Peräänkuulutan kyseisen keiton ohjetta, kun lapsukaiset kehuu niin maan mahottomasti.
Kiitoksia jo etukäteen =))
Keisarinkeitto =))
39
14061
Vastaukset
- kuuklen käyttö
siltähän tuo löytyi!
- Tanja
Eli tytöt on 6 ja 7 vuotiaat ja eivät osaa sanoa mitä kaikkea siinä on.
Toi ohje mikä löyty ei ole se... =)
- anut
siihen käytetty jauhelihapihvejä? Muistan lapsuudestani kyseisen keiton ja siihen oli käytetty yllä mainittuja pihvejä naudan lihan sijaan.
- Skooppi
Eikös se ole vehnäjauhoilla,keltuaisella ja kermalla suurustettua lihalientä johon lisätään mausteeksi hieman sherryä(tuskin kouluruuassa)?!
Niin minä sen olen oppinut...koulujen emännät varmaankin myös säveltää omia herkkuruokia?:)- yks äitee
Keisarinkeitto on jauhelihakeittoa jossa kasvikset on soseutettu, perunat vaan on paloina..
- muistelisin
Mielestäni se on jauhelihakeittoa.
- Tuulia
Vanhan ohjeen mukaan keisarinkeitto on tällainen:
vettä, suolaa ja liemilihaa (nautaa), joka ruskitetaan paloiteltuna; annetaan kiehua ja lisätään pilkottuna ja paahdettuna 1 porkkana, 1 palsternakka, 1 purjo, 1 juuriselleri, maustepippuria; annetaan kiehua miedolla lämmöllä kypsäksi. Juurekset soseutetaan ja ohjeen mukaan suurustetaan perunajauholla ja maustetaan persiljalla (itse suurustaisin vehnäjauholla) Viisikymmentä-luvulta muistan Keisarinkeiton herkkuna, joka myytiin ilmeisesti kuivattuna puristettuna kuin suklaalevy. Ja kyllä oli hyvää....- locits
Minun mielestäni keisarinkeittoon laitetaan jauhelihaa. Ja se on niin kuin kasvissose keittoa, jossa on ruskistettua jauhelihaa!!!!!
- Vanha kokki
Tuon mainion kuivakeiton!
- naminamimarko
Vanha kokki kirjoitti:
Tuon mainion kuivakeiton!
hihhei vaan kaikille ihkuraksupoksuille!!!!!!! ^^ ^^ ^^ ^^ ^^
- tätä
naminamimarko kirjoitti:
hihhei vaan kaikille ihkuraksupoksuille!!!!!!! ^^ ^^ ^^ ^^ ^^
keittoa myytiin suklaalevyn tyylisessä muodossa? Missäpäin suomea? Minäkin olen sen verran vanha enkä muista moista tai sitten sitä ei ole ollut myynnissä kymenlaaksossa vai onko?
Maija - Vanha kokki
tätä kirjoitti:
keittoa myytiin suklaalevyn tyylisessä muodossa? Missäpäin suomea? Minäkin olen sen verran vanha enkä muista moista tai sitten sitä ei ole ollut myynnissä kymenlaaksossa vai onko?
MaijaSiellä kymenlaaksossa ja vuosilukuna voit pitää vaikka tuota 1955.
Se oli valtakunnallinen huippu-uutuus ja nimenomaa juuri tuon kuivan, levymäisen muotonsa vuoksi, josta voi taittaa paloja kuin suklaalevystä ikään.
Jokainen ruokatavarakauppa myi sitä, mutta se ei tosiaan saanut pidempiaikaista suosiota, joten se poistui melko pian markkinoilta uudempien innovaatioiden tieltä. - Maija*
Vanha kokki kirjoitti:
Siellä kymenlaaksossa ja vuosilukuna voit pitää vaikka tuota 1955.
Se oli valtakunnallinen huippu-uutuus ja nimenomaa juuri tuon kuivan, levymäisen muotonsa vuoksi, josta voi taittaa paloja kuin suklaalevystä ikään.
Jokainen ruokatavarakauppa myi sitä, mutta se ei tosiaan saanut pidempiaikaista suosiota, joten se poistui melko pian markkinoilta uudempien innovaatioiden tieltä.Voihan se olla, että oli myynnissä kaupoissa, en vaan sitten muista vaikka aika hyvä muisti minulla onkin. Kouluissa sitä ei ainakaan täällä tarjottu 1955.
- kyselen
Maija* kirjoitti:
Voihan se olla, että oli myynnissä kaupoissa, en vaan sitten muista vaikka aika hyvä muisti minulla onkin. Kouluissa sitä ei ainakaan täällä tarjottu 1955.
että laitettiinko se suklaalevyn tyylinen levy sitten kattilaan ja tehtiin perheelle ruoka vai kuinka sitä käytettiin? Paljonko keittoa tuli levystä? Olikohan kallista?
- Vanha kokki
kyselen kirjoitti:
että laitettiinko se suklaalevyn tyylinen levy sitten kattilaan ja tehtiin perheelle ruoka vai kuinka sitä käytettiin? Paljonko keittoa tuli levystä? Olikohan kallista?
Tietääkseni kouluruokana missään tarjottu, saman nimistä keittoa ehkä jossain päin suomea saattoi olla kouluruokana, sitä en tosin osaa varmasti sanoa.
Tuon levyn käyttö oli äärimmäisen yksinkertaista. Ensin kuumennettiin kattilassa tarpeellinen määrä vettä ja tuohon kuumaan veteen sitten irroitettiin ohjeen mukaan tietty määrä palasia, riippuen syöjien lukumäärästä. Kun palaset olivat liuenneet kiehuvaan veteen, oli keitto valmista nautittavaksi.
Etenkin retkeilykäyttöön sopivia keveytensä vuoksi ja hätävarana kotikeittiössä.
Kanakeitto oli noista levyruoista minun mielestäni parasta, kaalisoppaa en silloin syönyt. Keisari, tai keisarinkeitto oli puolestaan nimensä vuoksi hieman outoa, mutta muuten ihan ok. - Maija*
Vanha kokki kirjoitti:
Tietääkseni kouluruokana missään tarjottu, saman nimistä keittoa ehkä jossain päin suomea saattoi olla kouluruokana, sitä en tosin osaa varmasti sanoa.
Tuon levyn käyttö oli äärimmäisen yksinkertaista. Ensin kuumennettiin kattilassa tarpeellinen määrä vettä ja tuohon kuumaan veteen sitten irroitettiin ohjeen mukaan tietty määrä palasia, riippuen syöjien lukumäärästä. Kun palaset olivat liuenneet kiehuvaan veteen, oli keitto valmista nautittavaksi.
Etenkin retkeilykäyttöön sopivia keveytensä vuoksi ja hätävarana kotikeittiössä.
Kanakeitto oli noista levyruoista minun mielestäni parasta, kaalisoppaa en silloin syönyt. Keisari, tai keisarinkeitto oli puolestaan nimensä vuoksi hieman outoa, mutta muuten ihan ok.mutta en muista moisia ja olen tässä kysellyt muutamilta ihmisiltä niin ei hekään muista viisikymmentä luvulta moisia levyjä. Täytyy jatkaa kyselyjä tai sitten täälläpäin ei ollut niitä.
- Kysyt suoraan
Maija* kirjoitti:
mutta en muista moisia ja olen tässä kysellyt muutamilta ihmisiltä niin ei hekään muista viisikymmentä luvulta moisia levyjä. Täytyy jatkaa kyselyjä tai sitten täälläpäin ei ollut niitä.
Huhtamäki Oyj:n tuotteista vuosina 1950-1960 kyseisistä ruoka-aineista.
Soita numeroon 010 6867000 ja pyydä henkilölle joka tietää noinkin vanhoista tuotteista joita he valmistivat. Valmistajalta saatu varma tieto on yhtä lähellä kuin lähin puhelin! - Huhtamäki
Kysyt suoraan kirjoitti:
Huhtamäki Oyj:n tuotteista vuosina 1950-1960 kyseisistä ruoka-aineista.
Soita numeroon 010 6867000 ja pyydä henkilölle joka tietää noinkin vanhoista tuotteista joita he valmistivat. Valmistajalta saatu varma tieto on yhtä lähellä kuin lähin puhelin!tekee pakkauksia......hmmmmm
- Firman
Huhtamäki kirjoitti:
tekee pakkauksia......hmmmmm
Historiikki ole jollakulla yhtiön palveluksessa olevalla tiedossa, tekipä firma tänään vaikka kaikuluotaimia.
- Maija*
Firman kirjoitti:
Historiikki ole jollakulla yhtiön palveluksessa olevalla tiedossa, tekipä firma tänään vaikka kaikuluotaimia.
kävi eilen rouva kylässä joka on ollut kauppiaana viisikymmentä luvulla, eikä hänkään muistanut ko. tuotteita. Joten oli pakko laittaa sähköpostia huhtamäelle, että vastaisivat tähän ongelmaan. Jos eivät tiedä siellä vastaajat, niin pyysin etsimään tietoja jostain arkistosta. Toivottavasti vastaavat. Pitää odotella jokunen päivä ja soitella perään jos ei muu auta.
Kertoilen sitten mitä vastasivat. - Odottelemme
Maija* kirjoitti:
kävi eilen rouva kylässä joka on ollut kauppiaana viisikymmentä luvulla, eikä hänkään muistanut ko. tuotteita. Joten oli pakko laittaa sähköpostia huhtamäelle, että vastaisivat tähän ongelmaan. Jos eivät tiedä siellä vastaajat, niin pyysin etsimään tietoja jostain arkistosta. Toivottavasti vastaavat. Pitää odotella jokunen päivä ja soitella perään jos ei muu auta.
Kertoilen sitten mitä vastasivat.Mielenkiinnolla yhtymän vastausta, muistakin sitten kertoa!
- Maija*
Odottelemme kirjoitti:
Mielenkiinnolla yhtymän vastausta, muistakin sitten kertoa!
Vastaus tuli sitten pienen viiveen jälkeen kun joutuivat ottamaan selvää. "Huhtamäki aloitti pakkaustoiminnan vasta 1962 joten se ei ole voinut olla huhtamäen tuote. 1950 - luvulla oli ilmeisesti vain mensan säilykepurkkituotantoa, mutta sen aikaisista asioista ei kukaan nykyisistä työntekijöistä enään tiedä".
Tuollainen se oli vastaus joten ei se selvyyttä tähän asiaan tuonut paitsi sen, ettei se ollut ainakaan huhtamäen tuote.
Pitää keksiä joku muu konsti selvittää asia. - Vanha kokki
Maija* kirjoitti:
Vastaus tuli sitten pienen viiveen jälkeen kun joutuivat ottamaan selvää. "Huhtamäki aloitti pakkaustoiminnan vasta 1962 joten se ei ole voinut olla huhtamäen tuote. 1950 - luvulla oli ilmeisesti vain mensan säilykepurkkituotantoa, mutta sen aikaisista asioista ei kukaan nykyisistä työntekijöistä enään tiedä".
Tuollainen se oli vastaus joten ei se selvyyttä tähän asiaan tuonut paitsi sen, ettei se ollut ainakaan huhtamäen tuote.
Pitää keksiä joku muu konsti selvittää asia.Eihän noita valmistajia montaa siihen aikaan ollut, joten mahdollisesti Jalostaja tulisi kyseeseen, koska se ei Huhtamäkiyhtymä ollut.
Sallitakoon valmistajan epätarkka muistaminen, onhan aikaa tuosta kulunut kuitenkin yli puolivuositaa.
Siitä kuitenkin olen varma, että noita levyjä käsittelin vuoden 1955 kesänä ja niistä keitto valmistin ensimmäistä kertaa Haaparannan camping alueella Torniojoen rannassa.
Siitä on kirjallinen todiste samalta kesältä, joten muistivirhettä siltä osin ei ole. Valitan valmistajan väärin muistamista ja siltikin, kyseisiä levyjä oli myynnissä kautta maan, koska niitä ostimme eri puolilta suomen valtakuntaa retkeilyjemme aikana! - Maija*
Vanha kokki kirjoitti:
Eihän noita valmistajia montaa siihen aikaan ollut, joten mahdollisesti Jalostaja tulisi kyseeseen, koska se ei Huhtamäkiyhtymä ollut.
Sallitakoon valmistajan epätarkka muistaminen, onhan aikaa tuosta kulunut kuitenkin yli puolivuositaa.
Siitä kuitenkin olen varma, että noita levyjä käsittelin vuoden 1955 kesänä ja niistä keitto valmistin ensimmäistä kertaa Haaparannan camping alueella Torniojoen rannassa.
Siitä on kirjallinen todiste samalta kesältä, joten muistivirhettä siltä osin ei ole. Valitan valmistajan väärin muistamista ja siltikin, kyseisiä levyjä oli myynnissä kautta maan, koska niitä ostimme eri puolilta suomen valtakuntaa retkeilyjemme aikana!se ei ollut ja ainahan sitä pienet virheet sallitaan. Yritän onkia tietoja jalostajalta seuraavaksi, jospa siellä jotain tiedettäisiin. Pinnistäpäs muistiasi jos vaikka muistaisit millä nimellä sitä kaupoissa myytiin, se helpottaisi asiaa.
- Vanha kokki
Maija* kirjoitti:
se ei ollut ja ainahan sitä pienet virheet sallitaan. Yritän onkia tietoja jalostajalta seuraavaksi, jospa siellä jotain tiedettäisiin. Pinnistäpäs muistiasi jos vaikka muistaisit millä nimellä sitä kaupoissa myytiin, se helpottaisi asiaa.
Ei tarvitse kuin lukea tuosta vanhasta matkakirjasta, siellä ne mainitaan ihan nimellään, Keisarikeitto, kaalikeitto ja kanakeitto.
Valitettavasti kirjoittaja ei ole katsonut tarpeelliseksi muistiin merkitä valmistajaa.
Värilliset olivat kotelon kannet ja tinapaperiin kääritty oli sen sisältämä eineslevy, josko tämä jotain auttaisi.
Ehkäpä Jalostajalla ollaan avuliaita ja he kiinnostuvat asiasta ja kertovat mitä muita valmistajia oli tuohon aikaan markkinoilla, ellei valmiste ollut heidän tuotantoaan.
Kotimainen tuote oli kuitenkin kyseessä ja kuten sanoin koko maassa markkinoitu! - Maija*
Vanha kokki kirjoitti:
Ei tarvitse kuin lukea tuosta vanhasta matkakirjasta, siellä ne mainitaan ihan nimellään, Keisarikeitto, kaalikeitto ja kanakeitto.
Valitettavasti kirjoittaja ei ole katsonut tarpeelliseksi muistiin merkitä valmistajaa.
Värilliset olivat kotelon kannet ja tinapaperiin kääritty oli sen sisältämä eineslevy, josko tämä jotain auttaisi.
Ehkäpä Jalostajalla ollaan avuliaita ja he kiinnostuvat asiasta ja kertovat mitä muita valmistajia oli tuohon aikaan markkinoilla, ellei valmiste ollut heidän tuotantoaan.
Kotimainen tuote oli kuitenkin kyseessä ja kuten sanoin koko maassa markkinoitu!Vastauksesta. Jalostajalta vastausta odottelen. Ajattelin jos niillä keitoilla olisi ollut yhteinen myynti nimi tai markkinointinimi kuten nykyään sanotaan. Odotellaan taas vastausta jalostajalta, kysyin niiltä apua muutenkin asian selvittämiseen.
- Maija*
Maija* kirjoitti:
Vastauksesta. Jalostajalta vastausta odottelen. Ajattelin jos niillä keitoilla olisi ollut yhteinen myynti nimi tai markkinointinimi kuten nykyään sanotaan. Odotellaan taas vastausta jalostajalta, kysyin niiltä apua muutenkin asian selvittämiseen.
nyt täytyy sanoa, että vanha kokki on oikeassa. Niitä tuotteita on jalostaja valmistanut !955- 1958. Johtaja vastasi ensin, ettei ole, mutta löytyi työntekijä joka muisti. Käski soitella arkistoon mikkeliin mutta ei antanut numeroa, selvitän sen ja soittelen. Oliko se joka kaupassa niinkuin sanoit, ei usko millään pari naista.
- Vanha kokki
Maija* kirjoitti:
nyt täytyy sanoa, että vanha kokki on oikeassa. Niitä tuotteita on jalostaja valmistanut !955- 1958. Johtaja vastasi ensin, ettei ole, mutta löytyi työntekijä joka muisti. Käski soitella arkistoon mikkeliin mutta ei antanut numeroa, selvitän sen ja soittelen. Oliko se joka kaupassa niinkuin sanoit, ei usko millään pari naista.
Mutta kylläkin kautta maan.
Johtaja tuskin voikaan muistaa, sillä sen aikaiset tuotteet ovat jo niin vanhoja, että sen aikaiset johtajatkin ovat eläkkeellä olleet jo kotavan aikaa. Tuskin edes tuo työntekijä on silloin ollut firmassa,muttamuisti jostain muusta syystä.
Hienoa kuitenkin, että viitsit kaivella vanhoja asioita! Nuo levyt olivat silloin supermoderneja tavallisten säilykepurkkien rinnalla! - Maija*
Vanha kokki kirjoitti:
Mutta kylläkin kautta maan.
Johtaja tuskin voikaan muistaa, sillä sen aikaiset tuotteet ovat jo niin vanhoja, että sen aikaiset johtajatkin ovat eläkkeellä olleet jo kotavan aikaa. Tuskin edes tuo työntekijä on silloin ollut firmassa,muttamuisti jostain muusta syystä.
Hienoa kuitenkin, että viitsit kaivella vanhoja asioita! Nuo levyt olivat silloin supermoderneja tavallisten säilykepurkkien rinnalla!Kaivelen vielä lisää, oliko niitä myynnissä kouvolassa kun ei kauppiaskaan muista. Juu moderneja oli, kertoi jalostaja mutta loppui äkkiä, eli 58 poistui. Kiva kun muistat vanhoja asioita, palataan.
- Ritzo
Maija* kirjoitti:
Kaivelen vielä lisää, oliko niitä myynnissä kouvolassa kun ei kauppiaskaan muista. Juu moderneja oli, kertoi jalostaja mutta loppui äkkiä, eli 58 poistui. Kiva kun muistat vanhoja asioita, palataan.
Onko "Keisarikeiton" arvoitus ratkennut. Minäkin muistan sen todennäköisesti 50-luvun lopulta tai 60-luvun alusta. Samalla kysyisin muistaako kukaan suklaanäkkileipää. Se oli tavallisen kokoinen näkkäri joka oli ainakin toiselta puolelta päällystetty suklaalla.
- QuuLuu
Toki tämä on jo vanha keskustelu, muttakipaus sen aiodon oikean keisarinkeiton makuun ja reseptiin ei ole kadonnut eli tässä yksi pieni löytö: http://www.antiq.fi/jalostaja-keisarikeitto-p-18833.html
- QuuLuu
QuuLuu kirjoitti:
Toki tämä on jo vanha keskustelu, muttakipaus sen aiodon oikean keisarinkeiton makuun ja reseptiin ei ole kadonnut eli tässä yksi pieni löytö: http://www.antiq.fi/jalostaja-keisarikeitto-p-18833.html
Ja tässä vielä kana- ja kaalikeitot:
http://www.antiq.fi/jalostaja-kaalikeitto-p-18828.html
http://www.antiq.fi/jalostaja-kanakeitto-p-18834.html - QuuLuu
QuuLuu kirjoitti:
Ja tässä vielä kana- ja kaalikeitot:
http://www.antiq.fi/jalostaja-kaalikeitto-p-18828.html
http://www.antiq.fi/jalostaja-kanakeitto-p-18834.htmlJa oli näitä saman sarjan tuottteita enemmänkin...
http://www.antiq.fi/jalostaja-vihannes-keitto-p-18830.html
http://www.antiq.fi/jalostaja-tomaattikeitto-p-18832.html
http://www.antiq.fi/jalostaja-paistin-kastike-p-18829.html
http://www.antiq.fi/jalostaja-valkokastike-p-18831.html - Anonyymi
Vanha kokki kirjoitti:
Siellä kymenlaaksossa ja vuosilukuna voit pitää vaikka tuota 1955.
Se oli valtakunnallinen huippu-uutuus ja nimenomaa juuri tuon kuivan, levymäisen muotonsa vuoksi, josta voi taittaa paloja kuin suklaalevystä ikään.
Jokainen ruokatavarakauppa myi sitä, mutta se ei tosiaan saanut pidempiaikaista suosiota, joten se poistui melko pian markkinoilta uudempien innovaatioiden tieltä.Tuohan olisi kätevä ja kevyt kuljettaa mukana, mutta valmstus tuskin kovin edullista kun pitää kuivattaa. Mietin että mitä tekevät sille nesteelle vai haihdutetaanko se vaan. Yhtä hyvin voisi olla kuivana syötävää.
- Anonyymi
QuuLuu kirjoitti:
Ja oli näitä saman sarjan tuottteita enemmänkin...
http://www.antiq.fi/jalostaja-vihannes-keitto-p-18830.html
http://www.antiq.fi/jalostaja-tomaattikeitto-p-18832.html
http://www.antiq.fi/jalostaja-paistin-kastike-p-18829.html
http://www.antiq.fi/jalostaja-valkokastike-p-18831.htmlLinkeistä ei mitään löydy.
- Anonyymi
Olen tiennyt nimen jo alaasteelta saakka koska koulu rakennuksessa asui keittäjä samassa talossa asui myös 1 opettaja ja 1 perhe koulu oli pitkä rivitalo mallinen.eli ekan kerran kuulin keiton nimen jo 1971
- Anonyymi
Ja koulu oli varmaankin naappila?
Muistan hyvin: Muutimme v. 56 Varkaudesta Pieksämäelle ja äiti osti meille molemmista kauppaloissa tätä yrteillä voimakkaasti maustettua, halpaa ja nopeasti valmistettavaa keittoa. "Keisarinkeitto" Levy oli pakattu kuin suklaa, mutta paperi oli kuin voi paketin, siis rasvan pitävä. Levy oli väriltään ruskean vihreän kirjava tummahko syherö. Siinä näkyi monia ainesosia pieninä muruina rasvaan sekoitettuna. Ehkä lihaa, kasviksia, juureksia, viljaa yms. Levyn koko oli kuin 200g suklaa. Keitto oli kirjava, tummempi kuin hernekeitto ja huomattavasti voimakkaamman makuinen, yrttinen outo maku. Hernekeittoa söi mieluummin.
- Anonyymi
Kävin aikanaan 1-6 luokan samassa pienessä koulussa keittäjä asui samassa rakennuksessa se aina sanoi että tänään on keisarin keittoa ruokana eli kaveritkin ymmärtää sen vain jauhelihakeittona! Olen 59v.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi942410Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap212300Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen191898Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663771532- 1061497
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1611258Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2571062- 70981
- 78929
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha174903