OIH GMO

GMO:n ystävä

Harmittaa oikeen kun EU:ssa on niin tiukat säädökset GMO tuotteista verrattuna vaikka jenkkilään. Sieltä jäi erityisesti mieleen GM tomaatit. Älyttömän siistejä, sai pitää monta viikkoo päydällä ja näyttivät silloinkin kun uusilta, johtui jostain geenistä joka vaikuttaa tomaattien pehmenemiseen ja tämä geeni oli poistettu. Mutta onhan tua GMO menny ehkä tuolla USA:ssa vähä överiks kun kaikki maissi ja maito melkein mitä siellä tuotetaan on GMO:ta ja kummassakin näissä on ihan järkyttävästi ylituotantoo. Olis kiva jos kyseisiä tuotteita saataisiin kehitysmaihin ilmaseksi täkäläisille kasvattajille, missä on oikeesti ruuasta pulaa. Mutta tuskimpa kukaan haluaa antaa miljardien dollarien tulosta kenellekkään ilmaseksi.

12

936

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyödyttää vain suurfirmoja

      "Gm-lajikkeiden viljely tulisi heti lopettaa Kanadassa, vaatii Kanadan Maataloustuottajaliitto 20.9.2005 Kanadan Elintarviketarkastusvirastolle tekemässään esityksessä. Viljelyyn ei tule hyväksyä uusia lajikkeita ja lajeja mukaan lukien viljelylupaa odottava sinimailanen, ja viljelyssä jo olevat lajikkeiden viljelyluvat tulee ottaa uudelleen arvioitaviksi.”


      Kanadan viljelijät ovat gm-lajikkeet punnineet 10 vuoden aikana ja köykäiseksi havainneet. Niiden viljelystä ei ole ollut viljelijöille mitään taloudellista hyötyä – päinvastoin,
      niiden viljelystä aiheutuu lisäkustannuksia mm. jättörapsien torjunnasta ja sadon laatutappioita. Torjunta-aineiden käyttö ei ole myöskään vähentynyt. Viljelijät pitävät gm-lajikkeita ympäristölle vahingollisina.

      http://www.nfu.ca/Releases/NFU CALLS ON CFIA TO STOP APPROVALS OF GLYPHOSATE-RESISTAN..pdf

      • GMO

      • johdolla
        GMO kirjoitti:

        >>Maailman kauppajärjestö WTO:n mukaan Euroopan unioni menetteli väärin rajoittaessaan geneettisesti muokattujen elintarvikkeiden tuontia jäsenmaihinsa, viranomaislähteet kertovat.>>

        http://www.yle.fi/uutiset/talous/oikea/id27540.html

        Amerikan vehnäntuottajien yhdistystä painostetaan ottamaan uusi gm-vehnälajike käyttöön. Järjestö on siihen suostunut mutta halukkaita viljelijöitä ei tunnu enään löytyvän.
        Ovat varmaan oppineet gm-maissi ja soija kokeiluistaan, jolloin heidän gm-viljansa jäi mököttämään siiloihin gm-vapaan käydessä kaupaksi. Useat amerikkalaiset ruokaketjut pyrkivät kaikin voimin eroon gm-tuotteista. hyvältä näyttää :)


      • Mäkärä
        johdolla kirjoitti:

        Amerikan vehnäntuottajien yhdistystä painostetaan ottamaan uusi gm-vehnälajike käyttöön. Järjestö on siihen suostunut mutta halukkaita viljelijöitä ei tunnu enään löytyvän.
        Ovat varmaan oppineet gm-maissi ja soija kokeiluistaan, jolloin heidän gm-viljansa jäi mököttämään siiloihin gm-vapaan käydessä kaupaksi. Useat amerikkalaiset ruokaketjut pyrkivät kaikin voimin eroon gm-tuotteista. hyvältä näyttää :)

        ...hyvää siinä on, että gm-tuotteet poistuu?


      • Nököhammas
        Mäkärä kirjoitti:

        ...hyvää siinä on, että gm-tuotteet poistuu?

        Tarjonta näyttää ylittävän kysynnän, ehkä sinä voisit korjata tilannetta ostamalla ja syömällä noita epänormaaleja proteiineja, joissa on moninkertaisia jäämiä myrkyistä verrattuna klassisen jalostuksen luonnonmukaisiin lajikkeisiin.


      • Sam

        poliittinen propakanda lehtinen. Noi duunari yhdistykset pelkäävät tuotannon tehostumista, jolloin joutuisivat työttömiksi.


    • Xveg

      "Mutta onhan tua GMO menny ehkä tuolla USA:ssa vähä överiks kun kaikki maissi ja maito melkein mitä siellä tuotetaan on GMO:ta ja kummassakin näissä on ihan järkyttävästi ylituotantoo"

      Ja niitä kannattaakin tuottaa aina lisää nykyisestä ylituotannosta huolimatta, sillä valtio ostaa ylijäämän. Maitoteollisuus on samasta syystä myös pitkään lobannut maidon hintoja ylöspäin.

      "Olis kiva jos kyseisiä tuotteita saataisiin kehitysmaihin ilmaseksi täkäläisille kasvattajille, missä on oikeesti ruuasta pulaa"

      Paljon järkevämpää olisi antaa näille esim. luomutuotettuja kasviksia ja niiden siemeniä. Maidontuotanto on enemmän tuotantopanoksia vaativaa kuin kasvituotanto. Sitä paitsi rBGH:ta ei ole todettu turvalliseksi kunnollisissa, riippumattomissa tuotteissa. Tosin tämä ongelma on yhteinen kaikille gemoille.

      Got Milk!

      • Masa

        Islami ja muslimit. Meidän pitäisi kieltää ennemminkin muslimit ja islam Euroopasta.


      • bbbbbb
        Masa kirjoitti:

        Islami ja muslimit. Meidän pitäisi kieltää ennemminkin muslimit ja islam Euroopasta.

        Muslimien geenimanipulointi on ehdottomasti kiellettävä. Puistattaa ajatella että jotain luonnottomia proteiineja jalostetaan raukkoihin muslimeihin. Siitäkö tämä nykyinen rauhattomuus johtuu.


    • olisiko näin?

      muistaakseni luin jostain että kalan geeni olisi siirretty tomaattiin ??
      suomalaisetkin tomaatit maistuu väliin kalalta!

      • taannoin

        ostin possua, paistaessa alkoi kala tuoksua, oli kai ruokittu jollain perkeillä ..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      159
      6710
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      36
      4007
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2035
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1989
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1829
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1656
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1573
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1548
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1535
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      36
      1398
    Aihe