hyvä resepti ohkaseen ja hyvään pizzapohjaan?esim.samanlainen kuin kotipizzassa..
Pizzapohja
12
1802
Vastaukset
- NoJust
En tiedä miten Kotipitsan kumipohjan saa aikaiseksi, mutta itse teen omani (hyvin menestynyt ja kehuttu) siten, että laitan monitoimikoneeseen 2-3 desiä kädenlämpöistä vettä, puoli palaa hiivaa, merisuolaa, ripauksen sokeria, siirappia tai hunajaa. Surraan koneella ja lisää durumvehnäjauhoja sekä spelttiä/ruisjauhoa/hiivaleipäjauhoa kunnes taikinasta muodostuu koneessa pyörivä pallo. Sitten neitsytoliiviöljyä muutama lusikallinen. Kunnes taikina on sellaista ettei pahemmin tartu sormiin, nostan sen kevyesti jauhotetulle pöydälle, kaulitsen, täytän ja paistan.
Kenwood on tämän pohjan olennainen tekijä :-)
Pitsassa mielestäni tärkein elementti on kuitenkin tomaattikastike, jonka teossa ei kannata olla kiire tai huolimaton.- eskoseppä
onko hyvä ehdotus tomaatikastikkeeseen?
- NoJust
eskoseppä kirjoitti:
onko hyvä ehdotus tomaatikastikkeeseen?
Sipulia (salotti- ja/tai puna- tai mahdollisesti ihan kelta-) kuullotetaan runsaassa oliiviöljyssä, lisätään maun mukaan (mutta runsaasti :-) valkosipulia, omasta mielestäni kolme kynttä on hyvä. Hetken päästä runsas ruokalusikka hunajaa (tai sokeria). Annetaan karamellisoitua. Tässä vaiheessa voi lisätä pieneksi pilkottua porkkanaa, jos haluaa. Itse pidän porkkanan mausta, pari pientä tuo kivaa makua ja väriä. Lisätään tomattipuré (purkillinen tai tuubista pari ruokalusikkaa), freesaillaan hetkinen. Lisätään pari tölkkiä kuorittuja tomaatteja (tai tomaattimurskaa). Suolataan merisuolalla ja rouhitaan mustapippuria sekaan ja maustetaan timjamilla (jos siitä tykkää ja minä tykkään). Annetaan poreilla hiljalleen _vähintään_ puoli tuntia, lisätään tarvittaessa vähän vettä. Tässä vaiheessa voi lisätä oreganoa/muita mausteita (kuten chilijauhetta, paprikajauhetta tms). Lisätään ruokalusikallinen tai pari balsamicoa (punaista) ja annetaan porista vielä vähän aikaa.
Jos ei tykkää sattumista, niin näytetään sauvasekoitinta. Ja eiku pitsaa täyttämään! - Hyvä ohje
eskoseppä kirjoitti:
onko hyvä ehdotus tomaatikastikkeeseen?
800g mahdollisimman kypsiä ja punaisia tomaatteja
jos tomaatit eivät ole parhaita mahdollisia laita 1 rkl tomaattisosetta lisäksi
1-2 valkosipulin kynttä
tilkka oliiviöljyä
tilkka punaviiniä/punaviinietikkaa
ripaus sokeria ja suolaa
rosmariinia
pari laakerinlehteä
Keitä hiljalleen kunnes tomaatit ovat "sulaneet" ja ylimääräinen neste haihtunut. Noin 1-2 tuntia. - täällä
tosin teen käsin, mutta käytän aina reilusti ruisjauhoja vehnän lisäksi, tulee mukavan rapsakka ja helposti kaulittava pohja.
- on hyvä..
Sain vuosia sitten joululahjaksi "Encyclopedia of Italian Food", reilut 300 sivua, jossa mahtavat reseptit kaikkeen italialaiseen kokkailuun :)
2.5 dl vettä
n. 7-8 dl jauhoa
puoli pakettia hiiivaa/pussi kuivahiivaa
ripaus sokeria
ripaus suolaa
2rkl öljyä
Laita kädenlämpöiseen veteen sokeri ja hiiva ja sekoita. Odota kunnes hiiva alkaa hieman kuplia. Lisää suola, öljy ja jauhoista puolet. Loput jauhoista sekoitat työpöydällä takinamassaan ja veivaat/vaivaat massaa ainakin kymmenen minuuttia, kunnes taikinapallo on elastinen ja tuntuu "kumiselta" pinnalta. Nyt annat taikinan kohota puolisen tuntia. Kohoamisen jälkeen hakkat taikinasta ilmat pois ja työstät taas taikinaa parisen minuuttia. Kaulitse (jauhoja ei pahemmin tarvitse, koska taikina niin muotoiltavaa ja elastista :-)- vinkkejä..
kirjoittajalta, jolla se italialainen keittokirja..
http://www.fabulousfoods.com/recipes/breads/yeast/pizzadough.html - jauhomäärää
Äimistelen suuresti tuota noin isoa jauhomäärää. Itse teen ohjeella jossa nestettä on 2 dl ja tähän määrään jauhoja laitetaan 5 dl. Mielestäni tuokin on ihan riittävä määrä, joskus on lipsahtanut jauhoja vähän enempi ja on ollut tosi hankala saada levitettyä kunnolla pellille kun taikinasta tulee liian "kittiä". Työstän taikinan kyllä niin, että ensin osa jauhoista ja vatkataan aika kovastikin jotta sitkoa syntyy (jossain neuvottu joskus näin, tiedä onko oikein vai väärin) ja sitten lisätään loput nopeammin sekoittaen.
- enemmän
jauhomäärää kirjoitti:
Äimistelen suuresti tuota noin isoa jauhomäärää. Itse teen ohjeella jossa nestettä on 2 dl ja tähän määrään jauhoja laitetaan 5 dl. Mielestäni tuokin on ihan riittävä määrä, joskus on lipsahtanut jauhoja vähän enempi ja on ollut tosi hankala saada levitettyä kunnolla pellille kun taikinasta tulee liian "kittiä". Työstän taikinan kyllä niin, että ensin osa jauhoista ja vatkataan aika kovastikin jotta sitkoa syntyy (jossain neuvottu joskus näin, tiedä onko oikein vai väärin) ja sitten lisätään loput nopeammin sekoittaen.
ja minun mielestä suolaa ja sokeria saa olla runsaammin kuin ripaus, muuten on aika mauton pohja.
- Äiti-ihminen
Meillä pizzapohjaan tulee 2 dl vettä, 1 tl suolaa, 1/2 pss kuivahiivaa, 2 rkl öljyä ja vehnäjauhoja niin paljon, että taikinan pystyy alustamaan käsin. Taikina kohotetaan ja kaulitaan ohuen ohueksi.
Taikinan päälle ensin tomaattikastike (valmista pastakastiketta), sitten juusto ja vasta juuston päälle muut täytteet. Uuniin 250 astetta ja ei kun syömään.
Helpon ja tosi hyvän pizzapohjan saa valmiista tortillapohjista. Tortillapohjat ovat mielestäni melkein kuin Kotipizzan pizzapohjat!
Nam!- eskoseppä
täytyypä kokeilla noita valmiita tortilla pohjia..mikä pastakastike olis hyvää?
- Äiti-ihminen
eskoseppä kirjoitti:
täytyypä kokeilla noita valmiita tortilla pohjia..mikä pastakastike olis hyvää?
Ihan jotain halpaa valmispastakastiketta ostan. Pirkka tai Euroshopper tai muu vastaava. Sitä laitan ihan muutaman lusikallisen pohjan päälle, vähän niin kuin väriksi. Loput kastikkeesta pakastan annospurkeissa, on helppo ottaa pakkasesta, kun seuraavan kerran tekee pizzaa.
Mutta muista ensin kastike, sitten juusto ja vasta sitten täytteet. Ja oregano paistamisen jälkeen. Tortillapohjapizzat paistuvat nopeasti joko grilli- tai ylävastuksella.
Hitsi, tuli nälkä....
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Martinan uusi poikakaveri
Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu2053121Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.
Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva2391600Laita mulle viesti!!
Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus931451- 891349
Vanhemmalle naiselle
alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e461314Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen
No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.1551228Ajattelen sinua tänäkin iltana
Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin121168Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!
"Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze123999Miehelle...
Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät89922Tuntuu liian hankalalta
Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.44803