SUKLAAMOUSSE!

Jelpu

Suklaamoussen tavallisin ohje, ja saako sitä tehtyä ILMAN kuohukermaa!?

19

54719

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puuha-pete.m

      sisältää vain kermaa, voin laittaa tänne ohjeet jos haluat. terveisin eräs suklaan ystävä

      • nyt jo-

        Odotan täällä vesi kielellä- se kermainen resepti, maiskis!


      • puuha-pete.m
        nyt jo- kirjoitti:

        Odotan täällä vesi kielellä- se kermainen resepti, maiskis!

        Suklaamousse

        100 g tummaa taloussuklaata
        2 keltuaista
        1 rkl sokeria
        2 dl kermaa

        1.   Vaahdota keltuaiset ja sokeri hyvin monitoimikoneessa.
        2.   Paloittele suklaa mikrokulhon pohjalle.
        3.   Lisää 1 rkl kermaa.
        4.   Sulata suklaa alhaisella teholla välillä sekoittaen.
        5.   Vatkaa suklaa keltuaisvaahtoon pienin erin.
        6.   Vatkaa kerma vaahdoksi.
        7.   Lisää se pieninä erinä suklaavaahtoon.
        8.   Jaa seos annosmaljoihin.
        9.   Anna seistä pari tuntia ennen tarjoilua.

        Suklaamousse

        1 dl kuohukermaa
        1 dl tomusokeria
        2 keltuaista
        150 g tummaa suklaata
        75 g voita
        2 dl kuohukermaa

        1.   Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
        2.   Lisää kiehautettu kerma ja saosta seos vesihauteessa ( kulho tai kattila kattilassa, jossa on lähes kiehuvaa vettä).
        3.   Paloittele suklaa ja sulata se hyvin miedolla lämmöllä tai vesihauteessa.
        4.   Vatkaa sulatettu suklaa keltuaisseokseen.
        5.   Lisää joukkoon huoneen lämpöinen voi ja anna jäähtyä hetki.
        6.   Sekoita joukkoon vaahdotettu kerma.
        7.   Anna jäähtyä kunnolla kylmässä.

        Tarjoa seuraksi
        esim. manteliliköörillä maustettuja mansikoita. Kermavaahdon asemesta voit käyttää 2 vaahdotettua valkuaista.

        Marinoituja mansikoita ja valkosuklaamoussea

        mousse:
        2 munaa
        1 dl sokeria
        200 g valkosuklaata
        3 liotettua liivatetta
        4 dl kuohukermaa vaahdotettuna
        1/2 dl hienonnettua tuoretta minttua

        1.   Vaahdota munat ja sokeri vesihauteessa kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
        2.   Sulata valkosuklaa vesihauteessa.
        3.   Lisää munavaahtoon.
        4.   Sulata liivatteet miedolla lämmöllä kattilassa ja sekoita joukkoon.
        5.   Nostele kermavaahto varoen joukkoon.
        6.   Mausta hienonnetulla mintulla.
        7.   Hyydytä kylmässä seuraavaan päivään.

        marinoidut mansikat:
        1 l tuoreita mansikoita viipaleina
        1/2 dl sokeria
        3 rkl sitruunamehua

        1.   Sekoita aineet keskenään ja marinoi kylmässä noin 1 tunti.
        2.   Nostele mansikat syvälle lautaselle ja muotoile kahdella kuumaan veteen kastetulla lusikalla hyytyneestä valkosuklaamoussesta pallukoita.

        Valkosuklaamousse

        8 kpl kananmunan keltuainen
        75 g sokeria
        250 g valkosuklaata
        0,25 dl sitruslikööriä
        1 dl appelsiinin mehua
        5 dl erikoiskermaa
        2 kpl liivatelehteä

        1.   Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi.
        2.   Vaahdota keltuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
        3.   Kiehauta kattilassa appelsiinin mehu ja likööri.
        4.   Lisää joukkoon liotetut liivatelehdet.
        5.   Sulata suklaa kuuman mehun joukkoon.
        6.   Lisää sulatettu suklaa sokeri- keltuaisvaahtoon, sekoita tasaiseksi.
        7.   Lisää viimeiseksi kermavaahto joukkoon.
        8.   Anna moussen seistä jääkaapissa noin 4 tuntia

        Voit korvata
        appelsiinin mehun esimerkiksi tyrnimehulla, passiopyreellä tai mangososeella.

        Suklaamousse

        200 g taloussuklaata
        1/2 dl kylmää kahvia
        1 munankeltuainen
        2 dl kermaa
        (1 rkl konjakkia)

        1.   Sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikroaaltouunissa.
        2.   Anna sen jäähtyä kymmenen minuuttia.
        3.   Sekoita joukkoon kahvi ja munankeltuainen.
        4.   Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
        5.   Sekoita kaikki aineet keskenään.
        6.   Laita mousse viileään neljäksi tunniksi.
        7.   Mousse on hyvä laittaa ennen jäähdyttämistä joko yhteen tarjoiluastiaan tai annosastioihin.

        Suklaamousse

        100 g tummaa suklaata
        2 kpl munaa
        2 dl kuohukermaa

        1.   Kypsennä keltuaiset vesihauteessa.
        2.   Sulata suklaa vesihauteessa.
        3.   Vaahdota valkuaiset.
        4.   Yhdistä aineet keskenään.
        5.   Nostele lopuksi löyhäksi vaahdoksi vatkattu kerma joukkoon.
        6.   Pursota pieniin annosmaljoihin tai kahvikuppeihin, säilytä kylmässä.
        7.   Suklaamoussen voi maustaa tilkalla vahvaa kahvia tai konjakkia tai pienellä määrällä tuoretta ananasmurskaa vaihteen vuoksi.

        Valkosuklaamousse (helppo)

        1,5 dl täysmaitoa
        1 vaniljatanko
        1 liivatelehti
        200 g valkoista suklaata
        2 dl kuohukermaa

        1.   Liota liivatelehteä kymmenisen minuuttia kylmässä vedessä.
        2.   Kiehauta maito ja halkaistu vaniljatanko.
        3.   Purista liivatelehti liotusvedestä ja sulata se maitoon.
        4.   Paloittele suklaa pieniksi paloiksi.
        5.   Poista vaniljatanko maidosta.
        6.   Kaada kiehuva maito vähitellen suklaapalojen päälle.
        7.   Vatkaa seos elastiseksi.
        8.   Kun suklaamassa on kädenlämpöistä, voit lisätä joukkoon vaahdotetun kerman.
        9.   Kaada seos tarjoiluastioihin ja anna jähmettyä kylmässä.

        Tumma appelsiinisuklaamousse

        2 liivatelehteä
        1 appelsiinin raastettu kuori
        1 dl vastapuristettua appelsiinimehua
        2 rkl appelsiinimarmeladia
        150 g tummaa suklaata
        2 dl kuohukermaa

        Pinnalle:
        suklaalastuja

        1.   Liota liivatelehtiä kymmenisen minuuttia kylmässä vedessä.
        2.   Kiehauta hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori, mehu ja marmeladi.
        3.   Purista liivatelehdet liotusvedestään.
        4.   Sulata appelsiiniseokseen.
        5.   Sulata suklaa joukkoon.
        6.   Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
        7.   Sekoita suklaamassaan kermavaahto.
        8.   Kaada seos tarjoiluastioihin.
        9.   Anna jähmettyä kylmässä.
        10.   Ripota pinnalle juustohöylällä suklaalevystä viillettyjä lastuja.

        Marmorimousse

        valkoista suklaamoussea
        tummaa suklaamoussea

        1.   Kaada vaaleaa ja tummaa moussea kerroksittain tarjoilumaljoihin.
        2.   Kuvioi pinta sekoittamalla haarukalla vaalean moussen pintaan tummaa moussea tai päinvastoin.

        Minttumousse ja suklaakastike
        4 annosta

        Mousse:
        1 ruukku minttua
        2 1/2 dl kuohukermaa
        1 dl maitoa
        2 rkl sokeria
        1 1/2 liivatelehteä

        Suklaakastike:
        1 dl kulutusmaitoa
        1 rkl sokeria
        75 g tummaa suklaata rouhittuna

        1.   Pilko minttu varsineen karkeaksi hakkelukseksi.
        2.   Sekoita kattilassa 1 dl kermaa, maito ja sokeri sekä minttu.
        3.   Kiehauta, peitä kannella ja anna maustua huoneenlämmössä noin puoli tuntia.
        4.   Siivilöi neste talteen ja heitä mintut pois.
        5.   Liuota kylmässä vedessä liotettu liivate pieneen vesitilkkaan mikrossa, ja lisää se kerma-maitoon.
        6.   Anna liemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi jääkaapissa.
        7.   Vaahdota loppu kerma, ja lisää vaahto liemen joukkoon kevyesti sekoittaen.
        8.   Hyydytä seosta jääkaapissa 2–3 tuntia.
        9.   Kuumenna suklaakastikkeen maito ja sokeri kulhossa mikroaaltouunissa.
        10.   Lisää suklaa kuumaan nesteeseen ja sekoita tasaiseksi.
        11.   Jäähdytä kastike jääkaapissa.
        12.   Laita mousse pursotinpussiin/ laita pieneen muovipussiin tms. ja leikkaa toisesta kulmasta auki ja pursota sitä annosmaljoihin vuorotellen suklaakastikkeen kanssa.


    • outi

      SUKLAAMOUSSE

      3 munaa
      175 g taloussuklaata
      3 dl kuohukermaa
      2 rkl sokeria
      (appelsiini likööriä)
      suklaa rakeita
      mintunlehtiä

      Rouhi ¼ osa suklaasta ja sulata loput vesihauteessa. Vatkaa kerma ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vispaa munankeltuaiset vaahdoksi ja yhdistä ne suklaasulaan. Lisää kermavaahto ja suklaarouhe ja lorauta halutessasi sekaan hiukan appelsiinilikööriä. Lisää lopuksi kovaksi vaahdoksi vispatut munanvalkuaiset varovasti nostellen. Kumoa seos tarjoilukulhoon tai annosmaljoihin ja anna hyytyä mieluiten yön yli jääkaapissa. Ennen tarjoilua koristele suklaarakeilla ja mintunlehdillä.

    • raskaita

      Jos kaipaat kevyempää suklaamoussea, niin tässä helppotekoinen.

      1. Tee suklaakiisseli rasvattomaan maitoon Maizena-purkin ohjeen mukaan (kaakaojauheen määrä oman maun mukaan, itse käytä 4 rkl). Jäähdytä.
      2. Vatkaa Flora-vispi(20% rasvaa) vaahdoksi ja sekoita se jäähtyneeseen suklaakiisseliin vatkaimella.

      Kaloreita annoksessa on murto-osa edellisiin ohjeisiin verrattuna.

      • mangokaaleppi

        Eihän tuo ole mikään suklaamousse, vaan jatkettua kaakaovanukasta. Eli kun pyydetään suklaamousseohjetta oletus on, että siinä on SUKLAATA pöljäke


      • Ekieväsleipä

        Anteeksi nyt vain mutta jos kysytään suklaamoussen ohjetta niin silloin ei kannata tulla vain pätemään vaan itse ehdottaa jotakin parempaa senkin pöljäke. Itse ehdottaisin että kokeilet vatkata ensin sokerin ja munat ja lisäät vaahtoon paljon tummaa kaakaojauhetta. Eihän se ihan suklaamoussea ole mutta auttaa pahimpaan suklaan himoon. Namskis!


    • Lathyrus vernus

      Olen nähnyt suklaamoussea tehtävän menestyksekkäästi ilman kermaakin. Tarkkaa ohjetta ei ole tiedossa, mutta karkeasti tarvitaan

      6 munaa
      150 g tummaa suklaata
      ja maustaa voi esim. Grand Marnier-appelsiiniliköörillä, hyvällä, vahvalla espressolla tai mikä nyt omia makutottumuksia vastaa.

      Eli erottele kaltuaiset valkuaisista. Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää keltuaiset ja sekoita TAUKOAMATTA kunnes seos sakenee. Kokemus opettaa, mikä on oikea sakeusaste... Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Sähkövatkaimella tuntuu tulevan tasaisempi vaahto, mutta oma ammattitaito ei ole vielä sillä tasolla, että moisella hifistelyllä olisi merkitystä. Lisää suklaaseos valkuaisvaahtoon, samoin likööri tms varovaisesti sekoittaen, jottei vaahto vallan lässähdä.

      Yksinkertaista, mutta ah niin vaikeaa saada oikeasti onnistumaan. Ei auta kuin harjoitella säännöllisesti. ;)

      Kokemuksen opettamaa:
      - jos suklaa sulatettaessa paakkuuntuu ja menee kuivan näköisesti kyseessä lienee liian korkea lämpötila, tilanteen voi koettaa pelastaa lisäämällä tilkan maitoa tms.
      - liian vähän kypsennetty suklaa-keltuaisseos maistuu raa'alle munalle, liian kauan kypsennetty taas kovettuu eikä sekoitu kunnolla valkuaisvaahtoon

      Noihin kermaa sisältäviin ohjeisiin voi tietysti vaihtaa kerman sijaan näitä kauramaitovalmisteita, jos ei maitotuotteet sovi. Onnea yrityksille!

    • Bitterrosisti
    • :>

      Kyllä itse olen tehnyt :--)
      Ohjetta en jaksa laittaa, googleen hakusana suklaamousse niin löytyy.

      Itse tietäisin ranskalaisen huippukokin ohjeen, mutta ei se taida olla se tavallisin?

    • nasu70

      Katoppa www.maku.fi ja sieltä reseptiarkisto siellä on ja helppoki vielä =)

    • Juanes96

      n.6-hengelle

      ainekset:

      150 g tummaa suklaata

      2 munan valkuaiset

      3 dl kuohukermaa

      1 rk vahvaa kaakaojauhetta

      teko-ohje:

      Sulata suklaa mikrossa,vatkaa kuohukerma kuohkeaksi, erottele munista valkuaiset toiseen kulhoon ja
      vatkaa ne jämäkäksi vaahdoksi,sitten lisää kuohukermaan suklaa,
      valkuaisvaahto ja vahva kaakaojauhe,vatkaa kaikki sekaisin ja anna jäähtyä
      hetki jääkaapissa ennen tarjoilemista

      Sitten eikun syömään!: )

    • Ilman kermaa

      Heipsan ! Mulla ois IHANA kermaton ohje suklaamousselle, suosittelen ! (: Ei oo tarkkaa ohjetta mutta niin ja näin miten tein. ( Riittää hyvin neljälle )

      3 munaa
      tummaa kaakaojauhetta
      normaalia kaakaojauhetta (esim. O'boy)
      maitoa ihan tilkkanen
      fariinisokeria
      vanilliinisokeria


      Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää mukaan tumma kaakaojauhe ja keltuaiset. Lisää myös hieman normaalia kaakaojauhetta. Sitten lisää fariinisokeri ja vanilliinisokeri ja vatkaa ykkösteholla fariinisokeri tasaiseksi (n.10 sekuntia), lisää lopuksi tilkkanen maitoa ja sekoita lusikalla.

      Ei tule ihan kovaa moussea, mutta syötävää on ja ihanan makuista ! Sekoita kupissasi vielä ennen syöntiä, ettei maito jää pohjalle ! :)

    • Norskku

      Kyllä sitä suklaamoussea voi tehä ilman munaakin. Itse tein ihan vaan kermasta ja suklaasta.

      SUKLAAMOUSSE:

      100 g taloussuklaata
      2dl vispikermaa

      Sulata suklaa vesihauteessa ja ota jäähtymään. Vatkaa sillä välin nopeasti kerma ja lisää sitten suklaa siihen.

      Tosi helppo ohje mutta pitää vaan olla nopea kun sekoittaa niitä yhteen. Tarjoilla voi heti tai laittaa vaihtoehtoisesti jääkaappiin.

    • Mousselini

      300 g fazerin sinistä
      3 munaa keltuainen ja valkuainen eroteltuna
      2 dl kermaa

      Sulata suklaa. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Riko keltuaisten rakenne ja sekoita sulan JÄÄHTYNEEN suklaan joukkoon. Vatkaa valkuaiset niin että pysyvät kipossa kun sen kääntää ylösalaisin ja lisää suklaa-keltuais seokseen. Vatkaa kerma (voit halutessasi lisätä aivan pienen ripauksen sokeria) mahdollisimman jämäkäksi ja kääntele sekaisin seokseen. Laita kylmään muutamaksi tunniksi ja nauti :)

    • Mouseexpert

      VALKOSUKLAAMOUSSE (ILMAN MUNAA!!!). Tekoaika 5-6 min.!!!! HELPPO, NOPEA OHJE! TÄLLÄ ONNISTUT VARMASTI, jos haluat herkullisen mousen!!!
      MAIDOTON KUOHUKERMA! Resepti 4-5 hengelle.

      1 reilu teelusikallinen vaniljasokeria
      1 purkki (200ml) Rice Dream cuisine ruokakermaa (riisipohjainen kerma)
      2 liivatelehteä
      1 levy Rainbowin valkoista leivontasuklaata
      1/2 purkkia Alpro Soya vispautuvaa kermaa

      1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen

      2. Lisää 1 purkki Rice Dream cuisine ruokakermaa kattilaan ja reilu teelusikallinen vaniljasokeria. Sekoita toisiinsa vispilällä.

      3. Anna kattilan kuumeta ja sekoita vispilällä välillä. Odota, että kuplia tulee pintaan, jonka jälkeen siirrä kattila pois kuumalta levyltä, tämän jälkeen lisää valkosuklaa paloina kuuman seoksen joukkoon. Purista vesi pois liivatelehdistä ja lisää nekin valkosuklaa seoksen sekaan. Vispaa pieni hetki niin, että valkosuklaa ja liivatteet ovat sulaneet seokseen.

      4. Jätä valmis seos kattilaan viilentymään hetkeksi ja vatkaa koneella erillisessä kulhossa tällä aikaa kerma.

      5. Vatkaa koneella 1/2 eli puolipurkkia Alpro soyan vispautuvaa kermaa. Katso, että kerma tulee aika tiiviiksi, eikä ole liian löysää.

      6. Lisää vispattua kermaa 2 dl kattilassa olevaan suklaa seokseen. Voit käyttää apuna mittaa. Maista välillä! ja lisää loppu kerma, jos seos on mielestäsi liian makea.

      7. Vispaa vielä hetki valmista seosta vispilällä, jotta koko seos on sekoittunut ja samalla muodostuu "kuplia", jotka tekevät valkosuklaamousesta oikeanlaisen.

      8. Laita seos tarjoilukuppeihin tai vaihtoehtoisesti eväs/pakaste rasioihin. Anna olla jääkaapissa 4 tuntia tai yönyli. Yön yli oleva seos tekee yönaikana mousesta tiiviimpää ja tuloksesta tulee parempi ja mousemaisempi!

      Vinkki! Tarjoile ananaskirsikoiden ja pensasmustikoiden kanssa! Ohjetta voi soveltaa ja tehdä saman, mutta lisätä 1/2 levyä tummaa suklaata ja 1 koko levy valkosuklaata, jolloin tuloksena on "maitosuklaa" mouse.

      Suosittelen lämpimästi tätä reseptiä, tulee todella hyvää ja kuohkeata moussea!

    • JuhaniPekka

      Suklaamousse on ollut jääkaapissa viikon! Uskaltaako syödä?

    • Anonyymi

      Dukat suklaamousse nammmm.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      113
      2943
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2405
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      23
      2369
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      2006
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1650
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      171
      1368
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      288
      1198
    8. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      251
      1057
    9. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1044
    10. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1044
    Aihe