Niin, miten saan pullista kuohkeita/ilmavia?
Aina kun leivon pullia niistä tulee aika tiiviitä. Jos sinulla on hyvä taikinaohje, olisitko ystävällinen ja antaisit ohjeen?
Pidän kovasti pullasta, mutta myös leipomisesta
Suurkiitos auttavalle:)
kuohkeat/ilmavat pullat
8
2519
Vastaukset
- jauhopussin kyljessä
Pointti on siinä vaivaamisessa ja jauhojen mittaamisessa sekä kohottamisessa.
Jauhoja ei mitata kuopaisemalla desin mitalla jauhoja pussista. Vaan joko punnitsemalla tai kaatamalla jauhoja pussista puolen litran mittaan. Taikinaa pitää vaivata kunnolla jauhojen lisäämisen aikana sen ekan 5 dl:n jälkeen. Jauhoilla kun on tapana turvota nesteeseen lisäämisen jälkeen. Liian nopeasti taikinaan hurautetut jauhot turpoavat vasta kun leipojan kannalta on liian myöhäistä, lopputulos tiiliskivipullaa.
Itse teen pullaa sunnuntaivehnäjauhopussin ohjeella. En koskaan laita jauhoja enempää kuin se ohjeessa mainittu enimmäisdesimäärä. Yleensä jopa punnitsen jauhot :)
Hiiva kohottaa pullaa lämpimässä ja vedottomassa paikassa. Pitää malttaa antaa sen taikinan kohota kaikessa rauhassa sekä ennen leipomista että leipomisen jälkeen.- Mumma
Tähän ei ole kyllä mitään lisäämistä. Pullanteko on pelkkää tietoo ja kokemusta eikä siinä oo mitään taikaa.
- aniit
kerrotteko vielä kuinka kauan taikinaa pitäisi vaivata (käsin) niiden ensimmäisten n. 5 dl jauhojen jälkeen? Siis kuinka kauan minuuteissa noin? Tiedän kyllä että siihen asti, että taikinaa irtoaa käsistä; mutta en koskaan onnistu täydellisesti; pullani on kuitenkin aina vähän liian tiivistä, vaikka en jauhojaan laita yhtään enempää kuin ohjeessa.
- uunissa
50 asteessa ensin taikina ja sitten pullat. Itse jätän uunin luukun vielä hieman raolleen, ettei lämpö pääse liikaa kohoamaan. Ja jauhoja en koskaan laita niin paljon kuin ohjeessa sanotaan, en myöskään punnitse jauhoja. Näppituntumalla sen parhaiten tietää. Taikina on sopivaa, kun se irtoaa käsistä, mutta ei ole vielä tiivis möykky kulhon pohjalla.
- tuoksuttelua
Pullataikina ei saa olla liian kovaa. Itse en aina onnistu kuivahiivalla, silloin lämpötila pitää olla tarkempi, ainakin lämpöisempi kuin tavallisella hiivalla.
- Anonyymi
Ite vaivasin ilmaa sinne väleihin, äiti oli ihan yllättynyt et noin kuohkeita pullia joku osaa tehä
- Anonyymi
Pehmeitä pullia ainakin saa, kun käyttää voin sijaan pullorasvaa, kuten Flora Gulinese.
Myös rypsiöljyä voi käyttää pullataikinassa.- Anonyymi
En nyt sentään öljyllä tekis pullataikinaa. Ihan hyvää on myös pirkka leivontamargariini. Tosin voilla saa parhaimman maun ja sitä voita tai margariinia pitää laittaa todellakin 5 dl taikinaan se 200 g jotta tulee hyvää. Se muuten on Flora Culinesse.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1026618
Nikkalassa vauhdilla nokka kohti taivasta
Mitähän Darwin sanoisi näistä 4 suomalaisesta, jotka kävivät Haparandan puolella näyttämässä, kuinka Suomi auto kulkee t313970törniöläiset kaaharit haaparannassa
isäpapan autolla kaahatta 270 km/h metsään https://www.lapinkansa.fi/nsd-kaksi-suomalaista-kuoli-kolarissa-haaparannall/303405Sitä saa mitä tilaa Perussuomalaiset!
https://yle.fi/a/74-20160212 SDP:n kannatus se vain nousee ja Keskusta on kolmantena. Kokoomus saanut pienen osan persu3831817- 331418
- 271360
Eelin, 20, itsemurhakirje - Suomalaisen terveydenhuollon virhe maksoi nuoren elämän
Yksikin mielenterveysongelmien takia menetetty nuori on liikaa. Masennusta sairastava Eeli Syrjälä, 20, ehti asua ensi471113Anteeksi kulta
En oo jaksanut pahemmin kirjoitella, kun oo ollut tosi väsynyt. Mut ikävä on mieletön ja haluisin kuiskata korvaasi, hyv111006Perttu Sirviö laukoo täydestä tuutista - Farmi Suomi -kisaajista kovaa tekstiä "Pari mätää munaa..."
Ohhoh, Farmilla tunteet alkaa käydä kuumana, kun julkkiksia tippuu jaksosta toiseen! Varo sisältöpaljastuksia: https:11940- 42899