Heips! Nyt joku hyvä valkosipulikermaperunoiden ohje minulle, kiitos. Yritin etsiä netistä, mutta löytyy tosi kehnosti. Olen muuten ostanut aitoa valkosipulia, en jauhetta. Olis hyvä tietää myös, että paljonko sitä sipulia usklataa laittaa. En halua liian valkosipulista. Tuleepahan nyt tätäkin kokeiltua...
Aijuu...jos joku vielä voisi kertoa hyvä vinkin perunoiden pilkkomiseen. Teettekö yleensä viipaleita vai suikaleita? Kypsymisessä eroa? En omista mitään viipalekonetta, kun ihan veitsellä ajattelin yrittää. :)
valkosipulikermaperunat
4
7895
Vastaukset
- kotikokki
Jos haluat miedon makuisia valkkaripesunoita, laita joku 2 kynttä hakattuna kiloon perunoita. Ohuet suikaleet kypsyy nopeammin kuin viipaleet.
- netistä..
Ja on melko lähellä omaa ohjettani. Perunat saattaa joutua olemaan kauemminkin uunissa, riippuu perunasiivujesi koosta. Kannattaa aina sillöin tällöin sekoitella perunoita, että saa ne ja kerman tasaisesti kyspsymään. Loppupuolella varovaisesti, ettei tule ihan muusia :)
elisanet.fi/ruokajaviini/reseptit/?id=R000627 - valkospuliperunoita
Valkosipuliperunat ovat todella yksinkertaisia valmistaa ja kun tekee suuremman satsin kerralla, niin seuraavana päivänä ovat vieläkin parempia. Itse teen perunasta siivuja, onnistuu hienosti, kunhan omistaa tarpeeksi terävän veitsen. Voitele vuoka öljyllä tai voilla/margariinilla, sitten vain perunoita reilu kerros ja väliin valkosipulia. Valkosipuli joko paloiteltuna tai vain kynnet murskattuna, ei siis puristimella!!! Itse käytän n.6-10 kynttä/kilo perunaa. Pidän siis runsaasta valkosipulin mausta. Jos et halua kovin vahvaa valkosipulin makua 3-4 kynttä/kg on aika hyvä määrä. Muistathan laittaa myös hieman suolaa perunoille. Päälle laitan vielä juustosiivuja, niin pinta ei kuivu uunissa, vaan muhii juuston alla mukavasti. Kermaa käytän runsaasti, sillä haluan perunani todella kermaisina ;) 200 asteisessa uunissa (vuoan koosta riippuen) reilu tunti. Haarukalla kokeilemalla selviää kypsyys.
Käytän joskus myös sinihomejuustoa perunoiden välissä, antaa kivaa vaihtelua. - äiti-ihmisen
tapaan.
Ihan hyvät ja nopeat perunat ilman uunia
saat näin:
Kuorinut ja paloitellut perunat, keitä kattilassa vedessä n. 10 minuuttia (ihan kuin tekisit muusia), sen jälkeen pannulle culinessea ja valutetut perunat pannulle, sekaan vain ruokakermaa ja suolaa sekä tietysti valkosipulia puristettuna maun mukaan.
Älä anna kerman liika kuivahtaa, ettei mene muusiksi.
Hyvin on käynyt kaupaksi meidän perheessä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 692723
- 632664
- 681792
- 241627
- 201550
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91480- 151392
- 381233
- 441216
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81197