Vaaka, jossa rasvaprosentin mittaus

Ihmettelijä

Ostimme mieheni kanssa uuden digivaa'an, jossa mukana myös rasvaprosentin näyttö ja kehon nestetasapainon mittaus. Onko mitään tietoa noiden rasvaprosenttilukemien luotettavuudesta? Olen vain ihmetellyt omia lukemiani. Harrastan juoksua (maratoonari), kuntosalilla käyntiä, hiihtoa ja uintia, ja olen hoikkarakenteinen. Pituus 172, paino 54-55 kg. Silti vaaka näyttää rasvaprosentikseni 28%. Voiko tuo rasvamäärä tosiaan olla jossain piilossa niin hyvin, ettei se näy päällepäin???

Mieheni, jonka pituus on 177 cm ja paino 76-77 kg, rasvaprosentti on vaa'an mukaan 18%.

Olenko siis todella laihdutuksen tarpeessa vai voiko mittari todella valehdella tuon rasvaprosentin noin pahoin? Kiitos kaikille vastaajille etukäteen! :)

17

21306

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on..

      vielä ihan normaali tuo sinun rasvaprosentti. naisilla on korkeampi kuin miehillä kun me esim. mahdollisesti synnytetään.. eikö teillä tullut mukana ohjekirja jossa on asteikko mikä rasvaprosentti normaali ja mikä suuri jne..?

      itsekin kuntoilen 4-5 krt viikossa, niistä kolmesti salitreeni ja rasvaprossa 25 paikkeilla. (nainen)

      ole huoleti. :)

    • pesukarhu

      Mielestäni myös ihan sopiva hyvä kuntoisen naisen rasvaprosentiksi! Samoin miehesi rasvaprosentti on hyvä!

    • totuutta.

      Oikea rasvaprosentinmittaus tehdään aina pihdeillä(tosin sekin saattaa vaihdella mittaajan otteista riippuen). Eli en pitäisi vaa´an näyttämää lukemaa välttämättä oikeana. Itse olen nainen ja treenaan sekä lihaskunto että aerobista treeniä useita kertoja viikossa ja rasvaprosenttini on siinä 19-20. Salilla kerran erehdyin testaamaan myyynnissä olevaa mittaria ja lukemaksi sain 30!!Testaajan mielestä siis lievästi ylipainoinen..:)

      • öafsduebf

        mulla kävi toisin päin, eli sain semmoisella käsissä pidettävällä mittarilla 14 % (nainen). mittaaja epäili, että ei mulla taida olla kuukautisiakaan :)

        otti sitten pihdeillä ja tulos oli 21 % eli erittäin normaali.


    • asdfas

      Nämä puntariversiot kertovat lähinnä muutoksista pitkällä aikavälillä...


      Yleisesti on se ymmärrys, että kyseiset mittarit antavat hivenen ympäripyöreitä vastauksia... ja niihin voi käsittääkseni vaikuttaa mm. nestetasapaino.

      Mutta tärkeäähän on se, että vaikka mittari näyttäisi 10% todellisuuteen, niin sillä voi seurata pääsääntöisesti pitkänajan keskiarvoa... yksittäiseen muutokseen en vielä luottaisi...

      Voi kuitenkin olla kohtuuvarma oikeasta suunnasta jos prosenttitrendi on laskeva ja laseknut vuodessa esim. 5%

    • digivaaka

      ei ainakaan ole yhtään luotettava. Mieheltäni on mitattu rasvaprosentti pihdeillä, se oli jotain 12%. Digivaakamme näyttää silti rasvaprosentiksi hänelle 25%->..

      • 22

        Vaaka ja pihtimittaus ei pidäkkään antaa samoja tuloksia. Pihdillä mitattaessa ei oteta huomioon esim sisäelinten ympärille muodostunutta rasvaa. Tällä en kuitenkaan tarkoita että vaaka olisi tarkka tai luotettava. Mutta periaatteessa vaa´an kertoma prosentti on siis aina enemmän kun pihdeillä saatu prosentti.

        Ja tottahan se on, vaikkei prosentti olisikaan mitenkään oikea, sitä pystyy silti seuraamaan. Laskeeko vai nouseeko periaatteella.


    • arthur49

      Hei Ihmettelijä

      Kovasti oudolta vaikuttaa 28% noille mitoille ja vielä kun liikuntasi on monipuolista ja siten lihasmassaakin Sinulla eittämättä on. En oikein usko Sinulla sisäelinrasvaakaan kovasti olevan.

      Valitsetpa sitten minkä mittaustavan tahansa, ovat ne kaikki enemmän tai vähemmän epäluotettavia. Osviittaa kehityksen suunnasta kuitenkin saa niistä millä tahansa, kunhan käyttää samaa välinettä ja tekee mittauksia säännöllisesti ja samanlaisissa olosuhteissa (kelloaika yms.).

      Jo pelkästään vyötärö- ja lantiomittojen pieneneminen osoittaa rasvaprosentin alentumista. Siihen ei tarvita erikoisvaakaa eikä rasvapoimupihtejä ... mittanauha riittää.

      Terveisin arthur49

      http://kuntoguru.com
      http://kuntoguru.blogspot.com

      • Kubrin

        Mun kaveri mittas just semmosel vaaka patentilla, sille tuli vastaus 5%, se ei ole mun mielestä normaalia.Voiko ihmisellä edes olla niin pieni rasvaprosentti?


      • arthur49
        Kubrin kirjoitti:

        Mun kaveri mittas just semmosel vaaka patentilla, sille tuli vastaus 5%, se ei ole mun mielestä normaalia.Voiko ihmisellä edes olla niin pieni rasvaprosentti?

        Ammattilaiskehonrakentajilla voi kisakunnossa rasvaprosentti olla hetkellisesti miehillä jopa 2 ja naisilla 5. Hormonitoiminnan ja muun terveyden kannalta kannalta sopivin rasvaprosentti on miehillä 10-15 ja naisilla 15-20.

        t. arthur49

        http://kuntoguru.com
        http://kuntoguru.blogspot.com


      • Kubrin
        arthur49 kirjoitti:

        Ammattilaiskehonrakentajilla voi kisakunnossa rasvaprosentti olla hetkellisesti miehillä jopa 2 ja naisilla 5. Hormonitoiminnan ja muun terveyden kannalta kannalta sopivin rasvaprosentti on miehillä 10-15 ja naisilla 15-20.

        t. arthur49

        http://kuntoguru.com
        http://kuntoguru.blogspot.com

        Okei. Mut kaverillani oli pitkän aikaa 5%.


      • lekuripossu
        arthur49 kirjoitti:

        Ammattilaiskehonrakentajilla voi kisakunnossa rasvaprosentti olla hetkellisesti miehillä jopa 2 ja naisilla 5. Hormonitoiminnan ja muun terveyden kannalta kannalta sopivin rasvaprosentti on miehillä 10-15 ja naisilla 15-20.

        t. arthur49

        http://kuntoguru.com
        http://kuntoguru.blogspot.com

        15 % on kyllä naiselle liian alhainen pitkällä aikavälillä.
        sopiva prosentti on ennemminkin 20-25 %.


    • lekuripossu

      Rasvaprosenttia (kehon koostumusta) mittaava vaaka toimii siten, että se mittaa kehon vastusta ja laskeskelee siitä sitten erinäköisillä (joissain merkeissä hatusta vedetyillä?) kertoimilla noita lukuja. Eli vaaka mittaa vastusta jalkapohjasta jalkapohjaan. Käytännössä se siis mittaa ainoastaan alavartalon koostumusta.

      Käsissä pidettävät mittarit mittaavat vastusta (koostumusta) kädestä käteen ja täten antavat ainoastaan ylävartalon lukemat. Joillain saleille voi teettää elektronisen mittauksen nilkasta vastakkaiseen ranteeseen. Se kuvaa parhaiten keskiarvoa.

      Pihdit ovat kuitenkin parhaat ja luotettavimmat. Toki pihtituloskin riippuu jossain määrin mittajan otteista.

      Koska olet nainen, on sinulla todennäköisesti rasva pakkautunut lähinnä reisiin, kun taas miehelläsi rasva on tasaisemmin ruumiissa. Tämä selittää osan erosta.

    • rasvaskeptikko

      Taitaa olla huijausta koko laite.Mittasin ensin itseni niinkuin ohjeet sanoivat,ja tulos oli jotain 20%,ja sitten heti perään testasin uudelleen mutta otin käsiini pari sellaista kangaspussia joissa sisällä jotain hiekkaa,käytetään kintuissa painoina,painoivat yhteensä 5 kiloa,ja yllätys yllätys näytti rasvaprosentiksi jotain 23%.Eli se ilmeisesti vain katsoo suoraan jostain taulukosta että tuolla painolla/sukupuolella/iällä/pituudella rasvaprosentti on tämä.Ne kangaspussit käsissäni tuskin muuttivat kehoni sähkönjohtavuutta mihinkään.

    • Ari1965

      Kaikki elimistössä oleva rasva ei näy ulospäin.15-30 % rasvat ei aina näy ulospäin, ne voi olla esim. liukoisina veressä ja sisäelimissä silloin ne ei näy kuten kiinteytyneet rasvat.

    • rocky_

      Useimmat fitnes tyylin naiset ei käsitä.

      1) näytät vaattet päällä hyvältä ja hyväkuntoiselta.
      2)otat vaateet pois ja ajattelet edeleen näyttäväsi hyvältä ja jopa treenarilta.

      Totuus tässä.

      Useimmat fitness urheilijat ovat laihoja läskejä,luit oikein.

      Rasvaa on todellakin paljon ja lihaksia ei ole,treeni on yleensä ihan väärä ja syöntimäärät ovat liian heppoiset jolloin lihasta ei tule vaan läskiä,läskiä on sitten niin että mahdollisesti sisäelämissä ja nahan alla.

      Ja lihaksia ei vaan näy koska niitä ei ole.

      Mittaus ,luiden paino ja rasvat sekä lihasten painomäärä.

      Tästä koostuu kokonaisuus joka pitäisi olla tiedossa ,samoin kuin symmetrisyys näkyy kehossa.

      Mittaus maksaa noin 20 e joten menkääpä mittauttamaan paljonko kelläkin on lihasta ja rasvaa ja luiden paino.

      Aika harvoin näkee oikeita treenajia joilla kaikki on sinnepäin,ensimmäisenä heittäkää mäelle suklaat taskuista ja laatikoista.

      Laihduttaminen ei auta normaalia ihmistä vaan sielä on oltava lihasta rakentavaa toimia,jos siis laihduttaa niin rasvoja yleensä jää ihonalle ja se ei kauniilta näytä.

      Itsepidän hurjeilijana sellaista jolla rasvat on alle 10% tai noilla kieppeillä,15% saadaan massaa kasaan eli lihasta.

      Ruokailu on avainsana ja raskaat painot niin että se lihas kehittyy.

      Venyttelyt ei auta tuohon tai kepeät lenkit sun muut,lihasta ei tule noin.

      Lisäksi kevyt tuotteet saa heittää mäelle,pitää olla voita ja kananmunaa ym,jugurtit joissa on sokeria pitää jättää kauppaan,leipää syödä erittäin vähän mielummin ei ollenkaan.

      Käytännössä kun mietitte miltä se kehonne näyttää niin se on sitä mitä syötte.Ruokavaliolla voidaan vaikuttaa merkittävästi muttei pidä pihistää normaali veikon,ainoastaan karkit ja suklaat imelät mäelle,suolaa ei hirveesti,joulukinkkua ei pidä lähteä ahmimaan mikäli ei halua huonoa omaatuntoa 2017 vuoden allulle.

      Syökää lihaa mutta katsokaa ettei siihen ole pumpattu suolaa niin kuin kinkuissa se on yleensä.

      Hyvi fitneshetkiä ensikevättä ajatellen.

      Muista älä pihtaa ruikailuissa niin kuin Jutan opit on,pitää syödä ja paljon että lihas kasvaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      136
      3852
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      119
      1514
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      272
      1358
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1319
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1204
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1111
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1078
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1061
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1046
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      57
      1001
    Aihe