Nyt tarvitaan hyviä vinkkejä!!
Olen viemässä 7 ystävääni pienelle luontomatkalle ja ajattelin tehdä luonnossa jotain hyvää riista ruokaa.
Olemme laavulla jossa on hyvä nuotio paikka.
Vinkkejä kaivataan mitä ja miten siellä voisi valmistaa.
Kiitokset!
Riistaruokaa ulkona valmistettuna
5
3597
Vastaukset
- Laavulla
Varmaan näin talvella olisi helpointa tehdä käristystä poromiesten tapaan: käristetään jäisestä lihasta vuoltuja lihasiivuja pienissä erissä rasvassa (voi, öljy, poronrasva). Kun kaikki liha on padassa, maustetaan suolalla (pippurilla) ja heitetään muutama kourallinen lunta joukkoon, jotta käristyksestä tulee vähän kastikkeenomaisempaa ja haudutetaan vähän aikaa. Syödään pottuvoin kera. Käristystähän voi tehdä myös hirvestä.
Sinne laavulle vain pitäisi viedä 8 hengelle aika paljon perunoita ja käristyslihaa ja ainakin kaksi isohkoa keitinpannua. Muita vaihtoehtoja voisi ehkä olla loimulohi ja nuotioperunat tai jokin keitto/lihapata. - Jorma!
Kannattaa esivalmistella kotona! Varsinkin näin talvella voi mennä pitkään ennen kuin ruoka valmistuu. Jos et sitten itse halua valmistella ateriaa 2-3 tuntia laavulla samaan aikaan kun muut ovat retkeilemässä luonnossa.
Käristys ja perunat on hyvä ehdotus. Valmistus kotona ja lämmitys nuotiolla niin homma onnistuu.
Hyvä koeteltu juttu on myös "reissumies" eväsleivät.
Valmista jokaiselle etukäteen täytetty leipä jo kotona. Litteä reissumies tai vastaava litteä vaalea eväsleipä käy parhaiten.
Leipien väliin levitettä, riistaleikkeleitä, juustoa jne. Leipänen kääritään 2-3 kertaiseen folioon ja lämmitetään perillä nuotion loimussa molemmin puolin. Täytteeksi käy hyvin myös esim. kotimainen purkkikala. - Kikkara
Liihapata nuotiolla laita hirvenlihaa n.1000g ja sianlihaa 600g sipulia,lanttua, porkkanaa, naurista jos pitää mausta,ruusukaalia,perunaa,pippuria,katajanmarjoja 3 kpl,suolaa öljyä ja vettä et kaikki peittyy keitä lihat hiljalleen mureaksi.Sianlihan tilalle voit laittaa mys poroa tai karhunlihaa aa vot jo on maukasta keitä 3h
- Anonyymi
Pakkasella peppu jäätyy, ennenkuin pata hautuu kypsäksi.
Ennakkosunnitteluun ja esivalmistukseen , Ohjeet yleensä 4:lle
https://www.kaleva.fi/teemat/ruoka/hirvi-on-riistaruokien-ykkonen-ota-talteen-erinomaiset-reseptit/774743/ - Anonyymi
keitä sopivankokoiset hirven tai poronliha viipaleet kypsiksi kotona lihaliemessä.
tee sopiva marinadi niille lihoille ja laita jäähtyneenä marinadiin.
metsässä tulilla nakkelet lihat ritilälle tai sopivien haarakeppien varaan ja rieska tai sämpylät myös lämpenemään.
jos ei ole kova pakkanen niin tomaatit ja salaatit sopii myös kun kasailet muhkeita riista "burgereita" kunkin maun mukaan. päälle nokipannu kahvit. tai limpparit jos on mukana pikkuväkeä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 987063
ROTAT VALTAAVAT ALUEITA
Asukkaat nyt loukkuja tekemään ja kiireellä, jätehuolto kuntoon, jätteet niille kuuluville paikoille, huomioikaa yrittäj524826- 764477
Siekkilässä ajettu ihmisten yli- mitä tapahtui? Länsi-Savo ei ole uutisoinut asiata
Manneja, vaiko matuja?664139- 1324138
Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan
Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️263158Alavuden sairaala
Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan82878- 392438
- 472337
- 2092248