ulkofilevinkkejä

tumpelo

Moi,

Vinkkejä kaipaan. 1kg naudan ulkofilettä. Teenkö pihvit / pistänkö kokonaan uuniin :)?
Mikä on oikea paistoaika pihville raaka/medium/kypsä tasoille.

Entä kauanko tuon kokoisen köntin pitää olla uunissa jos tavoitteena medium kypsyys?

/Tumpelo

8

48866

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eevuska

      www.finfood.fi/liha ja siellä otsikon liha alta löytyy kypsennysvinkkejä. Sivuilla on myös pihvinpaisto-ohjeita yms.
      Lycka till!

      • puuha-pete.m

        Feta-lehtipihvi naudan ulkofileestä

        4 kpl 150 g painoista naudan ulkofilepihviä
        100-150 g fetajuustoa
        oreganoa
        suolaa ja mustapippuria

        1.   Nuiji pihvit ohuiksi.
        2.   Murenna juusto ja lisää oreganoa jokaiselle viipaleelle.
        3.   Taita kaksinkerroin.
        4.   Sulje ja nuiji kiinni.
        5.   Mausta päältä.
        6.   Paista kuumalla pannulla tai grillillä 2 minuuttia / puoli.

        Lehtipihvi
        4 annosta

        500 g naudan ulkofileetä tai sisäpaistia
        2 rkl ruokaöljyä
        suolaa, rouhittua mustapippuria tai
        liha- ja grillimausteseosta

        Maustevoi:
        40 g voita
        4 valkosipulin kynttä
        2 rkl persiljaa
        suolaa, pippuria

        1.   Sekoita maustevoin aineet.
        2.   Leikkaa liha poikkisyin neljäksi pihviksi.
        3.   Nuiji pihvit muovikalvojen välissä läpinäkyvän ohuiksi.
        4.   Paista pihvit yksitellen, suuressa paistinpannussa, nopeasti molemmilta puolilta.
        5.   Ripottele mausteet pinnalle.
        6.   Tarjoa maustevoin, uunissa kypsennettyjen perunalohkojen tai -pallojen ja keitetyn parsakaalin kanssa.

        Naudan ulkofile pihvi

        1.   Kuivaa lihan pinnasta pahimmat marinadit talouspaperilla ennenkuin paistat sen.
        2.   Parhaimman pihvin saat, jos paistat se voissa.
        3.   Mutta öljy ja margariinikin käy.
        4.    Nopea ja helppo pippuripihvi syntyy, kun ruskistat pihvin nopeasti molemmin puolin kuumalla pannulla, laitat päälle palasen Mustapekka-pippurijuustoa ja lurautat sekaan kermaa.
        5.   Annat kiehahtaa sen hetken, että juusto sulaa ja kerma kuumenee.

        Täytetty porsaan ulkofile

        800 g porsaan ulkofilettä

        Täyte:
        200 g naudan jauhelihaa
        valkosipulia
        100 g hienonnettua oliivia

        1.   Sekoita jauheliha, puristettu valkosipuli sekä hienonnetut oliivit keskenään.
        2.   Anna massan maustua noin puoli tuntia huoneenlämmössä.
        3.   Leikkaa porsaan ulkofileen keskiosaan ristin muotoinen aukko pitkittäissuuntaisesti, kuitenkaan rikkomatta fileen ulkopintaa.
        4.   Täytä aukko jauhelihamassalla ja paista uunissa 200 asteessa noin 1 h.
        5.   Tarjoile file paistikastikkeen sekä aurajuustoperunoiden kanssa.

        Helpot aurajuustoperunat

        6 keskikokoista perunaa
        4 dl ruokakermaa
        150 g aurajuustoa
        ruohosipulia
        suolaa vain ripaus

        1.   Viipaloi perunat ja kuivaa ne talouspaperilla.
        2.   Lado vuokaan vuorotellen perunoita, aurajuustoa nokareina ja ruohosipulia.
        3.   Vuoan pohjalle ja pinnalle perunakerros.
        4.   Päällimmäisen perunakerroksen päälle ripotellaan hyppysellinen suolaa.
        5.   Kaadetaan kerma.
        6.   Uunin lämpötila 200 asteessa, paistoaika n. 1½ tuntia alatasolla (kunnes perunat ovat pehmeitä).

        Porsaanfilee hienosti

        1 dl kuivaa valkoviiniä
        1 appelsiinin mehu
        1 valkosipulinkynsi
        1 laakerinlehti
        1 1/2 tl suolaa
        1 tl mietoa paprikajauhetta
        1 rkl tuoretta hienonnettua tai 1 tl kuivattua salviaa
        4 melko paksua porsaan ulkofileeviipaletta
        1 iso sipuli

        1.   Kaada valkoviini ja appelsiinimehu uunivuokaan.
        2.   Lisää puserrettu valkosipuli ja mausteet.
        3.   Sekoita.
        4.   Nosta porsaanfileeviipaleet vuokaan ja kääntele niitä siinä.
        5.   Lisää vuokaan hienonnettu sipuli.
        6.   Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.
        7.   Anna ainesten marinoitua seuraavaan päivään jääkaapissa.
        8.   Kypsennä ruokaa 225 asteessa uunissa noin tunti.
        9.   Tarkista maku.
        10.   Paista samanaikaisesti uunissa kuorimattomia, hyvin pestyjä perunoita.
        11.   Tarjoa ne yhdessä porsaanfileen kera.

        Satay porsaan ulkofileestä

        1 kg porsaan ulkofileetä

        Sataymarinadi:
        1 sitruunan mehu
        3 valkosipulinkynttä
        2 rkl raastettua inkivääriä tai inkivääritahnaa
        4 rkl maapähkinävoita
        3 rkl soijaa
        1-2 rkl chilikastiketta
        2 tl seesamöljyä

        Koristeeksi:
        tuoretta rosmariinia
        paahdettuja seesaminsiemeniä
        puisia varrastikkuja

        1.   Leikkaa porsaanfilee pitkittäin noin sentin paksuisiksi levyiksi.
        2.   Purista sitruunasta mehu, hienonna valkosipulit ja raasta inkivääri.
        3.   Sekoita sataymarinaadin aineet keskenään.
        4.   Laita marinadi ja lihalevyt pussiin ja sekoittele niin, että marinadi levittyy tasaisesti lihan pintaan.
        5.   Laita pussi jääkaappiin marinoitumaan muutamaksi tunniksi.
        6.   Pujottele liotetut varrastikut jokaisen lihalevyn reunoihin ja keskelle.
        7.   Tikkujen avulla on näppärä käännellä lihoja kypsennyksen aikana.
        8.   Kypsennä lihoja grillissä parilan päällä keskilämmöllä tai uunissa grillivastuksen alla noin 10-15 minuuttia.
        9.   Sivele lihoja marinadilla kypsennyksen aikana.
        10.   Ripottele kypsien lihojen päälle seesaminsiemeniä ja tuoretta rosmariinia.

        Possunfileepata ulkofileestä

        800 g porsaan ulkofilettä
        4 isoa perunaa
        3-4 eriväristä tuoretta paprikaa
        2 isoa sipulia
        öljyä
        lihaliemikuutio 1,5 dl vettä
        mustapippuria
        suolaa


        1.   Leikkaa fileestä noin 1,5 sentin paksuja viipaleita.
        2.   Pilko paprikat isoiksi paloiksi, sipulit paksuiksi renkaiksi ja perunat paksuiksi viipaleiksi.
        3.   Ruskista fileepalat nopeasti kuumassa pannussa.
        4.   Ripottele pinnalle mustapippuria ja suolaa, kun ne ovat ruskistuneet.
        5.   Lisää pannuun öljyä ja kuullota paprikat ja sipuli.
        6.   Lado ainekset isohkoon pataan tässä järjestyksessä: alle fileepalat, sitten paprikat ja sipulit.
        7.   Päällimmäiseksi perunaviipaleet, joilla peität koko padan.
        8.   Laita uuniin 250 asteeseen.
        9.   Lisää 15 - 20 minuutin päästä 1,5 dl lihalientä kuutioista.
        10.   Laske lämpötila 150 asteeseen.
        11.   Laita kansi päälle ja anna hautua vielä reilun tunnin, kunnes ainekset ovat kypsiä.
        12.   Tarjoa seuraksi salaattia.

        Kermainen pippuripihvi ulkofileestä
        neljälle

        4 pihviä naudan ulkofileestä
        2 salottisipulia tai purjon valkoinen osa
        4 valkosipulin kynttä
        1 chili
        2 rkl voita
        2 rkl oliiviöljyä
        1-2 rkl kokonaisia viherpippureita
        1-2 rkl kokonaisia roseepippureita
        mustapippuria ja suolaa myllystä
        2 rkl konjakkia liekitykseen
        2-3 dl ruokakermaa
        1 tlk smetanaa

        1.   Ota pihvit hyvissä ajoin lämpenemään huoneenlämpöön.
        2.   Hienonna salottisipuli tai purjo hyvin hienoksi.
        3.   Hienonna valkosipulin kynnet ja chili.
        4.   Kuumenna 1 rkl voita ja 1 rkl öljyä hyvässä paistinpannussa ja kuullota siinä sipuleita ja chiliä hetki.
        5.   Lisää kokonaiset pippurit ja anna kuullottua, kunnes sipuli on pehmeää ja läpikuultavaa.
        6.   Nosta seos syrjään.
        7.   Kuumenna pannussa loput voista ja öljystä hyvin kuumaksi ja paista siinä pihvit kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
        8.   Mausta suolalla ja mustapippurilla.
        9.   Lisää sipuli-pippuriseos pannulle ja kuumenna.
        10.   Kaada konjakki pannuun ja sytytä palamaan.
        11.   Lisää pannuun kerma ja smetana, kun liekit ovat hiipuneet.
        12.   Keitä hyvällä lämmöllä hetki niin, että kerma kiehuu vähän kasaan ja kastike sakenee.
        13.   Tarkista maku ja tarjoa heti.

        Sveitsinleike
        (6 hengelle)

        900 g porsaan ulkofileetä (6 palaa)
        150 g (6 viipaletta) savukinkkua
        150 g viipaloitua emmentalia

        Paistamiseen:
        40-50 g voita tai margariinia

        Panerointiin:
        3 munaa
        1 dl vehnäjauhoja
        ½ tl suolaa, pippuria
        1 dl siivilöityä korppujauhetta

        Koristeluun:
        sitruunaa, persiljaa

        1.   Poista lihasta kalvot ja leikkaa palasiin pituussuunnassa syvä viilto, joka ei kuitenkaan ulotu pohjaan saakka.
        2.   Levitä pala ja painele se rystysillä mahdollisimman ohueksi.
        3.   Pane palat kahden muovilevyn väliin ja nuiji kevyesti sileäpintaisella nuijalla.
        4.   Kun liha on 3-4 mm paksu levy, levitä sen päälle kinkkuviipale ja tasainen kerros juustoa.
        5.   Peitä toisella ohueksi nuijitulla lihalevyllä ja painele niiden reunat kiinni toisiinsa.
        6.   Kääntele leikkeet suolalla ja pippurilla maustetussa vehnäjauhoissa ja sen jälkeen vatkatussa munassa.
        7.   Anna leikkeiden kuivahtaa hieman ja kääntele lopuksi korppujauheessa.
        8.   Painele leikkeen pintaa niin, että korppujauhe tarttuu kiinni.
        9.   Leikkeen reunat jäävät aina ohuimmiksi, joten ne kannattaa siistiä veitsellä.
        10.   Hyvin ohuet reunat palavat helposti.
        11.   Kypsennä leikkeet uunissa noin 250 asteen lämmössä.
        12.   Sulata ensin rasva pannussa ja lisää sitten leikkeet.
        13.   Paista 5-7 minuuttia molemmilta puolilta.

        Omenapossu ulkofileestä

        1 kg porsaan ulkofileetä
        1 rkl voita
        2 rkl dijon-sinappia
        2 pientä omenaa
        2 pientä punasipulia
        rosmariinia
        suolaa ja pippuria
        1 dl omenamehua

        1.   Anna lihan olla huoneenlämmössä puoli tuntia ennen paistamista.
        2.   Kuumenna voi pannussa.
        3.   Ruskista porsaan ulkofilee kauttaaltaan.
        4.   Anna lihan hetki jäähtyä ja sivele liha sinapilla.
        5.   Mausta suolalla ja pippurilla.
        6.   Leikkaa omenat ja sipulit ohuiksi lohkoiksi.
        7.   Tee fileen pintaan viiltoja ja työnnä viiltoihin ohuita omenan- ja sipulinlohkoja ja tuoretta rosmariinia.
        8.   Laita filee uunivuokaan ja lorauta pohjalle omenamehua.
        9.   Jos haluat tarjota lisäkkeeksi vielä sipulin- ja omenanlohkoja, laita niitä myös vuokaan.
        10.   Kypsennä fileetä 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia, kunnes fileen sisälämpötila on 80-82 astetta.
        11.   Voit halutessasi valmistaa kastikkeen pohjalle jääneestä nesteestä, omenasoseesta ja sinapista

        Keitetty porsaan ulkofileestä

        600g porsaan ulkofileetä
        8-9 dl vettä
        2 liha- tai kanaliemikuutioita
        1 sipuli
        1 porkkana
        10 valkopippuria
        1 tl yrttisuolaa
        ½ tl timjamia
        ½ tl rosmariinia
        ( 1 persiljanoksa)
        1 laakerinlehti

        1.   Kiehauta vesi pienehkössä kattilassa, jonka pohja on kypsennettävän lihan kokoinen.
        2.   Lisää lihaliemikuutiot, kuoritut ja paloitellut kasvikset ja mausteet.
        3.   Kiehauta liemi.
        4.   Työnnä lihalämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja pane liha kattilaan.
        5.   Keitä kannen alla hyvin pienellä lämmöllä n.40-60 min. lihan muodosta riippuen.
        6.   Kun sisälämpötila on 80 astetta, liha on kypsää.
        7.   Nosta kattila liedeltä ja anna lihan jäähtyä keitinliemessään.
        8.   Leikkaa liha jäähtyneenä hyvin ohuiksi viipaleiksi.
        9.   Tarjoa perunasoseen kanssa tai anna sen maustua keitinliemessään jääkaapissa seuraavaan päivään, jol-loin siitä saa ohuita viipaleita leikkeleeksi..
        10.   Liha säilyy useíta päiviä liemessä, jos säilytyspaikka on kylmä.
        11.   Lihan keitinliemestä saa maukkaan keiton lisäämällä siihen erilaisia paloiteltuja kasviksia kuutioina tai suikaleina.


      • hölmöläöinen
        puuha-pete.m kirjoitti:

        Feta-lehtipihvi naudan ulkofileestä

        4 kpl 150 g painoista naudan ulkofilepihviä
        100-150 g fetajuustoa
        oreganoa
        suolaa ja mustapippuria

        1.   Nuiji pihvit ohuiksi.
        2.   Murenna juusto ja lisää oreganoa jokaiselle viipaleelle.
        3.   Taita kaksinkerroin.
        4.   Sulje ja nuiji kiinni.
        5.   Mausta päältä.
        6.   Paista kuumalla pannulla tai grillillä 2 minuuttia / puoli.

        Lehtipihvi
        4 annosta

        500 g naudan ulkofileetä tai sisäpaistia
        2 rkl ruokaöljyä
        suolaa, rouhittua mustapippuria tai
        liha- ja grillimausteseosta

        Maustevoi:
        40 g voita
        4 valkosipulin kynttä
        2 rkl persiljaa
        suolaa, pippuria

        1.   Sekoita maustevoin aineet.
        2.   Leikkaa liha poikkisyin neljäksi pihviksi.
        3.   Nuiji pihvit muovikalvojen välissä läpinäkyvän ohuiksi.
        4.   Paista pihvit yksitellen, suuressa paistinpannussa, nopeasti molemmilta puolilta.
        5.   Ripottele mausteet pinnalle.
        6.   Tarjoa maustevoin, uunissa kypsennettyjen perunalohkojen tai -pallojen ja keitetyn parsakaalin kanssa.

        Naudan ulkofile pihvi

        1.   Kuivaa lihan pinnasta pahimmat marinadit talouspaperilla ennenkuin paistat sen.
        2.   Parhaimman pihvin saat, jos paistat se voissa.
        3.   Mutta öljy ja margariinikin käy.
        4.    Nopea ja helppo pippuripihvi syntyy, kun ruskistat pihvin nopeasti molemmin puolin kuumalla pannulla, laitat päälle palasen Mustapekka-pippurijuustoa ja lurautat sekaan kermaa.
        5.   Annat kiehahtaa sen hetken, että juusto sulaa ja kerma kuumenee.

        Täytetty porsaan ulkofile

        800 g porsaan ulkofilettä

        Täyte:
        200 g naudan jauhelihaa
        valkosipulia
        100 g hienonnettua oliivia

        1.   Sekoita jauheliha, puristettu valkosipuli sekä hienonnetut oliivit keskenään.
        2.   Anna massan maustua noin puoli tuntia huoneenlämmössä.
        3.   Leikkaa porsaan ulkofileen keskiosaan ristin muotoinen aukko pitkittäissuuntaisesti, kuitenkaan rikkomatta fileen ulkopintaa.
        4.   Täytä aukko jauhelihamassalla ja paista uunissa 200 asteessa noin 1 h.
        5.   Tarjoile file paistikastikkeen sekä aurajuustoperunoiden kanssa.

        Helpot aurajuustoperunat

        6 keskikokoista perunaa
        4 dl ruokakermaa
        150 g aurajuustoa
        ruohosipulia
        suolaa vain ripaus

        1.   Viipaloi perunat ja kuivaa ne talouspaperilla.
        2.   Lado vuokaan vuorotellen perunoita, aurajuustoa nokareina ja ruohosipulia.
        3.   Vuoan pohjalle ja pinnalle perunakerros.
        4.   Päällimmäisen perunakerroksen päälle ripotellaan hyppysellinen suolaa.
        5.   Kaadetaan kerma.
        6.   Uunin lämpötila 200 asteessa, paistoaika n. 1½ tuntia alatasolla (kunnes perunat ovat pehmeitä).

        Porsaanfilee hienosti

        1 dl kuivaa valkoviiniä
        1 appelsiinin mehu
        1 valkosipulinkynsi
        1 laakerinlehti
        1 1/2 tl suolaa
        1 tl mietoa paprikajauhetta
        1 rkl tuoretta hienonnettua tai 1 tl kuivattua salviaa
        4 melko paksua porsaan ulkofileeviipaletta
        1 iso sipuli

        1.   Kaada valkoviini ja appelsiinimehu uunivuokaan.
        2.   Lisää puserrettu valkosipuli ja mausteet.
        3.   Sekoita.
        4.   Nosta porsaanfileeviipaleet vuokaan ja kääntele niitä siinä.
        5.   Lisää vuokaan hienonnettu sipuli.
        6.   Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.
        7.   Anna ainesten marinoitua seuraavaan päivään jääkaapissa.
        8.   Kypsennä ruokaa 225 asteessa uunissa noin tunti.
        9.   Tarkista maku.
        10.   Paista samanaikaisesti uunissa kuorimattomia, hyvin pestyjä perunoita.
        11.   Tarjoa ne yhdessä porsaanfileen kera.

        Satay porsaan ulkofileestä

        1 kg porsaan ulkofileetä

        Sataymarinadi:
        1 sitruunan mehu
        3 valkosipulinkynttä
        2 rkl raastettua inkivääriä tai inkivääritahnaa
        4 rkl maapähkinävoita
        3 rkl soijaa
        1-2 rkl chilikastiketta
        2 tl seesamöljyä

        Koristeeksi:
        tuoretta rosmariinia
        paahdettuja seesaminsiemeniä
        puisia varrastikkuja

        1.   Leikkaa porsaanfilee pitkittäin noin sentin paksuisiksi levyiksi.
        2.   Purista sitruunasta mehu, hienonna valkosipulit ja raasta inkivääri.
        3.   Sekoita sataymarinaadin aineet keskenään.
        4.   Laita marinadi ja lihalevyt pussiin ja sekoittele niin, että marinadi levittyy tasaisesti lihan pintaan.
        5.   Laita pussi jääkaappiin marinoitumaan muutamaksi tunniksi.
        6.   Pujottele liotetut varrastikut jokaisen lihalevyn reunoihin ja keskelle.
        7.   Tikkujen avulla on näppärä käännellä lihoja kypsennyksen aikana.
        8.   Kypsennä lihoja grillissä parilan päällä keskilämmöllä tai uunissa grillivastuksen alla noin 10-15 minuuttia.
        9.   Sivele lihoja marinadilla kypsennyksen aikana.
        10.   Ripottele kypsien lihojen päälle seesaminsiemeniä ja tuoretta rosmariinia.

        Possunfileepata ulkofileestä

        800 g porsaan ulkofilettä
        4 isoa perunaa
        3-4 eriväristä tuoretta paprikaa
        2 isoa sipulia
        öljyä
        lihaliemikuutio 1,5 dl vettä
        mustapippuria
        suolaa


        1.   Leikkaa fileestä noin 1,5 sentin paksuja viipaleita.
        2.   Pilko paprikat isoiksi paloiksi, sipulit paksuiksi renkaiksi ja perunat paksuiksi viipaleiksi.
        3.   Ruskista fileepalat nopeasti kuumassa pannussa.
        4.   Ripottele pinnalle mustapippuria ja suolaa, kun ne ovat ruskistuneet.
        5.   Lisää pannuun öljyä ja kuullota paprikat ja sipuli.
        6.   Lado ainekset isohkoon pataan tässä järjestyksessä: alle fileepalat, sitten paprikat ja sipulit.
        7.   Päällimmäiseksi perunaviipaleet, joilla peität koko padan.
        8.   Laita uuniin 250 asteeseen.
        9.   Lisää 15 - 20 minuutin päästä 1,5 dl lihalientä kuutioista.
        10.   Laske lämpötila 150 asteeseen.
        11.   Laita kansi päälle ja anna hautua vielä reilun tunnin, kunnes ainekset ovat kypsiä.
        12.   Tarjoa seuraksi salaattia.

        Kermainen pippuripihvi ulkofileestä
        neljälle

        4 pihviä naudan ulkofileestä
        2 salottisipulia tai purjon valkoinen osa
        4 valkosipulin kynttä
        1 chili
        2 rkl voita
        2 rkl oliiviöljyä
        1-2 rkl kokonaisia viherpippureita
        1-2 rkl kokonaisia roseepippureita
        mustapippuria ja suolaa myllystä
        2 rkl konjakkia liekitykseen
        2-3 dl ruokakermaa
        1 tlk smetanaa

        1.   Ota pihvit hyvissä ajoin lämpenemään huoneenlämpöön.
        2.   Hienonna salottisipuli tai purjo hyvin hienoksi.
        3.   Hienonna valkosipulin kynnet ja chili.
        4.   Kuumenna 1 rkl voita ja 1 rkl öljyä hyvässä paistinpannussa ja kuullota siinä sipuleita ja chiliä hetki.
        5.   Lisää kokonaiset pippurit ja anna kuullottua, kunnes sipuli on pehmeää ja läpikuultavaa.
        6.   Nosta seos syrjään.
        7.   Kuumenna pannussa loput voista ja öljystä hyvin kuumaksi ja paista siinä pihvit kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
        8.   Mausta suolalla ja mustapippurilla.
        9.   Lisää sipuli-pippuriseos pannulle ja kuumenna.
        10.   Kaada konjakki pannuun ja sytytä palamaan.
        11.   Lisää pannuun kerma ja smetana, kun liekit ovat hiipuneet.
        12.   Keitä hyvällä lämmöllä hetki niin, että kerma kiehuu vähän kasaan ja kastike sakenee.
        13.   Tarkista maku ja tarjoa heti.

        Sveitsinleike
        (6 hengelle)

        900 g porsaan ulkofileetä (6 palaa)
        150 g (6 viipaletta) savukinkkua
        150 g viipaloitua emmentalia

        Paistamiseen:
        40-50 g voita tai margariinia

        Panerointiin:
        3 munaa
        1 dl vehnäjauhoja
        ½ tl suolaa, pippuria
        1 dl siivilöityä korppujauhetta

        Koristeluun:
        sitruunaa, persiljaa

        1.   Poista lihasta kalvot ja leikkaa palasiin pituussuunnassa syvä viilto, joka ei kuitenkaan ulotu pohjaan saakka.
        2.   Levitä pala ja painele se rystysillä mahdollisimman ohueksi.
        3.   Pane palat kahden muovilevyn väliin ja nuiji kevyesti sileäpintaisella nuijalla.
        4.   Kun liha on 3-4 mm paksu levy, levitä sen päälle kinkkuviipale ja tasainen kerros juustoa.
        5.   Peitä toisella ohueksi nuijitulla lihalevyllä ja painele niiden reunat kiinni toisiinsa.
        6.   Kääntele leikkeet suolalla ja pippurilla maustetussa vehnäjauhoissa ja sen jälkeen vatkatussa munassa.
        7.   Anna leikkeiden kuivahtaa hieman ja kääntele lopuksi korppujauheessa.
        8.   Painele leikkeen pintaa niin, että korppujauhe tarttuu kiinni.
        9.   Leikkeen reunat jäävät aina ohuimmiksi, joten ne kannattaa siistiä veitsellä.
        10.   Hyvin ohuet reunat palavat helposti.
        11.   Kypsennä leikkeet uunissa noin 250 asteen lämmössä.
        12.   Sulata ensin rasva pannussa ja lisää sitten leikkeet.
        13.   Paista 5-7 minuuttia molemmilta puolilta.

        Omenapossu ulkofileestä

        1 kg porsaan ulkofileetä
        1 rkl voita
        2 rkl dijon-sinappia
        2 pientä omenaa
        2 pientä punasipulia
        rosmariinia
        suolaa ja pippuria
        1 dl omenamehua

        1.   Anna lihan olla huoneenlämmössä puoli tuntia ennen paistamista.
        2.   Kuumenna voi pannussa.
        3.   Ruskista porsaan ulkofilee kauttaaltaan.
        4.   Anna lihan hetki jäähtyä ja sivele liha sinapilla.
        5.   Mausta suolalla ja pippurilla.
        6.   Leikkaa omenat ja sipulit ohuiksi lohkoiksi.
        7.   Tee fileen pintaan viiltoja ja työnnä viiltoihin ohuita omenan- ja sipulinlohkoja ja tuoretta rosmariinia.
        8.   Laita filee uunivuokaan ja lorauta pohjalle omenamehua.
        9.   Jos haluat tarjota lisäkkeeksi vielä sipulin- ja omenanlohkoja, laita niitä myös vuokaan.
        10.   Kypsennä fileetä 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia, kunnes fileen sisälämpötila on 80-82 astetta.
        11.   Voit halutessasi valmistaa kastikkeen pohjalle jääneestä nesteestä, omenasoseesta ja sinapista

        Keitetty porsaan ulkofileestä

        600g porsaan ulkofileetä
        8-9 dl vettä
        2 liha- tai kanaliemikuutioita
        1 sipuli
        1 porkkana
        10 valkopippuria
        1 tl yrttisuolaa
        ½ tl timjamia
        ½ tl rosmariinia
        ( 1 persiljanoksa)
        1 laakerinlehti

        1.   Kiehauta vesi pienehkössä kattilassa, jonka pohja on kypsennettävän lihan kokoinen.
        2.   Lisää lihaliemikuutiot, kuoritut ja paloitellut kasvikset ja mausteet.
        3.   Kiehauta liemi.
        4.   Työnnä lihalämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja pane liha kattilaan.
        5.   Keitä kannen alla hyvin pienellä lämmöllä n.40-60 min. lihan muodosta riippuen.
        6.   Kun sisälämpötila on 80 astetta, liha on kypsää.
        7.   Nosta kattila liedeltä ja anna lihan jäähtyä keitinliemessään.
        8.   Leikkaa liha jäähtyneenä hyvin ohuiksi viipaleiksi.
        9.   Tarjoa perunasoseen kanssa tai anna sen maustua keitinliemessään jääkaapissa seuraavaan päivään, jol-loin siitä saa ohuita viipaleita leikkeleeksi..
        10.   Liha säilyy useíta päiviä liemessä, jos säilytyspaikka on kylmä.
        11.   Lihan keitinliemestä saa maukkaan keiton lisäämällä siihen erilaisia paloiteltuja kasviksia kuutioina tai suikaleina.

        oletko pelle,mene pois tälasilta sivuilta,kuykaan ei jaksa k´lukea itsrestääönselvyyksiä,ja lisäksi sun omia skeidojasi


    • jepu

      Minä laitoin juuri hiljaittain naudan paistia ulkofileestä. Ruskistin lihan valurautapadassa, lisäsin kasviksia (purjoa, sipulia, porkkanaa), vettä, musta- ja maustepippuria sekä suolaa. Haudutin kannen alla miedolla lämmöllä kolmisen tuntia. Pala oli 700 grammaa, ja tuossa ajassa siitä tuli erittäin kypsää.

      • Kepakko

        No jopa tuli kypsää,tavallisesti tästä ruhon osasta saa maukkaita pihvejä muutaman minuutin paistoajalla


      • Hupakko.
        Kepakko kirjoitti:

        No jopa tuli kypsää,tavallisesti tästä ruhon osasta saa maukkaita pihvejä muutaman minuutin paistoajalla

        Minäkin tekisin pihveiksi, kilonen on sillä rajoilla että tuleeko siitä hyvä paisti. Saattaa mennä korpuks.
        Taikka sitten palottelisin meheväksi pataruoaksi, esim palapaisti tai stroganoff.


    • mika the third

      älkää nyt saaaaatana nuijiko naudan ulkofilettä, ellei sitten satu olemaan täysin tuoretta ja "sitkeää".

    • FlashGordonRamsay

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4082
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2358
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2066
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      97
      1725
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      12
      1348
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1272
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe