rucola?

SB

auttaisiko joku, ja keroisi mikä on rucola? joku mauste? ja jos se on, onko se "normaali" mauste?

7

501

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • amatörköksa

      ainakin meilläpäin rucola on salaatti.

    • auflauf

      Rucola on todellakin salaatti. Toiseltanimeltään sinappikaali. Maultaan vomakkaan pähkinäinen.
      Muistuttaa ulkomuodoltaan ehkä, vähän räjähtänyttä tammenlehvää ja toisaalta taas vähän, jouluna oveen laitettavaa mistellinoksaa.
      Tässä yksi resepti, entiseltä Hauskalta Mieheltä, nykyiseltä auflauf,ilta.

      Talonpojan munakas

      4 annosta

      Täyte:
      2 kypsää perunaa
      2 tomaattia
      1 sipuli
      2-3 palaa kuoretonta leipää
      1 ruukku rucola-salaattia

      Munakas:
      8 kananmunaa
      1,5 dl kermaa
      1 rkl puolikarkeita vehnäjauhoja
      suolaa, pippuria
      paistamiseen voita tai margariinia
      Kuutioi perunat, tomaatit, kuorittu sipuli ja leipäviipaleet. Kuumenna öljy paistinpannussa ja ruskista kuutiot kevyesti. Lisää loppuvaiheessa joukkoon rucola ja siirrä seos lautaselle odottamaan.

      Munakas: Mittaa ainekset sekoituskulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Kuumenna rasva paistinpannussa ja kaada munakasseos pannuun. Kypsennä 3-4 minuuttia pannun sisältöä sekoittaen. Kun munakas on melkein hyytynyt levitä täyte päälle. Peitä pannu kannella, sammuta lämmönlähde ja anna munakkaan muhia täyteläisen makuiseksi.

      Kysymyksesi oli mielenkiintoinen, täällä saksassa kun se ei ole samalla nimellä. Jouduin hieman tekemään työtä, että sain muutakin esiin kuin salaatti.

      • SB

        kiitoksia vastauksestasi! juu, on vahan vaikeaa loytaa sita rucola-salaattia kun asun USAssa. en tieda myydaanko taalla sita, vai kenties eri nimella.


      • paulivil
        SB kirjoitti:

        kiitoksia vastauksestasi! juu, on vahan vaikeaa loytaa sita rucola-salaattia kun asun USAssa. en tieda myydaanko taalla sita, vai kenties eri nimella.

        Rucola = Rocket - voidaan kirjoittaa myös ranskalaisittain


      • SB
        paulivil kirjoitti:

        Rucola = Rocket - voidaan kirjoittaa myös ranskalaisittain


    • auflauf

      Lukemani perusteella, rucolee käytetään maustesalaattina salaateissa. Ei ehkä yksin sovi salaatiksi.
      Muistaakseni Amerikassa nämä jättikatkaravunpyrstöt ovat melko suosittua juhlaruokaa. Tässä yksi resepti. Sen rucola salaatin kuvauksestani, voit jättää mistellin pois. Se on vain niin vaikea kuvata, kun se on vähän räjähtäneen näköinen.
      Asafoetida asuu Intiassa, SB Jenkeissä, minä Saksassa, amatöriköksa myös ulkomailla ja olikohan paulivili Australiassa, vai?
      Eli, vain me ulkomailla asuvat Suomalaiset tarvitsemme neuvoja ruoanlaitossa. Vai onkohan niin, että Suomessa on niin helppo mennä kauppaan ostamaan Saarioisen lihamakaronilaatikkoa.


      FRITEERATUT
      JÄTTIKATKARAVUNPYRSTÖT

      4-5 kpl jättikatkaravun
      pyrstöä annokseen

      frityyritaikina:
      40 g maissijauhoja
      40 g vehnäjauhoja
      1 tl leivinjauhetta
      2 rkl öljyä
      1,7 dl kivennäisvettä
      suolaa, valkopippuria

      lisäke:
      n. 100 g erilaisia salaatteja,
      esim jäävuorisalaatti, tammenlehvä,
      rucola
      1 tl soijakastiketta
      1 rkl riisiviinietikkaa
      2 rkl oliiviöljyä
      1-2 tl sesamöljyä
      suolaa, mustapippuria

      dippikastike:
      ranskankermaa, aavistuksen verran valkosipulilla maustettuna

      1. Valmista frityyritaikina sekoittamalla
      kuivat aineet ensin keskenään.
      2. Lisää öljy ja vesi. Mausta suolalla
      ja pippurilla.
      3. Puhdista ja kuivaa ravunpyrstöt. Pujota
      annosmäärä puutikkuun tai vartaaseen.
      4. Kasta ravunpyrstöt frityyritaikinaan ja
      kypsennä 180 C upporasvassa, kunnes ne ovat
      pinnaltaan kullanruskeita ja rapeita.
      5. Sekoita salaattikastikkeen aineet keskenään
      ja pyöräytä siinä salaatinlehdet. Annostele
      salaattia lautasille.   
      6. Nosta rapuvartaat öljystä ensin hetkeksi
      talouspaperin päälle, jotta liika öljy valuu pois.
      7. Pane pieneen kuppiin ranskankermaa
      dippikastikkeeksi ja nosta rapuvarras salaatille.

      Vinkkipieni: Liittyen kohtaan 7. Käytän itse paljon pieniä savikuppeja lisukkeille. Kuten esim. hillosipuleille, kurkuille, herneille, minimaissintähkille ym. Minulla on myös teline neljää kuppia varten. Säästää tilaa. Tekee pöydän houkuttelevamman näköiseksi.

      • Finland Finland...

        Nyt kannatan muuttoa ulkomaille.Oppikaamme
        syömään terveellisesti ja unohdamme Saarioisten
        "herkulliset"ja monipuoliset valmisruoat.
        Käsitykseni on ollut aivan toinen,sillä oletin
        sen kuuluvan vain opiskelijoiden ja sinkkujen
        ruokapöytään.
        Olen saanut tosi hyviä reseptejä tällä palstalla,
        joten jatkakaa...pysytään asiassa,jokainen on
        omalla tavallaan hyvä kokki,myös Suomessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oletko tyytyväinen viime tapaamiseemme?

      Vai toivoitko sen menevän toisella tavalla? Miten?
      Ikävä
      72
      3053
    2. Nyt se sit loppuu

      Et ei enää nähdä ja yhteyttä pidetä.
      Ikävä
      55
      2715
    3. Kuoleman pelko katosi

      Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä
      Hindulaisuus
      432
      2335
    4. Viikonloppu terveiset kaivatulle

      tähän alas ⬇️⬇️⬇️
      Ikävä
      79
      2178
    5. Jos sitä keittelis teetä

      Ja miettis mitä mies siellä jossain touhuilee... ☕️
      Ikävä
      95
      1996
    6. Myötähäpeä kun näkee sut,

      tekisit jotain ittelles. Ihan hyvällä tämä!
      Ikävä
      54
      1906
    7. Huomenta ........

      Huomenta 💗 Tiedän, että tuntuisit hyvälle.
      Ikävä
      12
      1576
    8. Kuhmolainen on selvästi kepun lehti

      Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan
      Kuhmo
      17
      1537
    9. Ei mun tunteet

      ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil
      Ikävä
      30
      1380
    10. Mitä nämä palautteet palstalla ovat?

      Joku uusi toimintatapa rohkaista kirjoittajia vai mistä on kyse?
      Ikävä
      29
      1349
    Aihe