Paistetun perunan maustaminen ?

Paistettu peruna

Hei !
Olen joskus saanut Tallinnassa todella herkullisesti maustettuja paistettuja perunaviipaleita. Olen itse kokeillut suola-, pippuri- ja paprikajauhe -yhdistelmää, mistä tulee kyllä syötävää vaan ei herkullista. Mitä kannattaisi vielä kokeilla ?

17

8340

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ranskanperunamauste?

      Tosi hyvää myös paistettujen perunoiden päällä.

    • sillointällöin

      Perunoiden paistossahan voi mielikuvitusta käyttää vapaasti.Joskus panen perunoihin kunnon lorauksen kermaa ja reilusti soijaa,päälle vielä rouhin mustapippuria.Jauhelihapihvien kera maistuu ainakin meillä erinomaisesti.

    • Paistettu peruna

      Tietääkö kukaan sopivaa yrttiä tai yrttisekoitetta perunoille. Minusta niihin "Tallinnan perunoihin" oli ripoteltu jotain yrttejä päälle.
      Isoista perunoista oli leikattu siivut, jotka oli paistettu molemmin puolin öljyssä ja sitten maustettu; perunan laatu voi olla tietenkin aika ratkaisevaa, koska kovin voimakkaasti ne eivät olleet maustettu, vaan ihmeen hyviä olivat - kastanjat tulivat mieleen.

      • ainakin käy

        Rosmariiniperunoita olen joskus syönyt ravintolassa. Rosmariinin kanssa kannattaa olla erittäin varovainen eli ei kannata laittaa liikaa, koska rosmariini on melkoisen vahvan makuinen.

        Periaatteessa lähes minkä tahansa yrtin tai yrttimausteen pitäisi sopia perunalle, koska peruna itsessään on niin miedon makuinen.

        Minulla on sellaista perunoille tarkoitettua yrttiseosta, mutten muista oliko siinä muuta kuin oreganoa, basilikaa ja mustapippuria (näitä ainakin oli), kun mauste on siirretty pussista purkkiin ja pussi on heitetty aikoja sitten roskiin. Kyseessä on siis ulkomailta saatu mauste, enkä tiedä onko vastaavaa täällä.


      • Paistettu peruna

        Rosmariini sopii tosiaan niin hyvin perunoihin, että ne ovat vielä kylminäkin ihan syötäviä, jopa maukkaita. Yrittisuola antaa myös lisäterää. Viikonloppuna kokeilin. Kiitos neuvoista.
        Tuo persilja-tilli-ruohosipuli-resepti on varmaankin kanssa hyvä; täytyy ainakin kesällä kokeilla.


      • bitsataksi

        me pitsapoika laitta uks ahmeti muna ruiska pitsa seka vasemianarki syota niita inola


    • nam

      Yrttisuola,paprikamauste,valkosipulimauste ja mustapippuri

    • Black.Cat

      Minä tykkään sivellä viipaleet sesamiöljyllä, siitä ainakin tulee pähkinäinen maku. Lisäksi aromisuolaa.

    • antonie

      Olen aikoinaan löytänyt erään ruotsalaisen ohjeen, jota olen tehnyt yleensä kesäisin uusille perunoille.

      Paistoin perunat, jonka jälkeen kieritin ne runsaassa persilja-, tilli- ja ruohosipulisilpussa niin, että niistä tuli aivan vihreitä. Herkullista!

    • Ellielmeri

      Meillä laitetaan ranskanperunamaustetta, valkosipuli ja sipulijauhetta...

    • koinkolo

      olimme tallinnan prismassa linjaauto päiv'ä reissulla .sieltä paikallisesta yläkerran ruokapaista saimme niin hyviä saslikin kanssa perunoita nam.

    • Kannattaa kokeilla

      Tässä on paras kokeilemani perunaresepti:

      Perunat kuoritaan ja leikataan lohkoiksi (itse leikkaan yleensä niin että yhdestä perunasta tulee 4 siivua)

      Sopivan syvään kulhoon loraus öljyä, kunnolla suolaa, grillimaustetta, paprikaa, mustapippuria ja n. 3-4 ruokalusikallista korppujauhoja. Jos haluaa voi puristaa sekaan valkosipulikynnen, laittaa seokseen vaikka sinappia. Mausteita voi vaihdella mutta öljy, korppujauhot ja suola ovat tämän reseptin perusta.

      Uuni 220 astetta ja laitat perunat pellille 40-45 minuutiksi. Niistä tulee päältä rapeita ja sisältä pehmeitä, todella hyviä! Tämän kanssa ei oikeasti kaipaa muuta kuin hyvää kermaviilipohjaista dippiä.

      • TerveellisempiVaihtoehto

        Toimiiko tuo jos jättää korppujauhon pois? En pysty kuvitella että peruna ja vehnä sopisi yhteen ja eihän korppujauhoista mitään hyvää makua tule.


    • potuttaako?

      Ja taas mennään metsään niin että vilahtaa! Peruna on parhaimmillaan ihan sellaisenaan - riittävän kuuma rasva (öljy, voi tai laardi), paistaen ruskeaksi ja hiukka suolaa pintaan ja se on siinä - sen enempää se ei vaadi. Kunnioittakaa perunan makua.

      • Mmmmml

        "Kunnioittakaa perunan makua" Hahhahhah. Suomalaisille syötetään perunaa kohdusta hautaan saakka. Jos välillä saisi jotain muutakin makua siihen


      • potullakoväliä
        Mmmmml kirjoitti:

        "Kunnioittakaa perunan makua" Hahhahhah. Suomalaisille syötetään perunaa kohdusta hautaan saakka. Jos välillä saisi jotain muutakin makua siihen

        Itseasiassa "potuttaako?"on ihan oikeassa - perunoiden makuun tulee todella kiinnittää huomiota.

        Ei ole ihan se sama mitä pottua käyttää ruoanlaittoon ja varsinkin dagenefter paistamiseen - lajikkeesta riippuen maku on varsinkin paistaessa huomattavasti erilainen.

        Itse käytän nykyään yleisperunana Annabellea sen rakenteen ja maun takia niin keitettynä kuin myöhemmin paistettuna.

        Muussiin käytän sitten jauhoisempia perunoita kuten van goghia, rosamundaa tai bellarosaa, jotka kuorittuina keitän kypsiksi, valutan vedet, muussaan survimella tasaiseksi, lisään kuuman maidon, sekoitan käsin suurella haarukalla, lisään voita, suolaa ja mausteita (peppaa) maun mukaan aina välillä maistaen ja sekoitan kuohkeaksi käsin vatkaen suurella haarukalla - missään nimessä ei tule käyttää sauvasekoitinta tai sähkövispilää, jollei ei sitten halua liisteriä. Vain käsin vatkattu muussi on kuohkeaa.

        Mutta itse asiaan - perunoiden makua tulee kunnioittaa, sillä ei ole aivan sama mitä syö - esim. kasvatan itse perunoita joka kesä ja juuri maasta poimittu maistuu todella hyvin erilaiselta kuin kaupan pottu - sen vain maistaa!


    • köyhäkokkaa

      Onhan näitä, lienee mielikuvitus vain rajana. Itse paistan keitettyjä kuutioituja perunoita pannulla voissa, hieman aromisuolaa ja paprikajauhetta, näillä tulee jo ihan hyvää.
      Paistan myös raa'asta perunasta tehtyjä suikaleita pannulla öljyssä hieman ja maustan ne ennen uuniin laittoa vielä erilaisilla mausteilla, hieman suolaa. Uunissa uunipellillä leivinpaperin päällä perunoista tulee hyviä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      97
      2523
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2345
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      19
      2048
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      88
      1641
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      110
      1540
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      162
      1287
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      262
      1082
    8. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      994
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      79
      946
    10. Omalääkäri hallituksen utopia?

      Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha
      Maailman menoa
      178
      920
    Aihe