Käytäisiinkö nyt asiallinen keskustelu niistä rasvoista? Aihe on mielenkiintoinen ja tärkeä; asiantuntijapiireissäkin siitä ollaan montaa mieltä.
Kaikki mielipiteet ja - etenkin - tiedot rasvoista ovat tervetulleita, mutta pidettäisiinkö henkilökohtaisuudet ja sen sellaiset poissa!
No, aion hävittää asiattomat viestit ja niiden mukana menevät vastaukset niihin, vaikka kuinkakin asialliset, joten asiakirjoittajat miettikööt milloin ja mihin vastaavat.
Asiallinen rasvakeskustelu
75
6996
Vastaukset
- Kiril
löytyy täältä http://personal.inet.fi/koti/pehkonen/penkki/rasvat.htm Siellä kunniaan nostetaan terveelliset eläinrasvat ja voi. Huonoja rasvoja ovat taas kevyet teolliset rasvat.
- ..........
luin tuon läpi eikä siellä sanallakaan sanottu voista, eläinrasvoista, eikä teollisesti muokatuista rasvoista. ainoa mitä sanottiin ehkä jotenkin eläinrasvoihin ja voihin liittyvästi oli tällainen: "Myös tyydyttyneet rasvat alentavat insuliiniherkkyyttä ja näin tuovat ei toivottuja tuloksia. Tyydyttymättömät rasvat, kuten mm. kalaöljy ja pellavansiemenöljy sitä vastoin voivat nostaa insuliiniherkkyyttä ja täten helpottaa lihaskasvua ja rasvan palamista." tuolla sivulla siis ennemminkin kehotetaan välttämään voita ja eläinrasvoja, koska ne sisältävät eniten tyydyttynyttä rasvaa. teollisista rasvoista ei ole mitään mainintaa.
toisaalta sivu vaikuttaa amatöörin juttusilta eikä lähdeviitteitä ole yhteenkään tutkimukseen. - Kiril
.......... kirjoitti:
luin tuon läpi eikä siellä sanallakaan sanottu voista, eläinrasvoista, eikä teollisesti muokatuista rasvoista. ainoa mitä sanottiin ehkä jotenkin eläinrasvoihin ja voihin liittyvästi oli tällainen: "Myös tyydyttyneet rasvat alentavat insuliiniherkkyyttä ja näin tuovat ei toivottuja tuloksia. Tyydyttymättömät rasvat, kuten mm. kalaöljy ja pellavansiemenöljy sitä vastoin voivat nostaa insuliiniherkkyyttä ja täten helpottaa lihaskasvua ja rasvan palamista." tuolla sivulla siis ennemminkin kehotetaan välttämään voita ja eläinrasvoja, koska ne sisältävät eniten tyydyttynyttä rasvaa. teollisista rasvoista ei ole mitään mainintaa.
toisaalta sivu vaikuttaa amatöörin juttusilta eikä lähdeviitteitä ole yhteenkään tutkimukseen.niin kyllä siellä selvästi sanotaan mitä syödään. Lihaa, kalaa, kananmunia, pekonia, rypsiöljyä, voita, kermaa ja juustoa. http://personal.inet.fi/koti/pehkonen/penkki/paino.htm#miksi Linkki vain ei ollut ihan oikealla kohdalla.
- RasvaAntero
Kiril kirjoitti:
niin kyllä siellä selvästi sanotaan mitä syödään. Lihaa, kalaa, kananmunia, pekonia, rypsiöljyä, voita, kermaa ja juustoa. http://personal.inet.fi/koti/pehkonen/penkki/paino.htm#miksi Linkki vain ei ollut ihan oikealla kohdalla.
Kyllä minä tulkitsen tuon sun linkkisi siitä että olet lieventämnässä kantaasi tutkittuun tietoon ravintorasvojen terveellisyydestä.
- Kiril
RasvaAntero kirjoitti:
Kyllä minä tulkitsen tuon sun linkkisi siitä että olet lieventämnässä kantaasi tutkittuun tietoon ravintorasvojen terveellisyydestä.
voin ja eläinrasvojen kannattaja. Toki muitakin terveellsiä rasvoja löytyy, kuten oliiviöljy jne. Tutkimuksia tietysti tehdään suuntaan jos toiseenkin, mutta voin ja eläinrasvojen käytöstä on jo niin pitkät perinteet ettei niitä voida kumota jollain uudella keksinnöllä, joka on ollut vasta vuoden, kaksi. Jos selluloosan tuottamisesta syntyvää kasvihormonia lisätään margariiniin, niin kuinka pitkältä ajalta on saatavissa tutkimustuloksia?
- Aasiantuntija
Kiril kirjoitti:
voin ja eläinrasvojen kannattaja. Toki muitakin terveellsiä rasvoja löytyy, kuten oliiviöljy jne. Tutkimuksia tietysti tehdään suuntaan jos toiseenkin, mutta voin ja eläinrasvojen käytöstä on jo niin pitkät perinteet ettei niitä voida kumota jollain uudella keksinnöllä, joka on ollut vasta vuoden, kaksi. Jos selluloosan tuottamisesta syntyvää kasvihormonia lisätään margariiniin, niin kuinka pitkältä ajalta on saatavissa tutkimustuloksia?
" voin ja eläinrasvojen kannattaja. Toki muitakin terveellsiä rasvoja löytyy, kuten oliiviöljy jne."
Voisitko ystävällisesti perustella oliiviöljyn "terveellisyyden"? Ainakaan se ei sisällä juuri ollenkaan ihmiselle välttämättömiä rasvahappoja eikä tärkeitä rasvaliukoisia vitamiineja. Kylmäpuristettu rypsiöljy ja auringonkukkaöljy hakkaavat sen mielestäni mennen tullen.
Entä tuo paljon mainostamasi voi? Eihän sekään sisällä juuri mitään ihmiselle elintärkeää. Välttämättömiä rasvahappoja ei juurikaan löydy. Rasvaliukoisia vitamiinejakin on melko niukasti paitsi kesäaikaisessa voissa, mutta kalan rasvat ovat huomattavasti parempia. - Kiril
Aasiantuntija kirjoitti:
" voin ja eläinrasvojen kannattaja. Toki muitakin terveellsiä rasvoja löytyy, kuten oliiviöljy jne."
Voisitko ystävällisesti perustella oliiviöljyn "terveellisyyden"? Ainakaan se ei sisällä juuri ollenkaan ihmiselle välttämättömiä rasvahappoja eikä tärkeitä rasvaliukoisia vitamiineja. Kylmäpuristettu rypsiöljy ja auringonkukkaöljy hakkaavat sen mielestäni mennen tullen.
Entä tuo paljon mainostamasi voi? Eihän sekään sisällä juuri mitään ihmiselle elintärkeää. Välttämättömiä rasvahappoja ei juurikaan löydy. Rasvaliukoisia vitamiinejakin on melko niukasti paitsi kesäaikaisessa voissa, mutta kalan rasvat ovat huomattavasti parempia.on suosiltevaa siitä syystä, että öljy ei lämpiä valmistuksen yhteydessä. Oliiviöljyssä on muita kasviöljyjä vähemmän monityydytetyjä rasvoja ja vain aavistus omega rasvoja. Koostumus tekee oliiviöljystä vakaan. Kyllä rypsiöljy ja camelinaöljy sopii salaatin kastikkeeksi, mutta ei niillä mitään paistaa voi.
Voi taas on paras rasva täällä ja sisältää paljon tärkeitä ravinteita. Kuinka voit väittää, ettei voissa ole mitään? Kalan rasvat ovat kyllä terveellisiä, mutta niiden saamat saasteet tekevät niistä arveluttavan tuotteen. Viimeksi tänään luin lehdestä, että tinaa on todettu kaloissa, mutta sisäministeri Enestam suosittaa niitä kuitenkin nauttimaan pari kertaa viikossa. - Aasiantuntija
Kiril kirjoitti:
on suosiltevaa siitä syystä, että öljy ei lämpiä valmistuksen yhteydessä. Oliiviöljyssä on muita kasviöljyjä vähemmän monityydytetyjä rasvoja ja vain aavistus omega rasvoja. Koostumus tekee oliiviöljystä vakaan. Kyllä rypsiöljy ja camelinaöljy sopii salaatin kastikkeeksi, mutta ei niillä mitään paistaa voi.
Voi taas on paras rasva täällä ja sisältää paljon tärkeitä ravinteita. Kuinka voit väittää, ettei voissa ole mitään? Kalan rasvat ovat kyllä terveellisiä, mutta niiden saamat saasteet tekevät niistä arveluttavan tuotteen. Viimeksi tänään luin lehdestä, että tinaa on todettu kaloissa, mutta sisäministeri Enestam suosittaa niitä kuitenkin nauttimaan pari kertaa viikossa.Oli puhe rasvojen terveellisyydestä eikä niissä paistamisesta, mikä on aivan eri asia. Sitäpaitsi rypsiöljy kestää paistamistakin, kunhan lämpö ei nouse pitkäksi aikaa yli 200 asteen.
Onhan voissa toki jotain, mutta kylmäpuristettuun rypsiöljyyn verrattuna ei juuri mitään. Ihminen tulee mainiosti toimeen ilman voirasvaa. - Kiril
Aasiantuntija kirjoitti:
" voin ja eläinrasvojen kannattaja. Toki muitakin terveellsiä rasvoja löytyy, kuten oliiviöljy jne."
Voisitko ystävällisesti perustella oliiviöljyn "terveellisyyden"? Ainakaan se ei sisällä juuri ollenkaan ihmiselle välttämättömiä rasvahappoja eikä tärkeitä rasvaliukoisia vitamiineja. Kylmäpuristettu rypsiöljy ja auringonkukkaöljy hakkaavat sen mielestäni mennen tullen.
Entä tuo paljon mainostamasi voi? Eihän sekään sisällä juuri mitään ihmiselle elintärkeää. Välttämättömiä rasvahappoja ei juurikaan löydy. Rasvaliukoisia vitamiinejakin on melko niukasti paitsi kesäaikaisessa voissa, mutta kalan rasvat ovat huomattavasti parempia.kreikkalaista oliiviöljyä, joka on kreetalainen Sitia 0,3, sitä tuo maahan http://www.egavrielides.fi/tuotteet.htm Kreetalaiset ovat tunnetusti tervettä kansaa ja käyttävät kreikkalaisten tapaan oliiviöljyä kaikessa ruoanlaitossa. Sitia oliiviöljy on nyt voittanut monia palkintoja kansainvälisissä kilpailuissa ja ehkä täältä löydät lisätietoja: http://www.atheneeimporters.com/sitiaolive.htm
- Kiril
Aasiantuntija kirjoitti:
Oli puhe rasvojen terveellisyydestä eikä niissä paistamisesta, mikä on aivan eri asia. Sitäpaitsi rypsiöljy kestää paistamistakin, kunhan lämpö ei nouse pitkäksi aikaa yli 200 asteen.
Onhan voissa toki jotain, mutta kylmäpuristettuun rypsiöljyyn verrattuna ei juuri mitään. Ihminen tulee mainiosti toimeen ilman voirasvaa.kun sitä kuumentaa tarpeeksi. Se hapettuu ja on elimistölle vaarallista. Voi on edelleen luonnollinen rasva ja sopii erinomaisesti esim. kalojen, kuten muikkujen paistamiseen ja sitä en vaihtaisi edes terveelliseen oliiviöljyyn.
- Aasiantuntija
Kiril kirjoitti:
kun sitä kuumentaa tarpeeksi. Se hapettuu ja on elimistölle vaarallista. Voi on edelleen luonnollinen rasva ja sopii erinomaisesti esim. kalojen, kuten muikkujen paistamiseen ja sitä en vaihtaisi edes terveelliseen oliiviöljyyn.
On yleisesti tiedossa että voi soveltuu parhaiten paistamiseen, mutta paistettu ruoka on vähemmän terveellistä kuin raaka, keitetty tai höyrytetty.
Voissa ei edelleenkään ole mitään terveyttä edistävää. - Kiril
Aasiantuntija kirjoitti:
On yleisesti tiedossa että voi soveltuu parhaiten paistamiseen, mutta paistettu ruoka on vähemmän terveellistä kuin raaka, keitetty tai höyrytetty.
Voissa ei edelleenkään ole mitään terveyttä edistävää.kevyesti voissa paistettu sisäfilee on parempi kuin raaka tai höyrytetty pihvi. Kukkakaalin voin höyryttää, mutta en pihviä. Keitoissa taas keitetty liha on edelleen ainoa vaihtoehto kulinaristille.
- Aasiantuntija
Kiril kirjoitti:
kevyesti voissa paistettu sisäfilee on parempi kuin raaka tai höyrytetty pihvi. Kukkakaalin voin höyryttää, mutta en pihviä. Keitoissa taas keitetty liha on edelleen ainoa vaihtoehto kulinaristille.
Maku ja ravintoarvo ovat eri asioita. Muuten olen samaa mieltä.
- Kiril
Aasiantuntija kirjoitti:
Maku ja ravintoarvo ovat eri asioita. Muuten olen samaa mieltä.
makua. Vatsantäyttäjät taas miettii muita asioita. Silti voi nautiskella terveellisten rasvojen, kuten voin kanssa.
- ErnoJ
Muutama vuosi sitten olin läsnä tilaisuudessa, jossa kerrottiin kotimaisen Virgino-rypsiöljyn ja oliiviöljyn (kummatkin siis kylmäpuristettuja) terveysvaikuksista. Kotimainen kylmäpuristettu rypsiöljy hakkasi oliiviöljyn terveellisyydellään. Lisää www.virgino.fi/terveys.
Itse en käytä virginoa kuin toisinaan salaatinkastikkeessa sen voimakkaan pähkinäisen maun vuoksi. En ymmärää, miksi oliiviöljyä sanotaan terveellisemmäksi? Se kun ei sitä ole. Ja voin rasvahappokoostumus ei valitettavasti ole suositeltava. Oma kolesterolini laski vasta, kun siirryin kasvimargariiniin ja rypsiöljyyn. Ennen voi ja kerma kuuluivat vähintään viikonlopun ruoanvalmistukseen. - Kiril
ErnoJ kirjoitti:
Muutama vuosi sitten olin läsnä tilaisuudessa, jossa kerrottiin kotimaisen Virgino-rypsiöljyn ja oliiviöljyn (kummatkin siis kylmäpuristettuja) terveysvaikuksista. Kotimainen kylmäpuristettu rypsiöljy hakkasi oliiviöljyn terveellisyydellään. Lisää www.virgino.fi/terveys.
Itse en käytä virginoa kuin toisinaan salaatinkastikkeessa sen voimakkaan pähkinäisen maun vuoksi. En ymmärää, miksi oliiviöljyä sanotaan terveellisemmäksi? Se kun ei sitä ole. Ja voin rasvahappokoostumus ei valitettavasti ole suositeltava. Oma kolesterolini laski vasta, kun siirryin kasvimargariiniin ja rypsiöljyyn. Ennen voi ja kerma kuuluivat vähintään viikonlopun ruoanvalmistukseen.kolesteroli ja verenpainearvot laskivat kun luovuin hiilihydraateista ja keinorasvoista. Palaaminen vanhaan turvalliseen voihin ja oliiviöljyyn palautti arvot kohdalleen ja painokin laski. Nyt voin käyttää, jopa päivittäin, kermaa kahviin, kastikkeisiin ja munakkaisiin eikä ongelmia ole. Niin me vaan ihmiset olemme erilaisia. Olen kyllä maistanut Virginoa ja en sitä nyt makunsa puolesta suostuisi missään käyttämään, varsinkin kun oliiviöljyä on saatavilla. Tottakai Virgino pyrkii mainostamaan tuotteitaan siinä missä nämä teollisesti kovetetun kasvimargariinin valmistajatkin, joten se siitä.
- ErnoJ
Kiril kirjoitti:
kolesteroli ja verenpainearvot laskivat kun luovuin hiilihydraateista ja keinorasvoista. Palaaminen vanhaan turvalliseen voihin ja oliiviöljyyn palautti arvot kohdalleen ja painokin laski. Nyt voin käyttää, jopa päivittäin, kermaa kahviin, kastikkeisiin ja munakkaisiin eikä ongelmia ole. Niin me vaan ihmiset olemme erilaisia. Olen kyllä maistanut Virginoa ja en sitä nyt makunsa puolesta suostuisi missään käyttämään, varsinkin kun oliiviöljyä on saatavilla. Tottakai Virgino pyrkii mainostamaan tuotteitaan siinä missä nämä teollisesti kovetetun kasvimargariinin valmistajatkin, joten se siitä.
Mainostetaanhan oliiviöljyjäkin. Se ei muuta sitä terveellisemmäksi. Nyt olisi rypsiöljystä olemassa oikea(!) tutkimustulos. Ja se tutkimus on tehty ihan asiallisesti. Siinä rypsiöljy todettiin rasvahappokoostumuksensa ansiosta paremmaksi kuin oliiviöljy. Kannattaa lukea. Myös minulla paino laski, kun vaihdoin pois voista ja kermasta. Syön ruisleipää, perunoita, puuroja ja tummaa riisiä tai pastaa. Paino putosi kilo viikossa-vauhdilla. Nyt olen tavoitepainossa ja kolesteroliarvot ovat pysyneet kaksi vuotta alle 5.
- öljy
Aasiantuntija kirjoitti:
Oli puhe rasvojen terveellisyydestä eikä niissä paistamisesta, mikä on aivan eri asia. Sitäpaitsi rypsiöljy kestää paistamistakin, kunhan lämpö ei nouse pitkäksi aikaa yli 200 asteen.
Onhan voissa toki jotain, mutta kylmäpuristettuun rypsiöljyyn verrattuna ei juuri mitään. Ihminen tulee mainiosti toimeen ilman voirasvaa.Yksinkertainen lyhyt perustelu on se, että oliiviöljyssä on ylivoimaisesti eniten kertatyydyttymättömiä rasvahappoja (monounsaturated fatty acid 'MUFA', kerta- ja monityydyttymättömien suhde 8:1, joka mm. rypsiöljyssä on 6:3) joista suurin osa on öljyhappoa (oleic acid), sekä eniten antioksidantteja. Googlella löytää useita tutkimuksia noilla englannin kielisillä sanoilla, enkä siksi jaksa niitä tässä alkaa kirjoittamaan.
http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=132
Tuolta sivulta löytää jonkin verran tietoa ja viitteitä tutkimuksiin. - Kiril
ErnoJ kirjoitti:
Mainostetaanhan oliiviöljyjäkin. Se ei muuta sitä terveellisemmäksi. Nyt olisi rypsiöljystä olemassa oikea(!) tutkimustulos. Ja se tutkimus on tehty ihan asiallisesti. Siinä rypsiöljy todettiin rasvahappokoostumuksensa ansiosta paremmaksi kuin oliiviöljy. Kannattaa lukea. Myös minulla paino laski, kun vaihdoin pois voista ja kermasta. Syön ruisleipää, perunoita, puuroja ja tummaa riisiä tai pastaa. Paino putosi kilo viikossa-vauhdilla. Nyt olen tavoitepainossa ja kolesteroliarvot ovat pysyneet kaksi vuotta alle 5.
Että joku saa painonsa putoamaan luopumalla kermasta ja voista? Perunoista, pastasta ja puuroista luopumalla taas minä sain arvot kuntoon. Uskomatonta!
- Oliiviöljyä
Kiril kirjoitti:
voin ja eläinrasvojen kannattaja. Toki muitakin terveellsiä rasvoja löytyy, kuten oliiviöljy jne. Tutkimuksia tietysti tehdään suuntaan jos toiseenkin, mutta voin ja eläinrasvojen käytöstä on jo niin pitkät perinteet ettei niitä voida kumota jollain uudella keksinnöllä, joka on ollut vasta vuoden, kaksi. Jos selluloosan tuottamisesta syntyvää kasvihormonia lisätään margariiniin, niin kuinka pitkältä ajalta on saatavissa tutkimustuloksia?
Että oliiviöljyä sydämen toimintaan, mutta muita öljyjä aivoille.
- On tultu
Aasiantuntija kirjoitti:
Oli puhe rasvojen terveellisyydestä eikä niissä paistamisesta, mikä on aivan eri asia. Sitäpaitsi rypsiöljy kestää paistamistakin, kunhan lämpö ei nouse pitkäksi aikaa yli 200 asteen.
Onhan voissa toki jotain, mutta kylmäpuristettuun rypsiöljyyn verrattuna ei juuri mitään. Ihminen tulee mainiosti toimeen ilman voirasvaa.Ilman rypsiöljyä on tultu toimeen vuosituhannet. Voita on osattu tehdä niin kauan, kuin vuohi tai lehmä on ollut ihmisen hyödyke-eläimenä.
Eihän mikään elintarvike ole sellainen, ettei sitä joku toinen voisi korvata. Ei kertakaikkiaaan.
Sitä paitsi, ravintorasvoista puheenollen siihen kuuluu myös käytön vaikutus rasvaan. Eihän sellaisella rasvalla ole arvoa, jota vain katsellan. Käyttöhän se muodostaa siitä sen arvon, miten ja mihin sitä käytetään. - Asafoetida
Kiril kirjoitti:
Että joku saa painonsa putoamaan luopumalla kermasta ja voista? Perunoista, pastasta ja puuroista luopumalla taas minä sain arvot kuntoon. Uskomatonta!
Niin, ihmisillä on erilaiset ruokailutottumukset, elämäntavat ja aineenvaihdunta. Ei ole yhden koon ihmedieettejä, vaikka gurut niin uskottelevatkin.
En voi olla ajattelematta, että se 105 kilon ruokavaliosi oli niin perusteellisesti päin helkkaria, roskaruokineen ja pakastepizzoineen (spekulaatiota!), että mikä tahansa muutos, jossa olisit ottanut hiukan kontrollia, olisi tuottanut saman lopputuloksen. - Hakuammuntaa
Kiril kirjoitti:
kreikkalaista oliiviöljyä, joka on kreetalainen Sitia 0,3, sitä tuo maahan http://www.egavrielides.fi/tuotteet.htm Kreetalaiset ovat tunnetusti tervettä kansaa ja käyttävät kreikkalaisten tapaan oliiviöljyä kaikessa ruoanlaitossa. Sitia oliiviöljy on nyt voittanut monia palkintoja kansainvälisissä kilpailuissa ja ehkä täältä löydät lisätietoja: http://www.atheneeimporters.com/sitiaolive.htm
En ole päässyt perille oliiviöljyistä, mikä olisi se oikein hyvän makuinen, ettei suuhun jäisi kitkerää makua, eikä se jähmettyisi jääkaapissa niin ettei sitä saa pullosta ulos.
Jotkut oliiviöljyt, vaikka kyljessä lukee neitsytöljy, jähmettyvät jääkaapissa, ettei pullosta tule ulos mitään. Kun sen jättää huoneenlämpöön, muutamassa päivässä se kitkeröityy.
Ehkä sulla olisi tietoa näistä öljymerkeistä paremmin ? - Riippuu kuka
ErnoJ kirjoitti:
Muutama vuosi sitten olin läsnä tilaisuudessa, jossa kerrottiin kotimaisen Virgino-rypsiöljyn ja oliiviöljyn (kummatkin siis kylmäpuristettuja) terveysvaikuksista. Kotimainen kylmäpuristettu rypsiöljy hakkasi oliiviöljyn terveellisyydellään. Lisää www.virgino.fi/terveys.
Itse en käytä virginoa kuin toisinaan salaatinkastikkeessa sen voimakkaan pähkinäisen maun vuoksi. En ymmärää, miksi oliiviöljyä sanotaan terveellisemmäksi? Se kun ei sitä ole. Ja voin rasvahappokoostumus ei valitettavasti ole suositeltava. Oma kolesterolini laski vasta, kun siirryin kasvimargariiniin ja rypsiöljyyn. Ennen voi ja kerma kuuluivat vähintään viikonlopun ruoanvalmistukseen.No ihan kaikkea ei kannata sokeasti uskoa. Olen kuullut toisenlaisiakin luentoja. Rypsiöljyn ylivoimaisuuden takana on tietty myöskin talouspoliittinen näkökulma, eikä välttämättä se, mitä siitä nyt kovasti rummutetaan, ole ihan just niinkään. Joten jäitä hattuun, ja silmät auki.
- Kiril
Oliiviöljyä kirjoitti:
Että oliiviöljyä sydämen toimintaan, mutta muita öljyjä aivoille.
eläinrasvoja kuten voita aivoille, sillä ne sitä eniten tarvitsee.
- Kiril
Hakuammuntaa kirjoitti:
En ole päässyt perille oliiviöljyistä, mikä olisi se oikein hyvän makuinen, ettei suuhun jäisi kitkerää makua, eikä se jähmettyisi jääkaapissa niin ettei sitä saa pullosta ulos.
Jotkut oliiviöljyt, vaikka kyljessä lukee neitsytöljy, jähmettyvät jääkaapissa, ettei pullosta tule ulos mitään. Kun sen jättää huoneenlämpöön, muutamassa päivässä se kitkeröityy.
Ehkä sulla olisi tietoa näistä öljymerkeistä paremmin ?ole jääkaapissa. Se pitää säilyttää pimeässä huoneenlämpöisessä kaapissa.
- Kiril
Asafoetida kirjoitti:
Niin, ihmisillä on erilaiset ruokailutottumukset, elämäntavat ja aineenvaihdunta. Ei ole yhden koon ihmedieettejä, vaikka gurut niin uskottelevatkin.
En voi olla ajattelematta, että se 105 kilon ruokavaliosi oli niin perusteellisesti päin helkkaria, roskaruokineen ja pakastepizzoineen (spekulaatiota!), että mikä tahansa muutos, jossa olisit ottanut hiukan kontrollia, olisi tuottanut saman lopputuloksen.mutta toimivat kuitenkin. Roskaruoat kuten tarpeettomat vehnäjauhot sekoitettuna kastikkeisiin ja keittoihin, turhat sokerit, vehnäjauhot, leivät jne näistä kun pääsin eroon niin se oli se oikea ratkaisu.
- mitään uskomatonta ole
Kiril kirjoitti:
Että joku saa painonsa putoamaan luopumalla kermasta ja voista? Perunoista, pastasta ja puuroista luopumalla taas minä sain arvot kuntoon. Uskomatonta!
Oletko unohtanut että sinä et ole kiaikki ihmiset.
Minulla on aina ollut kaikki arvot kunnossa ja paino, voita ja kermaa en yö ollenkaan mutta puuroja ja viljatuotteita paljon. En kylläkään vehnäjauhoja enka sokeria. (Olisit kuitenkin kirjoittanut niistä seuraavaksi...) - muukin
Kiril kirjoitti:
mutta toimivat kuitenkin. Roskaruoat kuten tarpeettomat vehnäjauhot sekoitettuna kastikkeisiin ja keittoihin, turhat sokerit, vehnäjauhot, leivät jne näistä kun pääsin eroon niin se oli se oikea ratkaisu.
toimii, mutta vain sinä mainostat omaa tapaasi agressiivisesti. Esimerkiksi minun tapani, mutta en ole koskaan sitä täällä markkinoinut.
- on opetettu
Kiril kirjoitti:
on suosiltevaa siitä syystä, että öljy ei lämpiä valmistuksen yhteydessä. Oliiviöljyssä on muita kasviöljyjä vähemmän monityydytetyjä rasvoja ja vain aavistus omega rasvoja. Koostumus tekee oliiviöljystä vakaan. Kyllä rypsiöljy ja camelinaöljy sopii salaatin kastikkeeksi, mutta ei niillä mitään paistaa voi.
Voi taas on paras rasva täällä ja sisältää paljon tärkeitä ravinteita. Kuinka voit väittää, ettei voissa ole mitään? Kalan rasvat ovat kyllä terveellisiä, mutta niiden saamat saasteet tekevät niistä arveluttavan tuotteen. Viimeksi tänään luin lehdestä, että tinaa on todettu kaloissa, mutta sisäministeri Enestam suosittaa niitä kuitenkin nauttimaan pari kertaa viikossa.että oliiviöljy sopii vain salaatin kastikkeeksi ja rypsiöljy paremmin paistamiseen. Ja näin kyllä on OMAN KOKEMUKSEN edelleenkin.
- se olisikin
Kiril kirjoitti:
kreikkalaista oliiviöljyä, joka on kreetalainen Sitia 0,3, sitä tuo maahan http://www.egavrielides.fi/tuotteet.htm Kreetalaiset ovat tunnetusti tervettä kansaa ja käyttävät kreikkalaisten tapaan oliiviöljyä kaikessa ruoanlaitossa. Sitia oliiviöljy on nyt voittanut monia palkintoja kansainvälisissä kilpailuissa ja ehkä täältä löydät lisätietoja: http://www.atheneeimporters.com/sitiaolive.htm
jos he käyttäisivät rypsiöljyä...
- päättävät
Kiril kirjoitti:
makua. Vatsantäyttäjät taas miettii muita asioita. Silti voi nautiskella terveellisten rasvojen, kuten voin kanssa.
toisten puolesta mikä on hyvää. Yksi ystäväni jopa tietää ovatko haaveeni oikeita. (X ystävä...)
- Kiril
on opetettu kirjoitti:
että oliiviöljy sopii vain salaatin kastikkeeksi ja rypsiöljy paremmin paistamiseen. Ja näin kyllä on OMAN KOKEMUKSEN edelleenkin.
mutta kannattaisi tutustua muuhunkin kuin viralliseen opetukseen.
- varmaankaan
Kiril kirjoitti:
mutta kannattaisi tutustua muuhunkin kuin viralliseen opetukseen.
osannut lukea ISOLLA KIRJOITETTUA?
- Hakuammuntaa
Kiril kirjoitti:
ole jääkaapissa. Se pitää säilyttää pimeässä huoneenlämpöisessä kaapissa.
No tuon kuulin eka kertaa. Mutta käytännössähän se noin menee, kun se on niin jäykkää jääkapissa ollessaan.
Pitää varmaan talsia taas sinne luontaistuotekauppaan. Sieltä osamani öljy ei ollut kitkerää. Ruokakaupasta ostamani öljyt ovat järkenään olleet kitkeriä tai suuhun jäänyt kitkerä jälkimaku.
Se, jonka ostin luontaistuotekaupasta, siellä se jääkaapissa oli.
Mutta eikö se huoneenlämöössä kitekröidy? Ainakin nää öljyt, joita olen tästä ruokakaupasta saanut, niin alkupäivinä niissä ei ole sitä kitkerää jälkimakua, mutta kun se muutaman päivän on ollut huoneenlämmössä, jo siihen ilmaantuu se kitkerä jälkimaku.
Mitäs sä sanot jääviileäkaapin alaosa, joka on pimeä, mutta ei kylmä. Vain viileä. - kirilille
Kiril kirjoitti:
kreikkalaista oliiviöljyä, joka on kreetalainen Sitia 0,3, sitä tuo maahan http://www.egavrielides.fi/tuotteet.htm Kreetalaiset ovat tunnetusti tervettä kansaa ja käyttävät kreikkalaisten tapaan oliiviöljyä kaikessa ruoanlaitossa. Sitia oliiviöljy on nyt voittanut monia palkintoja kansainvälisissä kilpailuissa ja ehkä täältä löydät lisätietoja: http://www.atheneeimporters.com/sitiaolive.htm
Koska koiramme syö fasaaninpaskaa aina kun löytää sitä ja on ikäisekseen varsin terve, voisimmeko tästä päätellä, että fasaaninpaska on terveellistä?
- KOkkikokinkokki
Kiril kirjoitti:
kun sitä kuumentaa tarpeeksi. Se hapettuu ja on elimistölle vaarallista. Voi on edelleen luonnollinen rasva ja sopii erinomaisesti esim. kalojen, kuten muikkujen paistamiseen ja sitä en vaihtaisi edes terveelliseen oliiviöljyyn.
URPO!
Kuka pässi paistaa voilla mitään 200 asteessa
mitä luulet voin heralle tapahtuvan?!
Kyllä kuumapuristetut kasviöljyt ovat selkeästi parempia KUNNOLLISESSA paistamisessa jossa käytetään kuumia lämpötiloja. Sitä mitä amatöörit kutsuu paistamiseksi (eli voissa keittäminen) ei voi verrata paistamiseen... - merkki
Hakuammuntaa kirjoitti:
En ole päässyt perille oliiviöljyistä, mikä olisi se oikein hyvän makuinen, ettei suuhun jäisi kitkerää makua, eikä se jähmettyisi jääkaapissa niin ettei sitä saa pullosta ulos.
Jotkut oliiviöljyt, vaikka kyljessä lukee neitsytöljy, jähmettyvät jääkaapissa, ettei pullosta tule ulos mitään. Kun sen jättää huoneenlämpöön, muutamassa päivässä se kitkeröityy.
Ehkä sulla olisi tietoa näistä öljymerkeistä paremmin ?Mielestäni paras Suomesta saatava oliiviöljy on seuraava:
Gaea, Kalamata D.O.P. (Protected Destination Of Origin)
Ainakin Stokkalta saa, ja CM:sta.
Jos ostat ulkomailta, suosittelen öljyä joka on tehty lajikkeesta "Koroniki". Aioastaan kulmäpuristettu on ostamisen arvoinen. Muut halvat öljysekoitukset kannattaa jättää hyllylle.
Kreikkalainen oliiviöljy on maailman parasta, muita en vaivautuisi edes kokeilemaan!
Öljy pitäisi säilyttää viileässä, ei kylmässä. Ja pimeässä.
http://www.gaea.gr - molekyyli.
Aasiantuntija kirjoitti:
" voin ja eläinrasvojen kannattaja. Toki muitakin terveellsiä rasvoja löytyy, kuten oliiviöljy jne."
Voisitko ystävällisesti perustella oliiviöljyn "terveellisyyden"? Ainakaan se ei sisällä juuri ollenkaan ihmiselle välttämättömiä rasvahappoja eikä tärkeitä rasvaliukoisia vitamiineja. Kylmäpuristettu rypsiöljy ja auringonkukkaöljy hakkaavat sen mielestäni mennen tullen.
Entä tuo paljon mainostamasi voi? Eihän sekään sisällä juuri mitään ihmiselle elintärkeää. Välttämättömiä rasvahappoja ei juurikaan löydy. Rasvaliukoisia vitamiinejakin on melko niukasti paitsi kesäaikaisessa voissa, mutta kalan rasvat ovat huomattavasti parempia.Asiat eivät ole niin yksinkertaisia kuin voisi luulla. Kyse ei ole ainoastaan
a) välttämättömistä rasvahapoista
b) rasvaliukoisista vitamiineista
...vaan kyse on myös itse rasvamolekyylistä. Elimistön on hyvä saada erilaisia rasvamolekyylejä, emmekä varmasti tunne kaikkien todellisia eroja elimistössä.
- Aasiantuntija
Nykyään oleetaan (sillä olettamuksiahan nämä kaikki ovat hamaan tulevaisuuteen asti), että rasvaa pitäisi saada vähintään 60 grammaa vuorokaudessa. Määrä riippuu luonnollisesti henkilön iästä, koosta ja kulutuksesta. Jotkut lähteet pitävät sopivana määränä noin 30% kokonaiskulutuksesta, mikä taitaa olla nykyään yleisesti hyväksytty määrä.
Tärkeitä rasvahappoja ovat linoli-, linoliini- ja arakidonihapot. Välttämättömänä pidetään ainoastaan linolihappoa. Sitä on eniten seuraavissa tuotteissa:
Saflori, Auringonkukansiemen, Soija, Maissi, Vehnänalkio, Seesam, Maapähkinä ja Pellavansiemen.
Kirjoitan lisää kunhan ehdin ja viitsin. Tiedot olivat pääosin kirjasta "Helvi Marjanen- Sylvi Soini: Kivennäisaineiden ja vitamiinien merkityksestä". - kati
Amerikkalainen lääkäri- ja teidemiesjärjestö antaa hyviä neuvoja rasvojen terveysvaikutuksista
http://www.pcrm.org/health/prevmed/ess_fat_acids.html - Proteiinia
En jaksa koko viestiketjua lukee läpi, mut ihmiset syökää kookosöljyä!! on namia ja terveellistä. voisin sanoa että jopa maailman terveellisintä. jos ette usko niin katsokaapa nämä hyödyt tutkimuksineen:
Suojaa viruksia vastaan, jotka aiheuttavat mononukleoosia, influenssaa, hepatitis C:tä, tuhkarokkoa, herpestä ja muita sairauksia (24)
Suojaa bakteereja vastaan, jotka aiheuttavat keuhkokuumetta, korvasärkyä, kurkkutulehduksia, hammasmätää, ruokamyrkytyksiä, virtsatietulehduksia, aivokalvontulehdusta, tippuria ja tusinoittain muita sairauksia (25)
Suojaa sieniä ja hiivoja vastaan, jotka aiheuttavat candida-tulehdusta, savipuolta, sammastautia, vaippaihottumaa ja muita tulehduksia (26)
Karkottaa tai tappaa lapamatoja, täitä ja muita loiseläimiä (27)
Antaa lisäenergiaa ja kestävyyttä (28)
Tehostaa insuliinin erittymistä ja veren glukoosin hyväksikäyttöä (29)
Vähentää haimatulehdukseen liittyviä oireita(30)
Parantaa kalsiumin ja magnesiumin imeytymistä, auttaa luiden ja hampaiden vahvistumista (31)
Helpottaa oireita, jotka liittyvät Crohnin tautiin, haavaiseen paksusuolen tulehdukseen ja vatsahaavaan (32)
Vähentää kroonisia tulehduksia (33)
Tukee ja auttaa immuunijärjestelmän toimintaa (34)
Auttaa suojelemaan elimistöä mm. rintasyövältä ja paksunsuolen syövältä (35)
On sydämelle terveellinen; ei kohota veren kolesterolia eikä paakkuuntumistaipumusta (39-45)
Auttaa estämään sydäntauteja, verisuonten kovettumista ja halvauksia (46, 47)
Toimii suojaavana antioksidanttina (48-51)
Auttaa helpottamaan kroonisen väsymyksen oireita (52)
Vähentää epilepsiakohtauksia (53)
Antaa suojaa munuaissairauksia ja virtsarakon tulehduksia vastaan (54)
Suojaa maksaa (55, 56)
Sisältää vähemmän kaloreja kuin muut rasvat (57)
Tehostaa kilpirauhasen toimintaa (58)
Auttaa liikapainon pudotuksessa kiihdyttämällä aineenvaihduntaa (59)
Elimistö käyttää sen energianmuodostukseen eikä varastoi sitä, kuten muita ruokarasvoja (60-63)
Auttaa estämään lihavuutta ja ylipaino-ongelmia (64-66)
Pehmentää ihoa ja helpottaa kuivumista ja hilseilyä (67)
Kuumennettaessa normaaliin paistolämpötilaan ei muodosta vahingollisia yhdisteitä, kuten muut kasvirasvat tekevät (68)
Sillä ei ole vahingollisia sivuvaikutuksia (69)
Tietolähdeviittaukset:
Publishers.
24. Kabara, J.J. 1978. The Pharmacological Effects of Lipids. Champaign, IL: The American Oil Chemist's Society.
25. Ibid.
26. Ibid.
27. Ibid.
28. Applegate, L. 1996. Nutrition. Runner's World. 31:26.
29. Garfinkel, M., et al. 1992. Insulinotropic potency of lauric acid; a metabolic rationale for medium chain fatty acids (MCF) in TPN formulation. Journal of Surgical Research 52:328.
30. Kabara, J1 1978. The Pharmacological Effects of Lipids. Champaign, IL: The American Oil Chemist's Society.
31. Tantibhedhyangkul, P. and Hashim, S.A. 1978. Medium-chain triglyceride feeding in premature infants: effects on calcium and magnesium absorption. Pediatrics, 61(4):537.
32. Kabara, J.J. 1978. The Pharmacological Effects of Lipids. Champaign, IL: The American Oil Chemist's Society.
33. Sadeghi, S, et al. 1999. Dietary lipids modify the eytokine response to bacterial lipopolysaccharide in mice. Immunology 96(3):404.
34. Kabara, LI 1978. The Pharmacological Effects of Lipids. Champaign, IL. The American Oil Chemist's Society.
35. Cohen, L.A. and Thompson, D.0. 1987. The influence of dietary medium chain triglycerides on rat mammary tumor development. Lipids. 22(6):455.
36. Reddy, B.S. 1992. Dietary fat and colon cancer: animal model studies. Lipids. 27(10):807.
37. Hopkins, G.J., et al. 1981. Polyunsaturated fatty acids as promoters of mammary
carcinogenesis induced in Sprague-Dawley rats by 7, 12-dimethylbenz[allanthracene.
J. Natl. Cancer Insi. 66(3):517
38. Cohen, L.A. 1988. Medium chain triglycerides lack tumor-promoting effects in the n-methynitrosourea-induced mammary tumor model. In The Pharmacological Effects of Lipids vol III. Jon J. Kabara editor. The American Oil Chemist's Society.
39. Hegsted, D.M., et al. 1965. Qualitative effeets of dietary fat on serum cholesterol in man. Am. J. of Clin. Nutrition 17:281.
40. Hashim, SA, et al. 1959. Effeet of mixed fat formula feeding on serum cholesterol level in man. Am. J. of Clin. Nutr. 1:30.
41. Bray, G.A., et al. 1980. Weight gain of rats fed. medium-chain triglycerides is less than rats fed long-chain triglycerides. Int. J. Obes. 4:27-32.
42. Geliebter, A. 1983. Overfeeding with medium-chain triglycerides diet results in diminished deposition of fat. Am. J. of Clin. Nutr. 37:104.
43. Baba, N. 1982. Enhanced thermogenesis and diminished deposition of fat in response to overfeeding with a diet containing medium chain triglycerides. Am. J . of Clin. Nutr. 35:678.
44. Greenberger, N.J. and Skillman, T.G. 1969. Medium-chain triglycerides: physiologic considerations and clinical implications. N. Eng1. J. Med. 280:1045-58.
45. Fino, J.H. 1973. Effect of dietary triglyceride chain length on energy utilized and obesity in rats fed high fat diets. Fed. Proc. 32:993.
46. Dahlen, GE. et al., 1998. The importance of serum lipoprotein(a) aLs an independent risk factor for premature coronary artery disease in middle-aged black and white wornen from the United States. J Intern Med 244(5):417-24.
47. Clevidence, B.A. et al., 1997. Plasma lipoprotein (a) levels in men and women consuming diets enriched in saturated, cis-, or trans-monounsaturated fatty acids. ArterioscIer Thromb Vasc Biol 17:1657-1661.
48. Nanji, A.A., et al. 1995. Dietary saturated fatty acids: a novel treatment for alcoholic liver disease. Gastroenterology l09(2):547 .
49. Manuel-y-Keenoy, B., et al. 2002. Effects of intravenous supplementation with alpha-tocopherol in patients receiving total parenteral nutrition containing mediumand long-chain triglycerides. Eur. J. Clin. Nutr. 56(2):121-8.
50. Fichter, S.A. and Mitchell, G.E, Jr. 1997. Coconut oil as a protective carrier of dietary vitamin A fed to ruminants. Int. J. Vitam. Nutr. Res. 67(6):403-6.
51. Henry, G.E., et al. 2002. Antioxidant and cycIooxygenase activities of fatty acids found in food. J. Agric. Food Chem. 50(8):2231-4.
52. Fife, B. 2001. The Healing Miracles of Coconut Oil. Colorado Springs, CO: HealthWise Publications.
53. Ross, D.L., et al. 1985. Early biochernical and EEG correlates of the ketogenic diet in children with atypical absence epilepsy, Pediatr Neurol 1(2):104.
54. Monserrat, AI, et al. 1995. Protective effects of coconut oil on renal necrosis occurring in rats fed a methyl-deficient diet. Ren Fail 17(5):525.
55. Nanji, A.A., et al. 1995. Dietary saturated fatty acids: a novel treatment for alcoholic liver disease. Gastroenterology l09(2):547.
56. Cha, Y.S. and Sachan, D.S. 1994. Opposite effects of dietary saturated and unsaturated fatty acids on ethanol-pharmacokinetics, triglycerides and carnitines. J. Am. Coll. Nutr. l3(4):338.
57. Enig, M.G. 2000. Know Your Fats. Silver Spring, MD: Bethesda Press.
58. Baba, N. 1982. Enhanced thermogenesis and diminished deposition of fat in response to overfeeding with diet containing medium chain triglyceride. Am. J. of Clin. Nutr. 35:678-82.
59. Ibid.
60. Kiyasu G.Y., et al. 1952. The portal transport of absorbed fatty acids. Journal of Biological Chemistry 199:415-19.
61. Geliebter, A. 1980. Overfeeding with a diet containing medium chain triglyceride impedes accumulation of body fat. Clinical Research 28:595A.
62. Bray, G.A., et al. 1980. Weight gain of rats fed medium-chain triglycerides is less than rats fed long-chain triglycerides. Int. J. Obes. 4:27-32.
63. Geliebter, A., et al. 1983. Overfeeding with medium-chain triglycerides diet results in diminished deposition of fat. Am. J. Clin. Nutr. 37:14.
64. Geliebter, A. 1980. Overfeeding with a diet containing medium chain triglyceride impedes accumulation of body fat. Clinical Research 28:595A.
65. Bray, G.A., et al. 1980. Weight gain of rats fed medium-chain triglycerides is less than rats fed. long-chain triglycerides. Int. J. Obes. 4:27-32.
66. Geliebter, A., et al. 1983. Overfeeding with medium-chain triglycerides diet results in diminished deposition of fat. Am. J. Clin. Nutr. 37:14.
67. Fife, B. 2001. The Healing Miracles of Coconut Oil. Colorado Springs, CO: HealthWise Publications.
68. Thampan, P.K. 1994. Facts and Fallacies About Coconut Oil. Jakarta: Asian and Pacific Coconut Community.
69. Kabara, J.J. 1978. The Pharmacological Effects of Lipids. Champaign, IL: The American Oil Chemist's Society.- Aasiantuntija
Toivottavasti se tekee myös pierut hajuttomiksi.
Ohoh! Anteeksi. Tämän viestin saa poistaa. - Proteiinia
Aasiantuntija kirjoitti:
Toivottavasti se tekee myös pierut hajuttomiksi.
Ohoh! Anteeksi. Tämän viestin saa poistaa.Noh melkeimpä.. ei välttis ihan. Mutta VHH ruokavalioon siirryttyäni en ole kärsinyt ilmavaivoista ollenkaan, toisinkuin sillä entisellä ruisleipä, puuro jne..
- vähenevät
Proteiinia kirjoitti:
Noh melkeimpä.. ei välttis ihan. Mutta VHH ruokavalioon siirryttyäni en ole kärsinyt ilmavaivoista ollenkaan, toisinkuin sillä entisellä ruisleipä, puuro jne..
Kun laihtuu huomattavasti, vatsavaivat vähenevät muillakin dieeteillä. Dieetillä olon ajan on näet tullut syötyä säännöllisesti vain ateria-aikoina, ja poissa on ruokavaliosta kaikki roskaruoka, MYÖS muilla dieeteillä! Lisäksi on vielä tullut ehkä liikuttua enemmän.
Jos dieetin lopettaa äkkiä ja alkaa syödä epäsäännöllisesti, roskaruokia ja sokeriherkkuja enemmän kuin ennen, vatsa voi mennä pahasti sekaisin. Varsinkin jos on ollut pitkään samalla erikoisruokavaliolla, ei siitä voi siirtyä vanhaan epäterveelliseen menuun, jos ei halua mahtavia vatsavaivoja. On meinaan kokemusta vatsavaivoista, jotka tulivat laihdutuskuurin jälkeen ja kestivät kauan.
Laktoosi-intoleranssikin tulee helpommin, jos ei sitä ole aiemmin ollut, sillä maitoakin tulee juoduksi vähemmän tiukalla dieetillä.
Tänään tulleessa marraskuun Hyvä Terveys -lehdessä on pikku-uutinen vatsavaivoista sivulla 9:
"Vatsavaivoja? Liiku! Selvästi ylipainoisilla on enemmän vatsavaivoja kuten kipua, ripulia, ummetusta ja ärtyneen suolen oireyhtymää, kuin normaalipainoisilla. Vaivoja voi helpottaa harrastamalla säännöllisesti liikuntaa, todettiin yhdysvaltalaistutkimuksessa. Sen tekijät suosittelevat ylipainoisille liikuntaa, koska se voi merkitä siirtymistä jatkuvasta (vatsavaivojen) epämukavuudesta tavalliseen elämään. Vatsan rauhoittumisen lisäksi saa liikunnalla aivohalvaukselta ja syöviltä suojaavat vaikutukset. (Clinical gastroenterology and hepatology)" (Hyvä Terveys marraskuu 2005)
Laihtuminen ja liikunta näyttää siis vaikuttavan positiivisesti moneen muuhunkin kuin verenpaineen ja veriarvojen paranemiseen. Keinon saa valita itse, mutta ei voi olla keinon ansiota, jos muillakin dieeteillä häviävät vatsavaivat. Se on laihtumisen ansiota. Tästä sainkin taas lisäpontta laihtumiseen! - Proteiinia
vähenevät kirjoitti:
Kun laihtuu huomattavasti, vatsavaivat vähenevät muillakin dieeteillä. Dieetillä olon ajan on näet tullut syötyä säännöllisesti vain ateria-aikoina, ja poissa on ruokavaliosta kaikki roskaruoka, MYÖS muilla dieeteillä! Lisäksi on vielä tullut ehkä liikuttua enemmän.
Jos dieetin lopettaa äkkiä ja alkaa syödä epäsäännöllisesti, roskaruokia ja sokeriherkkuja enemmän kuin ennen, vatsa voi mennä pahasti sekaisin. Varsinkin jos on ollut pitkään samalla erikoisruokavaliolla, ei siitä voi siirtyä vanhaan epäterveelliseen menuun, jos ei halua mahtavia vatsavaivoja. On meinaan kokemusta vatsavaivoista, jotka tulivat laihdutuskuurin jälkeen ja kestivät kauan.
Laktoosi-intoleranssikin tulee helpommin, jos ei sitä ole aiemmin ollut, sillä maitoakin tulee juoduksi vähemmän tiukalla dieetillä.
Tänään tulleessa marraskuun Hyvä Terveys -lehdessä on pikku-uutinen vatsavaivoista sivulla 9:
"Vatsavaivoja? Liiku! Selvästi ylipainoisilla on enemmän vatsavaivoja kuten kipua, ripulia, ummetusta ja ärtyneen suolen oireyhtymää, kuin normaalipainoisilla. Vaivoja voi helpottaa harrastamalla säännöllisesti liikuntaa, todettiin yhdysvaltalaistutkimuksessa. Sen tekijät suosittelevat ylipainoisille liikuntaa, koska se voi merkitä siirtymistä jatkuvasta (vatsavaivojen) epämukavuudesta tavalliseen elämään. Vatsan rauhoittumisen lisäksi saa liikunnalla aivohalvaukselta ja syöviltä suojaavat vaikutukset. (Clinical gastroenterology and hepatology)" (Hyvä Terveys marraskuu 2005)
Laihtuminen ja liikunta näyttää siis vaikuttavan positiivisesti moneen muuhunkin kuin verenpaineen ja veriarvojen paranemiseen. Keinon saa valita itse, mutta ei voi olla keinon ansiota, jos muillakin dieeteillä häviävät vatsavaivat. Se on laihtumisen ansiota. Tästä sainkin taas lisäpontta laihtumiseen!Joo samaa mieltä oon pääpiirteittäin kuin sinä.
Tarkennan vaan omaa ruokavaliota joka on CKD eli syklinen ketodieetti. Tämä ihan harrastukseni takia. Siinä syödään 5.5 vuorokautta rasva/proteiini ja 1.5vrk hiilari/proteiini.
Tässä olen selkeesti huomannut hiilarin vatsavaivoja aihettavaksi. - vatsavaivoista
Proteiinia kirjoitti:
Joo samaa mieltä oon pääpiirteittäin kuin sinä.
Tarkennan vaan omaa ruokavaliota joka on CKD eli syklinen ketodieetti. Tämä ihan harrastukseni takia. Siinä syödään 5.5 vuorokautta rasva/proteiini ja 1.5vrk hiilari/proteiini.
Tässä olen selkeesti huomannut hiilarin vatsavaivoja aihettavaksi.Miksi tarvitset noin omituista dieettiä? Laihtumiseenko ehkä huomattavasta ylipainosta? Laihtuminen normaalipainoon on erittäin tärkeää, mutta pysyvätkö kilot poissa kovin erikoisella dieetillä, ja jaksaako sellaista jatkuvasti noudattaa, ja lopuksi: onko se ehkä pitkäaikaisesti käytettynä riskaabeli ruokavalio? Ruoansulatuselimistö on aika herkkä laitos, joka ei pidä varmaankaan tuollaisista sykleistä, joissa ensin syödään raskasta rasvaa ja proteiinia, sitten yhtäkkiä monen päivän päästä vasta hiilihydraatteja. En ole mikään asiantuntija, mutta näyttäisi kyllä olevan enemmän dieettisi syytä, kuin hiilarien.
Mainitsemassani Hyvä Terveys -lehdessä, joka oli muuten tällä kertaa täynnä hyvää asiaa sydämen terveydestä yms., jäi mieleeni pikku pikku lausahdus syömisestä ja näläntunteesta. En muista tarkkaan sanamuotoa, mutta itseeni se sopii: kun aterioiden välillä tulee näläntunne, minullakin on tapana heti napata siihen jotain välipalan välipalaa, koska en kestä näläntunnetta!
Ja sitten sanottiin jotenkin näin, että on ihan hyvä tottua tuntemaan nälkää, jota ei tarvitsekaan HETI tyydyttää syömisellä! Normaalilla dieetillä voi aluksi ainakin joutua tuntemaan näläntunnetta, koska dieetti perustuu matalaenergiaiseen, vähärasvaiseen ruokavalioon. Minulle nälkä olisi selvä merkki siitä, että jos en silloin syö, vaan annan nälän tuntua, todennäköisesti olen jo laihtumisen tiellä.
Lehdessäkin myös sanotaan, ettei pidä olla liian pitkään syömättä, ja että pitää syödä pääaterialla kunnon ravitsevaa ruokaa. Kun moni vhh-dieetin puolustaja kehuu, miten "ei oo sitten yhtään nälkä", niin minusta silloin syödään liikaa, tai ainakin liian raskasta ruokaa, joka jää mahaan sulatettavaksi pitkiksi ajoiksi eikä suolisto saa silloin työtä.
Vannoutuneet lihansyöjät perustelevat dieettiään sen ikiaikaisuudella, metsästävän alkuihmisen lihapitoisella ravinnolla. Mutta riistaa ei varmaan ollut aina saatavilla, ja alkuhistorian lihansyöjä joutui varmaankin tuntemaan ajoittain kovaakin nälkää, joka pani ihmisen ponnistelemaan ravinnon löytämiseksi.
Kun menee markettiin lihatiskin tai leipä- ja maitotiskin ääreen ostoksille, on varmaa, ettei nälkä pääse yllättämään meitä nykyihmisiä. Toista on köyhimmillä, varattomilla ihmisillä, jotka joutuvat hakemaan ryynejä ja näkkileipää ruokajonosta ja tuntemaan nälkää, puhumattakaan Afrikan ja muiden maanosien köyhistä, jotka pureskelevat oikean ravinnon puutteessa pihapensaansa lehtiä. Kun kerran joku länsimainen pulska toimittaja meni asumaan Afrikassa näiden laihoiksi laihtuneiden nälkäänäkevien keskuuteen, niin osallistuessaan johonkin kyläjuhlaan häntä pidettiin paholaisen ilmestyksenä, jota tuijotettiin kauhuissaan. Hän ei ensin ymmärtänyt, mistä oli kyse, koska hän oli halunnut sopeutua nälän näkemiseen itsekin, ja joutui tuntemaan, miltä tuntui mennä nukkumaan pahasti nälkäisenä.
Mitäs jos tänä viikonloppuna kokeiltaisiin, miltä tuntuu olla ihan pikkuisen nälkäinen vaikka pari tuntia, ennenkuin iskemme hampaamme pyhäinpäivän paistiin? - Proteiinia
vatsavaivoista kirjoitti:
Miksi tarvitset noin omituista dieettiä? Laihtumiseenko ehkä huomattavasta ylipainosta? Laihtuminen normaalipainoon on erittäin tärkeää, mutta pysyvätkö kilot poissa kovin erikoisella dieetillä, ja jaksaako sellaista jatkuvasti noudattaa, ja lopuksi: onko se ehkä pitkäaikaisesti käytettynä riskaabeli ruokavalio? Ruoansulatuselimistö on aika herkkä laitos, joka ei pidä varmaankaan tuollaisista sykleistä, joissa ensin syödään raskasta rasvaa ja proteiinia, sitten yhtäkkiä monen päivän päästä vasta hiilihydraatteja. En ole mikään asiantuntija, mutta näyttäisi kyllä olevan enemmän dieettisi syytä, kuin hiilarien.
Mainitsemassani Hyvä Terveys -lehdessä, joka oli muuten tällä kertaa täynnä hyvää asiaa sydämen terveydestä yms., jäi mieleeni pikku pikku lausahdus syömisestä ja näläntunteesta. En muista tarkkaan sanamuotoa, mutta itseeni se sopii: kun aterioiden välillä tulee näläntunne, minullakin on tapana heti napata siihen jotain välipalan välipalaa, koska en kestä näläntunnetta!
Ja sitten sanottiin jotenkin näin, että on ihan hyvä tottua tuntemaan nälkää, jota ei tarvitsekaan HETI tyydyttää syömisellä! Normaalilla dieetillä voi aluksi ainakin joutua tuntemaan näläntunnetta, koska dieetti perustuu matalaenergiaiseen, vähärasvaiseen ruokavalioon. Minulle nälkä olisi selvä merkki siitä, että jos en silloin syö, vaan annan nälän tuntua, todennäköisesti olen jo laihtumisen tiellä.
Lehdessäkin myös sanotaan, ettei pidä olla liian pitkään syömättä, ja että pitää syödä pääaterialla kunnon ravitsevaa ruokaa. Kun moni vhh-dieetin puolustaja kehuu, miten "ei oo sitten yhtään nälkä", niin minusta silloin syödään liikaa, tai ainakin liian raskasta ruokaa, joka jää mahaan sulatettavaksi pitkiksi ajoiksi eikä suolisto saa silloin työtä.
Vannoutuneet lihansyöjät perustelevat dieettiään sen ikiaikaisuudella, metsästävän alkuihmisen lihapitoisella ravinnolla. Mutta riistaa ei varmaan ollut aina saatavilla, ja alkuhistorian lihansyöjä joutui varmaankin tuntemaan ajoittain kovaakin nälkää, joka pani ihmisen ponnistelemaan ravinnon löytämiseksi.
Kun menee markettiin lihatiskin tai leipä- ja maitotiskin ääreen ostoksille, on varmaa, ettei nälkä pääse yllättämään meitä nykyihmisiä. Toista on köyhimmillä, varattomilla ihmisillä, jotka joutuvat hakemaan ryynejä ja näkkileipää ruokajonosta ja tuntemaan nälkää, puhumattakaan Afrikan ja muiden maanosien köyhistä, jotka pureskelevat oikean ravinnon puutteessa pihapensaansa lehtiä. Kun kerran joku länsimainen pulska toimittaja meni asumaan Afrikassa näiden laihoiksi laihtuneiden nälkäänäkevien keskuuteen, niin osallistuessaan johonkin kyläjuhlaan häntä pidettiin paholaisen ilmestyksenä, jota tuijotettiin kauhuissaan. Hän ei ensin ymmärtänyt, mistä oli kyse, koska hän oli halunnut sopeutua nälän näkemiseen itsekin, ja joutui tuntemaan, miltä tuntui mennä nukkumaan pahasti nälkäisenä.
Mitäs jos tänä viikonloppuna kokeiltaisiin, miltä tuntuu olla ihan pikkuisen nälkäinen vaikka pari tuntia, ennenkuin iskemme hampaamme pyhäinpäivän paistiin?Sen verran voin vielä sanoa, että ennen söin perusruokavaliolla vatsavaivoineen, nyt syön tällä nykyisellä saaden vatsavaivoja vain hiilaritankkauksien aikana. jos tuosta ei voi syytä löytää on sokea tai yksinkertaisesti tyhmä.
Siksi tuollainen dieetti kun sopii harrastuksiini täydellisesti ja rasvan lähteminen on helppoa eikä tarvi ponnisteluja. Lisäksi ruokavalio ei ole kallis. Hyvänä puolena on se että maistuu hyvälle. Mitää pahaa tästä ei vielä ole jäänyt käteen 7 viikkoa ja 7 kiloo myöhemmin. - olen saanut tarpeekseni
Proteiinia kirjoitti:
Sen verran voin vielä sanoa, että ennen söin perusruokavaliolla vatsavaivoineen, nyt syön tällä nykyisellä saaden vatsavaivoja vain hiilaritankkauksien aikana. jos tuosta ei voi syytä löytää on sokea tai yksinkertaisesti tyhmä.
Siksi tuollainen dieetti kun sopii harrastuksiini täydellisesti ja rasvan lähteminen on helppoa eikä tarvi ponnisteluja. Lisäksi ruokavalio ei ole kallis. Hyvänä puolena on se että maistuu hyvälle. Mitää pahaa tästä ei vielä ole jäänyt käteen 7 viikkoa ja 7 kiloo myöhemmin.näiden palstojen huuhaa-dieeteillä laihduttavien viesteistä. Ainoa hyvä informaatio, mitä täältä tosiaan voi saada, on tiedot rasvojen koostumuksesta ja terveellisyydestä. Ehdolla että hyppään yli Kirilin tapaisten vastausten.
Nää palstat on oikeaa humpuukin eldoradoa sekä sitä haluaville että siihen hurahtaneille. Sanon humpuukidieetiksi sitä, missä suositellaan runsaasti rasvaa ja proteiineja ilman viljatuotteita jatkuvaan käyttöön, ilman laidutustarvetta. - Proteiinia
olen saanut tarpeekseni kirjoitti:
näiden palstojen huuhaa-dieeteillä laihduttavien viesteistä. Ainoa hyvä informaatio, mitä täältä tosiaan voi saada, on tiedot rasvojen koostumuksesta ja terveellisyydestä. Ehdolla että hyppään yli Kirilin tapaisten vastausten.
Nää palstat on oikeaa humpuukin eldoradoa sekä sitä haluaville että siihen hurahtaneille. Sanon humpuukidieetiksi sitä, missä suositellaan runsaasti rasvaa ja proteiineja ilman viljatuotteita jatkuvaan käyttöön, ilman laidutustarvetta.Taas yksi oikea itämaan tietäjä lisää..
Hemmetin hyvä, että voit sanoa mun dieettiä humpuukidieetiksi perehtymättä tai kokeiltua sitä. - Toinen tietäjä
Proteiinia kirjoitti:
Taas yksi oikea itämaan tietäjä lisää..
Hemmetin hyvä, että voit sanoa mun dieettiä humpuukidieetiksi perehtymättä tai kokeiltua sitä.Ei ole syytä kokeilla dieettiäsi sen paremmin kuin tupakanpolttoa. Molemmista on tarpeeksi tietoa saatavissa ilman että tarvitsisi omaa terveyttä vaarantaa kokeilemalla.
- vatsavaivoista
Proteiinia kirjoitti:
Sen verran voin vielä sanoa, että ennen söin perusruokavaliolla vatsavaivoineen, nyt syön tällä nykyisellä saaden vatsavaivoja vain hiilaritankkauksien aikana. jos tuosta ei voi syytä löytää on sokea tai yksinkertaisesti tyhmä.
Siksi tuollainen dieetti kun sopii harrastuksiini täydellisesti ja rasvan lähteminen on helppoa eikä tarvi ponnisteluja. Lisäksi ruokavalio ei ole kallis. Hyvänä puolena on se että maistuu hyvälle. Mitää pahaa tästä ei vielä ole jäänyt käteen 7 viikkoa ja 7 kiloo myöhemmin.Olen nyt kokeillut *vain* viikon ajan liikunnan vaikutusta esim. vatsan toimintaan ja terveyden kokemiseen. Vatsa toimii todella hyvin, ilmavaivoja ei ole sen kummemmin kuin nuorempana, vaikka syön leipää joka päivä. Vatsa on rauhoittunut lisätystä liikunnasta.
Käyn nyt lähes joka päivä kävelylenkillä, ja tunnen, miten keho pitää siitä, sen elintoiminnot lähtevät liikkeelle, veri kiertää vilkkaammin, ja jalkojen verenkierto paranee. En ole pitkään aikaan voinut hengittääkään niin syvään, niin hyvää liikkuminen raittiissa ilmassa tekee keuhkoille. Minulle on keski-iässä kehittynyt allergisena perintönä lievä keuhkoastma, vaikken ole koskaan tupakoinut, mutta sen ollessa hoitamattomana muutama vuosi sitten ei voinut puhua syvään hengittämisestä.
Mitä hyötyä on ollut viikon säännöllisestä liikunnasta, ottamatta huomioon ruokavaliota:
- hengitysteiden vahvistuminen ja karaistuminen
- sydämen ja verenkierron toiminnan vahvistuminen ja parantuminen
- kohonneen verenpaineen laskeminen, tai ainakin kokonaisvaltainen hoito, kun vähitellen myös paino laskee (liikuntahan laskee verenpainetta ainakin liikuntasuorituksen jälkeen)
- verensokerin tasoittuminen, kun solut ovat vastaanottavaisempia sokerille tarvitessaan energiaa, kun entisiä energiavarastoja kulutetaan pois fyysisellä aktiivisuudella
- veren rasva-arvojen parantuminen, perustuen jostain lukemaani tietoon, että liikunta lisää hyvää kolesterolia (HDL)
- tukirangan, nivelten ja selän nikamien verenkierron paraneminen, sillä huonokin selkä toimii, kun sitä käytetään tai sen osille annetaan vilkkaampaa verenkiertoa.
Lisäksi nykyihmiselle on tärkeää tehdä paljon muutakin kuin ISTUA PITKÄÄN sekä työssä että kotona. Liikunta olisikin oltava monipuolista, vaikka siivoamista, selän kiertoja ja taivutuksia ja kuntosalia, uimista, venyttelyä, lihasharjoitteluakin, jolloin ongelmakohtiin vaikutetaan täsmällisemmin. Niskan vapauttaminen tietokoneen 8 tunnin tuijottamisesta työssä.
Kuntosalilla kerran vuosia sitten pari painonnostaja-atleettia neuvoi minua selkälaitteesta, että siinä minun selkänikamani taipuvat kuin telaketjut, nätisti kukin vuorollaan, ja nikamat saavat siten happea kun ovat hellästi liikkeessä. Ei siis aluksi saakaan tehdä äkkiponnisteluja, tarvitaan vain - l i i k e t t ä !!! Yöllä selkänikamat pääsevät päivän "legotornimaisesta" päällekkäisasennosta vaaka-asentoon, ja jännitykset laukeavat. Mutta se ei riitä, päivällä pitää olla l i i k e t t ä !!!
- mahdollinen painon putoaminen, jos liikuntaan lisätään terveellinen ruokavalio, jolla laihtuu. Sen vaikutuksista on jo palstoilla puhuttu aika paljon!
- mielenterveyden hoito: maisemia ihaillessa, luonnon tapahtumia tarkkaillessa, ajattelu rauhassa ilman stressiä ja stressin helpottuminen vähitellen, kun annetaan itselle omaa aikaa joko ystävän tai kumppanin kanssa kävellessä tai yksin.
Stressi tosin ei helpotu, elleivät muutkin asiat elämässä ole kohdallaan, sekä työssä että kotona, ja varsinkin oman itsensä kanssa.
Jos olet asiantuntija, korjaa toki puheitani listassa, jos olen vääristänyt jotain! Olen vain tavallinen tallaaja lähiön raitilla! - osteoporoosin
vatsavaivoista kirjoitti:
Olen nyt kokeillut *vain* viikon ajan liikunnan vaikutusta esim. vatsan toimintaan ja terveyden kokemiseen. Vatsa toimii todella hyvin, ilmavaivoja ei ole sen kummemmin kuin nuorempana, vaikka syön leipää joka päivä. Vatsa on rauhoittunut lisätystä liikunnasta.
Käyn nyt lähes joka päivä kävelylenkillä, ja tunnen, miten keho pitää siitä, sen elintoiminnot lähtevät liikkeelle, veri kiertää vilkkaammin, ja jalkojen verenkierto paranee. En ole pitkään aikaan voinut hengittääkään niin syvään, niin hyvää liikkuminen raittiissa ilmassa tekee keuhkoille. Minulle on keski-iässä kehittynyt allergisena perintönä lievä keuhkoastma, vaikken ole koskaan tupakoinut, mutta sen ollessa hoitamattomana muutama vuosi sitten ei voinut puhua syvään hengittämisestä.
Mitä hyötyä on ollut viikon säännöllisestä liikunnasta, ottamatta huomioon ruokavaliota:
- hengitysteiden vahvistuminen ja karaistuminen
- sydämen ja verenkierron toiminnan vahvistuminen ja parantuminen
- kohonneen verenpaineen laskeminen, tai ainakin kokonaisvaltainen hoito, kun vähitellen myös paino laskee (liikuntahan laskee verenpainetta ainakin liikuntasuorituksen jälkeen)
- verensokerin tasoittuminen, kun solut ovat vastaanottavaisempia sokerille tarvitessaan energiaa, kun entisiä energiavarastoja kulutetaan pois fyysisellä aktiivisuudella
- veren rasva-arvojen parantuminen, perustuen jostain lukemaani tietoon, että liikunta lisää hyvää kolesterolia (HDL)
- tukirangan, nivelten ja selän nikamien verenkierron paraneminen, sillä huonokin selkä toimii, kun sitä käytetään tai sen osille annetaan vilkkaampaa verenkiertoa.
Lisäksi nykyihmiselle on tärkeää tehdä paljon muutakin kuin ISTUA PITKÄÄN sekä työssä että kotona. Liikunta olisikin oltava monipuolista, vaikka siivoamista, selän kiertoja ja taivutuksia ja kuntosalia, uimista, venyttelyä, lihasharjoitteluakin, jolloin ongelmakohtiin vaikutetaan täsmällisemmin. Niskan vapauttaminen tietokoneen 8 tunnin tuijottamisesta työssä.
Kuntosalilla kerran vuosia sitten pari painonnostaja-atleettia neuvoi minua selkälaitteesta, että siinä minun selkänikamani taipuvat kuin telaketjut, nätisti kukin vuorollaan, ja nikamat saavat siten happea kun ovat hellästi liikkeessä. Ei siis aluksi saakaan tehdä äkkiponnisteluja, tarvitaan vain - l i i k e t t ä !!! Yöllä selkänikamat pääsevät päivän "legotornimaisesta" päällekkäisasennosta vaaka-asentoon, ja jännitykset laukeavat. Mutta se ei riitä, päivällä pitää olla l i i k e t t ä !!!
- mahdollinen painon putoaminen, jos liikuntaan lisätään terveellinen ruokavalio, jolla laihtuu. Sen vaikutuksista on jo palstoilla puhuttu aika paljon!
- mielenterveyden hoito: maisemia ihaillessa, luonnon tapahtumia tarkkaillessa, ajattelu rauhassa ilman stressiä ja stressin helpottuminen vähitellen, kun annetaan itselle omaa aikaa joko ystävän tai kumppanin kanssa kävellessä tai yksin.
Stressi tosin ei helpotu, elleivät muutkin asiat elämässä ole kohdallaan, sekä työssä että kotona, ja varsinkin oman itsensä kanssa.
Jos olet asiantuntija, korjaa toki puheitani listassa, jos olen vääristänyt jotain! Olen vain tavallinen tallaaja lähiön raitilla!välttäminen, kävellessä kun täräytellään jalkoja maahan, jota ei uimisessa saa. Osteoporoosin tärkein esto- ja hoitomuoto, eikä maksa kuin lenkkarien uusimiskulut, ei edes joka vuosi.
- Kiril
osteoporoosin kirjoitti:
välttäminen, kävellessä kun täräytellään jalkoja maahan, jota ei uimisessa saa. Osteoporoosin tärkein esto- ja hoitomuoto, eikä maksa kuin lenkkarien uusimiskulut, ei edes joka vuosi.
ruokavalion merkityksen osteoporoosin estossa/hoidossa. Vähähiilihydraattinen ruokavalio auttaa. Täräytteleminen ei auta jos syö väärin.
- Suomen tyhmin
Kiril kirjoitti:
ruokavalion merkityksen osteoporoosin estossa/hoidossa. Vähähiilihydraattinen ruokavalio auttaa. Täräytteleminen ei auta jos syö väärin.
ihminen???Vedä sä nyt vaan niitä rasvojas, niin saa veronmaksajat sunkin sydänvikas maksaa.
- Kiril
Suomen tyhmin kirjoitti:
ihminen???Vedä sä nyt vaan niitä rasvojas, niin saa veronmaksajat sunkin sydänvikas maksaa.
ja näillä rasvoilla en ole tarvinnut kolesteroli enkä verenpainelääkitystä koskaan enkä tule tarvitsemaan. Toisin on hiilarien käyttäjien kanssa. Niiden lääkelaskuja minäkin veroissa joudun maksamaan. Tyhmä olen siinä mielessä, että maksan näitä kuluja verojen muodossa, mutta en muuta voi.
- väitellä tästä
Kiril kirjoitti:
ruokavalion merkityksen osteoporoosin estossa/hoidossa. Vähähiilihydraattinen ruokavalio auttaa. Täräytteleminen ei auta jos syö väärin.
Kyllä sä tiedät itsekin, että liika lihan eli proteiinin määrä ruokavaliossa aiheuttaa kalsiumin huuhtoutumista luustosta. En jatka tästä uudesta aiheesta, jatkakoon joku muu uudessa ketjussa. Minähän sanoin luettelon alussa, että nyt en puhu ruokavaliosta, vaan liikunnasta terveyden edistäjänä, "lääkkeenä".
Jokos sinä olet huolehtinut tämän päivän liikunnasta? Miten monta kertaa viikossa harrastat liikuntaa, muutakin kuin viestien kirjoittamista ja netin selausta, ja kuinka monta tuntia kerrallaan, siis liikuntaa, jossa ehkä vähän hengästyisitkin? En ehkä ole heti vastaamassa, sillä lähden just ulos. - täällä Suomessa
Kiril kirjoitti:
ja näillä rasvoilla en ole tarvinnut kolesteroli enkä verenpainelääkitystä koskaan enkä tule tarvitsemaan. Toisin on hiilarien käyttäjien kanssa. Niiden lääkelaskuja minäkin veroissa joudun maksamaan. Tyhmä olen siinä mielessä, että maksan näitä kuluja verojen muodossa, mutta en muuta voi.
ole pakko asua. Voi muuttaa jonnekin jossa kaikki on hyvin. Esimerkiksi Pietariin.
- Proteiinia
Toinen tietäjä kirjoitti:
Ei ole syytä kokeilla dieettiäsi sen paremmin kuin tupakanpolttoa. Molemmista on tarpeeksi tietoa saatavissa ilman että tarvitsisi omaa terveyttä vaarantaa kokeilemalla.
Eli minun alentunut verenpaine, parantuneet kolesteroliarvot, 7 kilon painon pudotus, vatsan toiminnan paraneminen, energisyys ja kevyempi olo ovat niitä vaaratekijöitä?? Annappa mulle tähän tutkimuksia siitä mikä on vaaraksi tässä VHH-ruokavaliossa?? tai annappa tutkimuksia tueksi, että vähärasvainen ruokavalion on hyvästä.
eikä KTL:n paskapuheita, vaan tutkimuksia. - Toinen tietäjä
Proteiinia kirjoitti:
Eli minun alentunut verenpaine, parantuneet kolesteroliarvot, 7 kilon painon pudotus, vatsan toiminnan paraneminen, energisyys ja kevyempi olo ovat niitä vaaratekijöitä?? Annappa mulle tähän tutkimuksia siitä mikä on vaaraksi tässä VHH-ruokavaliossa?? tai annappa tutkimuksia tueksi, että vähärasvainen ruokavalion on hyvästä.
eikä KTL:n paskapuheita, vaan tutkimuksia.Onhan se hyvä jos olet jättänyt sokerin ja valkoiset vehnäjauhot pois. Jo se auttaa huomattavasti. Kun paino putoaa, terveys nousee kohisten. Mutta ei yleensä tarpeeksi pelkästään noilla toimenpiteillä.
Saathan sinä minun puolestani jättää terveydestäsi huolehtimisen puolitiehen. On täysin oma asiasi mitä tutkimustuloksia uskot. Kun jo etukäteen suljet KTL:n pois, enpä vaivaudu sinua opastamaan. Usko vaikka Atkinsia ja Heikkilää ja heidän "tutkimuksiaan". - väite!
"..ihmiset syökää kookosöljyä!! on namia ja terveellistä. voisin sanoa että jopa maailman terveellisintä."
EI TODELLAKAAN OLE.
Tiesitkö, että erilaisilla rasvamolekyyleillä on erilaiset taipumukset kertyä elimistöön? Kookosrasva kertyy ennen kaikkea sydämeen!!!
Tästä syystä se lieneekin ainoa epäterveellisenä
pidetty kasvisrasva.
"On sydämelle terveellinen; ei kohota veren kolesterolia eikä paakkuuntumistaipumusta (39-45)"
Ei se tietenkään kohota veren kolesterolitasoa, kun kyseessä on ei-eläinperäinen tuote. Mutta se ole hyväksi sydämelle, että se rasvoittuu! - Kiril
väite! kirjoitti:
"..ihmiset syökää kookosöljyä!! on namia ja terveellistä. voisin sanoa että jopa maailman terveellisintä."
EI TODELLAKAAN OLE.
Tiesitkö, että erilaisilla rasvamolekyyleillä on erilaiset taipumukset kertyä elimistöön? Kookosrasva kertyy ennen kaikkea sydämeen!!!
Tästä syystä se lieneekin ainoa epäterveellisenä
pidetty kasvisrasva.
"On sydämelle terveellinen; ei kohota veren kolesterolia eikä paakkuuntumistaipumusta (39-45)"
Ei se tietenkään kohota veren kolesterolitasoa, kun kyseessä on ei-eläinperäinen tuote. Mutta se ole hyväksi sydämelle, että se rasvoittuu!väittää kookosrasvaa epäterveelliseksi. Se on yksi terveellisimmistä rasvoista mitä on.
- Proteiinia
väite! kirjoitti:
"..ihmiset syökää kookosöljyä!! on namia ja terveellistä. voisin sanoa että jopa maailman terveellisintä."
EI TODELLAKAAN OLE.
Tiesitkö, että erilaisilla rasvamolekyyleillä on erilaiset taipumukset kertyä elimistöön? Kookosrasva kertyy ennen kaikkea sydämeen!!!
Tästä syystä se lieneekin ainoa epäterveellisenä
pidetty kasvisrasva.
"On sydämelle terveellinen; ei kohota veren kolesterolia eikä paakkuuntumistaipumusta (39-45)"
Ei se tietenkään kohota veren kolesterolitasoa, kun kyseessä on ei-eläinperäinen tuote. Mutta se ole hyväksi sydämelle, että se rasvoittuu!Trooppisessa ilmastossa asuvat ihmiset, joiden
ruokavaliossa on runsaasti kookosöljyä, ovat terveempiä, heillä on
vähemmän sydäntauteja, syöpää, suolisto-ongelmia jne.. Eli eipä tuo sunkaa väite hirveen hyvällä pohjalla ole. MINÄ sentää perustelin väitteeni miksi kookosöljy on terveellistä monella kymmenellä eri tutkimuksella joka löytyi linkin takaa. Missäs sun perustelut on muutakuin tämä väite että on epäterveellistä - tönkkörasva
Proteiinia kirjoitti:
Trooppisessa ilmastossa asuvat ihmiset, joiden
ruokavaliossa on runsaasti kookosöljyä, ovat terveempiä, heillä on
vähemmän sydäntauteja, syöpää, suolisto-ongelmia jne.. Eli eipä tuo sunkaa väite hirveen hyvällä pohjalla ole. MINÄ sentää perustelin väitteeni miksi kookosöljy on terveellistä monella kymmenellä eri tutkimuksella joka löytyi linkin takaa. Missäs sun perustelut on muutakuin tämä väite että on epäterveellistäMutta miten on todistettu, että heidän terveytensä selittyy NIMENOMAAN kookosrasvan käytöllä? Asiat eivät ole aina niin suoraviivaisia! Tutkimuksia ja todisteluja riittää joka lähtöön - mutta riippuu miten tutkitaan... ja osataanko tehdä oikeita johtopäätöksiä?
Trooppisessa ilmastossa asuviat ihmiset ovat tottuneet kookosrasvaan osana ruokavaliotaan. Millainen heidän ruokavalionsa on muuten? Tekisikö kookosrasvan syönti länsimaalaisesta terveemmän? Tuskinpa! En siis ole kovin vakuuttunut perusteluista, vaikka ne onkin jonkun virallisesti julistamia. Sori vaan, mutta olen toiminut elintarvikekemistinä jo niin pitkään, että luotan ennemmin kemiallisiin faktoihin. En kuitenkaan vaivaudu selittelemään metaboliakaavioita tai muuta vastaavaa - katsotaan sitten 10-20 vuoden päästä missä kunnossa sydämesi on, jos vedät kookosrasvaa nassuun muiden rasvojen asemesta. Älä kuitenkaan hehkuttele täällä virheellistä tietoa. Mikä oli edes motiivisi nähdä vaivaa kirjoittaa niin paljon lähdeviitteitä? Yritätkö murhata viattomia ihmisiä kookosrasvalla ;)
, - suuressa salaliitossa
tönkkörasva kirjoitti:
Mutta miten on todistettu, että heidän terveytensä selittyy NIMENOMAAN kookosrasvan käytöllä? Asiat eivät ole aina niin suoraviivaisia! Tutkimuksia ja todisteluja riittää joka lähtöön - mutta riippuu miten tutkitaan... ja osataanko tehdä oikeita johtopäätöksiä?
Trooppisessa ilmastossa asuviat ihmiset ovat tottuneet kookosrasvaan osana ruokavaliotaan. Millainen heidän ruokavalionsa on muuten? Tekisikö kookosrasvan syönti länsimaalaisesta terveemmän? Tuskinpa! En siis ole kovin vakuuttunut perusteluista, vaikka ne onkin jonkun virallisesti julistamia. Sori vaan, mutta olen toiminut elintarvikekemistinä jo niin pitkään, että luotan ennemmin kemiallisiin faktoihin. En kuitenkaan vaivaudu selittelemään metaboliakaavioita tai muuta vastaavaa - katsotaan sitten 10-20 vuoden päästä missä kunnossa sydämesi on, jos vedät kookosrasvaa nassuun muiden rasvojen asemesta. Älä kuitenkaan hehkuttele täällä virheellistä tietoa. Mikä oli edes motiivisi nähdä vaivaa kirjoittaa niin paljon lähdeviitteitä? Yritätkö murhata viattomia ihmisiä kookosrasvalla ;)
,jossa halutaan lääketehtaille rahaa, kun oikea pitkäniän salaisuus piilee vhh:ssa. Ja seuraava kommentti sinulle tulee olemaan, "sä et tiedä/ymmärrä mistään mitään. Katsos kun oikeita rasvoja, kuten voi ja kerma tulee käyttää, jos haluaa laihtua ja elää pitkään.
- Proteiinia
tönkkörasva kirjoitti:
Mutta miten on todistettu, että heidän terveytensä selittyy NIMENOMAAN kookosrasvan käytöllä? Asiat eivät ole aina niin suoraviivaisia! Tutkimuksia ja todisteluja riittää joka lähtöön - mutta riippuu miten tutkitaan... ja osataanko tehdä oikeita johtopäätöksiä?
Trooppisessa ilmastossa asuviat ihmiset ovat tottuneet kookosrasvaan osana ruokavaliotaan. Millainen heidän ruokavalionsa on muuten? Tekisikö kookosrasvan syönti länsimaalaisesta terveemmän? Tuskinpa! En siis ole kovin vakuuttunut perusteluista, vaikka ne onkin jonkun virallisesti julistamia. Sori vaan, mutta olen toiminut elintarvikekemistinä jo niin pitkään, että luotan ennemmin kemiallisiin faktoihin. En kuitenkaan vaivaudu selittelemään metaboliakaavioita tai muuta vastaavaa - katsotaan sitten 10-20 vuoden päästä missä kunnossa sydämesi on, jos vedät kookosrasvaa nassuun muiden rasvojen asemesta. Älä kuitenkaan hehkuttele täällä virheellistä tietoa. Mikä oli edes motiivisi nähdä vaivaa kirjoittaa niin paljon lähdeviitteitä? Yritätkö murhata viattomia ihmisiä kookosrasvalla ;)
,Jaa väität että MCT- öljyt ovat vaarallisia ihmiselle? Sitten äidinmaidonkin pitäisi olla todella epäterveellistä ihmiselle. Sen rasvaprofiili vastaa aika paljon kookosöljyn omaa profiilia juuri MCT- rasvojen osalta. Kookosöljyn rasvahapot kiihdyttävät aineenvaihduntaa, mistä syystä sitä voi suositella painonhallintaan. Ne imeytyvät ohutsuolesta porttilaskimon kautta maksaan, ja niiden on havaittu tervehdyttävän erityisesti alkoholin tai muiden myrkkyjen rasittamaa maksaa. Samalla MCT- öljyt menevät suoraan kehon käyttöön energian lähteenä eivätkä varastoidu mihinkään. Samalla kookosöljy ei hapetu tai muodosta vapaita radikaaleja luovuttamalla elektroneja muille molekyyleille. Kun molekyylistä on tullut vapaa radikaali, sen fyysiset ja kemialliset ominaisuudet ovat pysyvästi muuttuneet. Elävässä solussa se vaikuttaa koko solun toimintaan, erityisesti sen tumaan ja DNA:han. Mitä enemmän vapaita radikaaleja muodostuu, sitä enemmän solut ja kudokset vaurioituvat. Niiden arvellaan olevan osin syynä kymmeniin eri rappeutumissairauksiin.
- olli
Olen seurannut tutkimuksia ja tullut siihen tulokseen.Kasvisrasvoissa liikaa omega 6:sta joka on epan ja dha:n vastavaikuttaja.Voissa sitä ei ole eikä kalarasvassa,mutta heikentää näiden tehoa.Lähteet Omega Zone Barry Sears ja Fineli.fi.
ps.vai olenko sittenkin käsittänyt kaiken väärin.- ........
käytä oliiviöljyä jossa 80% rasvasta on omega 9.
- voi on pahasta
"Kolesterolia on pelkästään eläinkunnan tuotteissa. Erityisen runsaasti kolesterolia on munankeltuaisessa, maksassa, mädissä, äyriäisissä ja rasvaisissa maitovalmisteissa, kuten voissa ja kermassa. Jo yhdessä kananmunan keltuaisessa on kolesterolia noin 230 mg, liki päivittäisen suosituksen verran!"
Lähde: Sydänliitto- RasvaAntero
Kolesterolin syöminen ei ole niin pahasta kuin aikaisemmin ajateltiin vaan nykyään tiedetään ettei kolesteroli syötynä imeydy juurikaan elimistöön. Pahasta ovat tyydyttyneet rasvat joita löytyy myös kasvikunnasta. Maksa tekee tyydyttyneestä rasvasta mm. haitallista kolesterolia.
- näin...
RasvaAntero kirjoitti:
Kolesterolin syöminen ei ole niin pahasta kuin aikaisemmin ajateltiin vaan nykyään tiedetään ettei kolesteroli syötynä imeydy juurikaan elimistöön. Pahasta ovat tyydyttyneet rasvat joita löytyy myös kasvikunnasta. Maksa tekee tyydyttyneestä rasvasta mm. haitallista kolesterolia.
Se mitä syöt ja miten paljon syöt vaikuttaa merkittävästi sydäntautiin sairastumisen riskiin.
Ravintotottumusten tarkistamisessa ensimmäinen hyödyllinen asia on rasvan laadun muuttaminen. Ns. kovaa rasvaa tulisi välttää. Sitä saadaan eniten rasvaisista maitovalmisteista, kuten voista ja juustosta, mutta myös lihasta ja rasvaisista makkaroista.
Vastaavasti pehmeää rasvaa saadaan erityisesti kasviöljyistä, kasvirasvapohjaisista levitteistä ja kaloista. Kalaa olisi hyvä syödä kaksi kertaa viikossa. Myös kananmunankeltuaisten syöntiä tulisi rajoittaa, koska se sisältää runsaasti kolesterolia. Lisäksi ruokavaliossa tulisi olla runsaasti kokojyvätuotteita, kasviksia, marjoja ja hedelmiä.
Tarvittaessa ruokavalioon voidaan ottaa mukaan myös kasvisteroliestereitä sisältäviä rasvoja, jotka auttavat pienentämään seerumin kolesterolin kokonaispitoisuutta. - RasvaAntero
näin... kirjoitti:
Se mitä syöt ja miten paljon syöt vaikuttaa merkittävästi sydäntautiin sairastumisen riskiin.
Ravintotottumusten tarkistamisessa ensimmäinen hyödyllinen asia on rasvan laadun muuttaminen. Ns. kovaa rasvaa tulisi välttää. Sitä saadaan eniten rasvaisista maitovalmisteista, kuten voista ja juustosta, mutta myös lihasta ja rasvaisista makkaroista.
Vastaavasti pehmeää rasvaa saadaan erityisesti kasviöljyistä, kasvirasvapohjaisista levitteistä ja kaloista. Kalaa olisi hyvä syödä kaksi kertaa viikossa. Myös kananmunankeltuaisten syöntiä tulisi rajoittaa, koska se sisältää runsaasti kolesterolia. Lisäksi ruokavaliossa tulisi olla runsaasti kokojyvätuotteita, kasviksia, marjoja ja hedelmiä.
Tarvittaessa ruokavalioon voidaan ottaa mukaan myös kasvisteroliestereitä sisältäviä rasvoja, jotka auttavat pienentämään seerumin kolesterolin kokonaispitoisuutta.Tuo sun selvitys on ihan totta mutta kananmunan kolesterolista eikä muunkaan ravinnon kolesterolista imeydy elimistöön kolesterolia paljon. Joten munia saa syödä ihan vapaasti kohtuudella ( tämä ehkä tarkoittaa rajoitetusti).
- kokonaisuus!
Ensinnäkin, ei voida puhua hyvistä rasvoista ilman sitä lähtökohtaa, että ne ovat LAADULLISESTI hyviä. Esim. saksanpähkinä on terveellinen - mutta onko se terveellinen vielä senkin jälkeen, kun se on kuorittuna ja pussitettuna seissyt lämpimässä vuoden verran? Sehän on härskiintynyt, kun se menettää sisältäkin kermanvalkean värinsä.
Laadun lisäksi pitäisi kiinnittää huomiota myös siihen, mitä rasvojen kanssa syö: esim. tummanvihreät kasvikset ovat terveydelle hyväksi rasvojen kanssa. Samoin pieni alkoholimäärä pihvin tai juuston kera. Katkaravussa on kolesterolia, mutta katkaravun kuori - jos sitä vain söisi - sitoo kolesterolia, siis estää sitä ylipäänsä imeytymästä. Tuore ananaskin toimii huonoja rasvoja vastaan samalla periaatteella. Ruuan kemia on monimutkaisempaa kuin voimmekaan kuvitella. Ehkä elimistö tietää parhaiten, mitä tekee mieli minkäkin kanssa, ja sillä voi olla järkevä peruste jota me emme vain tiedä!
Äidinmaidossa on enemmän kolesterolia kuin lehmänmaidosta valmistetuissa korvikkeissa, mutta vauvan aivot tarvitsevatkin kolesterolia kehittyäkseen kunnolla.
Syökäämme siis mitä sydän tahtoo, sillä "järjellä" se saattaa kuitenkin mennä pieleen. Jos ihminen syö rehellisesti vain sen verran kuin oikeasti tekee mieli (ei tylsyyteen tms.), kaikkea saa varmasti kohtuudella. Sillä ehkä se kolesteroliarvojen murehtiminen on epäterveellisempää kuin nokare luonnollista voita päivässä. - kytkentäsäännöllä
Kolesterolia tuottaa ihmisen maksa 80-90 prosenttia, loput tulee ruuasta. Jos ruuan kolesteroli lisääntyy, vähenee oma tuotanto ja päinvastoin.
Kolesteroli on ystävä, ei vihollinen. Kokonaiskolestoroliin tuijottaminen johtaa harhaan, ja silloin unohdetaan muut tekijät kokonaan. Jos jokin on tärkeä, niin triglyseridiarvot. Aina vaan puhutaan kuitenkin kolesterolista. Ikäänkuin terveisiin suoniin rasva tarttuisi.
Mutta mitäpä muuta ihmismassat osaisivat puhua. Hehän tottakai toistavat sitä mitä on vuosikymmenent totuutena "opetettu.!"
- aina vaan
nimeäsi kun napsauttaa niin kaikkeen vastaat "en halua kertoa" miksi ??
kuitenkin laitat aikasi kuluksi kai tällaisia ja jos millaisia aloituksia.
on se ihme juttu että seriffit ei malta millään pitää mölyjään mahoissaan vaan pitää saada lietsoa aina ja hämmentää. seriffin toimenkuvassa ei mainita että oltaisiin itse suuna päänä laukomassa omia mielipiteitä joka väliin, aloituksista puhumattakaan. luulisi suuren yleisön arvostavan puolueetonta seriffiä.
jo se kyllä tiedetään että olet kaikkia vhh:n muotoja vastaan ja aiot pysyäkin vihreällä puolella jatkossakin. mutta että teet aktiivisesti töitä ihmisten pelottelemiseksi ja käännyttämiseksi pois edes uteliaisuuttaan tutustumasta vhh:hon. siihen täytyy olla jotkin henk.koht. syyt, ja onkin.
vai arveletko että menee läpi sellainen, että mahdollisesti olisit vilpittömästi huolissaan ihmisten terveydestä, tai sen tuhoutumisesta siis - kuten ajattelet- vhh:n aloittamisen myötä. niin virallisetkin tahot väittävät olevansa, pienen ihmisen asialla, pelkästään.
oletko koskaan kuullut rahan ja vallan mahdista, entä tutkimusväärennöksistä, tai kuoliaaksi vaikenemisesta? jokin intressi sulla on vastustaa vhh:ta.
rasvakeskustelut on käyty moneen tuhanteen kertaan. täältäkö se totuus aukeaisi? valtavirta ei ole aina oikeassa kuten ei miljoona kärpästäkään vaikka syövät sitä itteänsä.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suureksi onneksesi on myönnettävä
Että olen nyt sitten mennyt rakastumaan sinuun. Ei tässä mitään, olen kärsivällinen ❤️932119Perusmuotoiset TV-lähetykset loppu
Nyt sanoo useiden HD-muotoistenkin kanavien kohdalla äly-TV, ettei kanava ole käytössä, haluatko poistaa sen? Kanavia1671557YLE Äänekosken kaupunginjohtaja saa ankaraa arvostelua
Kaupungin johtaja saa ankaraa kritiikkiä äkkiväärästä henkilöstöjohtamisestaan. Uusin häirintäilmoitus päivätty 15 kesä741339Euroopan lämpöennätys, 48,8, astetta, on mitattu Italian Sisiliassa
Joko hitaampikin ymmärtää. Se on aivan liikaa. Ilmastonmuutos on totta Euroopassakin.2391224- 731180
Hyvin. Ikävää nainen,
Että vainoat ja stalkkaat miestäni.onko tarkoituksesi ehkä saada meidät eroamaan?no,siinä et tule onnistumaan881096Martina lähdössä Ibizalle
Eikä Eskokaan tiennyt matkasta. Nyt ollaan jännän äärellä.1511051Asiakas iski kaupassa varastelua tehneen kanveesiin.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33a85463-e4d5-45ed-8014-db51fe8079ec Oikein. Näin sitä pitää. Kyllä kaupoissa valtava2531016Katsoin mies itseäni rehellisesti peiliin
Ja pakko on myöntää, että rupsahtanut olen 😆. Niin se ikä saavuttaa meidät kaikki.51926Uskomaton tekninen vaaliliitto poimii rusinoita pullasta
Korni näytösesitelmä menossa kaupunginvaltuustossa. Juhlia ei ole kokouksista tiedossa muilla, kuin monipuolue paikalli88901