miksi munaa?

eri jutuissa

Kuka kertoisi miksi tarvitaan kananmunaa? Siis esim. yhdessä sinapin ohjeessa on ja itse en haluaisi sitä laittaa, joten miten muna vaikuttaa koostumukseen ja onko se välttämätön? Samoin jossain jälkiruokajutuissa on munaa, vaahdotettuna siis joten se on siellä raakana, yäks. (Ainakin jossain hyydykkeen tapaisissa makeissa jutuissa.) Mitäs jos vaan jättää pois niin miten vaikuttaa lopputulokseen tai pitääkö tilalle laittaa jotain?

5

1813

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • munia

      laittaa minnekään. Voi jättää pois kaikista resepteistä,mikään muu ei ole pakko kuin kuolla. Sokerinkin voi jättää pois,sokeri kuohkeuttaa,mutta vaikka voi antaa makua,senkin voi jättää pois,myös munan. Kananmunalla on koossa pitävä vaikutus esim. munamakaroonilaatikossa,eli se toimii kuin sidosaine. Terveydellisesti ei kotimaisia valmisteita kuten soijaa käyttämällä voi usean epäterveellisemmän elintarvikkeen korvata terveemmällä. Terveempiä vaihtoehtoja mm.soija,oliivi öljy,kookosmaito,kaali,marjat,vesi jne. joilla voi korvata sokerin,munan,voin ja jopa lihankin sekä maidot. Oikeasti ihminen voi syödä ihan herkullista ja tarveellistä,mutta hyvää ruokaa kun vain kiinnittää huomiota asiaan. Muna pitäisi syödä eli juoda raakana,silloin sen terveellisyys vaikutukset tulisi elimistölle parhaiten hyödyksi,jo senkin vuoksi että neste imeytyy pareemmin,paisto ja keitto tuhoaa vitaminejä vaikka raaka kananmuna etoo monia...voihan mausteila vaikuttaa asiaan.

    • saostetaan

      " Siis esim. yhdessä sinapin ohjeessa on ja itse en haluaisi sitä laittaa"

      Et kertonut syytä, miksi et halua käyttää kananmunia.

      Kananmuna kiinteyttää ja saostaa ja myös antaa makua. Sen vuoksi esimerkiksi sinappireseptissä on kanamunaa. Kun sinapinalku keitetään, muna hyytyy ja antaa sinapille kiinteän koostumuksen. En äkkiseltään keksi siihen korvaavaa ainesosaa, sillä esimerkiksi kokonaan jauhoilla saostettu sinappi ei maistu sinapilta.

      • Anonyymi

        Munan ja jauhon voi jättää sinapista kokonaan pois.


    • Anonyymi

      Muna ei sovi kuin vatkaukseen

    • Anonyymi

      Aquafaba eli kikherneliemi säilykepurkista toimii vaahdotettuna samoin kuin kananmunan valkuainen, vaikkapa sorbetissa, pannareissa yms paistoksissa . Majoneesissa sellaisenaa öljyyn sekoitettaessa. Se ei hyydytä makaronilaatikkoa, siihen kannattaa käyttää soijajugua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. IL - Kansanedustaja tehnyt ITSEMURHAN eduskuntatalossa!!

      "IL:n tiedot: Kansanedustaja tehnyt itsemurhan Eduskuntatalossa Iltalehden tietojen mukaan kansanedustaja on tehnyt its
      Maailman menoa
      417
      9191
    2. Eemeli Peltonen teki itsemurhan eduskuntatalossa

      Kevyet mullat sitten vaan. Ei mulla muuta.
      Maailman menoa
      189
      3800
    3. Kuka pistetty kylmäksi

      Ketähän joutunu puukkohipan uhriksi? Tietääkö kukkaan?
      Kajaani
      21
      2268
    4. Mietin että

      Onko tarinallamme vielä luvussa tilaa kohtaamiselle vai jääkö se tähän.
      Ikävä
      87
      1403
    5. Kaipaatko sinä

      Yhtään meidän katseita
      Ikävä
      116
      1198
    6. Postilaatikoista

      Tuntuu kaikki tietävän tekijän/tekijät, mutta miksi nimiä ei julkaista???
      Kihniö
      27
      1155
    7. Sylikkäin.

      Sylikkäin, suudellen. Milloin haluaisit näin nainen tehdä ? Vain häntä ajatellen 😘. Tietenkin jos häntä asia kiinnosta
      Ikävä
      66
      1132
    8. Eemeli Peltosen viimeinen postaus Facebookissa!

      "Olen ollut kevätistuntokauden viimeisillä viikoilla paljon poissa eduskuntatyöstä. Sain toukokuussa hyvää hoitoa HUSiss
      Maailman menoa
      79
      1128
    9. Oletko samaa mieltä

      Että on parempi olla erillään?
      Ikävä
      75
      1110
    10. Nainen arvaa kuka

      En ikävä kyllä elä enää pitkään
      Ikävä
      55
      1063
    Aihe