Corratec merkkinä ??

Brandiuuno

Tervehdys,

Olen etsimässä maantiepyörää harjoituskaveriksi.
Kilometrejä tulee maantiellä vuodessa vaatimattomat 1200-1500km ( toinen mokoma maastoa ).
Olen täysin tietämätön merkkiviidakossa.
Onko teillä kokemuksia Corratec:istä.

Yksi pyöräkauppias sanoi, ettei merkeillä
ole niin isoa väliä sama onko alla
Kona, Colnago vai Cannondale...??

T: Uuno B

18

16994

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vaihdoin viime kesänä Scotin Hybridin Corratec X-vert Deoreen.
      Pikku kannatin virityksin yms. selvisin ja olen tyytyväinen hinta/laatusuhteeseen.
      Normiteinin alla toimii "joka runko" mutta itse painavana koeajoin liian monta 500 eskon pyörää ja tämä runko vakuutti.
      Tekevät varmasti maantierattaat samoin standardein/kriteerein joten et aivan sutta voi ostaa jos Corrateciin päädyt.

      • Anonyymi

        vähän kertoka mikä olla tausta Corratecin. Onko ison maahantuojan perustama pyörämerkki se


    • Simo

      Taidettiin Corrateciä kehuta, taisi olla vain työtapaturma.. Säästä vielä pari vuotta ja osta Golnago tai Pinarello tai Del Rosa...

    • X-Vert Aggressiven "yl...

      Hei, tuosta corratecista sen verran, että itsellani on tuo vanha malli x-vert mallista. Pyöräni on noin 1v ja 2kk vanha ja täynnä ongelmia.
      1600 normi hintaiselta pyoralta odottaisi kestavyytta ja toiminta varmuutta.
      Kun sain pyörän reilu vuosi sitten uuden vuoden jalkeen pyörä vaikutti lähes täydelliseltä. Ensimmäiset pari kuukautta menikin kun pyötää käytti etujarrun takia huollossa, koska hydrauliset jarrut vuotivat öljyt ulos. Kun pyörä oli käynyt viettämässä takuu aikaa reilu 3kk (4x reilu viikko ja 1x reilu 2kk)
      suomenpolkupyorätukun huollossa saatiin etujarrut pelittämään. Tämän jälkeen pyörä toimikin suht mukavasti jos nyt ei ketjujen katkeamista lasketa mukaan.

      Itse en ollut vielä täysin kypsä pyörään, mutta faijani oli. Sain kuitenkin hänet kustantamaan vielä vaihtajan vaihtamisen (vanhasta pyörästä LX) taakse kun takavaihtaja oli vääntynyt osuttuaan johonkin.

      Saatuani pyörän huollosta ajoin sillä kolme päivää ja tilanne nytten.

      Olin tulossa maanantai iltana helsingistä kotiinpäin espooseen 14.05.2007 ja mitä pyörä tekee jarruttaessani lujaa takajarrulla liikenne valoihi. RUNKO KATKEAA KAHDESTA PAIKASTA. Tässä siis tiivistettynä tämä corratecin laatu ja polkupyörätukun huollon toimivuus.

      Matti 91

      • Arska79

        Jos runko katkeaa, syy on yleensä käyttäjässä, ei pyörässä. Niin huonolaatuista runkoa ei saa edes biltemasta että NORMAALIPAINOISEN käyttäjän painosta murtuisi.


      • Halpisnaula
        Arska79 kirjoitti:

        Jos runko katkeaa, syy on yleensä käyttäjässä, ei pyörässä. Niin huonolaatuista runkoa ei saa edes biltemasta että NORMAALIPAINOISEN käyttäjän painosta murtuisi.

        Olen saanut Crescentin Citybiken katkeamaan ajon aikana rungon takahaarukasta.

        Painoin silloin 76 kiloa, joten olisi voinut olettaa kestävän. Runko on yhä tallessa, joten voin esitellä sitä, jos kaipaat ;)


    • corratec on hyvä

      Mulla on Corratec X-trail Teen 24 joka joka on toiminut 5 vuotta ilman ongelmia. ajan päivässä yli 100 km!

      • corra

        n 200 000 km ajettu eikä ongelmia. Takaan ja alleviivaan ettei Corratecissa tai muussakaan saman tason romupyörässä ole yhtään alkuperäistä osaa tuon ajomäärän jälkeen !!!


    • Corratec_man

      Corratec on OK -merkki. Siihen on saanut myös kapeampia renkaita ja matkaa on tehty tuhansia kilometrejä vuosittain.

      Kannattaa muistaa, että rungon muotoilu voi miellyttää silmää, mutta paksunnokset esim. ohjaustangossa ovat paskamaisia, kun haluat kiinnittää lisävarusteita, esimerkiksi lamppua. Samoin paksu runko teki pyörän jalan kiinnnittämisen hankalaksi.

      7 vuotta olen sillä ajanut ja runko on hyvä. Etujousitus toimii edelleen, joskin siitä ei ole käytännössä juurikaan iloa.

      Huoltovapaa tuo ei ole. Renkaita on puhjennu kymmeniä ja pinnoja on katkennut useita. Taisi olla alkuperäinen vanne, joka kieroutui niin paljon, että pinnat katkeilivat pari vuotta sitten yhtä syöttöä.

      Pyörästä on ajan kanssa vaihdettu kahteen otteeseen hammasratttaat, ketjut, vanteet, ohjaustangon tulpat, satula ja nyt polkimet vetävät toista kertaa viimeisiään. Sadesäällä jarrut vinkuvat kuin sumutorvi.

      Pyörä myydään hyvin riisuttuna, joten hintaa tulee herkästi lisää, kun haluat valoja, kelloa, tarakkaa tai jalkaa. Jälkikäteen lisätyt lisävarusteet ovat rujomman näköisiä kuin, jos ne olisivat tehdasasennettuja. Lisävarusteet ruostuvat myös nopeasti, koska useimmat markkinoilla myyytävät ovat heikosti korroosiosuojattuja.

      Corratec pyörissä on huono suoja ketjuille, joten lukemattomat farkut ovat rispaantuneet jäätyään ketjujen väliin. Samasta syystä suosittelen käyttämään erillisiä pyöräilyvaatteita. Vaatteet tulevat helposti sotkuun (pyörässä ei ole oletuksena lokasuojia), joten työmatkapyöräily on hieman hankalaa. Jalan ja kiinteän lukon puuttuminen on kaupunkiajossa haitannut eniten.

      Nyt on käytössä jo kolmas satula. Satulan kuluminen on aiheuttanut ongelmana sen, että pyöräily kuluttaa farkkujen takamuksia vähän turhan kovaa tahtia.

      Alumiinirunko on suhteellisen kevyt ja jämäkkä. Se kestää hyvin säätä ja on ajan kanssa osoittanut kelvolliseksi. Runko on ainoita osia, joka on kestänyt aikaa. Alumiinirunkonsa vuoksi sitä on voinut pitää suhteellisen turvallisesti ulkona pelkäämättä ruostetta.

      Nyt 7 vuotta vanha pyörä alkaa olla elinkaarensa päässä. Vaihdetapin alasuojus on jo aikaa sitten mennyt rikki, jarruvivusta ja kaapelista puuttuu osia ja ruostetta löytyy lähinnä pulttien syvennyksistä. Silti kaikki pelittää sen verran, että pyörä kulkee joka päivä.

      • Tunturionpop

        Minulla 13 vuotta vanha Tunturi, ei vielä lähelläkään viimeistä päivää. siihen vaihdettu takavanne vanha kulunut lähes puhki vannejarrujen syytä. Voiman siirto myös ja muutamat renkaat , kilometrejä varmaan ajettu fillarilla 60000km.


      • LZ 127
        Tunturionpop kirjoitti:

        Minulla 13 vuotta vanha Tunturi, ei vielä lähelläkään viimeistä päivää. siihen vaihdettu takavanne vanha kulunut lähes puhki vannejarrujen syytä. Voiman siirto myös ja muutamat renkaat , kilometrejä varmaan ajettu fillarilla 60000km.

        Taas tuota maagista ajattelua. Osien kestävyys riippuu juuri niistä osista itsestään, eikä tarroista joita runkoon on kiinnitetty. Useimmilla merkeillä on hyvin erihintaisia malleja. Halpoihin pyöriin laitetaan halpoja osia ja kalliisiin yleensä kalliita.

        Useimmissa polkupyörissä käytetään Shimanon voimansiirto-osia. Shimano tekee osia kaikissa hintaluokissa markettirihkamasta ammattitasoon. Muita osasarjamerkkejä on mm. Campagnolo ja SunRace.


    • ten4

      Corratec ollut nyt pari vuotta. Ajo 1500 kilometriä. Takavanteen pinnat pääsivät omasta mokasta löystymään ja vanne hieman taipumaan. Oikeni kohdilleen kiristyksessä. Ollut hyvä pyörä. Kiihtyy hyvin ja liikkuu kevyesti isommankin miehen alla. Eikä ole rungossa mitään vikaa. Kyseessä X-vert Motion.

      • Joo, siis ei

        Tuolla ei ole mitään tekemistä tiellä ajon ja maantiepyörän kanssa.


    • Makkara40

      Mikaelin corratec oli 1000€ pyörä ja täys paska

    • paljonpolkenut

      Voivat olla perusasioissa yllättävänkin hyviä, mutta aina joukossa halpisosia, jotka tuppaavat pettämään tiukan paikan tullen. Harrastelijalle saattaa sopia, mutta ei himopyöräilijälle. Ehkä kuitenkin parempia kuin Nishikit ja Kuwaharat. Ne täynnä pettäviä osia. Niihin ei vaativa pyöräilijä koske pitkällä tikullakaan..

      • enemmänpolkenut

        Nishiki on varsin luotettava myös maantiepyöränä.


      • Alkup_
        enemmänpolkenut kirjoitti:

        Nishiki on varsin luotettava myös maantiepyöränä.

        Nishiki ei ole enään luotettava, mutta oli sitä aikoinaan, kun sitä valmistettiin Suomen Porvoossa. Itselläni on vieläkin tallin nurkassa Porvoossa valmistettu Nishikin teräsrunkoinen maantiepyörä, joka ole myynnissä mistään hinnasta.


    • Kelvollinen2

      X-vert s 0.3 on mainio. Sopivan hyvät osat ja tanakka runko. Ei moitittavaa ja toki kuluvia osia joutuu uusimaan ja rengasrikko ei ole pyörämerkin vika. Xt-vaihtajat toimivat hyvin, deore-liipaisimet samoin jne

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5730
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3607
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      215
      1804
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1732
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1192
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1155
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      263
      910
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      867
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe