JOGURTTIKONEESEEN OHJEITA

Sande

Apua tarvittaisiin!!! Saatiin juuri Severin merkkinen jogurttikone tutuilta, joilla se on lojunut kaapin pohjalla vuosia käyttämättömänä. Käyttöohjekirjasta ei enää löytynyt joten jos joku viitsisi ohjeita pistää tulemaan olisimme ikionnellisia :)

7

6298

Vastaukset

  • JOGURTTIKONEEN OHJE

    Ennen ensimmäistä käyttöä ja pitemmän varastoinnin jälkeen puhdista jogurttikoneeseen perin pohjin. Valmistaaksesi jogurttia tarvitset seuraavat välineet: korkealaitainen kattila, kulho, siivilä ja lusikka. Ennen kun alat tekemään jogurttia varmista, että kaikki nämä esineet sekä lasipurkit ja kannet on steriloitu.

    Käyttöohjeet

    1. Mittaa 800ml (viisi lasipurkillista) tuoretta pastöroitua maitoa ja kaada se korkealaitaiseen
    kattilaan.
    2. Kuumenna maito kiehuvaksi niin että se alkaa nousta kattilan reunoille.
    3. Ota kattila levyltä ja anna maidon jäähtyä kädenlämpöiseksi (36 C).
    4. Kun maito on jäähtynyt, kaada se kannuun siivilän lävitse.
    5. Sekoita yksi lasipurkillinen luonnonjogurttia maidon kanssa (joko kaupasta ostettua tai
    edellisestä satsista).
    6. Jaa seos 6 lasipurkkiin.
    7. Kiinnitä kannet tiukasti purkkeihin.
    8. Aseta purkit jogurttikoneeseen ja sulje kansi.
    9. Aseta tuntimittari siihen aikaan, jolloin jogurtti on valmis. Tämä vie aikaa 4-6 tuntia riippuen
    maidon tyypistä. Täysmaito vaatii 4 tuntia ja rasvaton maito noin 6 tuntia. Tuntimittari ei
    sammuta jogurttikonetta, vaan se muistuttaa sinua, milloin sinun täytyy ottaa sähköjohto
    pistokkeesta.
    10. Liitä kone sähköpistokkeeseen ja merkkivalo alkaa palaa.
    11. Tuntimittarin osoittamana aikana irrota jogurttikone pistorasiasta ja poista kansi.
    12. Laita tölkit jääkaappiin jäähtymään ja kun ne ovat jäähtyneet, voi niitä syödä.

    Vinkit

    On suositeltavaa, että jogurtit syödään viikon kuluessa. Aika riippuu maidon tuoreudesta. Jos haluat paksumpaa jogurttia lisää 30 ml rasvatonta maitojauhetta maitoon ennen kuin se kiehuu. Jogurtin päälle voi muodostua nestettä. Tämä on heraa ja sen voi joko sekoittaa jogurttiin tai kaataa pois. Jos jogurttia pidetään jogurttikoneessa liian kauan, se tulee rakeiseksi ja on hyvin hapanta.

    Hoito ja puhdistus

    Kansi, tölkit ja tölkkien kannet voidaan pestä kuumassa saippuavedessä. Pyyhi jogurttikoneen runko kostealla liinalla ja pyyhi se sen jälkeen kuivalla liinalla.

  • Luin tuon ohjeen ja tulin siihen tulokseen, että koko kone on täysin turha. Itse valmista jugurtin ilman mitään konetta.

    2 litraa maitoa kattilaan, lämmitän sen n 50-60 asteiseksi. Maidon lämmetessä sekoitan kannellissa isossa muovikipossa 2 dl maustamatonta jugurttia ja 2 dl maitojauhetta. Sitte sekoitan lämpimän maidon niiden sekaan ja pistän kannen kii. Se saa seistä pöydällä n 8 tuntia. Sitten otan 2 dl juureksi seuraavaa keraa varten. Sen jälkeen maustan jugurtin sokerilla ja marjoilla/hedelmillä ja pistän jääkaappiin. Kun se on jäähtynyt, se on valmista herkuteltavaksi.

    • 1. 'punaista' maitoa lämmität kuumassa kraanavesihauteessa puolisen tuntia.

      2. kulmasta aukaistuun tölkkiin kolme kukkuraa ruokalusikallista maitojauhetta ja perään lusikallinen luonnonjugurttia.

      3. tölkin suu kiinni ja voimakasta ravistelua, että mömmöt ovat sekaisin.

      4. tölkki -it styrox-laukkuun ja mukaan lämmikkeeksi kuumalla kraanavedellä täytetty tilava pullo tai tölkki lämpöakuksi.

      5. vuorokausi ja sinulla on jugurttia.

      BTW. Tulee ottaa huomioon, että alkujaan sitä jugurttia tehtiin erinomaisen alkukantaisissa oloissa eikä missään steriileissä ympäristöissä.


    • nykyään pitää olla kaikkeen oma sähkölaite. juomasekoittimenkin näin eräässä mainoksessa. sellanen iso vehje jossa on joku pyörivä tikku jonka alle juomalasi laitetaan. ei se lusikka enää näinä päivinä kelpaa vaan pitää olla markkinoiden uusin ja kallein (150€) juomansekoitin.


  • tarviit:

    -Purkki bulgarianjugurttia
    -Litra maitoa
    -n desi maitojauhetta

    Sekoita aineet ja jaa lasipurkkeihin. Maito saa siis olla kylmää koska kone lämmittää maidon.
    Muista jättää purkkeihin tilaa marjoja yms varten.
    Kupu päälle ja töpseli seinään. 8-10 tunnin päästä voit ottaa virran pois, maustaa ja laittaa jääkaappiin.
    Niitä pikkukansia siis ei saa laittaa sinne koneeseen, ne on ainoastaan jääkaappia varten. Ei myöskään pesukoneeseen!

  • Moi!

    Viestisi on vanha, mutta vastaanpa silti, jos on kone jäänyt kaappiin takariviin.

    Juuri herkuttelin omalla jogurtilla ja päähänpistosta nakuttelin hakusanan jogurttikone...

    Pane koneeseen lasipurkit (jos ovat kadonneet, lastenruokapurkit tai pienet espressomukit toimivat). Hae kaupasta maitoa ja yksi mielijogurttisi annospikarissa, esimerkiksi Kalinka, A-jogurtti, ei haittaa vaikka joukossa olisi luumua tai pohjalla marjaa. Jaa tuo jogurtti koneessa oleviin kippoihin, kaada päälle maitoa niin paljon, että lasit täyttyvät.
    Sitten vain kupu koneeseen ja käymään.

    Teen usein jogurtin kulutusmaidosta ja lisään makeutta hillon muodossa valmiiseen jogurttiin
    Kone hauduttaa jogurtin jo yössä mutta jätän jogurtit koneeseen vielä puoleksi päiväksi.
    Siitä jogurtit päätyvät kannella tai kelmulla suojattuna jääkaappiin viilenemään. Pian voitkin jo ottaa hillot, myslit ja hunajat pöytään ja käydä herkuttelemaan.

  • Rasvatonkin maito toimii loistavasti, teen juuri Activia jogurttia ravattomana.

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.