Olen halukas pudottamaan hieman painoani ja myös pienentämään ruokabudjettia. Kumpaa siis suosittelette: jauhelihan vai soijarouheen käyttöä? Molemmat maistuu
soijarouhetta vai jauhelihaa?
18
3372
Vastaukset
- jotakin
Keitetty soijarouhe, 139kcal/100g.
Keittämätön soijarouhe, 365kcal/100g.
Vähärasvainen naudanjauheliha (7%) 138kcal/100g.
Sika-nauta-jauheliha 221kcal/100g.
En tunne soijarouhetta niin että osaisin hinnasta sanoa saati että tietäisin, miten se ruoanlaitossa käyttäytyy. Mutta tuollaiset tiedot kertoi www.fineli.fi- jees
soijarouhe käy kaikkiin ruokiin jauhelihan tilalle. Soijarouheessa ei ole rasvaa eikä siinä ole kolesterolia nostavia eläinperäisiä rasvoja. Se pitää vain maustaa hyvin, mutta niinpä täytyy jauhelihakin.
- Kiril
jees kirjoitti:
soijarouhe käy kaikkiin ruokiin jauhelihan tilalle. Soijarouheessa ei ole rasvaa eikä siinä ole kolesterolia nostavia eläinperäisiä rasvoja. Se pitää vain maustaa hyvin, mutta niinpä täytyy jauhelihakin.
ei nosta kolesterolia vaan hiilihydraatit ja keinotekoiset teolliset rasvat.
- ei ei ei
Kiril kirjoitti:
ei nosta kolesterolia vaan hiilihydraatit ja keinotekoiset teolliset rasvat.
Älä viitsi syöttää noita valheita. Ei niitä usko kukaan kuitenkaan.
"Kolesterolia on pelkästään eläinkunnan tuotteissa. Erityisen runsaasti kolesterolia on munankeltuaisessa, maksassa, mädissä, äyriäisissä ja rasvaisissa maitovalmisteissa, kuten voissa ja kermassa. Jo yhdessä kananmunan keltuaisessa on kolesterolia noin 230 mg, liki päivittäisen suosituksen verran!"
Lähde: http://www.sydanliitto.fi/kaikki_sydamesta/ravinto/fi_FI/ravinnon_kolesteroli/ - reino
ei ei ei kirjoitti:
Älä viitsi syöttää noita valheita. Ei niitä usko kukaan kuitenkaan.
"Kolesterolia on pelkästään eläinkunnan tuotteissa. Erityisen runsaasti kolesterolia on munankeltuaisessa, maksassa, mädissä, äyriäisissä ja rasvaisissa maitovalmisteissa, kuten voissa ja kermassa. Jo yhdessä kananmunan keltuaisessa on kolesterolia noin 230 mg, liki päivittäisen suosituksen verran!"
Lähde: http://www.sydanliitto.fi/kaikki_sydamesta/ravinto/fi_FI/ravinnon_kolesteroli/missä sitä kolesterolia ON ja mikä sitä NOSTAA. Kyllä sitä kolesterolia tulee muualtakin kuin suoraan rasvasta, miten lehmän lihassa ja maidossa muuten voisi olla kolesterolia, sehän on kasvissyöjä!
- luuloinesi
ei ei ei kirjoitti:
Älä viitsi syöttää noita valheita. Ei niitä usko kukaan kuitenkaan.
"Kolesterolia on pelkästään eläinkunnan tuotteissa. Erityisen runsaasti kolesterolia on munankeltuaisessa, maksassa, mädissä, äyriäisissä ja rasvaisissa maitovalmisteissa, kuten voissa ja kermassa. Jo yhdessä kananmunan keltuaisessa on kolesterolia noin 230 mg, liki päivittäisen suosituksen verran!"
Lähde: http://www.sydanliitto.fi/kaikki_sydamesta/ravinto/fi_FI/ravinnon_kolesteroli/käsitteiden sekaannus melkoinen.Olen melko lailla Kirilin kannalla tässä asiassa.
- ikävä kyllä
jees kirjoitti:
soijarouhe käy kaikkiin ruokiin jauhelihan tilalle. Soijarouheessa ei ole rasvaa eikä siinä ole kolesterolia nostavia eläinperäisiä rasvoja. Se pitää vain maustaa hyvin, mutta niinpä täytyy jauhelihakin.
pikemminkin lahopuuta,mutta väärinhän se olisikin vaatia.
- jooo-o
luuloinesi kirjoitti:
käsitteiden sekaannus melkoinen.Olen melko lailla Kirilin kannalla tässä asiassa.
Ai jaa, että Sydän-liitossa ne vain jauhaa pelkkää paskaa vain ihmisten kiusaamiseksi? Joopa joo. Luulkaa mitä luulette, omapa on terveytenne ei voisi vähempää kiinnostaa. Eläkää vaan kermalla ja voilla, kyllä terveys sitten joskus pettää.
On ihmeen typeriä ihmisiä maailma pullollaan. - ottakaa selvää
reino kirjoitti:
missä sitä kolesterolia ON ja mikä sitä NOSTAA. Kyllä sitä kolesterolia tulee muualtakin kuin suoraan rasvasta, miten lehmän lihassa ja maidossa muuten voisi olla kolesterolia, sehän on kasvissyöjä!
No tuottaahan ihmisen kroppakin kolesterolia vaikka ei söisi eläinperäisiä aineita, ja juuri sen takia sitä ei kannattaisikaan syödä lisää hirveitä määriä koska silloin veren kolesterolitaso nousee. Älkää olko ihan yksikertaisia!
- viisas tietäjä
reino kirjoitti:
missä sitä kolesterolia ON ja mikä sitä NOSTAA. Kyllä sitä kolesterolia tulee muualtakin kuin suoraan rasvasta, miten lehmän lihassa ja maidossa muuten voisi olla kolesterolia, sehän on kasvissyöjä!
Ja tässä teille urpoille hyvä linkki, voitte ottaa asioista selvää ettei tarvitse tulla tänne juttelemaan mutuja:
http://www.kolesteroli-info.fi/miten_hoidetaan_elamantavat.html
Vai valehdellaanko tuolla teidän mielestänne? - porkkananpurija
ikävä kyllä kirjoitti:
pikemminkin lahopuuta,mutta väärinhän se olisikin vaatia.
Soijarouhe täytyy maustaa. Ei jauhelihakaan sellainen mitään herkkua ole, aina siihen vähintään suolaa lisätään, usein myös muita mausteita. Soijarouheen voi liottaa mauste- tai kasvisliemessä (miksei lihaliemessäkin, jos se muuten kelpaa), ja lisätä vaikka lorauksen soijakastiketta. Mausteet voi sekoittaa mukaan jo liotusvaiheessa. Sitä siis liotetaan jonkun 10 minuuttia lämpimässä nesteessä. Jotkut ihan keittävät, mutta en itse ole kokenut tarpeelliseksi.
Soijarouhe on kätevää, koska sitä voi aina säilyttää kuiva-ainekaapissa ja ottaa kun tarvitsee (ei siis mene vanhaksi heti toisinkuin liha). Siinähän on myös enemmän proteiinia, jos nyt joku sen puutteessa on. Ja eipä sen takia ole tarvinnut elikoita tappaa, eli jos nyt ylipäätään haluaa positiivisia asioita etsiä. Ja tulee paljon lihaa halvemmaksi, ainakin omakohtaisten kokemusten perusteella. - jokainen lähe
jooo-o kirjoitti:
Ai jaa, että Sydän-liitossa ne vain jauhaa pelkkää paskaa vain ihmisten kiusaamiseksi? Joopa joo. Luulkaa mitä luulette, omapa on terveytenne ei voisi vähempää kiinnostaa. Eläkää vaan kermalla ja voilla, kyllä terveys sitten joskus pettää.
On ihmeen typeriä ihmisiä maailma pullollaan....jossain vaiheessa.
- MaijaaaaaaH
ei ei ei kirjoitti:
Älä viitsi syöttää noita valheita. Ei niitä usko kukaan kuitenkaan.
"Kolesterolia on pelkästään eläinkunnan tuotteissa. Erityisen runsaasti kolesterolia on munankeltuaisessa, maksassa, mädissä, äyriäisissä ja rasvaisissa maitovalmisteissa, kuten voissa ja kermassa. Jo yhdessä kananmunan keltuaisessa on kolesterolia noin 230 mg, liki päivittäisen suosituksen verran!"
Lähde: http://www.sydanliitto.fi/kaikki_sydamesta/ravinto/fi_FI/ravinnon_kolesteroli/Kyllä näitä "valheita" ainakin jotkut uskoo, ja kannattaakin uskoa.
Aikaisemmin söin kasviksia, maitotuotteita, viljaa ja joskus kalaa. Pyrin käyttämään vähärasvaisia tuotteita ja välttämään mm. voita, sokeriin en paljoa kiinittänyt huomiota. Kolesterolini, verensokerini ja verenpaineeni olivat jatkuvasti koholla.
Viime vuodenvaihteessa päätin alkaa vähentää hiilihydraattien osuutta ruokavaliossani ja samalla lisäsin kalan ja juuston osuutta välittämättä siitä kuinka paljon enemmän rasvaa saan. Myös voita, kermaa ja kananmunia olen alkanut käyttää jonkin verran. Kasvisten määrä on pysynyt jokseenkin samana kuin aiemmin, tosin perunan, riisin, porkkanan ja maissin olen jättänyt lähes kokonaan pois enkä syö enää hedelmiä lainkaan (marjoja tosin joskus). Leipää en syö enää lainkaan ja pyrin välttämään jauhoja muutenkin. Syön pari kertaa viikossa hiukan puuroa ja lisään joskus ruokaani leseitä. Valmisruokien määrä on vähentynyt roimasti. Kaikesta tästä muutoksesta on seurannut mm. painon, verensokerin, kolesterolin ja verenpaineen aleneminen. Tällä on ollut vaikutuksia myös ihon ja hiusten kuntoon: eivät ole enää niin kuivat kuin aiemmin. Luulen, että kalarasvan lisääminen on myös vaikuttanut aivotoimintaani positiivisesti. Ensimmäisten labratestien jälkeen lääkärini oli yllättynyt ja kehotti jatkamaan valitsemallani tiellä. Jos tällainen olisi vaarallista, kai hän olisi kieltänyt moisen ruokavalion ja varoittanut vaarasta. Vai kuinka? - uusia tuulia
porkkananpurija kirjoitti:
Soijarouhe täytyy maustaa. Ei jauhelihakaan sellainen mitään herkkua ole, aina siihen vähintään suolaa lisätään, usein myös muita mausteita. Soijarouheen voi liottaa mauste- tai kasvisliemessä (miksei lihaliemessäkin, jos se muuten kelpaa), ja lisätä vaikka lorauksen soijakastiketta. Mausteet voi sekoittaa mukaan jo liotusvaiheessa. Sitä siis liotetaan jonkun 10 minuuttia lämpimässä nesteessä. Jotkut ihan keittävät, mutta en itse ole kokenut tarpeelliseksi.
Soijarouhe on kätevää, koska sitä voi aina säilyttää kuiva-ainekaapissa ja ottaa kun tarvitsee (ei siis mene vanhaksi heti toisinkuin liha). Siinähän on myös enemmän proteiinia, jos nyt joku sen puutteessa on. Ja eipä sen takia ole tarvinnut elikoita tappaa, eli jos nyt ylipäätään haluaa positiivisia asioita etsiä. Ja tulee paljon lihaa halvemmaksi, ainakin omakohtaisten kokemusten perusteella.Olen nyt muutamia kertoja käyttänyt soiarouhetta ja olen tyytyväinen. on edullista ja riittoisaa ja kelpaa koko perheelle. Ruokaohjeita vaan saisi olla enempi tarjolla,kun en itse oikein osaa soveltaa.
Olen myös huomannut että oloni on muutenkin virkeämpi ja kevyemmän tuntuinen, vaikka paino ei ole tippunut. en tosin ole päässyt vielä laihduttamisen alkuunkaan.
soia rouheesta ainakin keitto tuli tosi hyvää,samoin peruna-soia rouhe kiusaus.Makaronilaatikko.
Huomenna kokeilen eka kerran soia nakista tehdä kastikkeen. Odotan innolla millasta tulee!
Muutenkin on virkistävää laittaa muutakin ruokaa, kuin niitä iankaikkisia perunoita.
Suosittelen kaikille......!!!!!!!!!
- reino
valitse jauheliha laatu sen mukaan paljonko tarvitset rasvaa. Soijarouhetta ei kannata laihtuakseen syösä, sen energiasta tulee yli puolet hiilareista.
- fitkit
Ainakin soyappetit-tummassa rouheessa on 28g hiilareita, 52g proteiinia ja 16g kuitua. Näin ollen erittäin hyvä vaihtoehto jos haluaa syödä terveellisemmin! Lisään rouheita proteiinin takia myös rahkan joukkoon, koska eivät itsessään maistu juuri miltään. Loraus mustikkasoppaa ja on muuten herkkua! :)
- Tepi
Kannattaa käyttää naudanpaisti tai kalkkuna jauhelihaa, myös joissain pikkukaupoissa saa jopa possun sisäfileen jauhelihana.
- validi
En oikein ymmärrä... jos vähän haluat painoa pudottaa niin, mitä tekoa soijalla ja jauhelihalla on keskenään?
Soijarouhettahan kasvissyöjät käytävät tehdessään jotain lihapullien korviketta,et painon pudotukseen tarvitse kumpaakaan,eihän kukaan jauhelihalla painoaan pudota.
Käytä kasviksia ja juureksia kevennä koko ruokavaliota ja liiku sillä kyllä paino laskee ja on kukkarollekin edullinen.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1102850Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222334Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631071947- 1141630
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701345Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2861176- 801034
- 711024
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi244991