Hei. Olisiko jollain hyvä ohje Jänispaistiin. Ostin Lidlistä argentiinalaisen jänispaistin ja haluaisin hyvän ohjeen sen valmistukseen.
Pakkaukseesa oleva ohje (ruskistus, vähän vettä ja noin 30 min haudutus mausteet). Tuleeko liha tarpeeksi kypsäksi ko. ohjeela.
Kiitos näin etukäteen jos joku asiantuntia voisi valaista tätä asiaa.
Lähetin tämän saman viestin myös liha osioon
jänispaist (Lidl)
10
5807
Vastaukset
- tss
Tämän päivän Hesarissa valmistaja pyysi palauttamaan ko. tuotteet Lidliin salmonellavaaran takia.
- mysö Hesarin lukenut
Ei muuten ollut kyse tästä tuotteesta, vaan jänispannusta.
P.S. Salmonella-bakteerit kuolevat paistettaessa. Jos käsittelee mahdollisesti salmonellaa sisältävää tuotetta - jollaisia ovat esim. broilerit - niin sekä kädet että työkalut ja astiat pitää sen jälkeen pestä kunnolla. Mm. tästä syystä meillä on eri leikkuulaudat lihan ja kasvisten käsittelyä varten.
- Lidlistä
Erehdyinpä itsekin ostamaan.
Laitoin ohjeen mukaan, mutta lisäsin haudutusliemeen sipulia, porkkanaa ja laakerinlehden sekä pakasteesta pieniä "uusia" perunoita. Maustoin vielä soijalla.
Liemi ja vihannekset olivat hyviä, mutta itse pupujussi oli täyttä "sontaa". Roskikseen lensi ja broileripihvit pannulle. Minun kokemukseni oli tällainen.- jänistä
vai rottaa...?
- kaniini on
jänistä kirjoitti:
vai rottaa...?
toinen mahdollisuus.Itse olen kerran mennyt tähän lankaan.Vanha kaniini ja suht koht tuore jänis on kaksi eri asiaa.
- pehmeää jänistä
voisi ruokakaupoissa myydä, tuntuu hullulta että tutut omenapuita tuhoavat ystävät saavat puutarhoissa vapaasti laiduntaa eikä kenenkään kannata tarhata ruuaksi myytäväksi, vaan ennemmin ostaa kalliilla toiselta puolelta maailmaa rahdattuja steroidijäniksiä.
- Jänikset maailmankartalle
Ruskista liha voissa padassa. Lisää vettä sen verran, että lihat peittyvät. Joukkoon 1-2 porkkanaa ja 1-2 sipulia sekä 10-15 maustepippuria. Anna hautua vähintään 1,5 h. Suurusta liemi ja lisää suolaa maun mukaan ja loraus kermaa. Syö. Jos ei maistu hyvältä, heitä roskiin, ja osta seuraavalla kerralla kotimaista.
- kotimaiset
on vieläkin huonompaa.Suomalaiset tuotteet ei kertakaikkiaan voi olla laadukkaita.
- metsäjäniksestä
http://www.lapinkeittiomestarit.fi/sivut/reseptit/metsamiehen_janispata.htm
http://elisa.net/ruokajaviini/reseptit/?id=V002941
http://www.kotijakeittio.fi/ruokaohjeet/lihajalintu/?a=6497
http://www.kotijakeittio.fi/ruokaohjeet/lihajalintu/?a=6497
http://teme.tky.fi/janispata.htm
Olen ostanut Sestosta urugualaista jänistä ja varioin edellisiä.
Nyt olen ostanut jänista Tallinnan Stockalta samoin ihanin tuloksin. Pitkä haudustusaika. mieto lämpö ja a vot - Kokemusta 20v. aiheesta
30 min ei riitä jäniksen kypsymiseen uunissa. Suositus on 1½-2 tuntia 150-175 asteessa, pannulla ruskistamisen jälkeen. Nesteen riittävyyttä täytyy kuitenkin uunissa kypsymisen aikana seurata!
Mausta pilkottu paisti kevyesti jo pannulla (valkopippuri, mustapippuri ja suolaa) ruskistamiseen voit käyttää voita, rypsi- tai oliiviöljyä. Pataan lisää porkkanaa, shalottisipulia, 3 laakerinlehteä, 3 valkosipulinkynttä. Itse marinoin lihan pari päivää ennen, mutta se onkin ammattisalaisuus:-)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta643315Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh433127- 432518
Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa1152458- 311933
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘271830- 481626
Mihin hävisi
Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä851445- 391310
- 821169