Kahvivesi

Kahvittelija

Moni on varmasti huomannut, että kahvivedeksi kannattaa valita ehdottomasti kylmää vettä suoraan kraanasta. Lisäksi vettä on syytä juoksuttaa hetken aikaa, ikäänkuin puhtaampaa.

Väittäisin edelläkuvatulla tavalla "poimitun" veden myös vaikuttavan positiivisesti kahvin makuun.

Kysymys; Mistähän tämä kaikki johtuu?

Kahvittelija

13

1509

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • todennäköisesti

      korvien välissä. Eräänlainen placebo efekti. Vrt. hienon etiketin laittaminen halvan pullon päälle. En usko että kukaan pystyy kahvia maistamalla sanomaan, mikä oli veden alkulämpötila. Enemmän vaikuttaa kahvin laatu ja valmiin juoman vahvuus.
      Voihan tietysti olla että vesijohdot ovat ruosteessa, jolloin aluksi tulee ruosteista vettä. Ja paikkakuntakohtaisia erojakin on veden maussa.

      • jeejee

        telkkarista tuli joku aika sitten huomenta suomessa joku kahvi expertti joka selitti että kylmä vesi olisi happirikkainta jonka takia sitä kuuluisi kahvi vedeksi pistää


      • joopajoo
        jeejee kirjoitti:

        telkkarista tuli joku aika sitten huomenta suomessa joku kahvi expertti joka selitti että kylmä vesi olisi happirikkainta jonka takia sitä kuuluisi kahvi vedeksi pistää

        samantekevää, lämmitetäänkö vesi kahden tai kahdensadan litran pöntössä. Kiehuvasta vedestä siihen liuenneet kaasut poistuvat joka tapauksessa.


    • ...

      Hmm, taitaa olla todellakin enemmän placebo-ilmiö tuo kylmä vesi. Itse olen todennut, että kahvi maistuu vielä paremmalta, kun filtteroi kraanaveden aktiivihiilen läpi, niin kaikki ylimääräiset suolat jäävät vedestä pois. Niinpä vesi on kirkasta kuin lähdevesi ja kahvikin maistuu paremmalta. Siis käytän siis vedensuodatinta, jossa on aktiivihiiltä.

      • pois

        Parhaimmalta maistuu kun keittää kahvit degassoidusta (kaikki liuenneet kaasut poistettu) ja ionivaihdetusta vedestä :) Ja tietenkin vastapaahdetuista pavuista. Kahvinkeitin pitää tietenkin puhdistaa ensin kaikista kalkkisaostumista ja desinfioida sisäiset osat vaikkapa vetyperoksidilla. Ja keittimenä on hyvä käyttää Mocca-Masteria. Kahvi pitää nauttia minuutin sisällä valmistuksesta, ettei siihen pääse muodostumaan kitkeriä parkkihappoja.


    • hyvä vaiko huono juttu

      Mitä mieltä olette kahvin terveellisyydestä/haitallisuudesta?

      Ristiriitaista tietoa on saatavilla, kun toisissa tutkimuksissa nostetaan kahvin terveysvaikutukset hyvinkin korkealla. Toisaalta taas saa lukea kahvin "vaarallisuudesta" elimistölle?

    • varmaan....

      eniten talon putkistosta ja yleisesti vesijohtoverkosta.

      Laskepa lasiin ensimmäinen kuumavesi ja vertaa makua kylmään veteen. :)

      • ja maistakaa

        nuotiolla lähdeveteen keitettyä kahvia, aah..


      • rikastunut
        ja maistakaa kirjoitti:

        nuotiolla lähdeveteen keitettyä kahvia, aah..

        Ennen, kun olin vielä köyhä, keitin kahvit halvalla keittimellä, halvasta kahvista. Nyt keitän mokkamasterilla parhaista kahvilaaduista. Kyllä on hyvää. Kannattaa vaihtaa keitin mokkamasteriin. Ja ettei jäisi epäselväksi, tämä oli provo.


      • minätässä
        rikastunut kirjoitti:

        Ennen, kun olin vielä köyhä, keitin kahvit halvalla keittimellä, halvasta kahvista. Nyt keitän mokkamasterilla parhaista kahvilaaduista. Kyllä on hyvää. Kannattaa vaihtaa keitin mokkamasteriin. Ja ettei jäisi epäselväksi, tämä oli provo.

        mahtaa toimia nuotiolla?


      • notski
        minätässä kirjoitti:

        mahtaa toimia nuotiolla?

        Johan pelkkä ajatus nuotion ääressä kahvittelusta saa mielihyvähormonit liikkeelle. Istua nuotion ääressä, hörppiä kuumaa kahvia ja kuunnella mitä se luonto meille kuiskii. =) Ja ehkä vielä pitkän patikoinnin jälkeen.


      • hanasta

        lasketussa kuumassa vedessä ole tajuttomasti bakteereja? Itse olen oppinut ettei lämmintä vettä saa suoraan hanasta juoda eikä käyttää mihinkään ruoan valmistukseenkaan, vaan kylmää vettä vain käyttöön!


      • HJH
        rikastunut kirjoitti:

        Ennen, kun olin vielä köyhä, keitin kahvit halvalla keittimellä, halvasta kahvista. Nyt keitän mokkamasterilla parhaista kahvilaaduista. Kyllä on hyvää. Kannattaa vaihtaa keitin mokkamasteriin. Ja ettei jäisi epäselväksi, tämä oli provo.

        Mokkamasterin erinomaisuus perustuu veden tarkkaan lämpötilaan, 92 astetta. Muutenkin MM on kyhätty laadukkaista osista. Eron halpiskeittimiin huomaa.

        En usko, että veden (vesijohto t. lähde) laatu vaikuttaa kahvin makuun, suodatuslämpötila kylläkin ellei sitten vettä oteta likaojasta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mistä puhuitte viimeksi kun näitte

      Kerro yksi aiheista
      Ikävä
      101
      7443
    2. 80
      5028
    3. Se on hyvästi

      Toivottavasti ei tavata.
      Ikävä
      79
      4859
    4. Olenko saanut sinut koukkuun?

      Hyvä. Rakastan sua.
      Ikävä
      132
      4258
    5. Alavuden sairaala

      Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan
      Ähtäri
      10
      3048
    6. Miksi sä valitsit

      Juuri minut sieltä?
      Ikävä
      52
      2689
    7. Sisäsiittosuus

      Tämän kevään ylioppilaista 90% oli sama sukunimi?
      Suomussalmi
      40
      2586
    8. Kerro nyt rehellisesti fiilikset?

      Rehellinem fiilis
      Suhteet
      50
      2237
    9. Törkeää toimintaa

      Todella törkeitä kaheleita niitä on Ylivieskassakin. https://www.ess.fi/uutissuomalainen/8570818
      Ylivieska
      10
      2211
    10. Suudeltiin unessa viime yönä

      Oltiin jossain rannalla jonkun avolava auton lavalla, jossa oli patja ja peitto. Uni päättyi, kun kömmit viereeni tähtit
      Ikävä
      21
      1840
    Aihe