Kysyisin vegetaristeilta,kuuluvatko etanat ja simpukat kiellettyihin tuotteisiin,vai voiko niitä syödä kasvisruokavalioon kuuluvana.
voiko
Palko
4412
0Äänestä
Muut lukivat myös
Odottaa vastausta
Näihin keskusteluihin ei ole vielä vastattu. Ole ensimmäinen.
Vastaukset 4
Vanhimmat
Ei kuulu vegen ruokalistalle. Itse en ole syönyt niveljalkaisia, onteloeläimiä, hyönteisten ryhmään kuuluvia tai mitään selkärangattomia, mukaan lukien järvisienen ja vastaavat, jotka ovat kasvimaisesta ulkomuodostaan huolimatta eläimiä.
Hei, ei kyse ole kielloista tai käskyistä. En syö lihaa koska en TAHDO. Varmaan Suomessa on helppo jättää etanat syömättä, ei taida työmaaruokalan viikottaisessa listassa olla. Jotkut perustelevat valintojaan elön kyvyllä tuntea kipua(singerismi), toiset taas näkevät yksilöllä olevan peruuttamattomia yksilöintressejä, kuten oikeus elossapysymiseen(reganismi).
Vegetaristi/vegaani ei syö mitään eläinkunnan tuotteita. Vegetaristin ja vegaanin ero on siis se, että veganismi on elämäntapa, jossa ei käytetä mitään eläinkunnan tuotteita (mahdollisuuksien mukaan) hyödyksi (nahka, villa, hunaja). Pyritään siis elämään mahdollisimman vähäistä tuskaa eläimille aiheuttaen. Vegetarismi viittaa kasvisperäiseen ruokavalioon.
Jos haluat olla syömättä eläinkunnan tuotteita, et käytä ravinnoksesi etanoita tai simpukoita. Toiset vegetaristit syövät munia (ovovegetaristi) ja juovat maitoa (laktovegetaristi) tai käyttävät molempia (lakto-ovovegetaristi), toiset kalaa (pescovegetaristi), jotkut kanaakin (semivegetaristi). Itse en enää käyttäisi varsinkaan kalan ja kanan suhteen käsitettä vegetaristi.
Mutta kuten NN viisaasti totesi, ei kyse ole pakosta tai jonkun ylemmän tahon rajoitteista, vaan sinusta itsestäsi. Määrittele itse, mikä sinusta tuntuu oikealta.
Terveellisessä ruokavaliossa ainakin simpukat ovat vähän kyseenalaisia, koska voivat sisältää ihmiselle sopimattomia hormoneja.