Hola!
Onko kellään antaa ryppyperunoiden kanssa käytettävien mojo-kastikkeiden,(vaalea, punainen, vihreä), ohjeita.
ryppyperunat ja mojo-kastikkeet
15
23974
Vastaukset
- canariona
saarilta kotoisin olevan äidin opettamana en voi muuta kuin huutaa kauhusta. Jospa kerrankin joku ymmärtäisi , että sana "mojo" käsittää eri reseptejä eri puolilla latinalaista/espanjalaista ja jopa portugalilaista maailmaa!!!
HS:ssa muutama vuosi sitten oli tämä sama kysymys Kanarian Saarten "papas arrugadas" ja "mojosta". Vastaus kaikista protesteista huolimatta oli samaan tyyliin kuin tuo www.lanierb.com tai vaikka www.bawarchi.com. SIIS EI mitään tekemistä alkuperäisen kysymyksen kera!
Seuraa siis tuota "canaryforumia", jolta saat sentään oikeaa tietoa.
Periaatteessa vihreä, "mojo verde" kalalle, valmistetaan tuoreista korianterin lehdistä ja "mojo rojo" lihalle, paprikajauheesta.
Annan mielelläni lisätietoa jos haluat...
Tiedäthän myös kuinka niitä "ryppysiä" oikeaoppisesti valmistetaan? - aniit
canariona kirjoitti:
saarilta kotoisin olevan äidin opettamana en voi muuta kuin huutaa kauhusta. Jospa kerrankin joku ymmärtäisi , että sana "mojo" käsittää eri reseptejä eri puolilla latinalaista/espanjalaista ja jopa portugalilaista maailmaa!!!
HS:ssa muutama vuosi sitten oli tämä sama kysymys Kanarian Saarten "papas arrugadas" ja "mojosta". Vastaus kaikista protesteista huolimatta oli samaan tyyliin kuin tuo www.lanierb.com tai vaikka www.bawarchi.com. SIIS EI mitään tekemistä alkuperäisen kysymyksen kera!
Seuraa siis tuota "canaryforumia", jolta saat sentään oikeaa tietoa.
Periaatteessa vihreä, "mojo verde" kalalle, valmistetaan tuoreista korianterin lehdistä ja "mojo rojo" lihalle, paprikajauheesta.
Annan mielelläni lisätietoa jos haluat...
Tiedäthän myös kuinka niitä "ryppysiä" oikeaoppisesti valmistetaan?Kiitos linkeistä! Canariona, söin Teneriffalla tätä ruokaa ja se oli niin hyvää, että haluaisin tehdä sitä myös kotona. Onko sinulla antaa mahdollisesti hyväksi havaittuja ja itse kokeiltuja kastikeohjeita?
- canariona
aniit kirjoitti:
Kiitos linkeistä! Canariona, söin Teneriffalla tätä ruokaa ja se oli niin hyvää, että haluaisin tehdä sitä myös kotona. Onko sinulla antaa mahdollisesti hyväksi havaittuja ja itse kokeiltuja kastikeohjeita?
valmistetaan meillä näin.
Mojo Picon rojo (punainen):
Valkosipulia
Tomaatti (kuorittu ja siemenetön)
Punaista paprikaa
Paprikajauhetta
Chilipippuria
Suolaa ja pippuria
Oliiviöljyä
Viinietikkaa
Kaikki aineet sekoitetaan paitsi öljy, joka lisätään pienenä norona koko ajan sekoittaen.
Mojo verde (vihreä):
Valkosipulia
Juustokuminaa
Suolaa ja pippuria
Tuoreita korianterin lehtiä
Öljyä sekä viinietikkaa
Valmistus sama kuin edellisessä.
Helpointa on käyttää esim. sauvavatkainta mojojen tekoon. Huhmare on se "aito" alkuperäinen
valmistusastia.
Papas arrugadas eli ne ryppyiset perunat valmistetaan keittämällä merisuolavedessä. Suolaa kuuluu olla runsaasti ja vettä vain sen verran, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Kun ne ovat kypsiä kaadetaan vesi pois ja kattila asennetaan uudelleen tulelle. Sitä pyöritellään kunnes kaikki kosteus on häipynyt perunoista ja ne alkavat rypistyä.
Perunat nautitaan oikeaoppisesti kuorineen, joten ne on hyvä pestä kunnolla ennen keittoa.
Kanarian Saarilla, varsinkin Teneriffalla, on todella herkullisia perunalaatuja. Mutta jos voisin valita "maailman parhaan" perunan niin se olisi "la papa negra". Se on mustakuorinen ja keltuaisen värinen sisältään, mmmmm nami...
Saarilla on monta satoa vuodessa potaatteja, musta tämä musta antaa vain yhden, joten niiden osto ei aina onnistu ja hintakin on korkea. Mutta jos onnistutte niitä näkemään vaikka toreilla Teneriffalla, niin ostakaa ihmeessä vaikka tuliaisiksi! - newbie
canariona kirjoitti:
valmistetaan meillä näin.
Mojo Picon rojo (punainen):
Valkosipulia
Tomaatti (kuorittu ja siemenetön)
Punaista paprikaa
Paprikajauhetta
Chilipippuria
Suolaa ja pippuria
Oliiviöljyä
Viinietikkaa
Kaikki aineet sekoitetaan paitsi öljy, joka lisätään pienenä norona koko ajan sekoittaen.
Mojo verde (vihreä):
Valkosipulia
Juustokuminaa
Suolaa ja pippuria
Tuoreita korianterin lehtiä
Öljyä sekä viinietikkaa
Valmistus sama kuin edellisessä.
Helpointa on käyttää esim. sauvavatkainta mojojen tekoon. Huhmare on se "aito" alkuperäinen
valmistusastia.
Papas arrugadas eli ne ryppyiset perunat valmistetaan keittämällä merisuolavedessä. Suolaa kuuluu olla runsaasti ja vettä vain sen verran, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Kun ne ovat kypsiä kaadetaan vesi pois ja kattila asennetaan uudelleen tulelle. Sitä pyöritellään kunnes kaikki kosteus on häipynyt perunoista ja ne alkavat rypistyä.
Perunat nautitaan oikeaoppisesti kuorineen, joten ne on hyvä pestä kunnolla ennen keittoa.
Kanarian Saarilla, varsinkin Teneriffalla, on todella herkullisia perunalaatuja. Mutta jos voisin valita "maailman parhaan" perunan niin se olisi "la papa negra". Se on mustakuorinen ja keltuaisen värinen sisältään, mmmmm nami...
Saarilla on monta satoa vuodessa potaatteja, musta tämä musta antaa vain yhden, joten niiden osto ei aina onnistu ja hintakin on korkea. Mutta jos onnistutte niitä näkemään vaikka toreilla Teneriffalla, niin ostakaa ihmeessä vaikka tuliaisiksi!laittaa jotain määriä noihin ohjeisiin? Olen senverran aloittelija että en osaa millään arvioda, kuinka paljon laittaisin mitäkin. Pitääkö koostumuksen olla tahnamaista vai juoksevaa?
- kotikokki
canariona kirjoitti:
saarilta kotoisin olevan äidin opettamana en voi muuta kuin huutaa kauhusta. Jospa kerrankin joku ymmärtäisi , että sana "mojo" käsittää eri reseptejä eri puolilla latinalaista/espanjalaista ja jopa portugalilaista maailmaa!!!
HS:ssa muutama vuosi sitten oli tämä sama kysymys Kanarian Saarten "papas arrugadas" ja "mojosta". Vastaus kaikista protesteista huolimatta oli samaan tyyliin kuin tuo www.lanierb.com tai vaikka www.bawarchi.com. SIIS EI mitään tekemistä alkuperäisen kysymyksen kera!
Seuraa siis tuota "canaryforumia", jolta saat sentään oikeaa tietoa.
Periaatteessa vihreä, "mojo verde" kalalle, valmistetaan tuoreista korianterin lehdistä ja "mojo rojo" lihalle, paprikajauheesta.
Annan mielelläni lisätietoa jos haluat...
Tiedäthän myös kuinka niitä "ryppysiä" oikeaoppisesti valmistetaan?taidat itse olla täydellinen....jos et tajunnut niin tämä oli sarkastinen toteamus....
- picona
kotikokki kirjoitti:
taidat itse olla täydellinen....jos et tajunnut niin tämä oli sarkastinen toteamus....
itse kuinka typerä ja älytön onkaan viestisi, kotikokki, josta täydellisyys on todella kaukana.
Annapa nyt edes hyvä MOJO-OHJE, joka sinulla varmasti on, koska tänne kirjoittelet!
Voi, että on sairaita (kateellisisa?) tyyppejä täällä... ja sarkastisia (salli mun nauraa).
Oma ohjeeni:
10 valkosipulinkynttä
1 rkl juustokuminoita
1 rkl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1 chilipalko
Oljyä sekä loraus viinietikkaa.
Kaikki aineet sekoitetaa. Tulos on siis punaista mijoa, ja sen pitää olla jouksevaa ei paksua.
Jään siis odottamaan sarkastisin mielin kotikokin parempaa ohjetta??? - picona
picona kirjoitti:
itse kuinka typerä ja älytön onkaan viestisi, kotikokki, josta täydellisyys on todella kaukana.
Annapa nyt edes hyvä MOJO-OHJE, joka sinulla varmasti on, koska tänne kirjoittelet!
Voi, että on sairaita (kateellisisa?) tyyppejä täällä... ja sarkastisia (salli mun nauraa).
Oma ohjeeni:
10 valkosipulinkynttä
1 rkl juustokuminoita
1 rkl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1 chilipalko
Oljyä sekä loraus viinietikkaa.
Kaikki aineet sekoitetaa. Tulos on siis punaista mijoa, ja sen pitää olla jouksevaa ei paksua.
Jään siis odottamaan sarkastisin mielin kotikokin parempaa ohjetta???ei siis mijoa (=maissi) vaan MOJOa.
- Jaakko v
canariona kirjoitti:
saarilta kotoisin olevan äidin opettamana en voi muuta kuin huutaa kauhusta. Jospa kerrankin joku ymmärtäisi , että sana "mojo" käsittää eri reseptejä eri puolilla latinalaista/espanjalaista ja jopa portugalilaista maailmaa!!!
HS:ssa muutama vuosi sitten oli tämä sama kysymys Kanarian Saarten "papas arrugadas" ja "mojosta". Vastaus kaikista protesteista huolimatta oli samaan tyyliin kuin tuo www.lanierb.com tai vaikka www.bawarchi.com. SIIS EI mitään tekemistä alkuperäisen kysymyksen kera!
Seuraa siis tuota "canaryforumia", jolta saat sentään oikeaa tietoa.
Periaatteessa vihreä, "mojo verde" kalalle, valmistetaan tuoreista korianterin lehdistä ja "mojo rojo" lihalle, paprikajauheesta.
Annan mielelläni lisätietoa jos haluat...
Tiedäthän myös kuinka niitä "ryppysiä" oikeaoppisesti valmistetaan?Moi! Me ihastuimme talvella niihin ryppyperunoihin käydessämme Teneriffalla. Kysynkin että tuoko joku maahan niitä perunoita että voisimme valmistaa niitä kotona. Olishan se kivaa grillauksen yhteydessä syödä niitä alkupaloiksi.
- kaniarian mummeli
canariona kirjoitti:
saarilta kotoisin olevan äidin opettamana en voi muuta kuin huutaa kauhusta. Jospa kerrankin joku ymmärtäisi , että sana "mojo" käsittää eri reseptejä eri puolilla latinalaista/espanjalaista ja jopa portugalilaista maailmaa!!!
HS:ssa muutama vuosi sitten oli tämä sama kysymys Kanarian Saarten "papas arrugadas" ja "mojosta". Vastaus kaikista protesteista huolimatta oli samaan tyyliin kuin tuo www.lanierb.com tai vaikka www.bawarchi.com. SIIS EI mitään tekemistä alkuperäisen kysymyksen kera!
Seuraa siis tuota "canaryforumia", jolta saat sentään oikeaa tietoa.
Periaatteessa vihreä, "mojo verde" kalalle, valmistetaan tuoreista korianterin lehdistä ja "mojo rojo" lihalle, paprikajauheesta.
Annan mielelläni lisätietoa jos haluat...
Tiedäthän myös kuinka niitä "ryppysiä" oikeaoppisesti valmistetaan?Kyllä minä tiedän, miten oikeat monot ja ryppyperunat tehdään ja siihen sinä et ole mikään sanomaan.
- Hkuhij
canariona kirjoitti:
saarilta kotoisin olevan äidin opettamana en voi muuta kuin huutaa kauhusta. Jospa kerrankin joku ymmärtäisi , että sana "mojo" käsittää eri reseptejä eri puolilla latinalaista/espanjalaista ja jopa portugalilaista maailmaa!!!
HS:ssa muutama vuosi sitten oli tämä sama kysymys Kanarian Saarten "papas arrugadas" ja "mojosta". Vastaus kaikista protesteista huolimatta oli samaan tyyliin kuin tuo www.lanierb.com tai vaikka www.bawarchi.com. SIIS EI mitään tekemistä alkuperäisen kysymyksen kera!
Seuraa siis tuota "canaryforumia", jolta saat sentään oikeaa tietoa.
Periaatteessa vihreä, "mojo verde" kalalle, valmistetaan tuoreista korianterin lehdistä ja "mojo rojo" lihalle, paprikajauheesta.
Annan mielelläni lisätietoa jos haluat...
Tiedäthän myös kuinka niitä "ryppysiä" oikeaoppisesti valmistetaan?Moi! Hei voisitko kertoo miten sitä valkoista dippiä tehään tai mikä sen nimi on:)
- ensikertalainen
Minäpä olen niin uuno, että kysyn: pitääkö ne perunat kuoria vai syödäänkö kuorineen? olettaisin, että ilman kuoria mutta aattelin vaan varmistaa...
- siivi
Syödään kuorineen.
- potut pottuina
Musta peruna = Suomessa se tunnettiin myös nimillä Karungin musta, Kuusamon tumma, Lopen musta, Musta maatiainen, Mustaperuna ja Vanha musta.
http://keskustelu.ess.fi/viewtopic.php?f=24&t=162&start=25
j
otain sinnepäin
http://www.kasvikset.fi/Suomeksi/Asiakkaille/Kasvitieto/Syotavat_kasvit/Peruna/Blue_Congo- noinminätein
http://www.maku.fi/resepti/vihrea-kastike-mojo-verde
ja Hakiksen http://www.lintulaakso.net/kallionbasaari/puoti.php?puoti=jasmin korianteria pakasteesta -kesäaikaan tuoretta
ja kalat kauppahallista
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1122917Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222354Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081996- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701365Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198- 801044
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2501040- 711034