Ihanaa vaspuukia tuli taas niin perkuleesti! Pakasteessa on ruistaikinalevyjä. Saisiko näistä aineksista aikaiseksi jonkunlaisen piirakan? Ideoita?
Vaspuukipiirakka?
7
496
Vastaukset
- hellin*
Mitenkäs sait kaappiongelman ratkaistua, pahoittiko anoppi mielensä?
No, oletan, että tuo on kala tms muu merenelävä.
Entäs jos tekisit sellaisen savolaisen kalakukon tapaisen, ne merenelävät sisään ja vaikkapa perunaa ja sipulia mukaan, kansi kiinni ja uuniin muhimaan.
Oiskos sellanen mittään?- skäribo
Joo, kaappiongelma on ratkaistu, tai oikeastaan unohdettu. Anopille tuli yllättäen niin paljon kaikkea muuta mietittävää, että kaapista ei ole edes puhuttukaan. Osittain ikävien tapahtumien vuoksi he eivät ole käyneet meillä kylässä syynäämässä kylppäriämme. Ihan hyvä niin. ;)
Joo, sipulia ajattelinkin laittaa, ja ehkä jotain juureksia. Entäs rasva? Oikeassa kalakukossahan on silavaa, mutta sitä mä en voi laittaa, kun mun miehen dieetti ei salli sitä (se ikävä juttu on se, että hän on sairastunut). Jotain rasvaa pitäisi varmaan kuitenkin olla. Ajattelin kevyesti kuullottaa öljyssä sipulit ja vihannekset, luuletko, että sellainen voisi toimia?
Niin, vaspuuki eli kilohaili on melkein kuin silakka, mutta vähän pienempi, vähän kuin muikku. - hellin*
skäribo kirjoitti:
Joo, kaappiongelma on ratkaistu, tai oikeastaan unohdettu. Anopille tuli yllättäen niin paljon kaikkea muuta mietittävää, että kaapista ei ole edes puhuttukaan. Osittain ikävien tapahtumien vuoksi he eivät ole käyneet meillä kylässä syynäämässä kylppäriämme. Ihan hyvä niin. ;)
Joo, sipulia ajattelinkin laittaa, ja ehkä jotain juureksia. Entäs rasva? Oikeassa kalakukossahan on silavaa, mutta sitä mä en voi laittaa, kun mun miehen dieetti ei salli sitä (se ikävä juttu on se, että hän on sairastunut). Jotain rasvaa pitäisi varmaan kuitenkin olla. Ajattelin kevyesti kuullottaa öljyssä sipulit ja vihannekset, luuletko, että sellainen voisi toimia?
Niin, vaspuuki eli kilohaili on melkein kuin silakka, mutta vähän pienempi, vähän kuin muikku.voisipa toimia. Entäs oiskos sellainen ranskalaistyylinen piirakka, "quiche lorraine" esim., juustoraastetta
l Kananmunia
Ranskankermaa
ja sitten se taikina vuokaan, ne kalanpalat ja sitten tuo seos, sekin saattaisi toimia.
Namnam, kuullotus öljyssä antaa aromia, todella, ei aina sitä silavaa tarvitse olla. =)
Hyvää ruokahalua - skäribo
hellin* kirjoitti:
voisipa toimia. Entäs oiskos sellainen ranskalaistyylinen piirakka, "quiche lorraine" esim., juustoraastetta
l Kananmunia
Ranskankermaa
ja sitten se taikina vuokaan, ne kalanpalat ja sitten tuo seos, sekin saattaisi toimia.
Namnam, kuullotus öljyssä antaa aromia, todella, ei aina sitä silavaa tarvitse olla. =)
Hyvää ruokahaluaTää on myös sulle Asafoetidia!
Kuullotin lanttua, porkkanaa, palsternakkaa ja juuriselleriä, sekä sipulia ja pikkaisen valkosipulia. Rapea vihannesekoitus pohjalle (siis taikinan päälle), sitten kala, ja päälle (hellin*in yllyttämänä) muutama viipale vuohenjuustoa, mutta ei liikaa. Ja toinen ruistaikinalevy päälle.
Maustoin yrttisuolalla, valkopippurilla ja isolla kourallisella oman maan tuoreita yrttejä. Uunissa vajaat 30 minuuttia.
Namiiiiii! :) Kiitos vihjeistänne! Tätä kehitellään vielä...
- Asafoetida
Hyvin voideltu (öljytty, kenties) vuoka. Taikinalevyvuoraus. Päälle kuutioina ruskistettua lanttua ja sen päälle kilohailit. Peitä lopuksi taikinalevyllä, öljyä pinta reilusti ja paista 175 asteessa tunti.
- Kundi Erectus
Kiitos mahtavasta nimi-ideasta! Ensi viikolla Teppo julkaisee reseptin "veispuukki-patongista"
- kilohailia
http://www.kymensanomat.fi/Muut---Maakuntakalaesittely/2007/11/06/4(13): kilohaili/200734313301/196
SILAKKAJUURESPATA
¼ kg silakkafileitä
1 iso porkkana tai 2 pientä
1 palsternakka
pieni lanttu
8 perunaa
1 sipuli
2 rkl ruisjauhoja /tai tattarirouhe
2 rkl hunajaa
½ litraa vettä
merisuolaa
½ rkl voita (vrolainen karhunlaukka vi )
Ruskista pilkottu sipuli kevyesti voissa paistinpannulla. Voitele uunivuoka hyvin ja aseta pilkotut juurekset pohjalle. Sen jälkeen pilkotut perunat ja silakat. Vielä päälle kerros juureksia. Jokaisen kerroksen päälle laitetaan ruskistettua sipulia, ruisjauhoa, hunajaa ja suolaa. Lopuksi kaadetaan päälle vesi .Karhunlaukkavoita pintaan vuoltuna. Kansi /folio, jos teet lootan. päälle ja 200-asteiseen uuniin 2–3 tunniksi, kunnes on kypsää.
Voit myös keittää padan liedellä, hiljaisella porinalla kypsäksi. Silakoiden sijaan voit käyttää myös muuta ruodotonta kalaa. Paranee lämmitettäessä jääkaapissa olon jälkeen. Tällä ruoalla on kohtuulliset valmistuskustannukset. Annoksen hinta liikkuu senteissä. Mutta sitten se vasta onkin hyvää!
Nautitaan etikkakurkun ja puolukkahillon kera. Olen myös sillä lailla kummallinen, että tykkään nauttia tällaisia uuniruokia ripottelemalla vedellä vähän lantattua etikkaa päälle. Silloin ei tarvitse suolaakaan niin paljoa kuin normaalisti. Jotta hunajaa sokerin sijaan ja etikka suolan sijaan. Niin hyvä tulee. Myrkkypitoisuudet vähenee, muttei nautinta.
Pluiru, kun annos lautasella, rakuunaviinietikkaa pinnalle suihkeena , kruunaa kaiken
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 403714
- 991768
- 1361635
Mira Luoti ja Julkkisselviytyjät 2017 - Ketä kuumottaa juuri nyt?
HS: Tässä ohjelmassa Mira Luoti kertoi kokeneensa seksuaalista väkivaltaa "PMMP-yhtyeen Mira Luoti kertoo Ylen uudessa531620- 971371
Törkeä eläinsuojelurikos Sonkajärvellä
Pohjois-Savossa Sonkajärvellä noin 40 kissaa ja reilut 10 koiraa on jouduttu lopettamaan kaltoinkohtelun vuoksi, kertoo311283MESTARI SIVALTAA JÄLLEEN
https://www.is.fi/politiikka/art-2000011436243.html Suomen ainoa Mestari lausuu tosiasiat Sannasta , Tuomiojasta ja hil2971176- 571145
Jotkut ihmiset pelkäävät syöpää sairastavaa
On hauskaa, kun kertoo jollekin, että "minulla on syöpä". Jotkut käyttäytyvät kuin se olisi tarttuva tauti. Eivät uskall1271041Julkisuuden henkilön päiväin päätös
Sitä vaan, että kyllä nyt kaikki tietävät kuka oli Eemeli Peltola (kansanedustaja, joka päätti päivänsä eduskuntatalossa2711011