Peruna sisältä valkoiseksi, miksi??

Tytsy

Miksi jotkut perunoista menee valkoiseksi sisältään? Siis seuraavana päivänä keittämisestä. Olen kokeillut laittaa jääkaappiin tai huoneenlämpöön ja tulos usein sama. Sisältö on muuttunut ja maistuu pahalta, mistä tämä valkoisuus johtuu? Voiko vika olla perunalajissa?

3

599

  Vastaukset

  • Mulle on kanssa käynyt samalla tavalla. Enkä ole syytä keksinyt.

  • Kannattaiskohan kysyä (soittamallakin) ihan perunantuottajilta, niin kauan kun Suomessa heitä onneksi on. Juu ei mikään espanjan, viron peruna yms...niissä ne suurimmat myrkyt on.

   • Arvelen, että perunan tuotanto tulee kyllä jatkumaan. On todettu, että osa perunan hiilihydraateista muuttuu jäähdyttyään imeytymättömään muotoon. Eli perunan hiilaripitoisuus on todellisuudessa alempi kuin taulukoissa ilmoitettu. 80-90 luvuilla oli coolimpaa syödä mahan kasvattamiseen pastaa ja riisiä.

    Perunan asema on uusien tutkimusten myötä noussut merkittävästi, onhan se juures, eikä mitään pullaa kuten valkoinen riisi ja valkoinen pasta. Toki noita menneiden vuosien trendihiilareita saa kokojyvänä ja tummana, mutta ei ainakaan kaupallisista ruokailupaikoista.

    Roskaruoka rules, kun lapsille opetetaan junttikulttuuri. Ruoka itsessään ei saa maistua miltään. Pitää olla neutraalia peruskamaa, ja Reiganin vihannes (=ketsuppi) ja kaikenmoiset amerikan dressingit ovat ainoa makuelämys mihin jotkut pennut enää kykenee.


  SEISKA.FI

  • Ilman kokemusta suosikkisarjan tähdeksi! Näin Hemmo Karja nappasi roolin Salatuista elämistä – ”Olin näytellyt kiveä!”
  • Näyttelijän kesäsuunnitelmat uusiksi! Uuden rakkauden löytänyt Janne Virtanen: Ylimääräistä lomaa!
  • Huhhuh, mitä törsäystä! Näin Kim Kardashian ja Kanye West tuhlaavat rahojaan!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mies pimittää rahankäyttöään

   Sain selville, että mieheni on jo kuukausia käyttänyt isoja summia rahaa tietämättäni harrastuksiinsa. Samaan aikaan hän on kertonut, ettei hänellä ty
   Parisuhde
   137
   8890
  2. Niko Ranta-Aho kaulailee illallisella Bandidos pomon kanssa Espanjassa

   Noniiiin. Niko pääs oottaa vankilatuomiota vapaalle. Läks Espanjaan. Nyt laitto kuvaa, kaulailee bandidos rikollisjärjestön pomon kanssa ja 2 muun kar
   Kotimaiset julkkisjuorut
   126
   3371
  3. Jyväskylän senioritalon palo sai alkunsa parvekekynttilästä

   Syyte tulossa huolimattomasta tulenkäsittelystä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006569983.html
   Maailman menoa
   18
   1285