Peruna sisältä valkoiseksi, miksi??

Miksi jotkut perunoista menee valkoiseksi sisältään? Siis seuraavana päivänä keittämisestä. Olen kokeillut laittaa jääkaappiin tai huoneenlämpöön ja tulos usein sama. Sisältö on muuttunut ja maistuu pahalta, mistä tämä valkoisuus johtuu? Voiko vika olla perunalajissa?
Ilmoita


Mulle on kanssa käynyt samalla tavalla. Enkä ole syytä keksinyt.
Ilmoita
Kannattaiskohan kysyä (soittamallakin) ihan perunantuottajilta, niin kauan kun Suomessa heitä onneksi on. Juu ei mikään espanjan, viron peruna yms...niissä ne suurimmat myrkyt on.
1 VASTAUS:
Arvelen, että perunan tuotanto tulee kyllä jatkumaan. On todettu, että osa perunan hiilihydraateista muuttuu jäähdyttyään imeytymättömään muotoon. Eli perunan hiilaripitoisuus on todellisuudessa alempi kuin taulukoissa ilmoitettu. 80-90 luvuilla oli coolimpaa syödä mahan kasvattamiseen pastaa ja riisiä.

Perunan asema on uusien tutkimusten myötä noussut merkittävästi, onhan se juures, eikä mitään pullaa kuten valkoinen riisi ja valkoinen pasta. Toki noita menneiden vuosien trendihiilareita saa kokojyvänä ja tummana, mutta ei ainakaan kaupallisista ruokailupaikoista.

Roskaruoka rules, kun lapsille opetetaan junttikulttuuri. Ruoka itsessään ei saa maistua miltään. Pitää olla neutraalia peruskamaa, ja Reiganin vihannes (=ketsuppi) ja kaikenmoiset amerikan dressingit ovat ainoa makuelämys mihin jotkut pennut enää kykenee.
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Peruna sisältä valkoiseksi, miksi??

Miksi jotkut perunoista menee valkoiseksi sisältään? Siis seuraavana päivänä keittämisestä. Olen kokeillut laittaa jääkaappiin tai huoneenlämpöön ja tulos usein sama. Sisältö on muuttunut ja maistuu pahalta, mistä tämä valkoisuus johtuu? Voiko vika olla perunalajissa?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta