapasi ei siis ole se ainoa, eikä perunasta, leivästä yms. olisi edes mielekästä luopua , koska ne ovat maukkaita.
- Kiril
poikaseni kirjoitti:
että painonsa voi pitää kurissa ihan normaali ruokavaliolla ja hyötyliikunnallakin? Kaikkea kohtuudella,poju! Sinun tapasi ei siis ole se ainoa, eikä perunasta, leivästä yms. olisi edes mielekästä luopua , koska ne ovat maukkaita.
joka on epäterveellistä. Puhunkin yleisellä tasolla, että ihmiset lihoo ja sairastuu, kun ne syö liian paljon leipää, perunaa ja sokeria eli hiilihydraatteja. Kyllä normaaliruokavaliollakin painon voi pitää kurissa en ole sitä väittänyt. Mutta kun nuo sairaustilastot vaan kasvaa ja kasvaa, niin on syytä korostaa mistä se johtuu.
Kuule tyttöseni, täällä oli keskustelu keitoista ja niiden valmistamisesta, mutta joku halusi puhua perunasta - kotiruoasta
Kiril kirjoitti:
joka on epäterveellistä. Puhunkin yleisellä tasolla, että ihmiset lihoo ja sairastuu, kun ne syö liian paljon leipää, perunaa ja sokeria eli hiilihydraatteja. Kyllä normaaliruokavaliollakin painon voi pitää kurissa en ole sitä väittänyt. Mutta kun nuo sairaustilastot vaan kasvaa ja kasvaa, niin on syytä korostaa mistä se johtuu.
Kuule tyttöseni, täällä oli keskustelu keitoista ja niiden valmistamisesta, mutta joku halusi puhua perunastakasva. Peruna ja leipä ovat olleet ihmisen ruokavaliossa satoja vuosia, joten väittämäsi on siltäkin osalta väärä. Ongelmana on se, että ihmiset eivät kuluta sitä, mitä syövät, eli liikunnan osuus on vähentynyt. Tietenkin hampurilaiset, namit ja limut yms. ovat usein nautittuna turmiollisia elimistölle. Sinä et tästä maailmasta löydä sellaista todistusta, että peruna kohtuullisesti nautittuna olisi epäterveellistä, se on varma.
- pallero
Kiril kirjoitti:
joka on epäterveellistä. Puhunkin yleisellä tasolla, että ihmiset lihoo ja sairastuu, kun ne syö liian paljon leipää, perunaa ja sokeria eli hiilihydraatteja. Kyllä normaaliruokavaliollakin painon voi pitää kurissa en ole sitä väittänyt. Mutta kun nuo sairaustilastot vaan kasvaa ja kasvaa, niin on syytä korostaa mistä se johtuu.
Kuule tyttöseni, täällä oli keskustelu keitoista ja niiden valmistamisesta, mutta joku halusi puhua perunastase kirjoituksesi borssikeitosta, etkös vain itse maininnutkin perunan...???!!!!
- Kiril
kotiruoasta kirjoitti:
kasva. Peruna ja leipä ovat olleet ihmisen ruokavaliossa satoja vuosia, joten väittämäsi on siltäkin osalta väärä. Ongelmana on se, että ihmiset eivät kuluta sitä, mitä syövät, eli liikunnan osuus on vähentynyt. Tietenkin hampurilaiset, namit ja limut yms. ovat usein nautittuna turmiollisia elimistölle. Sinä et tästä maailmasta löydä sellaista todistusta, että peruna kohtuullisesti nautittuna olisi epäterveellistä, se on varma.
Peruna on suhteellisen nuori ja Suomeen se tuotiin saksasta. Viljaa on viljeltu vasta noin 10000 vuotta, mutta ihmisiä on ollut paljon kauemmin ja silloin on syöty mitä on metsästetty. Ihminen on pohjimmiltaan lihansyöjä.
Ihmisille vaan suositellaan hiilihydraatteja 60% ravinnosta ja sitten kun ihmiset lihoo niin suositellaan liikkumaan enemmän. En kiellä liikunnan merkitystä.
Tottakai jokaisen elintarvikkeen kohdalla voidaan sanoa, ettei tämä kohtuullisesti nautittuna ole epäterveellistä, mutta pitää kuitenkin ajatella kokonaisuutta mitä päivä mittaan syö. Ja tärkeää on silloin muistaa, että peruna on tärkkelystä. Siihen et löydä sinäkään sellaista todistusta, ettei olisi - Kiril
pallero kirjoitti:
se kirjoituksesi borssikeitosta, etkös vain itse maininnutkin perunan...???!!!!
eikä tule enkä sellaista ole maininnut.
- ole ollut
Kiril kirjoitti:
Peruna on suhteellisen nuori ja Suomeen se tuotiin saksasta. Viljaa on viljeltu vasta noin 10000 vuotta, mutta ihmisiä on ollut paljon kauemmin ja silloin on syöty mitä on metsästetty. Ihminen on pohjimmiltaan lihansyöjä.
Ihmisille vaan suositellaan hiilihydraatteja 60% ravinnosta ja sitten kun ihmiset lihoo niin suositellaan liikkumaan enemmän. En kiellä liikunnan merkitystä.
Tottakai jokaisen elintarvikkeen kohdalla voidaan sanoa, ettei tämä kohtuullisesti nautittuna ole epäterveellistä, mutta pitää kuitenkin ajatella kokonaisuutta mitä päivä mittaan syö. Ja tärkeää on silloin muistaa, että peruna on tärkkelystä. Siihen et löydä sinäkään sellaista todistusta, ettei olisikuin noin 6000-7000 vuotta.
Silloin Luoja loi maailman ja asetti kaikki eläimet ja ihmiset maan päälle. Ja ihminen on Jumalan kuva. Kaikki fossiilit yms todisteet ovat vain mielikuvitusta. Ja elintarvike ja lääketeollisuuden suuri salaliitto H:lää vastaan. - ihan fiksu...
Kiril kirjoitti:
eikä tule enkä sellaista ole maininnut.
lue se kirjoituksesi "eilen tein borssikeittoa" ja siellähän sinä sen perunakeskustelun tällä kertaa aloit...Alan epäilemään, että hiilihydraattien puute vaikuttaa aivoihin...
- sillä evoluutio
Kiril kirjoitti:
Peruna on suhteellisen nuori ja Suomeen se tuotiin saksasta. Viljaa on viljeltu vasta noin 10000 vuotta, mutta ihmisiä on ollut paljon kauemmin ja silloin on syöty mitä on metsästetty. Ihminen on pohjimmiltaan lihansyöjä.
Ihmisille vaan suositellaan hiilihydraatteja 60% ravinnosta ja sitten kun ihmiset lihoo niin suositellaan liikkumaan enemmän. En kiellä liikunnan merkitystä.
Tottakai jokaisen elintarvikkeen kohdalla voidaan sanoa, ettei tämä kohtuullisesti nautittuna ole epäterveellistä, mutta pitää kuitenkin ajatella kokonaisuutta mitä päivä mittaan syö. Ja tärkeää on silloin muistaa, että peruna on tärkkelystä. Siihen et löydä sinäkään sellaista todistusta, ettei olision jalostanut ihmisen elimistön sekaravinnolle. Joo mutta koita jo takoa siihen paksuun kaaliisi, että peruna syödään lisäkkeenä. Harva ihminen nauttii päivän mittaan pelkkää perunaa. Ja mitä sitten, että peruna on tärkkelystä? Se on silti maukas lisuke lihan, kalan tai kanan kera. En ole missään väittänyt, että peruna ei olisi tärkkelys (tajusitko jo?) normaali ruokavaliossa sillä ei ole haittaavaa vaikutusta.
- Kiril
ihan fiksu... kirjoitti:
lue se kirjoituksesi "eilen tein borssikeittoa" ja siellähän sinä sen perunakeskustelun tällä kertaa aloit...Alan epäilemään, että hiilihydraattien puute vaikuttaa aivoihin...
siellä lukee "TÄ-HÄN-KÄÄN EI TU-LE PE-RU-NAA"
Jos et osaa lukea, niin osaatkohan tavata. - Kiril
sillä evoluutio kirjoitti:
on jalostanut ihmisen elimistön sekaravinnolle. Joo mutta koita jo takoa siihen paksuun kaaliisi, että peruna syödään lisäkkeenä. Harva ihminen nauttii päivän mittaan pelkkää perunaa. Ja mitä sitten, että peruna on tärkkelystä? Se on silti maukas lisuke lihan, kalan tai kanan kera. En ole missään väittänyt, että peruna ei olisi tärkkelys (tajusitko jo?) normaali ruokavaliossa sillä ei ole haittaavaa vaikutusta.
Peruna on sikojen ruokaa. Tuntuuko hyvältä kun saa purkaa paineita ja kirjoittaa, koita nyt takoa..... Taidat saada nautintoa. Se voi olla myös merkki sokeritasapainohäiriöstä. Elä varovasti sen perunan (sokerin)kanssa
- on iso musta aukko
Kiril kirjoitti:
siellä lukee "TÄ-HÄN-KÄÄN EI TU-LE PE-RU-NAA"
Jos et osaa lukea, niin osaatkohan tavata."kuulehan tyttöseni, täällä puhutaan keitoista, mutta joku halusi puhua perunoista"...ja puheen perunoista aloitti tässäkin keskustelussa Giraggi, otsakkeensa borssikeitosta alla. Niin että miten se nyt menikään? Kukaan ei maininnut perunaa, ennenkuin yks perunaneurootikko sen teki...vai mainitsetko myös esim. hernekeitto- ohjeesta puhuessa, "tähänkään ei tule perunaa"?
- alkoi sitten
Kiril kirjoitti:
Peruna on sikojen ruokaa. Tuntuuko hyvältä kun saa purkaa paineita ja kirjoittaa, koita nyt takoa..... Taidat saada nautintoa. Se voi olla myös merkki sokeritasapainohäiriöstä. Elä varovasti sen perunan (sokerin)kanssa
Kiraalin "hillitty" ulkokuorikin säröilemään =) Älä sinä huoli, poikani "nuori", sokeritasapainoni on ihan kunnossa ja siitä pitää huolen TASAPAINOINEN ruokavalio.
- kotikokki..
on iso musta aukko kirjoitti:
"kuulehan tyttöseni, täällä puhutaan keitoista, mutta joku halusi puhua perunoista"...ja puheen perunoista aloitti tässäkin keskustelussa Giraggi, otsakkeensa borssikeitosta alla. Niin että miten se nyt menikään? Kukaan ei maininnut perunaa, ennenkuin yks perunaneurootikko sen teki...vai mainitsetko myös esim. hernekeitto- ohjeesta puhuessa, "tähänkään ei tule perunaa"?
Minä mainitsin perunan aikaisemmin kun kyselin Kiril´tä muita keittojen ohjeita kun ei peruna pohjaiset enää maistu.. ja siihen hän vastasi siitä borssikeitosta että siihen hän ei käytä perunaa.. Että silleen..
- eihän
kotikokki.. kirjoitti:
Minä mainitsin perunan aikaisemmin kun kyselin Kiril´tä muita keittojen ohjeita kun ei peruna pohjaiset enää maistu.. ja siihen hän vastasi siitä borssikeitosta että siihen hän ei käytä perunaa.. Että silleen..
kukaan, borssi-,herne,pinaattikeittoonkaan tms. laita perunoita...vai laittaako? Olen yrittänyt tolkuttaa kirilille, että peruna on lisäke, jota harva syö tolkuttomia määriä, mutta ei kun ei, kaveri on saanut päähänsä, että se on tärkkelystä ja lihottaa kansakunnan muodottomaksi. En voi ymmärtää, miten kohtuus kaikessa-lause ei voi mennä jonkun tajuntaan.
- Kiril
eihän kirjoitti:
kukaan, borssi-,herne,pinaattikeittoonkaan tms. laita perunoita...vai laittaako? Olen yrittänyt tolkuttaa kirilille, että peruna on lisäke, jota harva syö tolkuttomia määriä, mutta ei kun ei, kaveri on saanut päähänsä, että se on tärkkelystä ja lihottaa kansakunnan muodottomaksi. En voi ymmärtää, miten kohtuus kaikessa-lause ei voi mennä jonkun tajuntaan.
Ukrainalaiseen borssikeittoon tulee perunaa. Olen yrittänyt sanoa, ettei pidä tuijottaa yksin perunaan vaan katsoa kokonaisuutta silloin kun lihavuudesta puhutaan. Peruna on riisin ja sokerin ohella kuitenkin ruoka-aine, jota kuluu normaalikäytössä aivan liian paljon ja ovat hiilihydraattipitoisia ja lihottavia. Kun siihen lisätään kaikki viljapohjaiset hiilihydraatit, niin siitä muodostuu kokonaisuus joka lihottaa.
- kels
Kiril kirjoitti:
ruskisteta koskaan mitään lihaa, kanaa tai kalaa.
Kyllä minä ainakin ruskistan häränhännät uunissa ja kun lihat on ruskeita ruskistan vielä juureksetkin siihen keittoon uunissa. Teen ensin liemen ja siivilöin siitä sitten makunsa antaneet kavikset pois ja lisää uusia lähinnä näönvuoksi.
Mielestäni ruskistaminen on välttämätöntä kaikkien tummien liemien valmistamisessa. - Kiril
kels kirjoitti:
Kyllä minä ainakin ruskistan häränhännät uunissa ja kun lihat on ruskeita ruskistan vielä juureksetkin siihen keittoon uunissa. Teen ensin liemen ja siivilöin siitä sitten makunsa antaneet kavikset pois ja lisää uusia lähinnä näönvuoksi.
Mielestäni ruskistaminen on välttämätöntä kaikkien tummien liemien valmistamisessa.kun tehdään tummien kastikkeiden peruspohja rustoluista ja raavaan potkasta, niin silloin ruskistetaan. Tavallista lihalientä, keiton pohjaa tai vaalean suurustettavan kastikkeen pohjaa valmistettaessa, sitä ei ruskisteta. Enkä tiedä mitä hyötyä siitä ruskistamisesta keitolle olisi.
Nämä tietysti on vähän makuasioita ja reseptejä on yhtä paljon kuin kokkejakin. - viimeinen lauseesi
Kiril kirjoitti:
kun tehdään tummien kastikkeiden peruspohja rustoluista ja raavaan potkasta, niin silloin ruskistetaan. Tavallista lihalientä, keiton pohjaa tai vaalean suurustettavan kastikkeen pohjaa valmistettaessa, sitä ei ruskisteta. Enkä tiedä mitä hyötyä siitä ruskistamisesta keitolle olisi.
Nämä tietysti on vähän makuasioita ja reseptejä on yhtä paljon kuin kokkejakin.oli osoitus siitä.Vielä, kun ymmärrät, että samalla linjalla voit ajatella ihan yleisestikin.
- kels
Kiril kirjoitti:
kun tehdään tummien kastikkeiden peruspohja rustoluista ja raavaan potkasta, niin silloin ruskistetaan. Tavallista lihalientä, keiton pohjaa tai vaalean suurustettavan kastikkeen pohjaa valmistettaessa, sitä ei ruskisteta. Enkä tiedä mitä hyötyä siitä ruskistamisesta keitolle olisi.
Nämä tietysti on vähän makuasioita ja reseptejä on yhtä paljon kuin kokkejakin.Mihin oikein perustat ehdottomat väitteesi?
Myös moni keitto, ei ainoastaan kastike, saa paremman maun ruskistetusta lihasta, samoin ruskistetuista kasviksista. Samanlaista liemipohjaa käytän usein borsch-keittoon ja suolaheinäkeittoon ja hyvää tulee. Usein haudutan sitä liemipohjaa uunissa yön yli, johon olen ensin käristänyt ne raaka-aineet.
Vaaleista liemistä tai kastikkeista en puhunut mitään, koska aiheena oli "keittolihaa ei koskaan mielestäsi ruskisteta". En minäkään kanaa tai vasikkaa ruskista, jos teen niistä liemiä.
Kokeile häränhäntien ja naudan potkapalojen ruskistamista keittopohjiin, saatat yllättyä positiivisesti. Vai oletko jo oppirahasi maksanut? - Kiril
kels kirjoitti:
Mihin oikein perustat ehdottomat väitteesi?
Myös moni keitto, ei ainoastaan kastike, saa paremman maun ruskistetusta lihasta, samoin ruskistetuista kasviksista. Samanlaista liemipohjaa käytän usein borsch-keittoon ja suolaheinäkeittoon ja hyvää tulee. Usein haudutan sitä liemipohjaa uunissa yön yli, johon olen ensin käristänyt ne raaka-aineet.
Vaaleista liemistä tai kastikkeista en puhunut mitään, koska aiheena oli "keittolihaa ei koskaan mielestäsi ruskisteta". En minäkään kanaa tai vasikkaa ruskista, jos teen niistä liemiä.
Kokeile häränhäntien ja naudan potkapalojen ruskistamista keittopohjiin, saatat yllättyä positiivisesti. Vai oletko jo oppirahasi maksanut?makuasioitahan ne loppujen lopuksi ovat. Mun tietoni on esim. borssikeiton osalta Venäjällä olevilta sukulaisilta. En ole koskaan kuullut, että borssikeiton liemipohja ruskistettaisiin ensin. Eero Mäkelän keittokirjassa taas keittojen liemipohjia hän ei ruskista vaan ruskeiden kastikkeiden pohjat kyllä.
- zaatar
Broilerikeitto on erinomainen keitto antamaan aromia syksyn pimeyteen ja koleuteen. Se on hyvin ravitseva ja tavattoman maukas keitto runsaiden yrttien ja juuresten kera.
Parasta käyttää broilerista kaikki vähälihaiset osat kuten selkä ja kaula (jos on mukana), ja myös siivet hyvin puhdistettuina voi laittaa mukaan. Mehevät reisipalat ovat tietenkin keiton kohokohta ja olisi mukavaa, jos jokainen aterioitsija löytäisi yhden lautaseltaan. Rintalihan poistaisin ja säilyttäisin sen muita aterioita varten, mutta rintaluun tai –lastan laittaisin mukaan makua antamaan.
aineet:
Yksi pieni broileri tai osia maun mukaan.
2 sipulia paloina
4-5 murskattua valkosipulin kynttä
1 sellerin juuri
2-3 porkkanaa
1 palsternakka tai persijan juuri
2-3 isoa perunaa
2 pientä kesäkurpitsaa
pala kukkakaalia
(pala oranssin väristä kurpitsaa)
2-3 sellerinvartta lehtineen
nippu sileälehtistä persiljaa
tuoretta korianteria maun mukaan
½ tl kurkumaa
½ tl mustapippuria
1 tl hawaijz keittosekoitusta tai currya
suolaa
keittonuudeleita
ruokaöljyä
sitruunanmehua
valmistus:
Puhdista ja kuivaa broileripalat ja ruskista öljyssä (suuressa kattilassa) kauttaaltaan. Siirrä sivuun odottamaan.
Lisää kattilaan sipulilohkot ja kuullota kevyesti. Lisää valkosipuli , kuullota minuutti pari ja täytä 2/3 kattilaa vedellä (2,5 -3 l). Lisää broileripalat ja kiehauta.
Paloittele juurekset ja lisää keittoon.
Lisää silpotut yrtit ja paloitellut kurpitsat ja kukkakaalit sekä mausteet suola. Itse käytän jemeniläistä hawaijz-sekoitusta, mutta sen voi vaihtaa esim. curryyn.
Keitä puoli tuntia ja lisää nuudeleita tarpeen mukaan.
Keitä vielä 15 minuuttia ja lisää lopuksi tilkka sitruunanmehua.
Tarjoa kuumana! - nam nam
kiitos vaan keittovastauksista! Hieman yllätyin ja suupielet nousivat hymyyn, kun yhtäkkiä aloittamani broilerikeitto-ohjeen metsästys muuttui karvaaksi taisteluksi.....PERUNASTA! Jospa rauhoitutaan ja käytetään sitä perunaa kun siltä tuntuu, ja laihdutetaan niin miten tuloksia näkyy.. Ja niitä ohjeita saa tulla vielä lisääkin!
Rauhallista syksyn jatkoa kaikille.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 854568
Haleja ja pusuja
Päivääsi kulta 🤗🤗💋❤️❤️❤️ kaipaan sinua Tänäänkin.. Miksikäs se tästä muuttuisi kun näin kauan jatkunut 🥺864416Onko mukava nähdä minua töissä?
Onko mukava nähdä minua töissä vai ei? Itse ainakin haluan nähdä sinut 🤭433759Oi mun haniseni
Mul on ihan törkee ikävä sua. En jaksais tätä enää. Oon odottanut niin kauan, mutta vielä pitää sitä tehdä. Tekis mieli163493Hei rakas sinä
Vaikka käyn täällä vähemmän, niin ikäväni on pahempaa. Pelkään että olen ihan hukassa😔 mitä sinä ajattelet? naiselle402977Kyllä mulla on sua ikävä
Teen muita juttuja, mutta kannan sua mielessäni mukana. Oot ensimmäinen ajatus aamulla ja viimeinen illalla. Välissä läm102764En kirjoita sulle tänne
Enään nainen. Olen kyllä kiltisti enkä ala mihinkään kuin tosirakkaudesta. Kanssasi sitten jos se on mahdollista ja pidä212701IS:n tiedot: Toni Immonen irtisanottiin MTV:ltä Toni Immonen työskenteli pitkään MTV:llä.
IS:n tiedot: Toni Immonen irtisanottiin MTV:ltä Toni Immonen työskenteli pitkään MTV:llä. IS uutisoi torstaina Toni Imm392093Nainen, tunnusta että olet varattu ja tyytymätön suhteeseesi
Ja siksi pyörit täällä ikävä palstalla etsien sitä jotain jota elämääsi kaipaat. ehkäpä olet hieman surullinen, koska ta1581758Savon murteella viäntäminen asiakaspalvelussa?
Olin äsken tekemisissä puhelimitse rahoitusalan firman asiakasneuvonnassa. Tyyppi väänsi leveää savoa oikein perusteelli1061307