hirvi keitto

vkp

Tervehdys!

Olis tarkoitus tehdä hirvikeittoa.

hyvä resepti tarvitaan.

Kiitokset

15

21064

Vastaukset

  • Peruslihakeitto:

    0,5 kg lihaa ( luuta)
    0,5 kg perunoita
    250 g porkkanoita ja lanttua
    1-2 sipulia
    1 l vettä
    2 liha tai -kasvisliemikuutiota
    2 tl musta- tai maustepippuria rouhittuna

    Keitä liha kypsäksi pippurilla ja liemikuutioilla maustetussa vedessä, kuutioi liha ja irroita luut pois jos niitä on. Siivilöi liemi ja vaihda kattila tarvittaessa. Lisää perunat, juurekset ja sipuli liemeen, keitä n. 20 minuuttia ja tarkista suola, lisää suolaa tai vettä tarvittaessa.

    Hirven luullisesta kyljestä tai etuselästä tulee maukkain keitto. Jos lihat ovat hieman verisiä tai niissä on verenpurkautumia niin ne voi kypsentää uunissa etukäteen (175 astetta 1 - 1 1/2 tuntia) ja keittää keitto vastaavalla tavalla.

    • ..erämies tai joku muu kuinka paljon keittoa pitäisi olla jos syöjiä on n. 70 henkeä. Pitäis isännälle synttäreitä laittaa.


    • erämiehen vaimo kirjoitti:

      ..erämies tai joku muu kuinka paljon keittoa pitäisi olla jos syöjiä on n. 70 henkeä. Pitäis isännälle synttäreitä laittaa.

      Kannattaa tehdä sellainen 30l niin varmasti riittää voit laskea vaikkaa noin 300g ruokailija


  • en korjaile ohjetta jouduin tekemään ukkina hirvikeiton kastejuhlaan pappi kehu hyväksi kokkeilkee kannattaa !!!

  • Erämies! antoi ohjeen, jolla pitäisi tulla hyvinkin kelvollista keittoa.

    Meillä tuo hirvimetsällä käynti on langennut vaimoväen vaivoiksi. Kun Mössääjätär tulee jahdista ja lahdista säkkeineen, meillä pidetään kahden hengen talkoontapaiset. Luut pistetään ISOIHIN kattiloihin porisemaan. Kun ne ovat aikansa kiehuneet, kalutaan ne puhtaaksi lihanjämistä ennen kuin naapurin hulppea hauva pääsee hyödyntämään loput. Irrotetut lihat liemen sekaan pakastusrasioihin ja palelemaan.

    Nuo jäätyneet liemiklöntit sulatellaan sitten aikanaan tarpeen tullen. Mukaan lisää lihaa, jos liemiaihiossa on turhan vähän sattumia. Juurekset ja potaatit pilkotaan sekaan kypsehtymään. Ei tarvitse turvottaa kaikenmaailman Nestléjen ja Unilevereiden tilejä liemikuutio-ostoksilla ja maku on ehtaakin aidompi!

    Pippurit panemme keiton sekaan rst-pellistä puristetussa, rei'itetyssä pikku säiliössä ("teepussiperiaate"). Näin ne antavan makunsa liemeen, mutta eivät ole enää riesana lautasella. Lantun ja porkkanan ohella käytämme usein palsternakkaa.

    Nousin hetki sitten hirvisoppalautasellisen äärestä. RÖYH! Tai kahden, jos totta puhutaan... Sen toisen lautasellisen sekaan murskasin huhmareessa yhden hapankorppuviipaleen. NAM!

  • Hirvi on eläin ja keitto on liemipohjainen ruoka. Hirvikeitto on keitto jossa hirven lihaa. Vittu, se on yhdyssana tampio!

    • oikein mukava kun kerkesit häiriköimään tällekin palstalle mene seuraavaksi sika osastolle


  • Tein hirvikeiton erämies reseptin mukaan ja todella maukasta tuli

    Kiitokset

  • Kuulin Kainuussa hirvikeiton ohjeen.
    Hirvenliha keittoon sopiviksi paloiksi. Pienehkö käyttö pannulla ja sit kattilaan, keitetään jonkin aikaa ja sit lisätään perunaa. Lopuksi suurustetaan ruisjauhoilla. Eikä mitään muuta kuin suolaa. Kehuivat maukkaaksi ruoaksi, kuulemma ruisjauho antaa oman maun siihen keittoon.

  • tässä toinen vaihto ehto .ota lihaa ja luita pakkasesta ja pistä suoraan kiehuun sillai et lihat ja luut peittyy ja anna kiehua niin et vesi melkeen on haihtununut ja sit poistat vaahto veren kokonaan pois. taas lisäät vettä reilusti yli lihojen ja luiden ja lisäät noi 2ruokalusikallista merisuolaa ja pippuria ja annat kiehua noi 2h ja sen jälkee voi t lisätä perunat ja porrkkanat voi toki nakakata pari pilkottua naurista tai lanttua ja vakosipulin kynsiä vähin 4 kokonaisena. jaeihän loraus oluttakaan tee huonoa keitolle saati sit kokille.

  • HIRVENLIHAKEITTO ANJAN TAPAAN

    Tässä avain herkutteluun:

    Ohje 4:lle.

    1 kg luullista hirvenlihaa esim. lapaa tai etuselkää. Ruhon paloittelussa metsästäjän kannattaa jättää luihin vähän lihaa sopan tekoa varten, siitähän se paras soppaliemi tulee.

    Lisäksi tarvitaan 2 kg sipulia, 2-3 porkkanaa, pala lanttua, selleriä ja palsternakkaa. Valmiit keittojuurespussitkin käyvät ihan hyvin. Niissä juurespalaset ovat vain turhan pieniksi pilkottuja. 5-6 suurta perunaa, mustapippuria, suolaa ja persiljaa.

    Huuhtele liha kylmällä vedellä. Laske lihan päälle kattilaan kylmää vettä kunnes liha peittyy. Kuumenna ja anna kiehua hetken, kuori vaahto pois. Lisää mausteet, sipulit sekä puolet kuorituista ja pilkotuista juureksista sekaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä pari tuntia. Nosta liha kattilasta ja siivilöi liemi. Laita liemeen loput juureksista ja perunat. Poista lihasta luut ja pilko liha sopiviksi paloiksi ja lisää palat kattilaan. Keitä kunnes perunat ja juurekset ovat kypsiä. Viimeistele persiljasilpulla.

    Keitto vain paranee uudelleen lämmitettynä, siksi meillä sitä tehdään aina isompi kattilallinen.

    • Tarkoitit kai 2 kpl sipulia eikä 2 kilogrammaan ;)


  • Hey! http://howtomakeagirllikeyou.net/ I just wanted to ask if you ever have any problems with hackers? My last http://howtoget-yourexback.net/ blog (wordpress) was hacked and I ended up http://food-addiction.net/ http://howtotalktoaguy.com/ losing months of hard http://howtopleaseaman.org/ work due to no backup. Do you have any solutions to prevent hackers?

  • NP
    SUOMEKS NOU PORBLEM

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.