Tehokasta myrkkyä?

hiirenloukkuttaja

Mitä helposti saatavaa ainetta suosittelisitte itsetehdyn rotanmyrkyn raaka-aineeksi?

Olisi ihan mielenkiintoista väsätä omaa myrkkyä, Mahdollisimman mautonta ja hajutonta sen olisi hyvä olla ettei hiirulaiset jätä syömättä. Sen verran tehokasta se saisi olla että uhri kuolee nopeasti mielellään kupin ääreen että se ei jää kuolemaan esimerkiksi seinenväliin...

mitä pienempi pitoisuus riittäisi tappamaan olisi hyvä, ettei ijan puoltakiloa tököttiä joutuisi syöttämään.

Kertokaa ihmeessä hyviä reseptejä rupeaa nimittäin hiirenloukkujen kanssa kyrpiintymään.

11

25481

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rotalle

      väkevää rikkihappoa

      • rotanloukutin

        taida rotta juoda sitä. Onko kellään oikeasti toimivia ratkaisuja?

        ps. aamulla oli muuten mahtava hiiri loukussa, mutta vielä rapistelee :/


    • Schnauf

      Nopealla googlettamisella selvisi seuraavaa:

      Varmastikin halvin ja järkevin tapa valmistaa rotanmyrkkyä on käyttää bariumkarbonaattia, sillä se on halpaa ja helposti saatavilla esim. keramiikkaliikkeistä. (esim keramiikkaliike Varnian, www.varnia.fi, sivuilla bariumkarbonaatti maksaa n. 1,50 €/kg)

      Bariumkarbonaatti vaikuttaa häiritsemällä rotan elimistön Na-K -pumppujen toimintaa ja aiheuttaa siten halvauksen lihaksiin, ja kuolema seuraa sydän- ja hengityselimistön lihasten halvauksesta.

      • Schnauf

        Niin, tuli vain tässä mieleen, ettei rotille kannata tarjoilla äärimmäisen nopeasti vaikuttavaa myrkkyä ellei se tapa jo todella pieninä pitoisuuksina, sillä rottien syömätavat ovat sellaiset, että rotta maistaa ensin tarjolla olevaa herkkua ja odottaa hetkisen. Jollei eläin sairastu, se jatkaa syömistä. Siten jos myrkky on kovin nopeavaikutteista, rotta todennäköisesti vain sairastuu koska ei ole syönyt tappavaa annosta, eikä siis jatka syömistä.

        Niin vahvan ja nopeavaikutteisen myrkyn löytäminen saattaa olla työn takana, joten parempi antaa rotalle hieman hidasvaikutteisempaa myrkkyä. Tuon bariumkarbonaatin LD50-arvo rotalle (eli se määrä ainetta suun kautta, jolla puolet koe-eläimistä kuoli) on 630 mg/kg, eli ei sen rotan nyt hirvittävästi tuota ainetta tarvitse syödä. En tosin tiedä paljonko rotta/hiiri painaa, mutta oletetaan vaikka 200 g, jolloin eläimen tarvitsisi syödä vain 126 mg ainetta kuollakseen 50% todennäköisyydellä. Tämä ei ole kyllä mikään kovinkaan suuri kasa bariumkarbonaattia ja sen voinee helposti kätkeä jonkun hyvänmakuisen syötin sisään. Tietysti kannattaa laittaa enemmän "tuhovoiman" lisäämiseksi.


    • esox_lucius

      Itselläni on paljon kokemusta epätoivotuista vieraista sisätiloissa, enkä missään tapauksessa IKINÄ suosittele minkäänlaista myrkkyä hiiriongelmaan.

      Helposti käy nimittäin niin, että syötyään myrkyn, hiiri kuolee ja jää mätänemään minne sattuu. Itselläni on kokemusta mm. väliseinään tai lattialankkujen alle jääneistä hiiristä.

      Tämän lisäksi, kaikenlaisten kemikaalien käyttöä sisätiloissa (tai ulkotiloissa) tulisi välttää, myrkkyjen haitallisuuden vuoksi. Myrkky saattaa kulkeutua myös muihin eläimiin.

      Perinteinen hiirenloukku on huomattavasti tehokkaampi ja luontoystävällisempi. Jo pieni toksikologiaan perehtyminen paljastaa erilaisten jyrsijämyrkkyjen tarpeettomuuden ja vaarallisuuden.

      Jos joku on kiinnostunut luontoystävällisestä tavasta hiiristä eroon pääsemiseen, suosittelen että luette Suomen Luonnon joulukuun numeron, jossa oli hyvä artikkeli ko. ongelmasta.

      • Z-s

        Myrkyt on myrkkyjä. Ei niitä kannata kotona alkaa viljelemään ihan vaan myrkyttämisen ilosta, vaikka ei lapsia olisikaan lattialla ryömimässä tai Mustia tai Mirriä. Ja tosiaan seinän sisässä mätänevä myrkytetty hiiri ei ole yhtään niin kiva kuin loukussa niskansa katkaissut hiiri.

        Nopeavaikutteisia ja itsevalmistettavia myrkkyjä saa kuitenkin kaikista parhaiten luonnosta. Olen kuullut. Kun osaa tietyistä kasveista eristää tietyt aineet niin saa hajuttomiakin myrkkyjä. Myrkkykasveja sellaisenaanhan useat eläimet osaavat välttää.


    • Nimetön

      Joskus takavuosina isä valmisti rotille myrkkyä murskaamalla ikkunalasia hienoksi ja sekottamalla sen kalan perkuutähteisiin.

      On hajuton ja mauton.

    • poison

      Sinihapon l. HCN:n suolat ovat erittäin myrkyllisiä, tappava annos HCN:ää on ihmiselle 50-100mg, suoloina 100-1000mg. Hiirelle riittäisi varmaan alle 1mg tuota tököttiä. Ehkä ei kuitenkaan kovinkaan hyvä aine käytettäväksi rotanmyrkkynä, vaikka jostain tiosyanaattiliuoksesta voi saada valmistettuakin.

    • Anonyymi

      Dynamiitti

    • Anonyymi

      Panssarimiina

    • Anonyymi

      Kissa!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2021
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1932
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1515
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1127
    Aihe