Jääkausi on toivoton teoria

ei jääkautta

http://koti.phnet.fi/elohim/onkojaakauttaollut

Seuraavilla riveillä aiomme tutkia jääkautta, joka käsityksenä ei ole kovinkaan vanha. Sillä sitä ei juurikaan ajateltu esim. 1700-luvulla, kuten ei evoluutioteoriakaan ollut vielä silloin pinnalla. Sensijaan tämä käsitys sai jalansijaa pääasiassa vasta 1840-luvulla, jolloin kaksi tutkijaa, Charpentier ja Agassiz esittivät sitä alunperin Alppien ympäristön maisemamuotojen selitykseksi ja sittemmin koko Pohjois-Eurooppaa koskevaksi. Itseasiassa onkin hämmästyttävää, että tämä teoria tuli esille lähes samaan aikaan kuin Darwinin ajatukset lajien synnystä. Molemmat teoriat voittivat samanaikaisesti sijaa ihmisten sydämissä.

Joka tapauksessa maapallolla on ajateltu olleen useitakin jääkausia. On jopa sanottu, että sellaiset kuumat ja trooppiset alueet kuin Sahara ja Afrikka, Saudi-Arabia, Jemen, Australia, Intia, Madagaskar sekä Etelä-Amerikkakin (näin on esitetty mm. kirjoissa "Jääkausi" / Björn Kurten ja "Muuttuva maa" / Pentti Eskola) olisivat aikanaan olleet suuren mannerjään peitossa, eli joskus kymmeniä miljoonia vuosia sitten. Viimeisimmän jääkauden oletetaan sensijaan alkaneen "vasta" noin 500 000 vuotta sitten ja päättyneen 10 000 vuotta sitten. Tällöin on maanpinnan jäätiköiden oletettu peittäneen laajimmillaan 55 milj. km2 ja jään paksuudenkin olisi parhaimmillaan pitänyt olla yli 3 km.

Mutta mitä meidän on ajateltava jääkaudesta? Onko meidän syytä uskoa siihen? Jospa jääkaudeksi tulkitut merkit ovatkin jonkun muun asian aiheuttamia? Tulevilla riveillä pohdimme jääkauteen liittyvää arvoitusta.

19

5729

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paapa 59v

      Pitääkö pyörä keksiä uudelleen? Ettei muka jääkausia ole ollut!

      Millä selität Salpausselät, millä yhä jatkuvan maankokoamisilmiön koko Suomen
      alueella?

      Mutta pidä toki kreationistinen maailman kuvasi!

      Maa on kuin onkin pannukakku. Palloksihan Raamattu tuskin "keikkeudenkeskustamme" sanoo?

      • Ukki vaan

        ... omaan arvoonsa. Hullut saavat vain vettä internet-myllyynsä, kun alkaa kommentoida. Ellei siten tosi pirullisesti. Tuossakaan tekstissä ei ollut tiedon eikä järjen häivääkään.


      • Todisteita

        Laitan tähän seuraavaksi muutaman esimerkin, jotka osoittavat selvästi Raamatun kirjoituksien syntyneen Jumalan Hengen vaikutuksesta.
        Mannerten jakaantuminen

        Ja Eeberille syntyi kaksi poikaa: toisen nimi oli Peleg, sillä hänen aikanansa jakaantuivat maan asukkaat, ja hänen veljensä nimi oli Joktan. 1 Moos 10:25

        Jakeessa on pieni käännösvirhe, sillä jae tulisi kääntää hebreasta näin; Toisen nimi oli Peleg, sillä hänen aikanansa jakaantui maa. Raamattu kertoo suuresta tulvasta, joka peitti ja hukutti allensa koko maan. Tämän tulvan jälkeen maa jakaantui moneen osaan, eli syntyi maanosia. Tämän päivän tiede on vahvasti sitä mieltä, että alkujaan maapallolla on ollut vain yksi suuri manner. Mannerlaatat ovat liikkuneet ja sen seurauksena on sitten syntyneet eri maanosat.

        Mistä Raamatun kirjoittaja on voinut tietää, että maa on jakaantunut? Mooseksen kirjahan on kirjoitettu tuhansia vuosia sitten. Jumalan Henki on ollut ohjaamassa tämän jakeen syntymistä Raamattuun.

        Jos katselet maapallon karttaa ja alat yhdistelemään eri maanosia huomaat niiden sopivan hämmästyttävän hyvin yhteen. Tiedemiehet ovat todistaneet omilla mittauksillaan, että mannerlaatat sopivat täydellisesti toisiinsa ja alussa on ollut yksi manner. Mutta jostain syystä mannerlaatat ovat alkaneet liikkua pois paikoiltansa.

        Raamattu kertoo meille, että Israel asuu maan navassa, Hes 36:12. Kun asetellaan mannerlaatat paikoilleen, niin saadaan yksi manner, jonka keskipisteessä on Israelin maa. Mistä profeetta Hesekiel tämän tiesi? Jumalan Henki ohjasi tämänkin tiedon Raamattuun. Maa on pallon muotoinen

        Ettekö te tiedä, ettekö kuule, eikö teille ole alusta asti ilmoitettu, ettekö ole maan perustuksista vaaria ottaneet? Hän istuu korkealla maanpiirin päällä, kuin heinäsirkkoja ovat sen asukkaat; hän levittää taivaan niinkuin harson, pingoittaa sen niinkuin teltan asuttavaksi. Jes 40: 21-22

        Han är den som tronar över jordens rund, och dess inbyggare äro såsom gräshoppor; han är den som utbreder himmelen såsom ett flor och spänner ut den såsom ett tält att bo inunder. Jes 40:22 (SWE17)

        Profeetta Jesaja puhuu Jumalan Hengen innoittamana ja ilmoittaa, että Jumala istuu pyöreän maan päällä. Tässä jakeessa 22 on hebrean kielisessä Raamatussa Chug, joka tarkoittaa ympyrää ja piiriä, eli pyöreän maan yläpuolella istuu Jumala. Ruotsalainen Raamattu vuodelta 1917 on sen ajatuksen myös hyvin Raamattuun tallettanut. Suomalainen käännös vuodelta 33/38 on myös kääntänyt aika hyvin puhuuhan se maanpiiristä. Jumalan Henki on taas ollut mukana tässäkin kohdassa, mistä profeetta muuten tietää maan olevan pyöreä? Eihän siitä ole kovinkaan kauan kuin eräs kuuluisa mies kipuili onko maa pannukakun muotoinen, tai minkä muotoinen se nyt oikein onkaan? Jesaja tiesi maan olevan pyöreä ja hän eli n. 700 v. ennen Jeesuksen syntymää, eli lähes 2700 vuotta sitten.
        Vedenpaisumus

        Raamattu kertoo myös, että alussa ihmisikä oli hyvin korkealla. Ihminen eli jopa yli 900-vuotiaaksi. Tätä on usein vaikea uskoa, mutta koska Raamattu on Jumalan sanaa ja totta, niin silloin ei tämä korkea ihmisikäkään voi olla pötyä.

        Tänä päivänä yhä useammat tiedemiehet epäilevät kehitysteoriaa ja jääkausiteoriaa. Jotkut tiedemiehet uskovat, että ihmiskunnan alussa on täytynyt tapahtua hyvin suuri koko maailman laajuinen katastrofi. On arvailtu, että jospa sittenkin olisi ollut maailman laajuinen tulva ihmiskunnan historian alussa. Fossiililöydöksiä on löydetty, joista on löydetty tuhoutuneiden eläimien ja eläinlajien jäännöksiä mm. dinosauruksia ja mammutteja. Sellaisten eläinten fossiileja on löydetty sellaisilta alueilla, joilla ne eivät normaalisti elä. Tämä todistaisi, että alussa on ollut yksi suuri manner. Suuret liskoeläimet ovat kuolleet sukupuuttoon, monia lajeja on kuollut sukupuuttoon. Fossiili löydökset paljastavat tämän. On myös löydetty korkeilta paikoilta suuria määriä eläinten jäännöksiä. Nämä kaikki todistavat sen puolesta, että suuri vedenpaisumus on kohdannut maata ja eläimet ovat nousseet korkeille paikoille etsimään pelastusta, mutta vesi peitti koko maan, ja näin nämä eläimet hukkuivat suurina laumoina. Korkeilta vuorilta on löydetty myös kalojen fossiileita, jotka myös todistavat vedenpaisumuksen puolesta. Kalathan eivät luonnostaan elä vuorilla.

        Etelämantereelta on löydetty hedelmä- ja palmupuita samoin kuin Grönlannista. Tämä kaikki todistaa, että alussa on ollut yksi suuri manner. Alaskasta on löydetty leijonien, antilooppien, kamelien, hevosien ym. jäännöksiä. Tämäkin viittaa siihen, että alussa on ollut yksi suuri manner.

        Kaikki nämä löydökset ovat olleet jäätyneinä. Moni ajattelee, että tämä nyt puoltaa jääkausiteoriaa eikä tulvateoriaa.

        Nyt on myös alettu ymmärtää, että alussa maapalloa peitti vesikerros. Tämä vesivaippa esti ettei haitallinen avaruussäteily päässyt vaikuttamaan maahan. Maapallomme oli kuin kasvihuone, jossa oli trooppinen ilmasto, joka ulottui koko yhden ison mantereen. Tämän vesivaipan ansiosta myös ihmisen ikä oli niin korkea, koska haitallinen avaruussäteily ei päässyt tuhoamaan ihmisen soluja. Tämänkin syyn tähden myös astronauteilla on suoja-puvut yllään. Haitallisen avaruussäteilyn lasketaan ulottuvan 14 metriin veden pinnan alle. Tällöin tämän säteilyn haittatekijät vähenevät. Pitkä ikäinen syvällä meressä elävä laji on kilpikonna, jotkut jopa elävät muutamia satoja vuosia. Vastaava laji maan päällä ei elä kuin ehkä korkeintaan 40 v. Tämä vesivaippa todella mahdollisti ihmisen iäksi yli 900 vuotta. Raamattu myös opettaa, että Jumala laski juuri ennen vedenpaisumusta ihmisen ikää.

        Raamatussa on opetus, jonka mukaan ihmisen pahuuden tähden Jumala avasi taivaan ikkunat ja vettä satoi neljäkymmentä päivää. Tämä maata suojaava vesivaippa tippui nyt alas ja aiheutti suuren katastrofin, jossa suurin osa ihmiskunnasta ja eläimistä hukkui. Vedenpaisumuksen jälkeen Jumala puhui ensimmäisen kerran ettei ihmisen elämästä tästedes lakkaa vilu eikä helle. Kun maata ympäröimä vesivaippa aloitti syöksynsä kohti maata, josta syntyi niin suuri alipaine, että se jäädytti pohjois- ja etelänavan. Tämän seurauksena mannerlaatat liikkuivat ja muodostivat monta pienempää mannerta. Tämän napojen jäätymisen takia myös meille on jäänyt pakastuneet todistukset, siitä että maa on ollut yksi suuri tropiikkinen manner ennen vedenpaisumusta.

        Monet muinaiset kulttuurit vahvistavat vedenpaisumuksen tapahtuneeksi tosiasiaksi.

        Titicaca järvi Perussa on maailman korkeimmalla sijaitseva järvi. Järven olemassaolo on suuri arvoitus, joka on askarruttanut monia tutkijoita. Järveen ei tule mistään suunnasta vettä. Ainoa järkevä selitys tämän järven syntymiselle on vedenpaisumus. Titicaca on alkuaan ollut syvä laakso, joka täyttyi vedellä vedenpaisumuksessa.

        http://koti.phnet.fi/petripaavola/RaamattuonJumalansananilmoitus


      • Provoon
        Todisteita kirjoitti:

        Laitan tähän seuraavaksi muutaman esimerkin, jotka osoittavat selvästi Raamatun kirjoituksien syntyneen Jumalan Hengen vaikutuksesta.
        Mannerten jakaantuminen

        Ja Eeberille syntyi kaksi poikaa: toisen nimi oli Peleg, sillä hänen aikanansa jakaantuivat maan asukkaat, ja hänen veljensä nimi oli Joktan. 1 Moos 10:25

        Jakeessa on pieni käännösvirhe, sillä jae tulisi kääntää hebreasta näin; Toisen nimi oli Peleg, sillä hänen aikanansa jakaantui maa. Raamattu kertoo suuresta tulvasta, joka peitti ja hukutti allensa koko maan. Tämän tulvan jälkeen maa jakaantui moneen osaan, eli syntyi maanosia. Tämän päivän tiede on vahvasti sitä mieltä, että alkujaan maapallolla on ollut vain yksi suuri manner. Mannerlaatat ovat liikkuneet ja sen seurauksena on sitten syntyneet eri maanosat.

        Mistä Raamatun kirjoittaja on voinut tietää, että maa on jakaantunut? Mooseksen kirjahan on kirjoitettu tuhansia vuosia sitten. Jumalan Henki on ollut ohjaamassa tämän jakeen syntymistä Raamattuun.

        Jos katselet maapallon karttaa ja alat yhdistelemään eri maanosia huomaat niiden sopivan hämmästyttävän hyvin yhteen. Tiedemiehet ovat todistaneet omilla mittauksillaan, että mannerlaatat sopivat täydellisesti toisiinsa ja alussa on ollut yksi manner. Mutta jostain syystä mannerlaatat ovat alkaneet liikkua pois paikoiltansa.

        Raamattu kertoo meille, että Israel asuu maan navassa, Hes 36:12. Kun asetellaan mannerlaatat paikoilleen, niin saadaan yksi manner, jonka keskipisteessä on Israelin maa. Mistä profeetta Hesekiel tämän tiesi? Jumalan Henki ohjasi tämänkin tiedon Raamattuun. Maa on pallon muotoinen

        Ettekö te tiedä, ettekö kuule, eikö teille ole alusta asti ilmoitettu, ettekö ole maan perustuksista vaaria ottaneet? Hän istuu korkealla maanpiirin päällä, kuin heinäsirkkoja ovat sen asukkaat; hän levittää taivaan niinkuin harson, pingoittaa sen niinkuin teltan asuttavaksi. Jes 40: 21-22

        Han är den som tronar över jordens rund, och dess inbyggare äro såsom gräshoppor; han är den som utbreder himmelen såsom ett flor och spänner ut den såsom ett tält att bo inunder. Jes 40:22 (SWE17)

        Profeetta Jesaja puhuu Jumalan Hengen innoittamana ja ilmoittaa, että Jumala istuu pyöreän maan päällä. Tässä jakeessa 22 on hebrean kielisessä Raamatussa Chug, joka tarkoittaa ympyrää ja piiriä, eli pyöreän maan yläpuolella istuu Jumala. Ruotsalainen Raamattu vuodelta 1917 on sen ajatuksen myös hyvin Raamattuun tallettanut. Suomalainen käännös vuodelta 33/38 on myös kääntänyt aika hyvin puhuuhan se maanpiiristä. Jumalan Henki on taas ollut mukana tässäkin kohdassa, mistä profeetta muuten tietää maan olevan pyöreä? Eihän siitä ole kovinkaan kauan kuin eräs kuuluisa mies kipuili onko maa pannukakun muotoinen, tai minkä muotoinen se nyt oikein onkaan? Jesaja tiesi maan olevan pyöreä ja hän eli n. 700 v. ennen Jeesuksen syntymää, eli lähes 2700 vuotta sitten.
        Vedenpaisumus

        Raamattu kertoo myös, että alussa ihmisikä oli hyvin korkealla. Ihminen eli jopa yli 900-vuotiaaksi. Tätä on usein vaikea uskoa, mutta koska Raamattu on Jumalan sanaa ja totta, niin silloin ei tämä korkea ihmisikäkään voi olla pötyä.

        Tänä päivänä yhä useammat tiedemiehet epäilevät kehitysteoriaa ja jääkausiteoriaa. Jotkut tiedemiehet uskovat, että ihmiskunnan alussa on täytynyt tapahtua hyvin suuri koko maailman laajuinen katastrofi. On arvailtu, että jospa sittenkin olisi ollut maailman laajuinen tulva ihmiskunnan historian alussa. Fossiililöydöksiä on löydetty, joista on löydetty tuhoutuneiden eläimien ja eläinlajien jäännöksiä mm. dinosauruksia ja mammutteja. Sellaisten eläinten fossiileja on löydetty sellaisilta alueilla, joilla ne eivät normaalisti elä. Tämä todistaisi, että alussa on ollut yksi suuri manner. Suuret liskoeläimet ovat kuolleet sukupuuttoon, monia lajeja on kuollut sukupuuttoon. Fossiili löydökset paljastavat tämän. On myös löydetty korkeilta paikoilta suuria määriä eläinten jäännöksiä. Nämä kaikki todistavat sen puolesta, että suuri vedenpaisumus on kohdannut maata ja eläimet ovat nousseet korkeille paikoille etsimään pelastusta, mutta vesi peitti koko maan, ja näin nämä eläimet hukkuivat suurina laumoina. Korkeilta vuorilta on löydetty myös kalojen fossiileita, jotka myös todistavat vedenpaisumuksen puolesta. Kalathan eivät luonnostaan elä vuorilla.

        Etelämantereelta on löydetty hedelmä- ja palmupuita samoin kuin Grönlannista. Tämä kaikki todistaa, että alussa on ollut yksi suuri manner. Alaskasta on löydetty leijonien, antilooppien, kamelien, hevosien ym. jäännöksiä. Tämäkin viittaa siihen, että alussa on ollut yksi suuri manner.

        Kaikki nämä löydökset ovat olleet jäätyneinä. Moni ajattelee, että tämä nyt puoltaa jääkausiteoriaa eikä tulvateoriaa.

        Nyt on myös alettu ymmärtää, että alussa maapalloa peitti vesikerros. Tämä vesivaippa esti ettei haitallinen avaruussäteily päässyt vaikuttamaan maahan. Maapallomme oli kuin kasvihuone, jossa oli trooppinen ilmasto, joka ulottui koko yhden ison mantereen. Tämän vesivaipan ansiosta myös ihmisen ikä oli niin korkea, koska haitallinen avaruussäteily ei päässyt tuhoamaan ihmisen soluja. Tämänkin syyn tähden myös astronauteilla on suoja-puvut yllään. Haitallisen avaruussäteilyn lasketaan ulottuvan 14 metriin veden pinnan alle. Tällöin tämän säteilyn haittatekijät vähenevät. Pitkä ikäinen syvällä meressä elävä laji on kilpikonna, jotkut jopa elävät muutamia satoja vuosia. Vastaava laji maan päällä ei elä kuin ehkä korkeintaan 40 v. Tämä vesivaippa todella mahdollisti ihmisen iäksi yli 900 vuotta. Raamattu myös opettaa, että Jumala laski juuri ennen vedenpaisumusta ihmisen ikää.

        Raamatussa on opetus, jonka mukaan ihmisen pahuuden tähden Jumala avasi taivaan ikkunat ja vettä satoi neljäkymmentä päivää. Tämä maata suojaava vesivaippa tippui nyt alas ja aiheutti suuren katastrofin, jossa suurin osa ihmiskunnasta ja eläimistä hukkui. Vedenpaisumuksen jälkeen Jumala puhui ensimmäisen kerran ettei ihmisen elämästä tästedes lakkaa vilu eikä helle. Kun maata ympäröimä vesivaippa aloitti syöksynsä kohti maata, josta syntyi niin suuri alipaine, että se jäädytti pohjois- ja etelänavan. Tämän seurauksena mannerlaatat liikkuivat ja muodostivat monta pienempää mannerta. Tämän napojen jäätymisen takia myös meille on jäänyt pakastuneet todistukset, siitä että maa on ollut yksi suuri tropiikkinen manner ennen vedenpaisumusta.

        Monet muinaiset kulttuurit vahvistavat vedenpaisumuksen tapahtuneeksi tosiasiaksi.

        Titicaca järvi Perussa on maailman korkeimmalla sijaitseva järvi. Järven olemassaolo on suuri arvoitus, joka on askarruttanut monia tutkijoita. Järveen ei tule mistään suunnasta vettä. Ainoa järkevä selitys tämän järven syntymiselle on vedenpaisumus. Titicaca on alkuaan ollut syvä laakso, joka täyttyi vedellä vedenpaisumuksessa.

        http://koti.phnet.fi/petripaavola/RaamattuonJumalansananilmoitus

        Tässä mietin evoluutiota, että mihinkäs meillä ovat hävinneet kidukset? Meinaan, että tämän vesivaipan alla hengittäminenkin pitäisi sujua. Tuosta sinun kirjoittelusta sai vain sen käsityksen, että tämä vesivaippa olisikin ollut ilmakehässä ja maan tasolle se ei olisi yltänyt? Ja sitten se olisi satanut alas. Selitäpä nyt aluksi vaikka se, miten koko maailman peittävä 14metrinen vesivaippa pysyy ilmakehässä?


      • 10+6=16
        Todisteita kirjoitti:

        Laitan tähän seuraavaksi muutaman esimerkin, jotka osoittavat selvästi Raamatun kirjoituksien syntyneen Jumalan Hengen vaikutuksesta.
        Mannerten jakaantuminen

        Ja Eeberille syntyi kaksi poikaa: toisen nimi oli Peleg, sillä hänen aikanansa jakaantuivat maan asukkaat, ja hänen veljensä nimi oli Joktan. 1 Moos 10:25

        Jakeessa on pieni käännösvirhe, sillä jae tulisi kääntää hebreasta näin; Toisen nimi oli Peleg, sillä hänen aikanansa jakaantui maa. Raamattu kertoo suuresta tulvasta, joka peitti ja hukutti allensa koko maan. Tämän tulvan jälkeen maa jakaantui moneen osaan, eli syntyi maanosia. Tämän päivän tiede on vahvasti sitä mieltä, että alkujaan maapallolla on ollut vain yksi suuri manner. Mannerlaatat ovat liikkuneet ja sen seurauksena on sitten syntyneet eri maanosat.

        Mistä Raamatun kirjoittaja on voinut tietää, että maa on jakaantunut? Mooseksen kirjahan on kirjoitettu tuhansia vuosia sitten. Jumalan Henki on ollut ohjaamassa tämän jakeen syntymistä Raamattuun.

        Jos katselet maapallon karttaa ja alat yhdistelemään eri maanosia huomaat niiden sopivan hämmästyttävän hyvin yhteen. Tiedemiehet ovat todistaneet omilla mittauksillaan, että mannerlaatat sopivat täydellisesti toisiinsa ja alussa on ollut yksi manner. Mutta jostain syystä mannerlaatat ovat alkaneet liikkua pois paikoiltansa.

        Raamattu kertoo meille, että Israel asuu maan navassa, Hes 36:12. Kun asetellaan mannerlaatat paikoilleen, niin saadaan yksi manner, jonka keskipisteessä on Israelin maa. Mistä profeetta Hesekiel tämän tiesi? Jumalan Henki ohjasi tämänkin tiedon Raamattuun. Maa on pallon muotoinen

        Ettekö te tiedä, ettekö kuule, eikö teille ole alusta asti ilmoitettu, ettekö ole maan perustuksista vaaria ottaneet? Hän istuu korkealla maanpiirin päällä, kuin heinäsirkkoja ovat sen asukkaat; hän levittää taivaan niinkuin harson, pingoittaa sen niinkuin teltan asuttavaksi. Jes 40: 21-22

        Han är den som tronar över jordens rund, och dess inbyggare äro såsom gräshoppor; han är den som utbreder himmelen såsom ett flor och spänner ut den såsom ett tält att bo inunder. Jes 40:22 (SWE17)

        Profeetta Jesaja puhuu Jumalan Hengen innoittamana ja ilmoittaa, että Jumala istuu pyöreän maan päällä. Tässä jakeessa 22 on hebrean kielisessä Raamatussa Chug, joka tarkoittaa ympyrää ja piiriä, eli pyöreän maan yläpuolella istuu Jumala. Ruotsalainen Raamattu vuodelta 1917 on sen ajatuksen myös hyvin Raamattuun tallettanut. Suomalainen käännös vuodelta 33/38 on myös kääntänyt aika hyvin puhuuhan se maanpiiristä. Jumalan Henki on taas ollut mukana tässäkin kohdassa, mistä profeetta muuten tietää maan olevan pyöreä? Eihän siitä ole kovinkaan kauan kuin eräs kuuluisa mies kipuili onko maa pannukakun muotoinen, tai minkä muotoinen se nyt oikein onkaan? Jesaja tiesi maan olevan pyöreä ja hän eli n. 700 v. ennen Jeesuksen syntymää, eli lähes 2700 vuotta sitten.
        Vedenpaisumus

        Raamattu kertoo myös, että alussa ihmisikä oli hyvin korkealla. Ihminen eli jopa yli 900-vuotiaaksi. Tätä on usein vaikea uskoa, mutta koska Raamattu on Jumalan sanaa ja totta, niin silloin ei tämä korkea ihmisikäkään voi olla pötyä.

        Tänä päivänä yhä useammat tiedemiehet epäilevät kehitysteoriaa ja jääkausiteoriaa. Jotkut tiedemiehet uskovat, että ihmiskunnan alussa on täytynyt tapahtua hyvin suuri koko maailman laajuinen katastrofi. On arvailtu, että jospa sittenkin olisi ollut maailman laajuinen tulva ihmiskunnan historian alussa. Fossiililöydöksiä on löydetty, joista on löydetty tuhoutuneiden eläimien ja eläinlajien jäännöksiä mm. dinosauruksia ja mammutteja. Sellaisten eläinten fossiileja on löydetty sellaisilta alueilla, joilla ne eivät normaalisti elä. Tämä todistaisi, että alussa on ollut yksi suuri manner. Suuret liskoeläimet ovat kuolleet sukupuuttoon, monia lajeja on kuollut sukupuuttoon. Fossiili löydökset paljastavat tämän. On myös löydetty korkeilta paikoilta suuria määriä eläinten jäännöksiä. Nämä kaikki todistavat sen puolesta, että suuri vedenpaisumus on kohdannut maata ja eläimet ovat nousseet korkeille paikoille etsimään pelastusta, mutta vesi peitti koko maan, ja näin nämä eläimet hukkuivat suurina laumoina. Korkeilta vuorilta on löydetty myös kalojen fossiileita, jotka myös todistavat vedenpaisumuksen puolesta. Kalathan eivät luonnostaan elä vuorilla.

        Etelämantereelta on löydetty hedelmä- ja palmupuita samoin kuin Grönlannista. Tämä kaikki todistaa, että alussa on ollut yksi suuri manner. Alaskasta on löydetty leijonien, antilooppien, kamelien, hevosien ym. jäännöksiä. Tämäkin viittaa siihen, että alussa on ollut yksi suuri manner.

        Kaikki nämä löydökset ovat olleet jäätyneinä. Moni ajattelee, että tämä nyt puoltaa jääkausiteoriaa eikä tulvateoriaa.

        Nyt on myös alettu ymmärtää, että alussa maapalloa peitti vesikerros. Tämä vesivaippa esti ettei haitallinen avaruussäteily päässyt vaikuttamaan maahan. Maapallomme oli kuin kasvihuone, jossa oli trooppinen ilmasto, joka ulottui koko yhden ison mantereen. Tämän vesivaipan ansiosta myös ihmisen ikä oli niin korkea, koska haitallinen avaruussäteily ei päässyt tuhoamaan ihmisen soluja. Tämänkin syyn tähden myös astronauteilla on suoja-puvut yllään. Haitallisen avaruussäteilyn lasketaan ulottuvan 14 metriin veden pinnan alle. Tällöin tämän säteilyn haittatekijät vähenevät. Pitkä ikäinen syvällä meressä elävä laji on kilpikonna, jotkut jopa elävät muutamia satoja vuosia. Vastaava laji maan päällä ei elä kuin ehkä korkeintaan 40 v. Tämä vesivaippa todella mahdollisti ihmisen iäksi yli 900 vuotta. Raamattu myös opettaa, että Jumala laski juuri ennen vedenpaisumusta ihmisen ikää.

        Raamatussa on opetus, jonka mukaan ihmisen pahuuden tähden Jumala avasi taivaan ikkunat ja vettä satoi neljäkymmentä päivää. Tämä maata suojaava vesivaippa tippui nyt alas ja aiheutti suuren katastrofin, jossa suurin osa ihmiskunnasta ja eläimistä hukkui. Vedenpaisumuksen jälkeen Jumala puhui ensimmäisen kerran ettei ihmisen elämästä tästedes lakkaa vilu eikä helle. Kun maata ympäröimä vesivaippa aloitti syöksynsä kohti maata, josta syntyi niin suuri alipaine, että se jäädytti pohjois- ja etelänavan. Tämän seurauksena mannerlaatat liikkuivat ja muodostivat monta pienempää mannerta. Tämän napojen jäätymisen takia myös meille on jäänyt pakastuneet todistukset, siitä että maa on ollut yksi suuri tropiikkinen manner ennen vedenpaisumusta.

        Monet muinaiset kulttuurit vahvistavat vedenpaisumuksen tapahtuneeksi tosiasiaksi.

        Titicaca järvi Perussa on maailman korkeimmalla sijaitseva järvi. Järven olemassaolo on suuri arvoitus, joka on askarruttanut monia tutkijoita. Järveen ei tule mistään suunnasta vettä. Ainoa järkevä selitys tämän järven syntymiselle on vedenpaisumus. Titicaca on alkuaan ollut syvä laakso, joka täyttyi vedellä vedenpaisumuksessa.

        http://koti.phnet.fi/petripaavola/RaamattuonJumalansananilmoitus

        mistä näitä hulluja tulee, opettako se joku näille tätä paskaa.


    • Pikku-Taavi

      Voi ei, mistä näitä huuhaa-pellejä sikiää aina vain uudestaan.

      • Miten vesi pysyi "ilmassa" ennen vedenpaisumusta?
        Miten Saturnuksen renkaat pysyvät "ilmassa"?
        Olisiko sama ilmiö? Sitten joku tapahtuma suisti veden alas napaseutujen lähistöllä ja huuhteli meidänkin multakerroksemme Venäjälle mustan mullan alueelle?
        Pyhä-Nattasen kallioista joku viisas voisi mielenkiintoisen tapahtumahistorian kehitellä.
        Miksi muuten Immanuel Velikowskyn kirjoja ei suomenneta? Tuskin niille totuuspohjaa löytyy ollenkaan, mutta auttaapa laajentamaan ajatusmaailmaa.


    • Palopoika

      Parkkusella on kirjassaan aika paljon mielenkiintoisia perusteluita jääkauden päänmenoksi ja esittää mielenkiintoisen teorian. Tätä teoriaa sivuttiinkin jo parissa edellisessä viestissä, mutta tässä vielä pari lisäkommenttia:

      1. Maapalloa kiertänyt vesimassa on varautunut voimakkaasti kiertäessään avaruudessa ja navoille iskeytyessään se on magnetoinut napaseudut.

      2. Siperiasta on löydetty jäätynyt mammutti, jolla oli vielä tuoretta ruohoa suussa ja mahassaan. Vain lähellä abs. nollapistettä oleva lämpötila voi jäädyttää mammutin niin nopeasti ettei ruoho ehdi pilaantua. Avaruudesta tullut vesi olisi näin kylmää.

      3. Vedenpaisumustarina elää erittäin monissa (en muista lukumäärää) muinaiskansojen taruissa, mukaanlukien Raamattu.

      Kannattaa lukea kyseinen kirja jos vain jostain käsiinsä saa. Ei ole edes kovin paksu, joten jaksaa lukea, vaikka asia ei niin kiinnostaisikaan.
      Olisihan se aika mielenkiintoista jos tällainen ikivanha jääkausiteoria olisikin virheellinen...

      • arkin tuho

        >>2. Siperiasta on löydetty jäätynyt mammutti, jolla oli vielä tuoretta ruohoa suussa ja mahassaan. Vain lähellä abs. nollapistettä oleva lämpötila voi jäädyttää mammutin niin nopeasti ettei ruoho ehdi pilaantua. Avaruudesta tullut vesi olisi näin kylmää.


    • vaarat

      ovat ihan selviä todisteita jään ja vetten olemassaololle.

      • geo

        Kirjankin vilkaisseena täytyy kommentoida, että hänhän jopa teki kokeita teorioidensa vahvistukseksi. Menivät kaikki poskelleen. Geologina on pakko todeta suomenkamaran nuorempi historia on niin tarkkaan ja tieteellisesti jo rakennettu, että oikeastaan nolottaa kun näköjään tiedon perille meno 'maallikoille' ei ole täysin onnistunut. Tieteellisesti (=) mm. väitteen ja vastaväitteen kautta rakentunut.


    • Kyllä

      Kieltämättä kyseinen teoria on hieno. Parkkosen teorian mukaan maata peitti pilvikerros ja täällä vallitsi trooppinen ilmasto. ilma oli kosteaa ja maapallon magneettikenttä oli voimakas. meteoriitti muutti maapallon kallistuskulmaa ja tämä sai pohjoisnavalle kerrostuneet vesimassat liikkeelle. (magneettikentän muuttuessa)

      Silloin vallitsi pahoja ukkosmyrskyjä, jollaisia on hankala nykyisiin myrskyihin verrata. Nämä ukkosmyrskyt, sähkö ja vesi olisi saavuttaneet suuria lämpätiloja ja porannut hiidenkirnut.

      Kaikki tälläiset on hyvin perusteltavissa tällä teorialla, mutta parkkonen yritti todistaa niitä kokeillaan, jotka todellakin menivät pieleen pahasti. Mutta toisaalta, kokeet jotka olisivat todistaneet jääkauden olemassaolon, ovat myös menneet ketuille. Että sikäli, kukaan ei voi sanoa sinulle, että olet oikeassa. mutta toisaalta, eivät voi väittää sinun olevan väärässä. Omasta puolestani voin sanoa, että koko maapallon peittänyt 3km(!!!!!!) paksu jääkerros on ENEMMÄN kuin kaukaa haettua, varsinkin kun fossiilisten todisteiden mukaan tämän jääkauden olisi pitänyt tulla tajuttoman nopeasti vain muutamien sekuntejen aikana (viittaan tuoreeseen ruokaan löydettyjen mammuttijäännösten suussa)

      t.Hevari

      • J.J.

        Noh mistähän lähtien on väitetty että KOKO maapalloa on peittänyt 3km paksu jääkerros. nimittäin asiahan on ollut niin että kkeroksen keskipaksuus on ollut "vain" 1.5km ja se peitti vain vähän aluetta suomesta etelään. (Viro ei käsittääkseni ollut kokonaan jään alla.) ja eteläpuoleisella pallonpuoliskolla paljon vähemmän. Näin ainakin opetettiin perus koulussa noin 10v sitten.

        Sitten tuo mammuttihan on voinut esim. jäädä jumiin jäässä olevaan reikään josta se on hakenut ruohoa jota se on syönyt ja jättimäinen rankkasade on täyttänyt kuopan nopeasti hyytävällä vedellä/lumella (pakkanen on ollut taatusti yli 50 astetta, jolloin maahan sylkiessä sylki muuttuisi jääksi ennen osumistaan maahan eli mammuttikin jäätyisi todella nopeasti hukkuessaan lumeen/veteen/jäähän).


        "Kaikkeen löytyy järkevä selitys"-J.J.


      • jöpe
        J.J. kirjoitti:

        Noh mistähän lähtien on väitetty että KOKO maapalloa on peittänyt 3km paksu jääkerros. nimittäin asiahan on ollut niin että kkeroksen keskipaksuus on ollut "vain" 1.5km ja se peitti vain vähän aluetta suomesta etelään. (Viro ei käsittääkseni ollut kokonaan jään alla.) ja eteläpuoleisella pallonpuoliskolla paljon vähemmän. Näin ainakin opetettiin perus koulussa noin 10v sitten.

        Sitten tuo mammuttihan on voinut esim. jäädä jumiin jäässä olevaan reikään josta se on hakenut ruohoa jota se on syönyt ja jättimäinen rankkasade on täyttänyt kuopan nopeasti hyytävällä vedellä/lumella (pakkanen on ollut taatusti yli 50 astetta, jolloin maahan sylkiessä sylki muuttuisi jääksi ennen osumistaan maahan eli mammuttikin jäätyisi todella nopeasti hukkuessaan lumeen/veteen/jäähän).


        "Kaikkeen löytyy järkevä selitys"-J.J.

        Miten selittyy sitten se, että Alaskasta ja Siperiasta löytyy alueita, joilla "maaperä" koostuu puoleksi luista ja osittain hajonneista ja yhä jäätyneistä eläimistä. Siellä on mammutteja, krokotiilejä, laiskiaisia ym. suuria ja pieniä lämpimän alueen tyyppieläimiä. Vain VALTAISA KATASTROFI on voinut haudata elukat maahan ja hetkessä jäädyttää ne, niin että ne yhä, HUOM yhä ovat jäässä, osa kokonaisina ja vihreää ruohoa mahalaukussa. Toiseksi, tyhjennettyjen hiidenkirnujen pohjalta on löytynyt puhdasta kalkkia ja piitä, joita ei pitäisi suomesta löytyä. Vain kuumuus voi erottaa ja tiivistää em. aineet puhtaiksi. Jäävirta ei siihen pysty, vaikka putoaisi 300 km mannerjään sisällä. Tiedeuskoville sana Raamattu aiheuttaa jo pahoja kohtauksia, mutta tiede on vain pienen ihmisen viisautta jonka arvo on usein, usein kovin köykäiseksi havaittu. Ja tulevaisuus sen tulee taas osoittamaan.


      • Totuuslöytmässä
        jöpe kirjoitti:

        Miten selittyy sitten se, että Alaskasta ja Siperiasta löytyy alueita, joilla "maaperä" koostuu puoleksi luista ja osittain hajonneista ja yhä jäätyneistä eläimistä. Siellä on mammutteja, krokotiilejä, laiskiaisia ym. suuria ja pieniä lämpimän alueen tyyppieläimiä. Vain VALTAISA KATASTROFI on voinut haudata elukat maahan ja hetkessä jäädyttää ne, niin että ne yhä, HUOM yhä ovat jäässä, osa kokonaisina ja vihreää ruohoa mahalaukussa. Toiseksi, tyhjennettyjen hiidenkirnujen pohjalta on löytynyt puhdasta kalkkia ja piitä, joita ei pitäisi suomesta löytyä. Vain kuumuus voi erottaa ja tiivistää em. aineet puhtaiksi. Jäävirta ei siihen pysty, vaikka putoaisi 300 km mannerjään sisällä. Tiedeuskoville sana Raamattu aiheuttaa jo pahoja kohtauksia, mutta tiede on vain pienen ihmisen viisautta jonka arvo on usein, usein kovin köykäiseksi havaittu. Ja tulevaisuus sen tulee taas osoittamaan.

        Näin on. Koita arvata miten?


    • Palaeo

      On se hienoa, että tälläkin palstalla jaksaa hillua oikeita 'havukka-ahon' ajattelijoita. Luonnontieteen erisuunnat kuvioineen ovat kertakaikkiaan liikaa ymmärtää. Havukka-ahon ajattelijahan aikoinaan mietti, että "mikä se on se lintu, kuhankeittäjä.Eihän lintu tavallisesti mitään keitä. Ei ihme jos kuhat ui syvällä, kun nuo linnut niitä rannoilla vaanii".

    • Papit ei sitten osaa ilmeisesti tulkita raamattua.
      Koska papit olivat viimeiseen asti vastustamassa maan pyörimistä auringon ympäri. Kaikki oli kuitenkin kirjoitettu pyhässä kirjassa oikein???

      Missä siis vika kun menee käännökset väärin??

      Miten muslimit selittää Pyöreämuotoiset vaarat ja U-laaksot? entäs hindut.
      Raamatun mukaan maailma olisi vain noin 7000v vanha. vai tulkinta virhe.

      Taidan mieluummin uskoa jääkauteen ja hirmuliskoihin jotka tapahtui kauan sitten.

      Täytyy myöntää kuinka uskovaisia maailman kansalaiset ovatkaan, tekevät he kyllä uskomattomia asioita toisilleen ja "vääräuskoisille". Jumalan tahtoko???

    • timogdgd

      Mielestäni koko jääkausi on hölynpölyä. Se on vain keksitty sen takia, koska ei ole löydetty mitään parempaa luonnossa tapahtuneille muutoksille; niin ikään kuin sellanen "hätäteoria". Suurilla rankkasateilla voi ihan hyvin selittää suurimman osan kivilajien vaihtelusta ja äkkijäätymiset voi selittää arktisilla myrskyillä.

      Koko teorian todisteet ovat niin vähäiset, että siihen on suhtauduttava vähintään skeptisesti. Nähtävästi monet ovat vain hyväksyneet kyseisen teorian ja jättäneet todistelut vähemmälle. Jääkaudet ovat niin hyvin iskostuneet päähänne, että ette pysty ajattelemaan toisella lailla(?).

      Yli kilometrin korkuisen jääkerroksen muodostuminen ja sulaminen on todella kaukaa haettua potaskaa. Miten selitätte eläinlajien monimuotoisuuden joillakin alueilla, jos kerran siellä on ollut niin kylmää, että eläminen siellä olisi ollut mahdotonta? Evoluutio ei tapahdu hetkessä; siihen menee tuhansia vuosia. Kaikki eliöt eivät olisi kerenneet muuttaa muille alueille turvaan.

      Jättäkää uskonnolliset ihmiset omaan arvoonsa, turhaa väitellä aivottomien kanssa.

      • aivottomalle timolle

        Se että sinä sanot "mielestäni" ei aivan taida riittää kumoamaan hyvin perusteltua tieteellistä näkemystä.

        Jääkausi vallitsee vieläkin esim. Grönlannissa ja Etelämantereella. Siellä sitä riittää yli kilometrin paksuista jäätä sinullekin.

        Uskonnollisten ihmisten ohella voit lisätä itsesi aivottomien joukkoon.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      151
      4305
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3904
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2671
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1881
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1649
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1625
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1543
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1531
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe