miksi munaa?

eri jutuissa

Kuka kertoisi miksi tarvitaan kananmunaa? Siis esim. yhdessä sinapin ohjeessa on ja itse en haluaisi sitä laittaa, joten miten muna vaikuttaa koostumukseen ja onko se välttämätön? Samoin jossain jälkiruokajutuissa on munaa, vaahdotettuna siis joten se on siellä raakana, yäks. (Ainakin jossain hyydykkeen tapaisissa makeissa jutuissa.) Mitäs jos vaan jättää pois niin miten vaikuttaa lopputulokseen tai pitääkö tilalle laittaa jotain?

5

1422

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • munia

      laittaa minnekään. Voi jättää pois kaikista resepteistä,mikään muu ei ole pakko kuin kuolla. Sokerinkin voi jättää pois,sokeri kuohkeuttaa,mutta vaikka voi antaa makua,senkin voi jättää pois,myös munan. Kananmunalla on koossa pitävä vaikutus esim. munamakaroonilaatikossa,eli se toimii kuin sidosaine. Terveydellisesti ei kotimaisia valmisteita kuten soijaa käyttämällä voi usean epäterveellisemmän elintarvikkeen korvata terveemmällä. Terveempiä vaihtoehtoja mm.soija,oliivi öljy,kookosmaito,kaali,marjat,vesi jne. joilla voi korvata sokerin,munan,voin ja jopa lihankin sekä maidot. Oikeasti ihminen voi syödä ihan herkullista ja tarveellistä,mutta hyvää ruokaa kun vain kiinnittää huomiota asiaan. Muna pitäisi syödä eli juoda raakana,silloin sen terveellisyys vaikutukset tulisi elimistölle parhaiten hyödyksi,jo senkin vuoksi että neste imeytyy pareemmin,paisto ja keitto tuhoaa vitaminejä vaikka raaka kananmuna etoo monia...voihan mausteila vaikuttaa asiaan.

    • saostetaan

      " Siis esim. yhdessä sinapin ohjeessa on ja itse en haluaisi sitä laittaa"

      Et kertonut syytä, miksi et halua käyttää kananmunia.

      Kananmuna kiinteyttää ja saostaa ja myös antaa makua. Sen vuoksi esimerkiksi sinappireseptissä on kanamunaa. Kun sinapinalku keitetään, muna hyytyy ja antaa sinapille kiinteän koostumuksen. En äkkiseltään keksi siihen korvaavaa ainesosaa, sillä esimerkiksi kokonaan jauhoilla saostettu sinappi ei maistu sinapilta.

      • Anonyymi

        Munan ja jauhon voi jättää sinapista kokonaan pois.


    • Anonyymi

      Muna ei sovi kuin vatkaukseen

    • Anonyymi

      Aquafaba eli kikherneliemi säilykepurkista toimii vaahdotettuna samoin kuin kananmunan valkuainen, vaikkapa sorbetissa, pannareissa yms paistoksissa . Majoneesissa sellaisenaa öljyyn sekoitettaessa. Se ei hyydytä makaronilaatikkoa, siihen kannattaa käyttää soijajugua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2773
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2350
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2130
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1894
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1747
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1746
    7. 121
      1712
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe