Vähäsuolainen lihaleike?!

mistä löytyy?

Niin - lopetin tupakan ja makuaistini on herkistynyt niin, että ennen suosimani Snelmannin ohuen ohuet kalkkunasiivut maistuu liian suolaiselta. Samoin muut vastaavat tuotteet (monet kinkut pahempia). Maksapasteija on liian rasvaista. Makkarat - öh - makkaroita. Tietääkö joku jonkun suht kevyen ja lihapitoisen leikkeleen joka ei olisi niin pirun suolainen? (kaikissa paketeissa on natrium 0,7/0.8 tai suolaa 1.3 tms.)    

   

21

9809

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joonatan

      Osta raaka iso liha ja paista se hitaasti uunissa vaikka viikonloppuna kypsäksi. Jääkaapista on sitten helppo viillellä kaiken viikkoa leivän päälle ja evään väliin. Suolankin voi itse säädellä.

      • arska paanetoja

        Iso raaka liha voisi olla esim. naudan paahtopaisti tai ulkopaisti. Liha illalla uuniin ja uuni 100 asteeseen ja aamulla ota liha uunista. Tee mausteliemi lihaa varten (mm. laakenrinlehteä, pippureita, timjamia tms ja tähän se lisätty suola makusi ja mielesi mukaan). Kiehauta liemi ja pane kypsä liha liemeen. Lientä ei tarvitse enää sen enempiä lämmitellä. Anna lihan olla liemessä muutama tunti (3-4 h on ihan ok).

        Siinä sinulle valmis liha, jota kelpaa pistellä leivän väkiin ja kelpaa varmasti monelle nirsommallekin daamille :))


      • esim.

        broileri, possu, kalkkuna ynm. käy. Ei kun paistat ja maustat tai maustat ja paistat ihan miten vaan, tai niinkuin tuossa olikin marinoit kypsänä.


    • Kiril

      leikkeletuotteita. Niihin on myös yleensä lisätty sokeria (glukoosia), hiilihydraatteja kuten perunaa ja maissia sekä aromivahventeita ja muita lisäaineita.

      Tässä erään valmistajan tuoteseloste korppukinkusta:

      Suomalainen porsaanliha, vesi, happamuudensäätöaineet (E325, E326), suola (1,8 %), maissi, glukoosi, stabilointiaine (E452), perunakuitu, hapettumisenestoaine (E301), arominvahvenne (E621), säilöntäaine (E250), sinapinsiemen, aromi

      • ....

        Rasvatieteitten professori on jo leikkeleidenkin kimpussa, ja tosi nerona pyytää välttämään valmiiksipakattuja leikkeleitä koska sisältävät lisäaineita ja kauheaa sentään perunakuitua! Tuli vaan mieleen miten on mahdollista että vain valmiiksipakatut näitä ihmisiä tappavat aineet sisältävät (niitähän professori kehoitti välttämään) Leviääkö siitä valmiiksipakatun leikkeleen kääreestä nämä hirvittävät myrkyt. Onko Vantaan kaupoissa myynnissä irtoleikkeleitä jotka täyttää Kirilin tiukat vaatimukset?

        Mahtoikohan tuo Kiril lukea elintarvikeviraston sivun lisäaineista, jonka ystävällinen kirjoittaja linkitti tänne, sieltä selviää mitä lisäaineita saa elintarvikkeeseen lisätä ja miksi. Kaikki sallitut lisäaineet ovat vain meidän jokaisen turvallisuuden takia sinne laitettu, ja lisäksi ne eivät ole myrkkyjä.


      • kotikokki
        .... kirjoitti:

        Rasvatieteitten professori on jo leikkeleidenkin kimpussa, ja tosi nerona pyytää välttämään valmiiksipakattuja leikkeleitä koska sisältävät lisäaineita ja kauheaa sentään perunakuitua! Tuli vaan mieleen miten on mahdollista että vain valmiiksipakatut näitä ihmisiä tappavat aineet sisältävät (niitähän professori kehoitti välttämään) Leviääkö siitä valmiiksipakatun leikkeleen kääreestä nämä hirvittävät myrkyt. Onko Vantaan kaupoissa myynnissä irtoleikkeleitä jotka täyttää Kirilin tiukat vaatimukset?

        Mahtoikohan tuo Kiril lukea elintarvikeviraston sivun lisäaineista, jonka ystävällinen kirjoittaja linkitti tänne, sieltä selviää mitä lisäaineita saa elintarvikkeeseen lisätä ja miksi. Kaikki sallitut lisäaineet ovat vain meidän jokaisen turvallisuuden takia sinne laitettu, ja lisäksi ne eivät ole myrkkyjä.

        leikkeleisiin tungetaan niin paljon turhaa! Hinta on korkea mutta lihapitoisuus matala.. On toki leikkeitä joissa lihaa on paljon mutta hintakin on senmukainen, silti ne on täynä säilöntäaineita ja ovat tosi suolaisia. Ja jos mietitään esim. gotleria, lauantaimakkaraa ja muita vastaavia, niin niissä on enemmän jauhoja ja rasvaa kuin itse lihaa!! Aivan älytöntä! Ja kyllä tiedän mitä niihin tungetaan, olenhan ollut 1.5v makkaratehtaalla töissä..


      • ......
        kotikokki kirjoitti:

        leikkeleisiin tungetaan niin paljon turhaa! Hinta on korkea mutta lihapitoisuus matala.. On toki leikkeitä joissa lihaa on paljon mutta hintakin on senmukainen, silti ne on täynä säilöntäaineita ja ovat tosi suolaisia. Ja jos mietitään esim. gotleria, lauantaimakkaraa ja muita vastaavia, niin niissä on enemmän jauhoja ja rasvaa kuin itse lihaa!! Aivan älytöntä! Ja kyllä tiedän mitä niihin tungetaan, olenhan ollut 1.5v makkaratehtaalla töissä..

        Voit olla ihan vapaasti samaa mieltä kirilin kanssa mutta luitkohan kirilin jutun ajatuksella, katsos kotikokki tämä jokapalstan häirikkö kirjoitti että pitää välttää VALMIIKSI pakattuja leikkeleitä otti oikein esimerkiksi korppukinkun joka nimensä mukaan sisältää korppujauhoa joka taas sisältää HIILIHYDRAATTIA joka tappaa varmasti sekä talossa ja puutarhassa.

        Jokaiselle varmasti löytyy sopivan suolaisia tai suolattomia leikkeleitä, lisä- ja säilöntäaineita ei mihinkään käytetä siksi että ihminen sairastuisi niistä, vaan siksi että varsinaisen tuote on turvallinen kuluttajalle, kaikki säilöntä ja lisäaineet joita tuote sisältää on tutkittuja ja luvallisia.

        Mitä itse leikkeleeseen laitetaan on eri juttu, mutta käsittääkseni ns. jauhomakkaroita ei enään ole, ja kun rasvaprosentteja katsoo nekin ovat huomattavasti vähentyneet, tosin joihinkin leikkeleisiin oleellisesti kuuluu rasva kuten esim. meetvursteihin.


      • Tepi

        Sairasta.

        Katselin Wigrenin kokolihaleikkeletuotteita (makkarat asia erikseen), korppukinkussa 2g/100 hiilareita. Muissa tuotteissa, vaikka glukoosia lisätty, joko alle 1 tai 1g/100grammaa tuotetta.

        Korppis:

        sianliha, vesi, suola, lihaproteiinivalmiste, happamuudensäätöaine (E325), sinappi, korppujauho, glukoosi, stabilointiaine (E452), hapettumisen estoaineet (E300, E301), säilöntäaine (E250).

        Energiaa 550 kJ/ 130 kcal
        Proteiinia 17 g
        Hiilihydraatteja 2 g
        Rasvaa 3 g
        Suolaa 2,5 %


        Jos tuohon määrään kuolee, kannattaa harkita hoitoon hakeutumista.


      • Kiril
        Tepi kirjoitti:

        Sairasta.

        Katselin Wigrenin kokolihaleikkeletuotteita (makkarat asia erikseen), korppukinkussa 2g/100 hiilareita. Muissa tuotteissa, vaikka glukoosia lisätty, joko alle 1 tai 1g/100grammaa tuotetta.

        Korppis:

        sianliha, vesi, suola, lihaproteiinivalmiste, happamuudensäätöaine (E325), sinappi, korppujauho, glukoosi, stabilointiaine (E452), hapettumisen estoaineet (E300, E301), säilöntäaine (E250).

        Energiaa 550 kJ/ 130 kcal
        Proteiinia 17 g
        Hiilihydraatteja 2 g
        Rasvaa 3 g
        Suolaa 2,5 %


        Jos tuohon määrään kuolee, kannattaa harkita hoitoon hakeutumista.

        Eihän siihen varmaan kuole, mutta kun lähes kaikissa pakatuissa makkaroissa, leikkeleissä, kokolihatuotteissa, valmisruoissa on lisättyä glukoosia tai vaahterasiirappia ja lukematon määrä E-alkuisia lisäaineita, niin näiden kaikkien yhteismäärä on se tekijä, joka saa minut kieltäytymään kaikista lisäaineista niin pitkälle kuin mahdollista. Missään ei ole tutkittu kaikkien lisäaineiden yhteisvaikutusta.

        Tuossakin Wigrenin tuotteessa on lisättyä lihaproteiinivalmistetta. Eikö lihassa itsessään ole proteiinia, miksi sitä pitää valmisteen muodossa siihen lisätä. Monissa muissa on sitten lisättyä vehnä- peruna- maissitärkkelystä, aromivahventeita, maltodekstriiniä, jne. Lista on loputon.

        Eihän kukaan syö vain Wigrenin korppista, jos syö niin voi myös mennä hoitoon.


      • olet...
        Kiril kirjoitti:

        Eihän siihen varmaan kuole, mutta kun lähes kaikissa pakatuissa makkaroissa, leikkeleissä, kokolihatuotteissa, valmisruoissa on lisättyä glukoosia tai vaahterasiirappia ja lukematon määrä E-alkuisia lisäaineita, niin näiden kaikkien yhteismäärä on se tekijä, joka saa minut kieltäytymään kaikista lisäaineista niin pitkälle kuin mahdollista. Missään ei ole tutkittu kaikkien lisäaineiden yhteisvaikutusta.

        Tuossakin Wigrenin tuotteessa on lisättyä lihaproteiinivalmistetta. Eikö lihassa itsessään ole proteiinia, miksi sitä pitää valmisteen muodossa siihen lisätä. Monissa muissa on sitten lisättyä vehnä- peruna- maissitärkkelystä, aromivahventeita, maltodekstriiniä, jne. Lista on loputon.

        Eihän kukaan syö vain Wigrenin korppista, jos syö niin voi myös mennä hoitoon.

        Niuhotat jostain makkarasta ja muuten elämäntapasi ovat turmiolliset. Hienoo, et saa lisäaineita, mut tupakkaa ja alkoholia vedät ja käyt maksullisissa, joilta irtoo tauteja kaupantekijöisiks.


      • Tepi
        Kiril kirjoitti:

        Eihän siihen varmaan kuole, mutta kun lähes kaikissa pakatuissa makkaroissa, leikkeleissä, kokolihatuotteissa, valmisruoissa on lisättyä glukoosia tai vaahterasiirappia ja lukematon määrä E-alkuisia lisäaineita, niin näiden kaikkien yhteismäärä on se tekijä, joka saa minut kieltäytymään kaikista lisäaineista niin pitkälle kuin mahdollista. Missään ei ole tutkittu kaikkien lisäaineiden yhteisvaikutusta.

        Tuossakin Wigrenin tuotteessa on lisättyä lihaproteiinivalmistetta. Eikö lihassa itsessään ole proteiinia, miksi sitä pitää valmisteen muodossa siihen lisätä. Monissa muissa on sitten lisättyä vehnä- peruna- maissitärkkelystä, aromivahventeita, maltodekstriiniä, jne. Lista on loputon.

        Eihän kukaan syö vain Wigrenin korppista, jos syö niin voi myös mennä hoitoon.

        Valitettavasti melkoisen vähissä tuotteet, joihin ei ole lisätty mitään säilöntäaineita.


      • Kiril
        ...... kirjoitti:

        Voit olla ihan vapaasti samaa mieltä kirilin kanssa mutta luitkohan kirilin jutun ajatuksella, katsos kotikokki tämä jokapalstan häirikkö kirjoitti että pitää välttää VALMIIKSI pakattuja leikkeleitä otti oikein esimerkiksi korppukinkun joka nimensä mukaan sisältää korppujauhoa joka taas sisältää HIILIHYDRAATTIA joka tappaa varmasti sekä talossa ja puutarhassa.

        Jokaiselle varmasti löytyy sopivan suolaisia tai suolattomia leikkeleitä, lisä- ja säilöntäaineita ei mihinkään käytetä siksi että ihminen sairastuisi niistä, vaan siksi että varsinaisen tuote on turvallinen kuluttajalle, kaikki säilöntä ja lisäaineet joita tuote sisältää on tutkittuja ja luvallisia.

        Mitä itse leikkeleeseen laitetaan on eri juttu, mutta käsittääkseni ns. jauhomakkaroita ei enään ole, ja kun rasvaprosentteja katsoo nekin ovat huomattavasti vähentyneet, tosin joihinkin leikkeleisiin oleellisesti kuuluu rasva kuten esim. meetvursteihin.

        Kerro minulle mistä Suomessa saa jauhottomia ja sokeroimattomia täyslihamakkaroita. Sokeriksi lasken kaikki siirapit, glukoosit, vaahterasiirapit ja tavalliset siirapit. Perunajauhoa ja perunatärkkelystä löytyy myös makkaroista. Mistä saa kunnon makkaraa ilman keinotekoisia lisäaineita?


      • Kirilille vinkkiä
        Kiril kirjoitti:

        Kerro minulle mistä Suomessa saa jauhottomia ja sokeroimattomia täyslihamakkaroita. Sokeriksi lasken kaikki siirapit, glukoosit, vaahterasiirapit ja tavalliset siirapit. Perunajauhoa ja perunatärkkelystä löytyy myös makkaroista. Mistä saa kunnon makkaraa ilman keinotekoisia lisäaineita?

        anna. Mutta tämän kerran. Koska parasta makkaraa olen syönyt Bangkokissa katukeittiöstä, oli täyttä lihaa. Kokeile Viivoania Hakaniemessä. Vietnamilainen kauppa Hämeentiellä, Hakaniemen hallista seuraava kortteli Sörkkään päin. Samalla reissulla kun käyt Votkinsilla...


      • Kiril
        Kirilille vinkkiä kirjoitti:

        anna. Mutta tämän kerran. Koska parasta makkaraa olen syönyt Bangkokissa katukeittiöstä, oli täyttä lihaa. Kokeile Viivoania Hakaniemessä. Vietnamilainen kauppa Hämeentiellä, Hakaniemen hallista seuraava kortteli Sörkkään päin. Samalla reissulla kun käyt Votkinsilla...

        että kyllä sitä löytyy, mutta ei kotimaisista kaupoista, missä suurin osa ihmisistä ostaa makkaransa.


      • Kiril
        olet... kirjoitti:

        Niuhotat jostain makkarasta ja muuten elämäntapasi ovat turmiolliset. Hienoo, et saa lisäaineita, mut tupakkaa ja alkoholia vedät ja käyt maksullisissa, joilta irtoo tauteja kaupantekijöisiks.

        seksuaalivalistusta. Taudit välttää käyttämällä kondomia, mutta se ei liity kevyisiin herkkuihin. Mistä moinen viisaus tulee, että tiedät minun vetävän alkoholia ja tupakkaa?


      • muuten itse
        Kiril kirjoitti:

        seksuaalivalistusta. Taudit välttää käyttämällä kondomia, mutta se ei liity kevyisiin herkkuihin. Mistä moinen viisaus tulee, että tiedät minun vetävän alkoholia ja tupakkaa?

        kävit koulusi? Pietarissa? Sukupuolivalistus ja MORAALI ovatkin sitten kaksi eri asiaa. Kylläkin yksi venäläinen tuttuni aikoinaan kertoi tarinoita kuinka alkoholisti parantolasta päästyään, samassa paikassa olleiden "ammattilaisten" kanssa "rakasteltiin", rahalla.


      • tupakkalakon?
        Kiril kirjoitti:

        seksuaalivalistusta. Taudit välttää käyttämällä kondomia, mutta se ei liity kevyisiin herkkuihin. Mistä moinen viisaus tulee, että tiedät minun vetävän alkoholia ja tupakkaa?

        Alkoholinkäyttösi olet lukuisissa viesteissäsi keronut. Kondomi ei suojaa kaikilta taudeilta, joten ole varovainen...vaikka tuskin se nyt iso vahinko olisi..


    • murmeli

      Sydänmerkillä varustetut leikkeleet ovat vähäsuolaisia, jos et kaupasta meinaa löytää sydänmerkillisiä leikkeleitä niin käy katsomassa nettisivut www.sydanmerkki.fi, sieltä löytyy listä sydänmerkillä varustetuista tuotteista =)

    • Anonyymi

      Eikö tosiaan ole mitään vähäsuolaista tai suolatonta kypsää lihaa saatavilla? Esimerkiksi savuliha palanen tai leikkele viipaleita? Tai mikätahansa muu. Mikroaterioissa on kaikssa sipulia tai maitoa, jotka närästävät. Suola turvottaa hitosti. Gluteiinia enkä maissitärkkelystäkään syö.

      Pidän suolaamattomasta kypsentämättömästä lohesta, mutta en uskalla botiliinivaarantakia syödä.

      N-from-here

      • Anonyymi

        Aiemmin lähikaupassani oli kypsiä grillattuja lihoja ja kanaa valmiina syötäväksi, mutta grilli poistunut?!!

        N-from-here


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aiemmin lähikaupassani oli kypsiä grillattuja lihoja ja kanaa valmiina syötäväksi, mutta grilli poistunut?!!

        N-from-here

        Ei se grillattu liha suolatonta ole, päinvastoin. piikillä pistetään aina sisään suolaa.

        TOISEEN viestiin,
        aina puhutaan lihan maustamisetta ja ruskeaksi paistamisesta, meillä syötu 20 vuotta täysin maustamatonta kanan- ja broilerin leikkeitä ja sellaisia lihanpaloja. Vaikka "kaupan ruoka" on meillekin hyvää, silti maistuu täysin suolaton ja maustamaton kana lähes joka päivä. kerran viikossa voi olla lohta, ei mausteta, syödään uunilämpöisenä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      109
      2820
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2385
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      21
      2320
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      104
      1930
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1620
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      169
      1341
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      284
      1169
    8. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1024
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1024
    10. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      979
    Aihe