Saarnanvirka

Kuinka nyt voivat toimia kirkossa ne, jotka pitäytyvät edelleen vanhaan ja Raamatulliseen virkakäsitykseen? Eli nyt kun ei kirkon piirissä suvaita niitä virassa, jotka eivät toimi naispappien kanssa. Näin suvaitsemattomiksi ovat käyneet.

Mutta on opetettu, että Jeesuskin saarnasi synagogassa jossa oli fariseuksia ja publikaaneja, siis epäuskoisia ja niin siksi uskovaiset papit voivat toimia kirkossa naispappien kanssa. Tietävät kyllä kannan: Muistaakseni esim. toissakesänä, oli lehdessä suviseuroista, jossa pappi kertoi mielestäni aivan oikein, epäuskoisiksi nais-pappeja.

Omissa tilaisuuksissamme ei ole naispappeja, vaan uskovainen pappi opettaa. Näin on ollut toimitalolla ja myös kirkossa.

53

1836

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • Käsittääkseni, Raamattu on kokonaan Jumalan sanaa. Seurakunnassa opettaminen kuuluu miehelle:

        ”Niin kuin kaikissa pyhien seurakunnissa, olkoot vaimot vaiti teidänkin seurakunnan kokouksissanne, sillä heidän ei ole lupa puhua, vaan olkoot alamaisia, niin kuin (Jumalan) lakikin sanoo”(1.Kor.14:33-34). Tämä on vielä Herran käsky (Jae.37). Uusikäännös sanoo: ”joka tätä ei tunnusta, Jumalakaan ei tunnusta häntä (jae.38).Edelleen: ”mutta minä en salli, että nainen opettaa, enkä että hän vallitsee miestänsä”(1.Tim.2:12). Tämä on niin selvä asia, ettei tässä tarvittaisi edes Pyhää Henkeä. Kyllä yksi harha poikii ja tietää muitakin harhoja.

        Myöskin Juudaksen tilalle apostoliksi, tuli valita nimenomaan mies (Apt.1:21).

        Perustelut siihen ovat selvät raamatussa.
        1. Mies luotiin ensin (1.Kor.11:8,1.Tim.2:13)
        2. Nainen lankesi ensin (2.Kor.11:3,1.Tim.2:14)
        3. Mies on naisen pää (1.Tim.3:4,1.Kor.11:39,Kol.3:18,Efe.5:23.)
        Ainoastaan miehet toimivat apostoleina ja opettajina.
        Apt.1:21, Tit.1:6, 1.Tim.3:2,12
        Paavali osoitti suoran kehoituksen meille.
        "Jos kuitenkin viivyn, saat tästä tietää, miten tulee käyttäytyä Herran huoneessa, joka on elävän Jumalan seurakunta, totuuden pylväs ja perustus."1.Tim.3:15


      • sen sanonut

        Kyllä, Jumala on sen sanonut!!

        Sillä meidän kristittyjen uskon ainoa perusta on Raamattu, joka on Jumalan sanaa.



        Naisppappeuden suurin tukija on jumalaton maailma.
        Suurinta mekkalaa siitä pitivät aikoinaan
        - uskosta luopuneet
        - feministit
        - SDNL, SKDL, SKP

        Piispojen kokous pyytää seurakunnan auktoriteetiksi
        - mediat
        - maallisen esivallan.
        olisivatko kristityt aikoinaan pyytäneet
        Pilatusta sanomaan, mikä seurakunnassa on
        oikein?


    • sola-gratia

      Suomen ev.lut. kirkon piirissä ei suvaita niitä virassa, jotka eivät toimi naispappien kanssa. Se on vain yksi näkyvä osoitus siitä, että kysessä on Kristuksesta luopunut kirkkoyhteisö. Kristukselle uskollisissa kirkkoyhteisöissä pitäydytään raamatulliseen oppiin niin viran kuin muidenkin opinkohtien suhteen.

      Raamattu ei opeta, että kristityn tulisi pysyä niiden piirissä, jotka poikkeavat Raamatun opista: sellaisesta kirkollisesta yhteydestä on Raamatun mukaan päin vastoin erottava (Matt. 7:15, Room. 16:17, 2. Kor. 5:14s).

      Apostoli Paavali ei edes suostunut saarnaamaan niiden parissa, jotka eivät uskoneet Jumalan sanaan vaan suhtautuivat siihen kielteisesti:

      "Ja hän meni synagoogaan, ja kolmen kuukauden ajan hän puhui heidän kanssansa rohkeasti ja vakuuttavasti Jumalan valtakunnasta. Mutta kun muutamat paaduttivat itsensä eivätkä uskoneet, vaan puhuivat pahaa Herran tiestä kansan edessä, niin hän meni pois heidän luotaan ja erotti opetuslapset heistä ja piti joka päivä keskusteluja Tyrannuksen koulussa." (Ap. t. 19:8-9.)

      Uskollisen palvelijan tavoin apostoli toimi sanoin ja myös teoin Kristuksen lähetyskäskyn (Matt. 28:20) ja ohjeen mukaisesti, vrt:
      "Ja missä eivät ota teitä vastaan, siitä kaupungista lähtekää pois, ja pudistakaa tomu jaloistanne, todistukseksi heitä vastaan." (Luuk. 9:5) "Joka kuulee teitä, se kuulee minua, ja joka hylkää teidät, hylkää minut; mutta joka minut hylkää, hylkää hänet, joka on minut lähettänyt." (Luuk. 10:16.)   

      Vastuullisen huoneenhaltijan tavoin apostoli Paavali myös erotti opetuslapset tarkoin synagogassa harjoitetusta vääräoppisesta jumalanpalvelusyhteydestä. Samaa toimivat Luther ja uskonpudistajat erotessaan Rooman kirkosta ja muodostaessaan Kristukselle uskollisia luterilaisia seurakuntia.

      • "Lutherin kirkko" oli kansankirkko. Jeesuskin saarnasi synagogissa jossa oli fariseuksia ja publikaaneja, siis epäuskoisia. Mikä estäisi meitä toimimasta samoin?

        Apostolit saarnasivat myös kirkossa, jos saivat siihen luvan. On eriasia sitten omat tilaisuutemme, joissa on omat paimenet.


      • weha kirjoitti:

        "Lutherin kirkko" oli kansankirkko. Jeesuskin saarnasi synagogissa jossa oli fariseuksia ja publikaaneja, siis epäuskoisia. Mikä estäisi meitä toimimasta samoin?

        Apostolit saarnasivat myös kirkossa, jos saivat siihen luvan. On eriasia sitten omat tilaisuutemme, joissa on omat paimenet.

        tähän Alpo Aholan kirjoituksen, joka liittyy aiheeseen.


        Kirjoitin Todistaia lehdessä 7 /1995 aiheesta "Rooman oppiin tutustumassa" kirjoituksen, johon viittaan. Paavi erotti Martti Lutherin bullalla 15.6.1520 Rooman kirkosta. Luther ei siis ensin itse ollut
        aktiivinen eroaja, vaan hänet erotettiin. Luther tiesi bullan sisällön jo ennen sen saamista j a odotti sitä
        herkeämättä. Bulla julkaistiin Wittenbergissä 10.10.1520 ja 60 päivän määräaika opin peruuttami seksi täyttyi 10.12.1520. Luther ei perunut oppiansa, vaan poItti bullan 10.12.1520 klo 10.00 Wittenbergissä. Paavin lopullinen panna 2.1.1521 sinetöi tilanteen lopullisesti.
        "Staupitz vapautti Lutherin munkkikunnalle annetusta uskollisuudenvalasta. Ehkä hän toivoi päästävänsä augustinolaiset vastuusta tai halusi kenties vapauttaa veljen kahleistaan. Mutta Luther tunsi jääneensä ornan onnensa nojaan. "Minut on kolmeen kertaan erotettu seurakunnan yhteydestä:
        ensin sen teki Staupitz, toisella kertaa paavi, kolmannella keisari (Tässä seison s. 78).
        Luterilaisten tilanne ornaan kirkkoon kypsyi osin kuin tilauksesta. Leisnigin (Iähempänä Leipzigidiä kuin Dresdeniä) seurakunta oli kutsunut itselleen pastorin 1522. Luther laati kirjasen
        1523 seurakunnan oikeudesta kutsua itselleen pastorit, joka tuki Leisnigissä tehtyä päätöstä. Lutherin ystävä Johan Staupitz kuoli 28.12.1524. Näin kaikki ystäväsi- Leisnigissä tehtyä päätöstä. Lutherin ystävä Johan Staupitz kuoli 28.12.1524. Näin kaikki ystäväsiteetkin Roornaan oli poikki ja Lutherin alkarna uskonpuhdistus sai jatkua teologisesti ja myös toiminnallisesti itsensisesti. Ilmeisesti muuta mahdollisuutta ei ollutkaan.Kaikesta kuitenkin saatetaan huomata, ettei Luther Iähtenyt Rooman kirkosta suin päin, vaan luterilaiset hakivat kirkon sisäistä uudistusta vielä Augsburgin 1530 valtiopäivillä.
        Paavi joukkoineen oli Jurnalan Sanan alle taipumaton, joten luterilaiset opillisesti ja toirninnallisesti eriytyivät paavin alaisuudesta. En ole kuitenkaan löytänyt varsinaista dokumenttia, jolla Luther
        olisi irtisanoutunut paavin kirkosta, vaikka sitten viittaavia lausumia on useita. Enempi ero tuli esille laajana ja nopeana kansanliikkeenä, joka alkoi levitä teesien naulaamisen jäIkeen. Sitä vastoin on dokumentteja Lutherin erottamisesta. Taistelun vuodet olivat 1517 1521. Rooman kirkon väärä oppi sekä bullassa todettu erottaminen ja Lutherille langettamat tuorniot kypsyttivät Lutherin eroa maan paavin vallasta.Luther
        osoitti opillisesti ja toiminnallisesti olevansa irti paavin pakkovallasta. Lutherin sanat Rooman kirkosta, paavista ja kardinaaleista olivat kovia ja periksi antarnattornia, sillä olihan kyse hengellisestä sodasta.
        Luther ei pitänyt oikeana Böömin veIjien kevyttä ja omavaltaista eroa Rooman kirkosta. He itse erosivat, heitä ei erotettu, kuten Luther. Böömiläisten eroon ei liittynyt tarvittavaa perustuksien esiin kaivamista ja opillista taistelua Rooman kirkon kanssa. Näyttääkin siltä, että Böömin veljet eivät koskaan päässeet opilliseen selvyyteen vanhurskauttarnisesta ja monesta muustakaan oppikysymyksestä. Tämä piirre käy selvästi esille Lutherin tuotannosta, vaikka
        hän antoikin myös tunnustusta Böömin veIjille molempien aineiden käytöstä ehtoollista nautittaessa. Vaikka kaikki paavista eronneet eivät taistelleet Lutherin rinnalla, niin hän toivoi heille ja lausui heille onnentoivotukset.Böömiläisistä ei tullut Lutherin uskonpuhdistuksen vankkumattomia kannattajia. Tiettäväsi böömiläisten kasteopetus (lapsen uskon kielto) on ollut arveluttava (WA15,710 711.A.
        Alpo Ahola Lähde: Koetelkaa kaikki, STLK 1974 Tässä seison, SLEY 1982


      • Kirkko ON Kristuksessa

        Älä valehtele.

        Miten se voi olla Kristuksesta luopunut, kun monet Kristukseen uskovat ja Kristuksesta julistavat ovat siellä?

        Siellä on evankeliumi ja pyhät sakramentit.


      • valheenne!!!
        weha kirjoitti:

        tähän Alpo Aholan kirjoituksen, joka liittyy aiheeseen.


        Kirjoitin Todistaia lehdessä 7 /1995 aiheesta "Rooman oppiin tutustumassa" kirjoituksen, johon viittaan. Paavi erotti Martti Lutherin bullalla 15.6.1520 Rooman kirkosta. Luther ei siis ensin itse ollut
        aktiivinen eroaja, vaan hänet erotettiin. Luther tiesi bullan sisällön jo ennen sen saamista j a odotti sitä
        herkeämättä. Bulla julkaistiin Wittenbergissä 10.10.1520 ja 60 päivän määräaika opin peruuttami seksi täyttyi 10.12.1520. Luther ei perunut oppiansa, vaan poItti bullan 10.12.1520 klo 10.00 Wittenbergissä. Paavin lopullinen panna 2.1.1521 sinetöi tilanteen lopullisesti.
        "Staupitz vapautti Lutherin munkkikunnalle annetusta uskollisuudenvalasta. Ehkä hän toivoi päästävänsä augustinolaiset vastuusta tai halusi kenties vapauttaa veljen kahleistaan. Mutta Luther tunsi jääneensä ornan onnensa nojaan. "Minut on kolmeen kertaan erotettu seurakunnan yhteydestä:
        ensin sen teki Staupitz, toisella kertaa paavi, kolmannella keisari (Tässä seison s. 78).
        Luterilaisten tilanne ornaan kirkkoon kypsyi osin kuin tilauksesta. Leisnigin (Iähempänä Leipzigidiä kuin Dresdeniä) seurakunta oli kutsunut itselleen pastorin 1522. Luther laati kirjasen
        1523 seurakunnan oikeudesta kutsua itselleen pastorit, joka tuki Leisnigissä tehtyä päätöstä. Lutherin ystävä Johan Staupitz kuoli 28.12.1524. Näin kaikki ystäväsi- Leisnigissä tehtyä päätöstä. Lutherin ystävä Johan Staupitz kuoli 28.12.1524. Näin kaikki ystäväsiteetkin Roornaan oli poikki ja Lutherin alkarna uskonpuhdistus sai jatkua teologisesti ja myös toiminnallisesti itsensisesti. Ilmeisesti muuta mahdollisuutta ei ollutkaan.Kaikesta kuitenkin saatetaan huomata, ettei Luther Iähtenyt Rooman kirkosta suin päin, vaan luterilaiset hakivat kirkon sisäistä uudistusta vielä Augsburgin 1530 valtiopäivillä.
        Paavi joukkoineen oli Jurnalan Sanan alle taipumaton, joten luterilaiset opillisesti ja toirninnallisesti eriytyivät paavin alaisuudesta. En ole kuitenkaan löytänyt varsinaista dokumenttia, jolla Luther
        olisi irtisanoutunut paavin kirkosta, vaikka sitten viittaavia lausumia on useita. Enempi ero tuli esille laajana ja nopeana kansanliikkeenä, joka alkoi levitä teesien naulaamisen jäIkeen. Sitä vastoin on dokumentteja Lutherin erottamisesta. Taistelun vuodet olivat 1517 1521. Rooman kirkon väärä oppi sekä bullassa todettu erottaminen ja Lutherille langettamat tuorniot kypsyttivät Lutherin eroa maan paavin vallasta.Luther
        osoitti opillisesti ja toiminnallisesti olevansa irti paavin pakkovallasta. Lutherin sanat Rooman kirkosta, paavista ja kardinaaleista olivat kovia ja periksi antarnattornia, sillä olihan kyse hengellisestä sodasta.
        Luther ei pitänyt oikeana Böömin veIjien kevyttä ja omavaltaista eroa Rooman kirkosta. He itse erosivat, heitä ei erotettu, kuten Luther. Böömiläisten eroon ei liittynyt tarvittavaa perustuksien esiin kaivamista ja opillista taistelua Rooman kirkon kanssa. Näyttääkin siltä, että Böömin veljet eivät koskaan päässeet opilliseen selvyyteen vanhurskauttarnisesta ja monesta muustakaan oppikysymyksestä. Tämä piirre käy selvästi esille Lutherin tuotannosta, vaikka
        hän antoikin myös tunnustusta Böömin veIjille molempien aineiden käytöstä ehtoollista nautittaessa. Vaikka kaikki paavista eronneet eivät taistelleet Lutherin rinnalla, niin hän toivoi heille ja lausui heille onnentoivotukset.Böömiläisistä ei tullut Lutherin uskonpuhdistuksen vankkumattomia kannattajia. Tiettäväsi böömiläisten kasteopetus (lapsen uskon kielto) on ollut arveluttava (WA15,710 711.A.
        Alpo Ahola Lähde: Koetelkaa kaikki, STLK 1974 Tässä seison, SLEY 1982

        Älkää te asioita tuntemattomat valehdelko!!!
        Ei kirkollinen rangaistus merkinnyt kirkosta
        erottamista.

        Siis Lutheria EI erotettu kirkosta.
        Eikä hän itse eronnut.


      • sola-gratia
        weha kirjoitti:

        "Lutherin kirkko" oli kansankirkko. Jeesuskin saarnasi synagogissa jossa oli fariseuksia ja publikaaneja, siis epäuskoisia. Mikä estäisi meitä toimimasta samoin?

        Apostolit saarnasivat myös kirkossa, jos saivat siihen luvan. On eriasia sitten omat tilaisuutemme, joissa on omat paimenet.

        Jeesus ja apostolit eivät opettaneet, että olisi harjoitettava kirkollista yhteyttä niiden kanssa, jotka sallivat poikettavan Jumalan sanasta saati niiden kanssa, jotka pitäytyvät väärään oppiin.

        Matt. 7:15:   "Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat teidän luoksenne lammasten vaatteissa."

        Room. 16:17:   "Mutta minä kehoitan teitä, veljet, pitämään silmällä niitä, jotka saavat aikaan erimielisyyttä ja pahennusta vastoin sitä oppia, jonka te olette saaneet; vetäytykää pois heistä."

        2. Kor. 6:14:   "Älkää antautuko kantamaan vierasta iestä yhdessä uskottomien kanssa; sillä mitä yhteistä on vanhurskaudella ja vääryydellä?"

        Gal. 5:9:   "Vähäinen hapatus hapattaa koko taikinan."

        Luther ja luterilaiset tunnustuskirjat ovat tässä Raamatun kannalla: "Väärät opettajat sen sijaan on hylättävä, koska he eivät enää toimi Kristuksen (1. Joh. 2:18 - 23) sijaisina, vaan ovat antikristuksia. Kristuskin sanoo: "Kavahtakaa vääriä profeettoja." (Matt. 7:15)" (Augsburgin tunnustuksen puolustus, s. 155.)

        "Kristushan käskee: (Matt. 7:15) "Kavahtakaa vääriä profeettoja." Ja Paavali käskee karttamaan valheen saarnaajia iljetyksenä ja kiroamaan heidät. Vielä hän sanoo (2. Kor. 6:14): "Älkää vetäkö vierasta iestä yhdessä epäuskoisten kanssa, sillä mitä yhteistä on valolla ja pimeydellä?"
        Ei ole kyllä helppoa poiketa niin monen kansan ja yksilön yhteisestä opista, mutta Jumalan käsky velvoittaa meitä: meidän jokaisen on varottava liittymistä niihin, jotka opettavat väärää oppia tai koettavat puolustaa sitä julmuudella." (Yksimielisyyden ohje, s. 553.)

        Raamatun mukaan kirkossa saa opettaa vain oikeaa oppia ja kirkollinen yhteys on perustettava opilliseen yksimielisyyteen.

        Matt. 28:20: "opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää."

        1. Piet. 4:11   "Jos joku puhuu, puhukoon niinkuin Jumalan sanoja."

        1. Tim. 6:3-4:   "Jos joku muuta oppia opettaa eikä pitäydy meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen terveisiin sanoihin eikä siihen oppiin, joka on jumalisuuden mukainen, niin hän on paisunut eikä ymmärrä mitään."

        1. Kor. 1:10:   "Mutta minä kehoitan teitä, veljet, meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimeen, että kaikki olisitte puheessa yksimieliset ettekä suvaitsisi riitaisuuksia keskuudessanne, vaan pysyisitte sovinnossa ja teillä olisi sama mieli ja sama ajatus."

        Myös Luterilaiset tunnustuskirjat ovat Raamatun kannalla opillisen yksimielisyyden välttämättömyydestä:

        "me emme ole ajallisen rauhan ja ykseyden saavuttamiseksi tinkineet mitään Jumalan iankaikkisesta, muuttumattomasta totuudesta. Turha sitä olisi yrittääkään, sillä ei sellainen rauha ja ykseys kestäisi pitkään, joka saataisiin aikaan totuuden vastustamiseksi ja pimittämiseksi. Sitäkin vähemmän on meillä ollut halua kaunistella tai vaikenemalla sivuuttaa puhtaan opin väärennöksiä ja julkisia, kirottuja harhoja. Sen sijaan olemme sydämestä tunteneet halua ja rakkautta sellaiseen ykseyteen, joka varjelee Jumalan kunnian loukkaamattomana, mitään pyhän evankeliumin totuudesta tinkimättä ja vähimmällekään harhalle tilaa antamatta. Sitä ykseyttä olemme koko sydämestä ja kaikin voimin tahtoneet edistää." (Yksimielisyyden ohje, s. 553.)

        "Näin ollen kirkot eivät saa tuomita toisiaan seremonioiden eroavuuden perusteella, milloin jollakin kirkolla kristillisen vapauden vuoksi on niitä vähemmän tai enemmän. Olennaista on, että pidetään yhtä opissa, sen joka kohdassa, sekä myös pyhien sakramenttien oikeassa käytössä." (Yksimielisyyden ohje, s. 553.)

        Näillä Raamatun ja luterilaisten tunnustuskirjojen opetuksilla ei ole merkitystä niille, joille Raamattu ei ole erehtymätön Jumalan sana eikä se saa olla opin ja uskon ainoa lähde ja yli auktoriteetti, vaan jotka katsovat mahdliseksi asettua sanan yläpuolelle ja tulkita sitä vapaasti omien lihallisten mielihalujensa mukaan. Sellaisesta tottelemattomuudesta Raamattu kuitenkin varottaa. "Sillä tottelemattomuus on taikuuden syntiä, ja niskoittelu on valhetta ja kuin kotijumalain palvelusta." 1. Sam. 15:23.

        Useat kristityt ovat harhaopettajien väärien opetusten uhreja, jotka tietämättömyydestä ja opillisesta heikkoudesta pysyvät vääräoppisessa yhteydessä ja harhaoppien armoilla.


      • sola-gratia
        Kirkko ON Kristuksessa kirjoitti:

        Älä valehtele.

        Miten se voi olla Kristuksesta luopunut, kun monet Kristukseen uskovat ja Kristuksesta julistavat ovat siellä?

        Siellä on evankeliumi ja pyhät sakramentit.

        ei vielä merkitse mitään, vaan olennaista on se, mitä Kristuksen nimissä opetetaan.

        Matt. 24:24   "Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin."

        Kyllä uskovaisia voi olla monien karkeidenkin lahkojen piirissä. Ja he uskovat siellä vielä jäljellä olevan evankeliumin ansioista, huolimatta vallitsevista harhoista. Luther ja luterilaiset myöntävät, että heitä on myös paavin kirkossa, erityisesti kastetut lapset, joita ei vielä ole vieroutettu Raamatun Kristuksesta väärällä opilla.

        Se ei kuitenkaan tarkoita, että uskovaisten pitäisi pysyä väärin opettavien yhteydessä. Sitä Kristus ei tahdo, vaan hän tahtoo, että hänen uskovaisensa pysyivät vain hänen opetettavanaan ja tulisivat Raamatun opin kautta turvallisesti johdatuksi iankaikkiseen elämään.

        Valitettavasti on ihmisiä, jotka eivät piittaa tästä Kristuksen huolenpidosta, vaan suorastaan kiusaavat Herraa ja uhmaavat hänen sanaansa pysymällä väärin opettavien yhteydessä vastoin Vapahtajan vakavia varoituksia ja kehotuksia.

        Joh. 10:27, 5:   "Minun lampaani kuulevat minun ääntäni, ja minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua...Mutta vierasta ne eivät seuraa, vaan pakenevat häntä, koska eivät tunne vierasten ääntä."


      • sola-gratia kirjoitti:

        Jeesus ja apostolit eivät opettaneet, että olisi harjoitettava kirkollista yhteyttä niiden kanssa, jotka sallivat poikettavan Jumalan sanasta saati niiden kanssa, jotka pitäytyvät väärään oppiin.

        Matt. 7:15:   "Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat teidän luoksenne lammasten vaatteissa."

        Room. 16:17:   "Mutta minä kehoitan teitä, veljet, pitämään silmällä niitä, jotka saavat aikaan erimielisyyttä ja pahennusta vastoin sitä oppia, jonka te olette saaneet; vetäytykää pois heistä."

        2. Kor. 6:14:   "Älkää antautuko kantamaan vierasta iestä yhdessä uskottomien kanssa; sillä mitä yhteistä on vanhurskaudella ja vääryydellä?"

        Gal. 5:9:   "Vähäinen hapatus hapattaa koko taikinan."

        Luther ja luterilaiset tunnustuskirjat ovat tässä Raamatun kannalla: "Väärät opettajat sen sijaan on hylättävä, koska he eivät enää toimi Kristuksen (1. Joh. 2:18 - 23) sijaisina, vaan ovat antikristuksia. Kristuskin sanoo: "Kavahtakaa vääriä profeettoja." (Matt. 7:15)" (Augsburgin tunnustuksen puolustus, s. 155.)

        "Kristushan käskee: (Matt. 7:15) "Kavahtakaa vääriä profeettoja." Ja Paavali käskee karttamaan valheen saarnaajia iljetyksenä ja kiroamaan heidät. Vielä hän sanoo (2. Kor. 6:14): "Älkää vetäkö vierasta iestä yhdessä epäuskoisten kanssa, sillä mitä yhteistä on valolla ja pimeydellä?"
        Ei ole kyllä helppoa poiketa niin monen kansan ja yksilön yhteisestä opista, mutta Jumalan käsky velvoittaa meitä: meidän jokaisen on varottava liittymistä niihin, jotka opettavat väärää oppia tai koettavat puolustaa sitä julmuudella." (Yksimielisyyden ohje, s. 553.)

        Raamatun mukaan kirkossa saa opettaa vain oikeaa oppia ja kirkollinen yhteys on perustettava opilliseen yksimielisyyteen.

        Matt. 28:20: "opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää."

        1. Piet. 4:11   "Jos joku puhuu, puhukoon niinkuin Jumalan sanoja."

        1. Tim. 6:3-4:   "Jos joku muuta oppia opettaa eikä pitäydy meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen terveisiin sanoihin eikä siihen oppiin, joka on jumalisuuden mukainen, niin hän on paisunut eikä ymmärrä mitään."

        1. Kor. 1:10:   "Mutta minä kehoitan teitä, veljet, meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimeen, että kaikki olisitte puheessa yksimieliset ettekä suvaitsisi riitaisuuksia keskuudessanne, vaan pysyisitte sovinnossa ja teillä olisi sama mieli ja sama ajatus."

        Myös Luterilaiset tunnustuskirjat ovat Raamatun kannalla opillisen yksimielisyyden välttämättömyydestä:

        "me emme ole ajallisen rauhan ja ykseyden saavuttamiseksi tinkineet mitään Jumalan iankaikkisesta, muuttumattomasta totuudesta. Turha sitä olisi yrittääkään, sillä ei sellainen rauha ja ykseys kestäisi pitkään, joka saataisiin aikaan totuuden vastustamiseksi ja pimittämiseksi. Sitäkin vähemmän on meillä ollut halua kaunistella tai vaikenemalla sivuuttaa puhtaan opin väärennöksiä ja julkisia, kirottuja harhoja. Sen sijaan olemme sydämestä tunteneet halua ja rakkautta sellaiseen ykseyteen, joka varjelee Jumalan kunnian loukkaamattomana, mitään pyhän evankeliumin totuudesta tinkimättä ja vähimmällekään harhalle tilaa antamatta. Sitä ykseyttä olemme koko sydämestä ja kaikin voimin tahtoneet edistää." (Yksimielisyyden ohje, s. 553.)

        "Näin ollen kirkot eivät saa tuomita toisiaan seremonioiden eroavuuden perusteella, milloin jollakin kirkolla kristillisen vapauden vuoksi on niitä vähemmän tai enemmän. Olennaista on, että pidetään yhtä opissa, sen joka kohdassa, sekä myös pyhien sakramenttien oikeassa käytössä." (Yksimielisyyden ohje, s. 553.)

        Näillä Raamatun ja luterilaisten tunnustuskirjojen opetuksilla ei ole merkitystä niille, joille Raamattu ei ole erehtymätön Jumalan sana eikä se saa olla opin ja uskon ainoa lähde ja yli auktoriteetti, vaan jotka katsovat mahdliseksi asettua sanan yläpuolelle ja tulkita sitä vapaasti omien lihallisten mielihalujensa mukaan. Sellaisesta tottelemattomuudesta Raamattu kuitenkin varottaa. "Sillä tottelemattomuus on taikuuden syntiä, ja niskoittelu on valhetta ja kuin kotijumalain palvelusta." 1. Sam. 15:23.

        Useat kristityt ovat harhaopettajien väärien opetusten uhreja, jotka tietämättömyydestä ja opillisesta heikkoudesta pysyvät vääräoppisessa yhteydessä ja harhaoppien armoilla.

        ole oppiani vastaan. Korkeintaan selityksesi. Vetäytyminen on ennemuuta hengellistä vetäytymistä, tottakai.

        "Augsburgin tunnustus, kohta VIII , Vaikka kirkko varsinaisessa mielessä on pyhien ja tosiuskovien yhteisö, on kuitenkin jumalattomienkin toimittamien sakramenttien käyttämine sallittua, koska tässä elämässä myös teeskentelijöitä ja jumalattomia on sekoittunut tosiuskovien ja pyhien joukkoon. Onhan Kristus sanonut: "Mooseksen (Matt. 23:2) istuimella istuvat kirjanoppineet ja fariseukset jne." Sakramenteilla ja sanalla on Kristuksen asetuksen ja käskyn tähden tehonsa, vaikka niitä jakaisivat jumalattomatkin.

        Seurakuntamme tuomitsevat donatolaiset ja muut samankaltaiset, jotka eivät hyväksyneet sitä, että kirkossa saa käyttää hyväksi jumalattomien pappien palveluksia ja katsoivat niiden olevan hyödyttömiä ja tehottomia. "


        Kirkossa saamme käyttää sen tiloja ja julistaa tehokkaammin evankeliumia sitäkautta ihmisille. Lisäksi kirkossa on paljon hyvääkin, kuten diakonia työt köyhille, mutta ennenmuuta oikea uskontunnustus, virret ja rukoukset. Kansan kirkossa on myös uskovaisia pappeja virassa ja saavat palkkaa sieltä.


      • Luteerusfani
        sola-gratia kirjoitti:

        ei vielä merkitse mitään, vaan olennaista on se, mitä Kristuksen nimissä opetetaan.

        Matt. 24:24   "Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin."

        Kyllä uskovaisia voi olla monien karkeidenkin lahkojen piirissä. Ja he uskovat siellä vielä jäljellä olevan evankeliumin ansioista, huolimatta vallitsevista harhoista. Luther ja luterilaiset myöntävät, että heitä on myös paavin kirkossa, erityisesti kastetut lapset, joita ei vielä ole vieroutettu Raamatun Kristuksesta väärällä opilla.

        Se ei kuitenkaan tarkoita, että uskovaisten pitäisi pysyä väärin opettavien yhteydessä. Sitä Kristus ei tahdo, vaan hän tahtoo, että hänen uskovaisensa pysyivät vain hänen opetettavanaan ja tulisivat Raamatun opin kautta turvallisesti johdatuksi iankaikkiseen elämään.

        Valitettavasti on ihmisiä, jotka eivät piittaa tästä Kristuksen huolenpidosta, vaan suorastaan kiusaavat Herraa ja uhmaavat hänen sanaansa pysymällä väärin opettavien yhteydessä vastoin Vapahtajan vakavia varoituksia ja kehotuksia.

        Joh. 10:27, 5:   "Minun lampaani kuulevat minun ääntäni, ja minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua...Mutta vierasta ne eivät seuraa, vaan pakenevat häntä, koska eivät tunne vierasten ääntä."

        Väitteesi: Se sopii parhaiten itseesi ja levittämääsi harhakäsitykseen.

        Tuolla edellä esitit Lutherista valheellisia lahkolaisia väitteitä, tulematta mihinkään katumukseen. Kuvottavaa!!

        Vielä ilkeät käyttää nimimerkkiä sola-gratia, vaikka teet työtä Jumalan armoa vastaan!!

        Sinulla ei ole mitään oikeutta esittää näkemyksiäsi "Kristus tahtoo". Se ei näet ole sinun mielesi mukainen tahto.
        ---------
        Tänäänkin tuhannet uskovat saavat Suomen EvLut kirkossa kuulla puhdasta ja oikeaa julistusta Kristuksesta ja nauttia HPE syntiensä anteeksi saamiseksi.

        Rikkaat ja ylpistyneet jäävät siitä paitsi.
        Kiitos Isä, että ilmoitit tämän pienille ja yksinkertaisille!!
        Sinä Herra säilytät omasi, jotka Isä sinulle antoi!!

        En väittele itserakkaiden lahkolaisten kanssa tämän enempää.
        Käytän senkin ajan mieluummin rukoukseen.


      • sola-gratia kirjoitti:

        ei vielä merkitse mitään, vaan olennaista on se, mitä Kristuksen nimissä opetetaan.

        Matt. 24:24   "Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin."

        Kyllä uskovaisia voi olla monien karkeidenkin lahkojen piirissä. Ja he uskovat siellä vielä jäljellä olevan evankeliumin ansioista, huolimatta vallitsevista harhoista. Luther ja luterilaiset myöntävät, että heitä on myös paavin kirkossa, erityisesti kastetut lapset, joita ei vielä ole vieroutettu Raamatun Kristuksesta väärällä opilla.

        Se ei kuitenkaan tarkoita, että uskovaisten pitäisi pysyä väärin opettavien yhteydessä. Sitä Kristus ei tahdo, vaan hän tahtoo, että hänen uskovaisensa pysyivät vain hänen opetettavanaan ja tulisivat Raamatun opin kautta turvallisesti johdatuksi iankaikkiseen elämään.

        Valitettavasti on ihmisiä, jotka eivät piittaa tästä Kristuksen huolenpidosta, vaan suorastaan kiusaavat Herraa ja uhmaavat hänen sanaansa pysymällä väärin opettavien yhteydessä vastoin Vapahtajan vakavia varoituksia ja kehotuksia.

        Joh. 10:27, 5:   "Minun lampaani kuulevat minun ääntäni, ja minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua...Mutta vierasta ne eivät seuraa, vaan pakenevat häntä, koska eivät tunne vierasten ääntä."

        Joh.10:16. Minulla on myös muita lampaita, jotka ei ole tästä lammashuoneesta: ne pitää minun myös tänne saattaman: ja he saavat kuulla minun ääneni; ja pitää oleman yksi lammashuone ja yksi paimen.

        - Ajattelen tämän siten, että Jumalan valtakunan raja on selvä ja esim. yhdellä paikkakunnalla, on yksi Kristuksen seurakunta, niin ei niitä ole monia. On vain yksi lauma ja ne ovat samassa mielessä ja samassa käsityksessä. Sinne hänen omansa johdetaan. Ahkeroiden tulee pitää hengen luoma yhteys.

        JOh.10:1. Totisesti, totisesti sanon minä teille: joka ei ovesta mene sisälle lammashuoneesen, vaan astuu siihen muualta, se on varas ja ryöväri.
        2. Mutta joka oven kautta sisälle menee, se on lammasten paimen:
        3. Sille ovenvartia avaa, ja lampaat kuulevat hänen äänensä. Ja omia lampaitansa kutsuu hän nimeltänsä, ja vie heidät ulos.
        4. Ja kuin hän omat lampaansa päästää ulos, käy hän heidän edellänsä, ja lampaat seuraavat häntä, sillä he tuntevat hänen äänensä.
        5. Mutta ei he muukalaista seuraa, vaan pakenevat häntä; sillä ei he tunne muukalaisten ääntä.


        V: Tämän mukaan hänen omansa ei kuule eriseurojen opetusta, koska eivät tunne sitä, vaan ihan pakenevat sitä. Eli väärässä opissa ei voi pelastua vahingossakaan.


      • sola-gratia
        weha kirjoitti:

        Joh.10:16. Minulla on myös muita lampaita, jotka ei ole tästä lammashuoneesta: ne pitää minun myös tänne saattaman: ja he saavat kuulla minun ääneni; ja pitää oleman yksi lammashuone ja yksi paimen.

        - Ajattelen tämän siten, että Jumalan valtakunan raja on selvä ja esim. yhdellä paikkakunnalla, on yksi Kristuksen seurakunta, niin ei niitä ole monia. On vain yksi lauma ja ne ovat samassa mielessä ja samassa käsityksessä. Sinne hänen omansa johdetaan. Ahkeroiden tulee pitää hengen luoma yhteys.

        JOh.10:1. Totisesti, totisesti sanon minä teille: joka ei ovesta mene sisälle lammashuoneesen, vaan astuu siihen muualta, se on varas ja ryöväri.
        2. Mutta joka oven kautta sisälle menee, se on lammasten paimen:
        3. Sille ovenvartia avaa, ja lampaat kuulevat hänen äänensä. Ja omia lampaitansa kutsuu hän nimeltänsä, ja vie heidät ulos.
        4. Ja kuin hän omat lampaansa päästää ulos, käy hän heidän edellänsä, ja lampaat seuraavat häntä, sillä he tuntevat hänen äänensä.
        5. Mutta ei he muukalaista seuraa, vaan pakenevat häntä; sillä ei he tunne muukalaisten ääntä.


        V: Tämän mukaan hänen omansa ei kuule eriseurojen opetusta, koska eivät tunne sitä, vaan ihan pakenevat sitä. Eli väärässä opissa ei voi pelastua vahingossakaan.

        Vapahtaja puhuu kuitenkin vanhan liiton seurakunnasta (juutalaisista) ja viittaa pakanoihin muina lampaina. Uuden liiton seurakunta eli Kristuksen Kirkko on yksi.

        Jumalan valtakunnan raja ei kuitenkaan ole ihmisilmälle näkyvä. Kristuksen Kirkko koostuu vain uskovista ja usko on näkymätön ihmiselle. Vain Jumala näkee sydämeen. Rooman paavi ja monet muut lahkokunnan erehtyvät pitämään Kristuksen Kirkkoa näkyvänä.

        Kristuksen kirkolla on kuitenkin tuntomerkkinsä, joiden perusteella se voidaan löytää, vaikkakaan yksittäisten ihmisten kuulumista siihen ei ole mahdollista varmuudella tietää. Pettämättömiä tuntomerkkejä on oikein opetettu Jumalan sana ja Kristuksen asetuksen mukaan toimitetut sakramentit. Missä nämä ovat todellisesti käytössä, siellä varmuudella on joukossa myös Kristuksen Kirkon jäseniä.

        Ne, jotka eivät mene Jumalan valtakuntaan Kristuksen kautta, toisin sanoen uskon kautta turvaamalla Kristukseen Vapahtajaan, vaan jotka nojaavat ihmisiin, omaan itseensä, luuloteltuihin ansioihinsa, tejoihinsa tai tekemättäjättämisiinsä, pettävät itseään vaikka ulkonaisesti kuuluisivatkin sellaiseen yhteisöön, jossa usko Kristukseen olisi mahdollinen.


      • sola-gratia
        Luteerusfani kirjoitti:

        Väitteesi: Se sopii parhaiten itseesi ja levittämääsi harhakäsitykseen.

        Tuolla edellä esitit Lutherista valheellisia lahkolaisia väitteitä, tulematta mihinkään katumukseen. Kuvottavaa!!

        Vielä ilkeät käyttää nimimerkkiä sola-gratia, vaikka teet työtä Jumalan armoa vastaan!!

        Sinulla ei ole mitään oikeutta esittää näkemyksiäsi "Kristus tahtoo". Se ei näet ole sinun mielesi mukainen tahto.
        ---------
        Tänäänkin tuhannet uskovat saavat Suomen EvLut kirkossa kuulla puhdasta ja oikeaa julistusta Kristuksesta ja nauttia HPE syntiensä anteeksi saamiseksi.

        Rikkaat ja ylpistyneet jäävät siitä paitsi.
        Kiitos Isä, että ilmoitit tämän pienille ja yksinkertaisille!!
        Sinä Herra säilytät omasi, jotka Isä sinulle antoi!!

        En väittele itserakkaiden lahkolaisten kanssa tämän enempää.
        Käytän senkin ajan mieluummin rukoukseen.

        Olen sitoutunut opissa ja sen jokaisessa kohdassa Jumalan sanaan ja luterilaiseen tunnustukseen. Jos pidät lahkolaisuutena tai muuten vastenmielisena sitä, että varauksettomasti sitoudutaan yksinomaan Raamattuun ja siitä ammennettuun luterilaisten tunnustuskirjojen oppiin, meillä vain on uskonkäsityksillemme erilaiset perusteet.

        Sinulla on täysi oikeus omaan uskonvakaumukseesi, mutta on moraalisesti väärin syyttää ja tuomita toisia sellaisesta, mihin nämä eivät ole syyllistyneet. Ei voida kehottaa parannukseen sellaisia, joiden ei voida osoittaa syyllistyneen syntiin.

        En tietääkseni ole esittänyt mitään, mikä sopisi Jumalan sanaa tai historiallisia tosiasioita vastaan. Olisiko mahdollista, että omissa käsityksissäsi olisi korjaamisen varaa? Myönnän auliisti, että olen oman kristillisen vaellukseni aukana joutunut aika ajoin tarkistamaan valmiita käsityksiäni Raamatun valossa ja tulen vastakin tekemään, kun siihen ilmenee aihetta.

        Tarkennan vielä aiemman viestini sisällön mukaisesti, etten suinkaan kiellä, etteikö Suomen ev.lut. kirkossa olisi uskovia, siellä vielä jäljellä olevan evankeliumin ansiosta, huolimatta niistä karkeistakin harhoista, jotka siellä kiistatta vallitsevat ja johdattavat monia ihmisiä harhaan antaen heille väärän todistuksen Kristuksesta.


      • sola-gratia
        valheenne!!! kirjoitti:

        Älkää te asioita tuntemattomat valehdelko!!!
        Ei kirkollinen rangaistus merkinnyt kirkosta
        erottamista.

        Siis Lutheria EI erotettu kirkosta.
        Eikä hän itse eronnut.

        Rooman kirkosta.

        Luther julkaisi kesäkuun lopulla 1520 kirjoituksen, jossa hän vastasi Rooman pääteologille Sylvester Prieriakselle tämän kirjoituksen johdosta: "Jos Roomassa paavin ja kardinaalien tieten - jota en toivo - sellaista ajatellaan ja opetetaan, silloin julistan tällä kirjoituksellani, että tosi antikristus istuu Jumalan temppelissä ja hallitsee siinä Baabelissa, joka on purppuraan puettu, Ilm.13:6. -- Jos Rooma niin [kuin tuossa Prieriaksen kirjassa esitettiin] uskoo, ollos onnellinen sinä Kreikanmaa, onnellinen sinä Bööminmaa, onnellisia kaikki, jotka ovat eronneet roomalaisesta kirkosta ja lähteneet tästä Baabelista! Mutta kirottuja olkoot kaikki, jotka pitävät yhteyttä sen kanssa. Ja jolleivät paavi ja kardinaalit saa tätä saatanankitaa hillityksi ja tätä [Prieriaksen kirjoitusta] peruutetuksi, tahdon täten totisesti tunnustaa, etten minä pitäydy paavikirkkoon ja eroan paavista ja kardinaaleista, niin kuin hävityksen kauhistuksesta, joka seisoo pyhässä paikassa, Matt 24:15...Mene nyt tiehesi, sinä onneton, tuomittu ja paheellinen Rooma! Jumalan viha on vihdoinkin sinut yllättänyt, niin kuin jo olet ansainnut, koska sinä niistä monista rukouksista huolimatta, joita puolestasi on pidetty, olet herkeämättä halunnut tulla vain pahemmaksi. Me paransimme Baabelia, mutta hän ei ole terveeksi tullut. Jättäkää hänet, Jer 51:9."

        Lutherille esitettiin 10.10.1520 Rooman paavin pannabulla "Exurge Domine". Se oli juuri erottamisuhkauskirje, joka antoi Lutherille 60 päivää aikaa peruuttaa sanansa tai muussa tapauksessa hän joutuisi kirkonkiroukseen eli hänet erotettaisiin eli ekskommunikoitaisiin.

        Määräajan päättyessä 10.12.1520 Luther poltti mielenosoituksellisesti aiemman lupauksensa mukaisesti Wittembergin portin ulkopuolella erottamisuhkauskirjeen sekä paavin kanonisen kirkkolain ja muita kirjoja.

        Paavi julisti 3.1.1521 pannan "Decet Romanum Pontificem", jolla Luther ekskommunikoitiin eli erotettiin Rooman kirkosta ja julistettiin kirkonkiroukseen. Tätä pannaa ei myöskään ole peruutettu!

        Koska Luther ei tämän jälkeenkään suostunut palaamaan Rooman alaisuuteen julistettiin hänet Wormsin valtiopäivillä huhtikuussa 1521 myös keisarilliseen valtakunnankiroukseen. Kyseessä oli maallinen rangaistus, jonka mukaan Luther oli myös lupa tappaa.

        Tietenkään Lutherin ero Rooman kirkosta ei tarkoittanut eroa Kristuksen Kirkosta. Juuri sen takia, että Luther kuului Kristuksen Kirkkoon, hän oli irtaannuttava vääräoppisesta kirkkoyhteisöstä, joka ei suostunut parannukseen vaan suorastaan vainosi Kristuksen Kirkkoa.


      • sola-gratia kirjoitti:

        Vapahtaja puhuu kuitenkin vanhan liiton seurakunnasta (juutalaisista) ja viittaa pakanoihin muina lampaina. Uuden liiton seurakunta eli Kristuksen Kirkko on yksi.

        Jumalan valtakunnan raja ei kuitenkaan ole ihmisilmälle näkyvä. Kristuksen Kirkko koostuu vain uskovista ja usko on näkymätön ihmiselle. Vain Jumala näkee sydämeen. Rooman paavi ja monet muut lahkokunnan erehtyvät pitämään Kristuksen Kirkkoa näkyvänä.

        Kristuksen kirkolla on kuitenkin tuntomerkkinsä, joiden perusteella se voidaan löytää, vaikkakaan yksittäisten ihmisten kuulumista siihen ei ole mahdollista varmuudella tietää. Pettämättömiä tuntomerkkejä on oikein opetettu Jumalan sana ja Kristuksen asetuksen mukaan toimitetut sakramentit. Missä nämä ovat todellisesti käytössä, siellä varmuudella on joukossa myös Kristuksen Kirkon jäseniä.

        Ne, jotka eivät mene Jumalan valtakuntaan Kristuksen kautta, toisin sanoen uskon kautta turvaamalla Kristukseen Vapahtajaan, vaan jotka nojaavat ihmisiin, omaan itseensä, luuloteltuihin ansioihinsa, tejoihinsa tai tekemättäjättämisiinsä, pettävät itseään vaikka ulkonaisesti kuuluisivatkin sellaiseen yhteisöön, jossa usko Kristukseen olisi mahdollinen.

        puhuu vain yhdenlaisesta uskosta, kaikki muut ovat vääriä: "yksi Herra, yksi usko, yksi kaste".

        Tulkoon mainituksi, että yhteen ja samaan laumaan (Joh.10), tulee ihmisiä johdattaa, eli tottakai Pakanat ja juutalaiset, johdetaan samaan laumaan (sama mieli ja sama ajatus (1.kor.1:10). Mutta näin on myös niiden "pakanoiden " suhteen, jotka parannuksen armon saa. Ne pitää johtaa samaan laumaan. Muukalaisten opetus on väärää.

        Jumalan valtakunnan raja on hyvin selvä: 10. Karta harhaoppista ihmistä, kun ensin olet ojentanut häntä kerran tai kahdesti.
        11. Sinähän tiedät, että tuollainen ihminen on kieroutunut ja tekee syntiä. Hän tuomitsee itse itsensä.

        6. Me olemme Jumalasta: ja joka Jumalan tuntee, hän kuulee meitä; joka ei Jumalasta ole, ei hän kuule meitä. Siitä me tunnemme totuuden hengen ja eksytyksen hengen.


      • sola-gratia
        weha kirjoitti:

        ole oppiani vastaan. Korkeintaan selityksesi. Vetäytyminen on ennemuuta hengellistä vetäytymistä, tottakai.

        "Augsburgin tunnustus, kohta VIII , Vaikka kirkko varsinaisessa mielessä on pyhien ja tosiuskovien yhteisö, on kuitenkin jumalattomienkin toimittamien sakramenttien käyttämine sallittua, koska tässä elämässä myös teeskentelijöitä ja jumalattomia on sekoittunut tosiuskovien ja pyhien joukkoon. Onhan Kristus sanonut: "Mooseksen (Matt. 23:2) istuimella istuvat kirjanoppineet ja fariseukset jne." Sakramenteilla ja sanalla on Kristuksen asetuksen ja käskyn tähden tehonsa, vaikka niitä jakaisivat jumalattomatkin.

        Seurakuntamme tuomitsevat donatolaiset ja muut samankaltaiset, jotka eivät hyväksyneet sitä, että kirkossa saa käyttää hyväksi jumalattomien pappien palveluksia ja katsoivat niiden olevan hyödyttömiä ja tehottomia. "


        Kirkossa saamme käyttää sen tiloja ja julistaa tehokkaammin evankeliumia sitäkautta ihmisille. Lisäksi kirkossa on paljon hyvääkin, kuten diakonia työt köyhille, mutta ennenmuuta oikea uskontunnustus, virret ja rukoukset. Kansan kirkossa on myös uskovaisia pappeja virassa ja saavat palkkaa sieltä.

        opettivat, ettei saanut kuulla teeskentelijöiden ja jumalattomien pappien julistamaa sanaa ja käyttää heidän toimittamiaan sakramentteja, koska ne eivät donatolaisten mukaan olleet tehollisia ja vaikuttavia.

        Donatolaiset erehtyivät pahoin kahdessa tärkeässä asiassa:

        1) He pyrkivät muodostamaan pelkistä tosiuskovista koostuvia seurakuntia ja kuvittelivat voivansa erottaa teeskentelijät ja jumalattomat tosiuskovien pyhien eli Kirkon (sanan varsinaisessa mielessä) ulkonaisesta yhteydestä. Se ei kuitenkaan ole mahdollista, koska yksin näkee sydämeen, jolloin tässä elämässä myös teeskentelijöitä ja jumalattomia on sekoittunut tosiuskovien ja pyhien joukkoon, ellei heidän jumalattomuutensa ole tullut julkiseksi ja heidät kirkkokurin kautta poistettu Kirkon yhteydestä.

        2) He liittivät sanan ja sakramenttien tehollisuuden ihmisiin, jotka niitä toimittivat. Näin uskoessaan ja opettaessaan he riistivät Kristuksen sanalta ja Hänen asettamiltaan sakramenteilta sen arvon ja merkityksen, joka niille armonvälikappaleina kuuluu ja sitoivat Jumalan armoa kaipaavia siuluja Kristuksen sijasta itseensä.

        Seurauksena näistä harhoista oli tietysti se, ettäivät ihmiset päässeet puhtaasta evankeliumista syntyvään oikeaan uskonvarmuuteen omasta pelastuksestaan, vaan - jos olivat johdonmukaisia donatolaiselle opille - perustivat pelastuksensa tiettyihin ihmisiin. Mutta eivät näin tehdessään saaneet todellista pelastuvarmuutta, koska eihän kenenkään ihmisen tosiuskovaisuudesta voi päästä ehdottomaan varmuuteen, vaan ajautuivat luuloteltuun varmuuteen, joka perustuu kuulumisesta tiettyyn ulkonaiseen yhteisöön, sanalla sanoen: petolliseen omavanhurskauteen, yksin Kristuksen lahjavanhurskauden sijasta.


      • AlpoAhola
        sola-gratia kirjoitti:

        opettivat, ettei saanut kuulla teeskentelijöiden ja jumalattomien pappien julistamaa sanaa ja käyttää heidän toimittamiaan sakramentteja, koska ne eivät donatolaisten mukaan olleet tehollisia ja vaikuttavia.

        Donatolaiset erehtyivät pahoin kahdessa tärkeässä asiassa:

        1) He pyrkivät muodostamaan pelkistä tosiuskovista koostuvia seurakuntia ja kuvittelivat voivansa erottaa teeskentelijät ja jumalattomat tosiuskovien pyhien eli Kirkon (sanan varsinaisessa mielessä) ulkonaisesta yhteydestä. Se ei kuitenkaan ole mahdollista, koska yksin näkee sydämeen, jolloin tässä elämässä myös teeskentelijöitä ja jumalattomia on sekoittunut tosiuskovien ja pyhien joukkoon, ellei heidän jumalattomuutensa ole tullut julkiseksi ja heidät kirkkokurin kautta poistettu Kirkon yhteydestä.

        2) He liittivät sanan ja sakramenttien tehollisuuden ihmisiin, jotka niitä toimittivat. Näin uskoessaan ja opettaessaan he riistivät Kristuksen sanalta ja Hänen asettamiltaan sakramenteilta sen arvon ja merkityksen, joka niille armonvälikappaleina kuuluu ja sitoivat Jumalan armoa kaipaavia siuluja Kristuksen sijasta itseensä.

        Seurauksena näistä harhoista oli tietysti se, ettäivät ihmiset päässeet puhtaasta evankeliumista syntyvään oikeaan uskonvarmuuteen omasta pelastuksestaan, vaan - jos olivat johdonmukaisia donatolaiselle opille - perustivat pelastuksensa tiettyihin ihmisiin. Mutta eivät näin tehdessään saaneet todellista pelastuvarmuutta, koska eihän kenenkään ihmisen tosiuskovaisuudesta voi päästä ehdottomaan varmuuteen, vaan ajautuivat luuloteltuun varmuuteen, joka perustuu kuulumisesta tiettyyn ulkonaiseen yhteisöön, sanalla sanoen: petolliseen omavanhurskauteen, yksin Kristuksen lahjavanhurskauden sijasta.

        Aikoinaan arkkipiispa John Vikstöm määritti donatolaiseksi ne, jotka pitäytyvät Raamatun perusteisiin pappeudesta, olemalla hyväksymättä naispappeutta. Arkkipiispan perusteet olivat kestämättömät. Veto osoitti sen, miten liberaaliteologia hylkää Raamatun argumentoinnissa ja käyttää kirkkohistoriallisiakin tietoja nurinkurisesti. Naispappeuden torjunta Raamatun vastaisena pappeutena ei tee ketään donatolaiseksi. On vain jopa niin päin, että naispappeuden kannattajat paljastuvat Raamatun todistusten valossa Jumalan määrittämien pappeusperusteiden hylkääjiksi ja siten epäjumalan palvelijoiksi. Onhan niin, että joka ja mikä ei kestä Raamatun perusteluja on epäjumalan palvelusta. En siis hyväksy naispappeutta Raamatun vastaisena, mutta otan vastaan sakramentin, kun se asetetaan ja jaetaan Kristuksen asetuksen mukaisesti Raamatun mukaiselta paimenelta. Yhden vaimon mies. Nyt ei olla vielä missään katakombitilanteessa, jossa sitten tulee katsoa, että miten voidaan ulkoisesti toimittaa sana, sakramentit, seurakunnan yhteinen kokoontuminen ja Kristuksen yhteyteydessä kasvaminen. Näyttää kuitenkin, että yhä tiukemmin perkele saartaa pyhien leirin.


      • Aron's Dona
        AlpoAhola kirjoitti:

        Aikoinaan arkkipiispa John Vikstöm määritti donatolaiseksi ne, jotka pitäytyvät Raamatun perusteisiin pappeudesta, olemalla hyväksymättä naispappeutta. Arkkipiispan perusteet olivat kestämättömät. Veto osoitti sen, miten liberaaliteologia hylkää Raamatun argumentoinnissa ja käyttää kirkkohistoriallisiakin tietoja nurinkurisesti. Naispappeuden torjunta Raamatun vastaisena pappeutena ei tee ketään donatolaiseksi. On vain jopa niin päin, että naispappeuden kannattajat paljastuvat Raamatun todistusten valossa Jumalan määrittämien pappeusperusteiden hylkääjiksi ja siten epäjumalan palvelijoiksi. Onhan niin, että joka ja mikä ei kestä Raamatun perusteluja on epäjumalan palvelusta. En siis hyväksy naispappeutta Raamatun vastaisena, mutta otan vastaan sakramentin, kun se asetetaan ja jaetaan Kristuksen asetuksen mukaisesti Raamatun mukaiselta paimenelta. Yhden vaimon mies. Nyt ei olla vielä missään katakombitilanteessa, jossa sitten tulee katsoa, että miten voidaan ulkoisesti toimittaa sana, sakramentit, seurakunnan yhteinen kokoontuminen ja Kristuksen yhteyteydessä kasvaminen. Näyttää kuitenkin, että yhä tiukemmin perkele saartaa pyhien leirin.

        1
        Eikö ole donatolaisuutta?
        Minun käsityksen mukaan sitä on eräissä kirkon herätysliikkeissä. Jopa synninpäästön voima voidaan kieltää, koska sen julistaa "väärähenkinen" pappi.

        2
        Sitten naispappeuden vastustajissa.
        Kertokaas, miten naispappi on niin suuri syntinen, että koko kirkko muuttuu siitä jumalattomaksi luopiokirkoksi, niin että evankeliumi menettää merkityksensä ja Jumalan sana voimansa??

        3)
        Miten silloin, kun ehtoollista jakaa pietistipappi, joka A) uskoo ja opettaa kasteesta
        vastoin Tunnustuskirjoja ja Raamattua B) ei usko HPE:seen sovintoateriana, vaan se on vain muisto
        C) ei usko ja opeta "yksin armosta", vaan pitää olla myös oikea "kuuliaisuus", oikea "henki ja "nöyryys" Jaakobin mainitsemat "hedelmät"
        D) Jumalan valtakunta on vain oman yhdistyksen jäsenet, joilla ei ole televisiota..

        Mites on? Näitä on ollut jo kauan ennen ainuttakaan naispappia? Onko heidän harhaoppinsa pienempi synti, vaikka vanhurskauttamisopppi on niin pielessä, että Kristus on vain aputyöntekijä?

        4)
        Jos nyt lintuinfluenssa veisi kesällä kaikki naispapit ja piispat, olisiko Kirkko sitten pyhä ja tahraton, vailla harhaoppeja?

        5)
        Jos sairaalassa julistaa Kirurgisella osastolla synninpäästön joku naispappi ja
        sisätaudilla myllymäkiläinen miespappi, saako ainoastaan jälkimmäisen julistamaan sanaan Kristuksesta uskoa?

        &)
        Täytyy muistaa, että SEURAKUNTA kutsuu virkaan.
        Naispappihan ei ole Uuno Turhapuro kadulta vaan
        seurakunnan kutsuma ja siunaama.
        Seurakunta on kutsunut
        A) harhaisen, mutta
        B) mites muut harahaiset?
        mitäs jos liturgian pitääkin Terho Pursiainen
        joka ei usko mihinkään.
        et näe alttarille, oletko nyt uskonut syntisi¨
        penkissä väärin perustein anteeksi, kun ne
        julisti väärähenkinen mies, joka ei usko
        edes neitseestä syntymiseen..???


        Selitä tiiviisti, kirjotuksesi ovat usein aika pitkiä


      • sola-gratia
        AlpoAhola kirjoitti:

        Aikoinaan arkkipiispa John Vikstöm määritti donatolaiseksi ne, jotka pitäytyvät Raamatun perusteisiin pappeudesta, olemalla hyväksymättä naispappeutta. Arkkipiispan perusteet olivat kestämättömät. Veto osoitti sen, miten liberaaliteologia hylkää Raamatun argumentoinnissa ja käyttää kirkkohistoriallisiakin tietoja nurinkurisesti. Naispappeuden torjunta Raamatun vastaisena pappeutena ei tee ketään donatolaiseksi. On vain jopa niin päin, että naispappeuden kannattajat paljastuvat Raamatun todistusten valossa Jumalan määrittämien pappeusperusteiden hylkääjiksi ja siten epäjumalan palvelijoiksi. Onhan niin, että joka ja mikä ei kestä Raamatun perusteluja on epäjumalan palvelusta. En siis hyväksy naispappeutta Raamatun vastaisena, mutta otan vastaan sakramentin, kun se asetetaan ja jaetaan Kristuksen asetuksen mukaisesti Raamatun mukaiselta paimenelta. Yhden vaimon mies. Nyt ei olla vielä missään katakombitilanteessa, jossa sitten tulee katsoa, että miten voidaan ulkoisesti toimittaa sana, sakramentit, seurakunnan yhteinen kokoontuminen ja Kristuksen yhteyteydessä kasvaminen. Näyttää kuitenkin, että yhä tiukemmin perkele saartaa pyhien leirin.

        Naispappeuden torjuminen sinänsä ei tietenkään ole donatolaisuutta! Kristityn on torjuttava naispappeus samoin kuin muutkin harhaopit. Raamattu ja luterilainen tunnustus kehottavat eroamaan harhaoppisten yhteydestä.

        Se, on kokonaan toinen asia, että evankeliumi ja sakramentit säilyttävät tehollisuutensa, vaikka harhaoppiset niitä hoitavat. Sen sijaan, jos evankeliumin sanan tai sakramenttien pätevyys tehdään riippuvaiseksi siitä, kuka niitä toimittaa, langetaan harhaan.

        Tämä harha loukkaa vanhurskauttamisen pääopinkohtaa, koska se riistää Kristukselta ja hänen sanaltaan ja säätämiltään sakramenteilta, niihin liittyvän lupauksen ja siirtää huomioon toisaalle ja myös tekee pelastumisen ehdolliseksi.


      • Luteerusfani
        sola-gratia kirjoitti:

        Naispappeuden torjuminen sinänsä ei tietenkään ole donatolaisuutta! Kristityn on torjuttava naispappeus samoin kuin muutkin harhaopit. Raamattu ja luterilainen tunnustus kehottavat eroamaan harhaoppisten yhteydestä.

        Se, on kokonaan toinen asia, että evankeliumi ja sakramentit säilyttävät tehollisuutensa, vaikka harhaoppiset niitä hoitavat. Sen sijaan, jos evankeliumin sanan tai sakramenttien pätevyys tehdään riippuvaiseksi siitä, kuka niitä toimittaa, langetaan harhaan.

        Tämä harha loukkaa vanhurskauttamisen pääopinkohtaa, koska se riistää Kristukselta ja hänen sanaltaan ja säätämiltään sakramenteilta, niihin liittyvän lupauksen ja siirtää huomioon toisaalle ja myös tekee pelastumisen ehdolliseksi.

        Kuka on sekoittanut ja mitä?

        Missä Raamattu ja luterilainen tunnustus kehoittavat eroamaan ja perustamaan jotain uutta parempaa ja harhatonta seurakuntaa?
        Ei se ainakaan Lutherin opetusta ole!!!


      • AlpoAhola
        Aron's Dona kirjoitti:

        1
        Eikö ole donatolaisuutta?
        Minun käsityksen mukaan sitä on eräissä kirkon herätysliikkeissä. Jopa synninpäästön voima voidaan kieltää, koska sen julistaa "väärähenkinen" pappi.

        2
        Sitten naispappeuden vastustajissa.
        Kertokaas, miten naispappi on niin suuri syntinen, että koko kirkko muuttuu siitä jumalattomaksi luopiokirkoksi, niin että evankeliumi menettää merkityksensä ja Jumalan sana voimansa??

        3)
        Miten silloin, kun ehtoollista jakaa pietistipappi, joka A) uskoo ja opettaa kasteesta
        vastoin Tunnustuskirjoja ja Raamattua B) ei usko HPE:seen sovintoateriana, vaan se on vain muisto
        C) ei usko ja opeta "yksin armosta", vaan pitää olla myös oikea "kuuliaisuus", oikea "henki ja "nöyryys" Jaakobin mainitsemat "hedelmät"
        D) Jumalan valtakunta on vain oman yhdistyksen jäsenet, joilla ei ole televisiota..

        Mites on? Näitä on ollut jo kauan ennen ainuttakaan naispappia? Onko heidän harhaoppinsa pienempi synti, vaikka vanhurskauttamisopppi on niin pielessä, että Kristus on vain aputyöntekijä?

        4)
        Jos nyt lintuinfluenssa veisi kesällä kaikki naispapit ja piispat, olisiko Kirkko sitten pyhä ja tahraton, vailla harhaoppeja?

        5)
        Jos sairaalassa julistaa Kirurgisella osastolla synninpäästön joku naispappi ja
        sisätaudilla myllymäkiläinen miespappi, saako ainoastaan jälkimmäisen julistamaan sanaan Kristuksesta uskoa?

        &)
        Täytyy muistaa, että SEURAKUNTA kutsuu virkaan.
        Naispappihan ei ole Uuno Turhapuro kadulta vaan
        seurakunnan kutsuma ja siunaama.
        Seurakunta on kutsunut
        A) harhaisen, mutta
        B) mites muut harahaiset?
        mitäs jos liturgian pitääkin Terho Pursiainen
        joka ei usko mihinkään.
        et näe alttarille, oletko nyt uskonut syntisi¨
        penkissä väärin perustein anteeksi, kun ne
        julisti väärähenkinen mies, joka ei usko
        edes neitseestä syntymiseen..???


        Selitä tiiviisti, kirjotuksesi ovat usein aika pitkiä

        Kirkko on väärillä huoneenhaltijoilla, jotka eivät käy kauppaa sitä tarkoitusta varten annetuilla talenteilla. Kirkossa on paljon vääryyden kätyreitä, oiketa Juuraksia ja oikeita susia. Valitkaa siis alttarit minne menette ja saarnastuolit joita kuuntelette.

        Miksi muuten inhimillisen rakkkauden julistusta kuuntelevat kiertävät kaukaa raamatullisen julistuksen ja heti sanovat niin, jos sellaista jostain kuulevat tai lukevat, että siellä tuomittiin, vaikka julistettiin Raamatun ohjeen mukaan. Korvasyyhyä vaan siis odotetaan ja rakkaudesta puhutaan. Jumalalliseen rakkauteen kuuluu myös se, että sanotaan, mikä johtaa kadotukseen. Sellaista farisealainen korva ei kestä.


      • AlpoAhola
        sola-gratia kirjoitti:

        Naispappeuden torjuminen sinänsä ei tietenkään ole donatolaisuutta! Kristityn on torjuttava naispappeus samoin kuin muutkin harhaopit. Raamattu ja luterilainen tunnustus kehottavat eroamaan harhaoppisten yhteydestä.

        Se, on kokonaan toinen asia, että evankeliumi ja sakramentit säilyttävät tehollisuutensa, vaikka harhaoppiset niitä hoitavat. Sen sijaan, jos evankeliumin sanan tai sakramenttien pätevyys tehdään riippuvaiseksi siitä, kuka niitä toimittaa, langetaan harhaan.

        Tämä harha loukkaa vanhurskauttamisen pääopinkohtaa, koska se riistää Kristukselta ja hänen sanaltaan ja säätämiltään sakramenteilta, niihin liittyvän lupauksen ja siirtää huomioon toisaalle ja myös tekee pelastumisen ehdolliseksi.

        Voisitko sanoa sen kohdan, jossa minulla oli jotenkin sopimaton ajatus. Tämä ei ole riitelyä, vaan yhteisen rakennuksen rakentamista.


      • Luteerusfani
        AlpoAhola kirjoitti:

        Voisitko sanoa sen kohdan, jossa minulla oli jotenkin sopimaton ajatus. Tämä ei ole riitelyä, vaan yhteisen rakennuksen rakentamista.

        Mihin yhteyteen kysymys kuuuluu?
        Täällä on esillä suhde naispappeuteen.

        Minua kiinnostaa tietää, miksi kirkossa ei voi olla, jos siellä on naisppappeja.

        Jos naispappeja ei olisi, siellä voisi hyvin olla, vaikka se olisi täynnä kylliäisiä ja terho pursiaisia. Outoa, perin outoa.

        Mikä tekee siitä harhasta pahemman muihin opillisiin harhoin verrattuna?
        Mistä ainekset separatismiin?


      • AlpoAhola
        Luteerusfani kirjoitti:

        Mihin yhteyteen kysymys kuuuluu?
        Täällä on esillä suhde naispappeuteen.

        Minua kiinnostaa tietää, miksi kirkossa ei voi olla, jos siellä on naisppappeja.

        Jos naispappeja ei olisi, siellä voisi hyvin olla, vaikka se olisi täynnä kylliäisiä ja terho pursiaisia. Outoa, perin outoa.

        Mikä tekee siitä harhasta pahemman muihin opillisiin harhoin verrattuna?
        Mistä ainekset separatismiin?

        En nyt tällä kertaa kysynyt Sinulta mitään, vaan sola-gratialta, kun hän otsikoi viestini jälkeen; EI SAA SEKOITTAA. En tuota oikein käsittänyt ja kysyinkin sen johdosta, että oliko viestissäni joitain sopimatonta.


      • AlpoAhola
        Luteerusfani kirjoitti:

        Mihin yhteyteen kysymys kuuuluu?
        Täällä on esillä suhde naispappeuteen.

        Minua kiinnostaa tietää, miksi kirkossa ei voi olla, jos siellä on naisppappeja.

        Jos naispappeja ei olisi, siellä voisi hyvin olla, vaikka se olisi täynnä kylliäisiä ja terho pursiaisia. Outoa, perin outoa.

        Mikä tekee siitä harhasta pahemman muihin opillisiin harhoin verrattuna?
        Mistä ainekset separatismiin?

        Naispappeus todistaa Raamatun mukaan sitä, ettei Kristus lunastanutkaan maailmaa synnistä, kuolemasta ja perkeleen vallasta, vaan sana on sen todistamista kuinka ihminen pyrkii ja pyrkii. Sanoohan 1.Kor.14:36: "Vai teistäkö Jumalan sana on lähtenyt? Vai ainoastaan teidänkö tykönne se on tullut?" Meinaatko niin että minun viestini viittaisi siihen, että hyväksyn miespappien harhat. Jos niin, niin erehdyt. Miespiispat ovat ajaneet läpi Suomen kirkkoon naispappeusharhan ja nyt he väkivalloin yrittävät tehdä loppuselvityksen.

        Lahkolaisuus tutkitaan siten, mikä on suhde Jumalan sanaan. Jos on poikettu Jumalan sanasta ja sitten sen uuden opin kanssa on eristäydytty omaksi munkkikunnaksi, niin siinä on lahko. Haluan nyt kuitenkin pitää tarkasti kiinni Raamatun aitoperäisestä sanasta ja tässä kirkossa, sen maallikkosaarnaajana, taistella sen puolesta. Se on sitten sen häpeä, jos minua sitten joku pitää lahkolaisena. Voisitko tutustua tarkemmin dogmeihin ja sitten lausua uuden separatismiarviosi. Josko sittenkin ymmärtäisit sen, etten ole mainitsemiesi harhaisten pappien myötäihailija. Ei ole vain yksi harha, jota vastaan on taisteltava. Pelto niin täyteen päästetty rikkkasveja, että myrkyt pitäisi olla kovia. Näyttää kuitenkin siltä, että kristikansa sulattaa kaikki harhat itseensä, kunhan vaan puhutaan nätisti rakkaudesta.


      • Luteerusfani
        weha kirjoitti:

        Joh.10:16. Minulla on myös muita lampaita, jotka ei ole tästä lammashuoneesta: ne pitää minun myös tänne saattaman: ja he saavat kuulla minun ääneni; ja pitää oleman yksi lammashuone ja yksi paimen.

        - Ajattelen tämän siten, että Jumalan valtakunan raja on selvä ja esim. yhdellä paikkakunnalla, on yksi Kristuksen seurakunta, niin ei niitä ole monia. On vain yksi lauma ja ne ovat samassa mielessä ja samassa käsityksessä. Sinne hänen omansa johdetaan. Ahkeroiden tulee pitää hengen luoma yhteys.

        JOh.10:1. Totisesti, totisesti sanon minä teille: joka ei ovesta mene sisälle lammashuoneesen, vaan astuu siihen muualta, se on varas ja ryöväri.
        2. Mutta joka oven kautta sisälle menee, se on lammasten paimen:
        3. Sille ovenvartia avaa, ja lampaat kuulevat hänen äänensä. Ja omia lampaitansa kutsuu hän nimeltänsä, ja vie heidät ulos.
        4. Ja kuin hän omat lampaansa päästää ulos, käy hän heidän edellänsä, ja lampaat seuraavat häntä, sillä he tuntevat hänen äänensä.
        5. Mutta ei he muukalaista seuraa, vaan pakenevat häntä; sillä ei he tunne muukalaisten ääntä.


        V: Tämän mukaan hänen omansa ei kuule eriseurojen opetusta, koska eivät tunne sitä, vaan ihan pakenevat sitä. Eli väärässä opissa ei voi pelastua vahingossakaan.

        Mikä on Hyvän Paimenen ääni, jota hänen lampaansa kuulevat?

        - Se on apostolinen oppi Kristuksesta.
        On valheellista väittää, etteikö sitä kuulisi
        EvLut kirkossa.
        Pari sunnuntaita sitten piti jostain Pohjanmaalta
        naispappi saarnan sunnuntaina radiossa,
        joka oli täysin raamatun mukaista opetusta.
        Traaginen totuus.

        - lammashuonehan ei ole mikään tietty yhteisö,
        vaan näkymätön seurakunta, jonka rajat määrittelee¨Jumalan sana.
        Korostan edelleen, että EvLut kirkko on
        Kristuksen ruumis, seurakunta.
        Sieltä löytyy pelastuksen sana, jokaiselle
        uskovalle autuudeksi.

        - suoranaista Jumalan lahjojen ja Sanan pilkkaa
        ruveta haukkumaan Babyloniksi sellaista, missä ovat kaikki Jumalan aarteet tarjolla.

        - Jumalan lapsi rukoilee Kirkon puolesta,
        pyytää Isää johdattamaan, että siellä olisi
        elämän vesi tarjolla jokaiselle, joka janoaa.
        Että etsivät löytäisivät Sanan lähteen.

        Te olette hyvät ystävät hurmahenkiä ja eksyttäjiä.
        Te revitte kirkkoa BinLadenin kanssa.
        Onko moskeija kotikylänne keskellä parempi vaihtoehto? Siihen se menee.


      • Luteerusfani
        weha kirjoitti:

        puhuu vain yhdenlaisesta uskosta, kaikki muut ovat vääriä: "yksi Herra, yksi usko, yksi kaste".

        Tulkoon mainituksi, että yhteen ja samaan laumaan (Joh.10), tulee ihmisiä johdattaa, eli tottakai Pakanat ja juutalaiset, johdetaan samaan laumaan (sama mieli ja sama ajatus (1.kor.1:10). Mutta näin on myös niiden "pakanoiden " suhteen, jotka parannuksen armon saa. Ne pitää johtaa samaan laumaan. Muukalaisten opetus on väärää.

        Jumalan valtakunnan raja on hyvin selvä: 10. Karta harhaoppista ihmistä, kun ensin olet ojentanut häntä kerran tai kahdesti.
        11. Sinähän tiedät, että tuollainen ihminen on kieroutunut ja tekee syntiä. Hän tuomitsee itse itsensä.

        6. Me olemme Jumalasta: ja joka Jumalan tuntee, hän kuulee meitä; joka ei Jumalasta ole, ei hän kuule meitä. Siitä me tunnemme totuuden hengen ja eksytyksen hengen.

        Karttaminen?

        Mitä se on? Uuden seurakunnan ja yhteisön rakentamistako?

        Sanon sinulle; saat kymmenen vuoden välein rakentaa aina uuden väliseinän kirkkoosi, sillä harhaoppisista vapaata seurakuntaa ei ole ollut eikä tule olemaan.

        Teissä on uusdonatolaisuuden henki.

        On aivan varmaa, että jokaisessa yhteisössä on vehnä ja hukkavilja sekaisin.
        Sehän näkyy jo Apt 7. luvussa, kun Juudeasta tuli muutamia, jotka opettivat jne.


      • Luteerusfani kirjoitti:

        Mikä on Hyvän Paimenen ääni, jota hänen lampaansa kuulevat?

        - Se on apostolinen oppi Kristuksesta.
        On valheellista väittää, etteikö sitä kuulisi
        EvLut kirkossa.
        Pari sunnuntaita sitten piti jostain Pohjanmaalta
        naispappi saarnan sunnuntaina radiossa,
        joka oli täysin raamatun mukaista opetusta.
        Traaginen totuus.

        - lammashuonehan ei ole mikään tietty yhteisö,
        vaan näkymätön seurakunta, jonka rajat määrittelee¨Jumalan sana.
        Korostan edelleen, että EvLut kirkko on
        Kristuksen ruumis, seurakunta.
        Sieltä löytyy pelastuksen sana, jokaiselle
        uskovalle autuudeksi.

        - suoranaista Jumalan lahjojen ja Sanan pilkkaa
        ruveta haukkumaan Babyloniksi sellaista, missä ovat kaikki Jumalan aarteet tarjolla.

        - Jumalan lapsi rukoilee Kirkon puolesta,
        pyytää Isää johdattamaan, että siellä olisi
        elämän vesi tarjolla jokaiselle, joka janoaa.
        Että etsivät löytäisivät Sanan lähteen.

        Te olette hyvät ystävät hurmahenkiä ja eksyttäjiä.
        Te revitte kirkkoa BinLadenin kanssa.
        Onko moskeija kotikylänne keskellä parempi vaihtoehto? Siihen se menee.

        sanoo, että menkää sinne, jonka olette luotettavilta miehiltä kuulleet.

        Eivät kirkon papit ja piispat ole ikipäivänä paimeniani. Tämähän on uskon asia. Mutta koska VL´-on herätysliike kirkon sisällä, niin kuulun sitten kirkkoon, enkä rakenna eriseuraa siitä.

        Jeesus on jättänyt Pyhän Hengen viran maanpäälle ja tämä tarkoittaa, että jokaisella uskovaisella on se virka:

        5. Ei niin, että me olemme itse meistämme soveliaat jotakin ajattelemaan, niinkuin itse meistämme, vaan jos me olemme johonkuhun soveliaat, niin on se Jumalalta,
        6. Joka meitä soveliaiksi tehnyt on Uuden Testamentin virkaa pitämään, ei puustavin, vaan Hengen; sillä puustavi kuolettaa, vaan Henki tekee eläväksi.
        7. Mutta jos sillä viralla, joka puustavin kautta kuolettaa ja kiviin kuvattu oli, oli senkaltainen kirkkaus, niin ettei Israelin lapset taitaneet katsoa Moseksen kasvoihin, hänen kasvoinsa kirkkauden tähden, joka kuitenkin katoo:

        8. Miksi ei siis paljoa enemmin sillä viralla, joka hengen antaa, pitäisi kirkkaus oleman?


      • Luteerusfani kirjoitti:

        Karttaminen?

        Mitä se on? Uuden seurakunnan ja yhteisön rakentamistako?

        Sanon sinulle; saat kymmenen vuoden välein rakentaa aina uuden väliseinän kirkkoosi, sillä harhaoppisista vapaata seurakuntaa ei ole ollut eikä tule olemaan.

        Teissä on uusdonatolaisuuden henki.

        On aivan varmaa, että jokaisessa yhteisössä on vehnä ja hukkavilja sekaisin.
        Sehän näkyy jo Apt 7. luvussa, kun Juudeasta tuli muutamia, jotka opettivat jne.

        Maltti on valttia:

        Karttaminen on tietysti tarkoittaa, väärän hengellisyyden tilaisuuksien karttamista. Kyllä Raamatun mukaan eriseurat on keskuudessamme, niitä ei päästä. Seurakuntahan on kuin hakomaja yrttitarhassa.


      • Luteerusfani kirjoitti:

        Mikä on Hyvän Paimenen ääni, jota hänen lampaansa kuulevat?

        - Se on apostolinen oppi Kristuksesta.
        On valheellista väittää, etteikö sitä kuulisi
        EvLut kirkossa.
        Pari sunnuntaita sitten piti jostain Pohjanmaalta
        naispappi saarnan sunnuntaina radiossa,
        joka oli täysin raamatun mukaista opetusta.
        Traaginen totuus.

        - lammashuonehan ei ole mikään tietty yhteisö,
        vaan näkymätön seurakunta, jonka rajat määrittelee¨Jumalan sana.
        Korostan edelleen, että EvLut kirkko on
        Kristuksen ruumis, seurakunta.
        Sieltä löytyy pelastuksen sana, jokaiselle
        uskovalle autuudeksi.

        - suoranaista Jumalan lahjojen ja Sanan pilkkaa
        ruveta haukkumaan Babyloniksi sellaista, missä ovat kaikki Jumalan aarteet tarjolla.

        - Jumalan lapsi rukoilee Kirkon puolesta,
        pyytää Isää johdattamaan, että siellä olisi
        elämän vesi tarjolla jokaiselle, joka janoaa.
        Että etsivät löytäisivät Sanan lähteen.

        Te olette hyvät ystävät hurmahenkiä ja eksyttäjiä.
        Te revitte kirkkoa BinLadenin kanssa.
        Onko moskeija kotikylänne keskellä parempi vaihtoehto? Siihen se menee.

        Ota rauhallisesti, äläkä nimittele. Jokaisella on oikeus uskoa tavallaan, sillä meillä on uskonnonvapaus.

        Lainaan Martti Lutherin ja pakanain apostolin Paavalin sanoja.

        "Minä uskon, että maanpäällä on pelkkien pyhien pyhä, pieni joukko ja seurakunta yhden ainoan pään, Kristuksen alaisena, Pyhän Hengen kokoon kutsumana. Se on samassa uskossa, mielessä ja käsityksessä; sillä on monenlaisia lahjoja, mutta se on yksimielinen rakkaudessa, vailla ryhmittymisiä ja jakaantumisia" (Iso katekismus, kolmas uskonkohta).

        Seurakunnan kaitsijan tulee olla "kiinnipitävän puhtaastaja opettavaisesta sanasta, että hän olis väkevä terveellisen opin kautta neuvomaan ja vastaanseisojia voittamaan" (Tiit.1:9).


      • Luteerusfani
        weha kirjoitti:

        sanoo, että menkää sinne, jonka olette luotettavilta miehiltä kuulleet.

        Eivät kirkon papit ja piispat ole ikipäivänä paimeniani. Tämähän on uskon asia. Mutta koska VL´-on herätysliike kirkon sisällä, niin kuulun sitten kirkkoon, enkä rakenna eriseuraa siitä.

        Jeesus on jättänyt Pyhän Hengen viran maanpäälle ja tämä tarkoittaa, että jokaisella uskovaisella on se virka:

        5. Ei niin, että me olemme itse meistämme soveliaat jotakin ajattelemaan, niinkuin itse meistämme, vaan jos me olemme johonkuhun soveliaat, niin on se Jumalalta,
        6. Joka meitä soveliaiksi tehnyt on Uuden Testamentin virkaa pitämään, ei puustavin, vaan Hengen; sillä puustavi kuolettaa, vaan Henki tekee eläväksi.
        7. Mutta jos sillä viralla, joka puustavin kautta kuolettaa ja kiviin kuvattu oli, oli senkaltainen kirkkaus, niin ettei Israelin lapset taitaneet katsoa Moseksen kasvoihin, hänen kasvoinsa kirkkauden tähden, joka kuitenkin katoo:

        8. Miksi ei siis paljoa enemmin sillä viralla, joka hengen antaa, pitäisi kirkkaus oleman?

        WEHAn usko,
        Se on harhaoppisuutta, jos kirkon pappi ei voi olla paimen, vaikka hän opettaa Kristuksen oppia.

        Mitä WEHA siinä tekee?
        Sylkee Jumalan sanan ja pyhien sakramenttien päälle, koska halveksii niitä.

        Se on hyvä, että tämä harhaoppisuuden lähde tuli valkeuteen.

        Pyhä Henki ei ole sidottu oikeanlaiseen ihmiseen, vaikka VL niin opettaa, se on sidottu Jumalan sanaan.

        VL:t eivät noudata itsekään luterilaista tunnustusta, millä oikeudella he vaativat muita?


      • Hyi olkoon
        weha kirjoitti:

        Ota rauhallisesti, äläkä nimittele. Jokaisella on oikeus uskoa tavallaan, sillä meillä on uskonnonvapaus.

        Lainaan Martti Lutherin ja pakanain apostolin Paavalin sanoja.

        "Minä uskon, että maanpäällä on pelkkien pyhien pyhä, pieni joukko ja seurakunta yhden ainoan pään, Kristuksen alaisena, Pyhän Hengen kokoon kutsumana. Se on samassa uskossa, mielessä ja käsityksessä; sillä on monenlaisia lahjoja, mutta se on yksimielinen rakkaudessa, vailla ryhmittymisiä ja jakaantumisia" (Iso katekismus, kolmas uskonkohta).

        Seurakunnan kaitsijan tulee olla "kiinnipitävän puhtaastaja opettavaisesta sanasta, että hän olis väkevä terveellisen opin kautta neuvomaan ja vastaanseisojia voittamaan" (Tiit.1:9).

        Älä sinä WEHA vääristele Lutheria.
        Lutherin oppi on kokonaisuus.

        VL-oppi ja Lutherin oppi, varsinkin seurakuntappi, ne ovat vallan eri valtakunnasta.

        Teidän opetuksenne avainten vallasta, se on täyttä donatolaista harhaoppia.
        Te ajatte ihmisiä jopa itsemurhiin.
        ------------
        Lue Laestadiuksen saarna Sorselessa 1844.
        Lue Laestadiuksen kirjeitä Svenska Missionsällskapetille ja Peter Wieselgrenille, niissä ei ole pätkääkään sama oppi kuin VL-oppi avainten vallasta ja seurakunnasta.

        Ihmettelen, miksi tulet tänne luterilaisten palstoille rikkaruohoja kylvämään?


      • Hyi olkoon kirjoitti:

        Älä sinä WEHA vääristele Lutheria.
        Lutherin oppi on kokonaisuus.

        VL-oppi ja Lutherin oppi, varsinkin seurakuntappi, ne ovat vallan eri valtakunnasta.

        Teidän opetuksenne avainten vallasta, se on täyttä donatolaista harhaoppia.
        Te ajatte ihmisiä jopa itsemurhiin.
        ------------
        Lue Laestadiuksen saarna Sorselessa 1844.
        Lue Laestadiuksen kirjeitä Svenska Missionsällskapetille ja Peter Wieselgrenille, niissä ei ole pätkääkään sama oppi kuin VL-oppi avainten vallasta ja seurakunnasta.

        Ihmettelen, miksi tulet tänne luterilaisten palstoille rikkaruohoja kylvämään?

        Avaimet ja sen valta

        Luther kirjoittaa "Avaimet" kirjassaan, että tuo on väärää opetusta, että ensin päästettäisiin taivaassa ja sitten vasta maan päällä:


        "Kristus ei sano: mitä minä sidon ja päästän taivaassa, se on teidänkin sidottava ja päästettävä maan päällä, kuten harha-avaimen opettajat uskottelevat. Koska saisimme tietää, mitä Jumala sitoo tai päästää taivaassa?

        Emme koskaan, ja niin muodoin avaimet olisivat turhat, eikä niistä olisi mitään hyötyä.

        Vaan näin hän sanoo: kun te sidotte ja päästätte maan päällä, niin tahdon minä samalla sitoa ja päästää taivaassa. Mitä te sidotte ja päästätte (sanon minä), sitä en minä tahdo enää sitoa enkä päästää, vaan se on oleva sidottu ja päästetty ilman minun sitomistani ja päästämistäni; minun ja teidän tekonne on oleva yksi ja sama teko, eikä kaksi eri tekoa; minun ja teidän avaimenne ovat yhdet ja samat avaimet, eivät kaksi eri avainta. Näin Kristus velvoittaa ja sitoo itsensä meidän työhömme."

        Tuon todistaa oikeaksi myös seuraava kohta: Luuk.15:7. Minä sanon teille: näin on taivaassakin. Yhdestä syntisestä, joka kääntyy, iloitaan siellä enemmän kuin yhdeksästäkymmenestäyhdeksästä hurskaasta, jotka eivät ole parannuksen tarpeessa.

        Eli samanaikaisesti iloitaan taivaassa...

        ...Koska se (päästösana) lausutaan ihmisten kautta, niin luullaan sitä pelkäksi ihmissanaksi ja ajatellaan että Jumala on tuolla ylhäällä korkeuksissa, kaukana sanasta, joka on maanpäällä, ja niin töllistetään ylös taivasta kohti...juuri ne samat avaimet, jotka ovat Kristuksella eikä kellään muulla, juuri ne hän antaa Pietarille, ikäänkuin hän sanoisi: Mitä töllistelet taivaalle ja sieltä etsit avaimiani? etkö kuule, että olen antanut ne Pietarille? Ne ovat kyllä taivaan avaimet, se on totta, mutta ne eivät ole taivaassa. Minä olen jättänyt ne alas maanpäälle. Sinun ei pidä etsiä niitä taivaasta, eikä mistään muualta, vaan löydät ne Pietarin suusta, jonne ne olen pannut. Pietarin suu on minun suuni, ja hänen kielensä on minun avainkoteloni, hänen virkansa on minun virkani, hänen sitomisensa, on minun sitomiseni, hänen päästämisensä on minun päästämiseni...Minä katson vain sitä mitä Pietari sitoo ja päästää, sihen minä pitäydyn. Älä anna johtaa itseäsi harhaan tuon Farisealaisen lörpötyksen, jolla muutamat pettävät itseänsä, nimittäin kuinka muka ihminen voisi antaa syntejä anteeksi. Pysy sinä Kristuksen sanoissa ja ole varma siitä, ettei Jumala millään muulla tapaa anna syntejä anteeksi, kuin suullisen sanan kautta, jonka tavan hän on määrännyt meille ihmisille. Ellet etsi anteeksiantamusta tässä sanassa, niin turhaan töllistelet taivasta kohti odottaen sieltä armoa, tai niinkuin he sanovat, sisäistä anteeksiantamusta. (Luther kirjasta "Avaimista" v.1530).


      • Luteerusfani kirjoitti:

        WEHAn usko,
        Se on harhaoppisuutta, jos kirkon pappi ei voi olla paimen, vaikka hän opettaa Kristuksen oppia.

        Mitä WEHA siinä tekee?
        Sylkee Jumalan sanan ja pyhien sakramenttien päälle, koska halveksii niitä.

        Se on hyvä, että tämä harhaoppisuuden lähde tuli valkeuteen.

        Pyhä Henki ei ole sidottu oikeanlaiseen ihmiseen, vaikka VL niin opettaa, se on sidottu Jumalan sanaan.

        VL:t eivät noudata itsekään luterilaista tunnustusta, millä oikeudella he vaativat muita?

        Pyhän Hengen papeista

        Raamatun mukaan Jeesus tämän vallan omilleen antoi ja siis myös seurakunnalle:
        Joh.20:21. Ja Jesus taas sanoi heille: rauha olkoon teille! niinkuin Isä minun lähetti, niin minä myös lähetän teidät.
        22. Ja kuin hän nämät sanonut oli, puhalsi hän heidän päällensä ja sanoi heille: ottakaat Pyhä Henki:
        23. Joille te synnit anteeksi annatte, niille ne anteeksi annetaan, ja joille te ne pidätte, niille ne ovat pidetyt.

        Edelleen: Matt.18:18. Totisesti sanon minä teille: kaikki, mitä te maan päällä sidotte, pitää myös oleman sidotut taivaissa: ja kaikki, mitä te päästätte maan päällä, pitää myös oleman päästetyt taivaassa.

        Room. 1:17 Sillä siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon, niinkuin kirjoitettu on: "Vanhurskas on elävä uskosta”

        Jos epäuskoinen voisi antaa syntejä anteeksi, turhaanhan Jeesus tämän vallan olisi omilleen (Pyhän Hengen papeille) antanut.


      • Hyi olkoon kirjoitti:

        Älä sinä WEHA vääristele Lutheria.
        Lutherin oppi on kokonaisuus.

        VL-oppi ja Lutherin oppi, varsinkin seurakuntappi, ne ovat vallan eri valtakunnasta.

        Teidän opetuksenne avainten vallasta, se on täyttä donatolaista harhaoppia.
        Te ajatte ihmisiä jopa itsemurhiin.
        ------------
        Lue Laestadiuksen saarna Sorselessa 1844.
        Lue Laestadiuksen kirjeitä Svenska Missionsällskapetille ja Peter Wieselgrenille, niissä ei ole pätkääkään sama oppi kuin VL-oppi avainten vallasta ja seurakunnasta.

        Ihmettelen, miksi tulet tänne luterilaisten palstoille rikkaruohoja kylvämään?

        kuulun ja oon ihan luterilainen. Otetaampas hieman Lutheria lisää:

        Ei olisi yhtäkään ihmistä parannettu Galileassa ellei Jeesus olisi lähestynyt ihmistä ja tarjonnut apuansa. Ei tänäkään päivänä kukaan voi saada elävän uskon lahjaa ellei Kristus seurakunta-ruumiissaan lähesty ihmistä ja tarjoa tälle armoansa. Pelastus ja valitseminen on siis näin kirjaimellisesti täysin Jumalan kädessä. Luteerusfanin mielestä tämä armojärjestys tekee sielun pelastuksen riippuvaiseksi tietyistä ihmisistä. Luteerusfani, kaikkivaltias Jumala kyllä taitaa ihmisen johdattaa valtakuntaansa jos ihminen Hänen vanhurskautta etsii. Corneliukselle tuli esim. enkeli taivaasta neuvomaan miten hän saisi yhteyttä noihin uskoviin ihmisiin. Ihminen (me kaikki) varmaan helpommin jaksaa luottaa että se oma ratkaisu oli uudestisyntyminen, mutta meidän autuus on valmistettu ulkona meistä ja mikään "sisäinen" prosessi ei synnytä elävää uskoa vaan se tarjotaan meille lahjana omistettavaksi ja tuolloin PH ulkoa tulvahtaa sisälle ihmisen sydämmeen.

        Jumalan valtakunnan evankeliumissa on nimenomaan voima koska se ei ole ihmisviisaudessa vaan koska sen saarnaa Jumalan Pyhä Henki. (Jos me johonkuhun soveliaat olemme niin se ei ole meistä vaan että Jumala on meitä soveliaaksi tehnyt. Hän on, sen jälkeen kuin meille armo tapahtunut on, antanut meille viran sovinnosta saarnata ja meissä sovintosaarnan säätänyt jne.)

        Etsivä löytää. Mitä tulisi etsiä ? Etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja Hänen vanhurskauttansa. Joka ei ota Jumalan valtakuntaa vastaan niinkuin lapsi, ei hän suinkaan pääse sinne sisälle. Ootko sinä lukija, sen ottanut vastaan (kuin lapsi) vaan onko se abstraktio jonka olet oppikirjoista löytänyt ?

        Lutheria tosin löytyy joka lähtöön. Oletteko lukeneet sen saarnan jossa Luther neuvoo näin etsimään Kristusta: Mene "seuroihin" ja kysy onko täällä Kistus. Jos he sanovat "on" niin tulee kysyä onko Kristus myös muualla. Jos he sanovat "ei Hän ole muualla" olet löytänyt Hänet. Lisäisin vielä yhden kriteerin: nuo uskovaiset täytyy ihan ehdoitta ja tenttimättä mitään sinulta olla valmiita saarnamaan sinun uskottavaksi koko Jumalan armon; saat uskoa epäuskosi ja kaikki elämän erheet ja synnit anteeksi Herran Jeesuksen nimessä ja sovintoveressä. Parannuksen armon saanut ihminen aina kiittää Jumalaa, ei koskaan ihmistä.


      • Luteerusfani kirjoitti:

        Karttaminen?

        Mitä se on? Uuden seurakunnan ja yhteisön rakentamistako?

        Sanon sinulle; saat kymmenen vuoden välein rakentaa aina uuden väliseinän kirkkoosi, sillä harhaoppisista vapaata seurakuntaa ei ole ollut eikä tule olemaan.

        Teissä on uusdonatolaisuuden henki.

        On aivan varmaa, että jokaisessa yhteisössä on vehnä ja hukkavilja sekaisin.
        Sehän näkyy jo Apt 7. luvussa, kun Juudeasta tuli muutamia, jotka opettivat jne.

        Kuinka ihmeessä erioppinen pappi voisi olla paimenesi?

        Raamattuhan opettaa, että joka toista oppia tuo luoksesi, ei saa edes hengellisesti häntä tervehtiä.

        10. Jos joku tulee teidän tykönne ja ei tuo tätä opetusta kanssansa, niin älkäät häntä huoneeseen ottako, älkäät myös häntä tervehtikö.
        11. Sillä joka häntä tervehtii, hän on osallinen hänen pahoista töistänsä.


      • Luteerusfani
        weha kirjoitti:

        Avaimet ja sen valta

        Luther kirjoittaa "Avaimet" kirjassaan, että tuo on väärää opetusta, että ensin päästettäisiin taivaassa ja sitten vasta maan päällä:


        "Kristus ei sano: mitä minä sidon ja päästän taivaassa, se on teidänkin sidottava ja päästettävä maan päällä, kuten harha-avaimen opettajat uskottelevat. Koska saisimme tietää, mitä Jumala sitoo tai päästää taivaassa?

        Emme koskaan, ja niin muodoin avaimet olisivat turhat, eikä niistä olisi mitään hyötyä.

        Vaan näin hän sanoo: kun te sidotte ja päästätte maan päällä, niin tahdon minä samalla sitoa ja päästää taivaassa. Mitä te sidotte ja päästätte (sanon minä), sitä en minä tahdo enää sitoa enkä päästää, vaan se on oleva sidottu ja päästetty ilman minun sitomistani ja päästämistäni; minun ja teidän tekonne on oleva yksi ja sama teko, eikä kaksi eri tekoa; minun ja teidän avaimenne ovat yhdet ja samat avaimet, eivät kaksi eri avainta. Näin Kristus velvoittaa ja sitoo itsensä meidän työhömme."

        Tuon todistaa oikeaksi myös seuraava kohta: Luuk.15:7. Minä sanon teille: näin on taivaassakin. Yhdestä syntisestä, joka kääntyy, iloitaan siellä enemmän kuin yhdeksästäkymmenestäyhdeksästä hurskaasta, jotka eivät ole parannuksen tarpeessa.

        Eli samanaikaisesti iloitaan taivaassa...

        ...Koska se (päästösana) lausutaan ihmisten kautta, niin luullaan sitä pelkäksi ihmissanaksi ja ajatellaan että Jumala on tuolla ylhäällä korkeuksissa, kaukana sanasta, joka on maanpäällä, ja niin töllistetään ylös taivasta kohti...juuri ne samat avaimet, jotka ovat Kristuksella eikä kellään muulla, juuri ne hän antaa Pietarille, ikäänkuin hän sanoisi: Mitä töllistelet taivaalle ja sieltä etsit avaimiani? etkö kuule, että olen antanut ne Pietarille? Ne ovat kyllä taivaan avaimet, se on totta, mutta ne eivät ole taivaassa. Minä olen jättänyt ne alas maanpäälle. Sinun ei pidä etsiä niitä taivaasta, eikä mistään muualta, vaan löydät ne Pietarin suusta, jonne ne olen pannut. Pietarin suu on minun suuni, ja hänen kielensä on minun avainkoteloni, hänen virkansa on minun virkani, hänen sitomisensa, on minun sitomiseni, hänen päästämisensä on minun päästämiseni...Minä katson vain sitä mitä Pietari sitoo ja päästää, sihen minä pitäydyn. Älä anna johtaa itseäsi harhaan tuon Farisealaisen lörpötyksen, jolla muutamat pettävät itseänsä, nimittäin kuinka muka ihminen voisi antaa syntejä anteeksi. Pysy sinä Kristuksen sanoissa ja ole varma siitä, ettei Jumala millään muulla tapaa anna syntejä anteeksi, kuin suullisen sanan kautta, jonka tavan hän on määrännyt meille ihmisille. Ellet etsi anteeksiantamusta tässä sanassa, niin turhaan töllistelet taivasta kohti odottaen sieltä armoa, tai niinkuin he sanovat, sisäistä anteeksiantamusta. (Luther kirjasta "Avaimista" v.1530).

        Mitä mahdat näillä todistella?
        Ei niillä ainakaan VL:nen oppi avaimista ja seurakunnasta tule todistetuksi.

        Suorastaan klassinen esimerkki siitä, miten Lutherin tekstiä manipuloidaan omien hämärien käsitysten tueksi.

        Mitä te VL:t hääräätte täällä, teillähän on oma jumalanvaltakuntanne piikkilangalla suojattuna.
        Miksi tulette tänne luterilaista oppia saastuttamaan??


      • Luteerusfani
        weha kirjoitti:

        kuulun ja oon ihan luterilainen. Otetaampas hieman Lutheria lisää:

        Ei olisi yhtäkään ihmistä parannettu Galileassa ellei Jeesus olisi lähestynyt ihmistä ja tarjonnut apuansa. Ei tänäkään päivänä kukaan voi saada elävän uskon lahjaa ellei Kristus seurakunta-ruumiissaan lähesty ihmistä ja tarjoa tälle armoansa. Pelastus ja valitseminen on siis näin kirjaimellisesti täysin Jumalan kädessä. Luteerusfanin mielestä tämä armojärjestys tekee sielun pelastuksen riippuvaiseksi tietyistä ihmisistä. Luteerusfani, kaikkivaltias Jumala kyllä taitaa ihmisen johdattaa valtakuntaansa jos ihminen Hänen vanhurskautta etsii. Corneliukselle tuli esim. enkeli taivaasta neuvomaan miten hän saisi yhteyttä noihin uskoviin ihmisiin. Ihminen (me kaikki) varmaan helpommin jaksaa luottaa että se oma ratkaisu oli uudestisyntyminen, mutta meidän autuus on valmistettu ulkona meistä ja mikään "sisäinen" prosessi ei synnytä elävää uskoa vaan se tarjotaan meille lahjana omistettavaksi ja tuolloin PH ulkoa tulvahtaa sisälle ihmisen sydämmeen.

        Jumalan valtakunnan evankeliumissa on nimenomaan voima koska se ei ole ihmisviisaudessa vaan koska sen saarnaa Jumalan Pyhä Henki. (Jos me johonkuhun soveliaat olemme niin se ei ole meistä vaan että Jumala on meitä soveliaaksi tehnyt. Hän on, sen jälkeen kuin meille armo tapahtunut on, antanut meille viran sovinnosta saarnata ja meissä sovintosaarnan säätänyt jne.)

        Etsivä löytää. Mitä tulisi etsiä ? Etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja Hänen vanhurskauttansa. Joka ei ota Jumalan valtakuntaa vastaan niinkuin lapsi, ei hän suinkaan pääse sinne sisälle. Ootko sinä lukija, sen ottanut vastaan (kuin lapsi) vaan onko se abstraktio jonka olet oppikirjoista löytänyt ?

        Lutheria tosin löytyy joka lähtöön. Oletteko lukeneet sen saarnan jossa Luther neuvoo näin etsimään Kristusta: Mene "seuroihin" ja kysy onko täällä Kistus. Jos he sanovat "on" niin tulee kysyä onko Kristus myös muualla. Jos he sanovat "ei Hän ole muualla" olet löytänyt Hänet. Lisäisin vielä yhden kriteerin: nuo uskovaiset täytyy ihan ehdoitta ja tenttimättä mitään sinulta olla valmiita saarnamaan sinun uskottavaksi koko Jumalan armon; saat uskoa epäuskosi ja kaikki elämän erheet ja synnit anteeksi Herran Jeesuksen nimessä ja sovintoveressä. Parannuksen armon saanut ihminen aina kiittää Jumalaa, ei koskaan ihmistä.

        So so,
        Ethän sinä luterilainen ole, jos täällä jumputat SRK:n lahkolaista ja pietististä seurakuntaoppia.
        Lutherin opetus on vallan muuta.

        EvLut kirkkoon kuuluminen ei tee luterilaiseksi, jos samalla on oma jumalanvaltakunta, johon muut kirkon kristityt eivät kuulu.
        Tehän luette seurakunnan ulkopuolelle muut lestadiolaisetkin.

        Eihän se seuraa edes Laestadiuksen opetusta, se sellainen!!


        Tuossahan Seppo Lohi todistelee Teol Aikakauskirjassa pietistisiä satuja avainten vallasta, etsikkoajoista, piirrellen suoria linjoja valdolaisista SRK:hon.
        Helppoa se linjan vetäminen on kahden pisteen välille. Ei tarvita muuta kuin viivotin.

        Käsittämätöntä, että teologi syyllistyy moiseen satumystiikkaan.


      • Luteerusfani
        weha kirjoitti:

        Pyhän Hengen papeista

        Raamatun mukaan Jeesus tämän vallan omilleen antoi ja siis myös seurakunnalle:
        Joh.20:21. Ja Jesus taas sanoi heille: rauha olkoon teille! niinkuin Isä minun lähetti, niin minä myös lähetän teidät.
        22. Ja kuin hän nämät sanonut oli, puhalsi hän heidän päällensä ja sanoi heille: ottakaat Pyhä Henki:
        23. Joille te synnit anteeksi annatte, niille ne anteeksi annetaan, ja joille te ne pidätte, niille ne ovat pidetyt.

        Edelleen: Matt.18:18. Totisesti sanon minä teille: kaikki, mitä te maan päällä sidotte, pitää myös oleman sidotut taivaissa: ja kaikki, mitä te päästätte maan päällä, pitää myös oleman päästetyt taivaassa.

        Room. 1:17 Sillä siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon, niinkuin kirjoitettu on: "Vanhurskas on elävä uskosta”

        Jos epäuskoinen voisi antaa syntejä anteeksi, turhaanhan Jeesus tämän vallan olisi omilleen (Pyhän Hengen papeille) antanut.

        Pyhä Henki ei ole sidottu pappiin, vaan Jumalan pyhään sanaan ja sakramentteihin.

        Ota hyvä mies selvää Martti Lutherin opista ja opetuksista, jos esiinnyt luterilaisten palstalla!!
        Munaat vaan tietämättömyydellä itsesi.


      • Luteerusfani kirjoitti:

        So so,
        Ethän sinä luterilainen ole, jos täällä jumputat SRK:n lahkolaista ja pietististä seurakuntaoppia.
        Lutherin opetus on vallan muuta.

        EvLut kirkkoon kuuluminen ei tee luterilaiseksi, jos samalla on oma jumalanvaltakunta, johon muut kirkon kristityt eivät kuulu.
        Tehän luette seurakunnan ulkopuolelle muut lestadiolaisetkin.

        Eihän se seuraa edes Laestadiuksen opetusta, se sellainen!!


        Tuossahan Seppo Lohi todistelee Teol Aikakauskirjassa pietistisiä satuja avainten vallasta, etsikkoajoista, piirrellen suoria linjoja valdolaisista SRK:hon.
        Helppoa se linjan vetäminen on kahden pisteen välille. Ei tarvita muuta kuin viivotin.

        Käsittämätöntä, että teologi syyllistyy moiseen satumystiikkaan.

        eihän uskoa ole monenlaista. Raamatussa on vain yhdenlainen oikea usko ja oppi. Kaikki muut ovat vääriä. Ellei tämä ole lähtökohta, on turha edes mistään keskustella.

        Raamattu puhuu esim. siitä, että joka toista oppia opettaa, älkää edes hengellisesti tervehtikö häntä:
        10. Jos joku tulee teidän tykönne ja ei tuo tätä opetusta kanssansa, niin älkäät häntä huoneeseen ottako, älkäät myös häntä tervehtikö.
        11. Sillä joka häntä tervehtii, hän on osallinen hänen pahoista töistänsä.


      • sola-gratia
        AlpoAhola kirjoitti:

        Voisitko sanoa sen kohdan, jossa minulla oli jotenkin sopimaton ajatus. Tämä ei ole riitelyä, vaan yhteisen rakennuksen rakentamista.

        Kuten totesin, naispappeuden torjunta Raamatun vastaisena ei vielä sinänsä tee ketään donatolaiseksi.

        Mutta tilanne on toinen, jos esitetään, ettei naispapin toimittama sakramentti ole pätevä tai tehollinen.

        En väittänyt, että olisit syyllistynyt siihen. Ja hyvä niin. Mutta valitettavcasti naispappeuden vastustajista monet lankeavat tässä asiassa donatolaisuuteen.


      • sola-gratia
        Luteerusfani kirjoitti:

        Karttaminen?

        Mitä se on? Uuden seurakunnan ja yhteisön rakentamistako?

        Sanon sinulle; saat kymmenen vuoden välein rakentaa aina uuden väliseinän kirkkoosi, sillä harhaoppisista vapaata seurakuntaa ei ole ollut eikä tule olemaan.

        Teissä on uusdonatolaisuuden henki.

        On aivan varmaa, että jokaisessa yhteisössä on vehnä ja hukkavilja sekaisin.
        Sehän näkyy jo Apt 7. luvussa, kun Juudeasta tuli muutamia, jotka opettivat jne.

        painotetaan sitä, että seurakunnassa on opetettava oikeaa oppia ja väärin opettavat on erotettava? Tällä on merkitystä niille, jotka uskovat kuten Luther, että Raamattu on erehtymätöntä Jumalan sana.

        Eikö apostolisen ajan kirkko muka ollut oikeaoppinen? Olipa hyvinkin! Se sulki harhaopit keskuudestaan Raamatun opetuksen mukaisesti.

        Entä uskonpuhdistuksen kirkko, eikä se ollut oikea oppinen? Oli sekin. Lue Luterilaiset Tunnustuskirjat (Yksimielisyyden kirja!): niissä on määritelty Raamatun oppi kiistanalaisissa kohdissa ja hyljätty siitä poikkeava oppia. Harhaoppiset poistettiin luterilaisessa kirkossakin vielä kauan reformaation jälkeenkin.

        Harhoja tulee ilmenemään oikeinopettavassa kirkossakin, missä vain sellainen onkin, aina tuomiopäivään saakka, mutta sitä velvoittaa Raamatun kehotus erottaa väärä oppi keskuudestaan. Muussa tapauksessa se menettää olemuksensa oikein opettavana kirkkona.


      • sola-gratia
        Luteerusfani kirjoitti:

        Karttaminen?

        Mitä se on? Uuden seurakunnan ja yhteisön rakentamistako?

        Sanon sinulle; saat kymmenen vuoden välein rakentaa aina uuden väliseinän kirkkoosi, sillä harhaoppisista vapaata seurakuntaa ei ole ollut eikä tule olemaan.

        Teissä on uusdonatolaisuuden henki.

        On aivan varmaa, että jokaisessa yhteisössä on vehnä ja hukkavilja sekaisin.
        Sehän näkyy jo Apt 7. luvussa, kun Juudeasta tuli muutamia, jotka opettivat jne.

        painotetaan sitä, että seurakunnassa on opetettava vain oikeaa oppia ja väärin opettavat on erotettava? Tällä on merkitystä niille, jotka uskovat, kuten Luther, että Raamattu on erehtymätön Jumalan sana.

        Eikö apostolisen ajan kirkko muka ollut oikeaoppinen? Olipa hyvinkin! Se sulki harhaopit keskuudestaan Raamatun opetuksen mukaisesti. Kuten voimme UT:sta lukea.

        Entä uskonpuhdistuksen kirkko? Eikö se ollut oikea oppinen? Oli sekin. Lue Luterilaiset Tunnustuskirjat (Yksimielisyyden kirja!): niissä on määritelty Raamatun oppi kiistanalaisissa kohdissa ja hyljätty siitä poikkeava oppia. Harhaoppiset poistettiin luterilaisessa kirkossakin vielä kauan reformaation jälkeenkin.

        Harhoja tulee ilmenemään oikeinopettavassa kirkossakin, missä vain sellainen onkin, aina tuomiopäivään saakka, mutta sitä velvoittaa Raamatun kehotus erottaa väärä oppi keskuudestaan. Muussa tapauksessa se menettää olemuksensa oikein opettavana kirkkona.


      • sola-gratia
        Luteerusfani kirjoitti:

        Kuka on sekoittanut ja mitä?

        Missä Raamattu ja luterilainen tunnustus kehoittavat eroamaan ja perustamaan jotain uutta parempaa ja harhatonta seurakuntaa?
        Ei se ainakaan Lutherin opetusta ole!!!

        Jeesus ja apostolit eivät opettaneet, että olisi pysyttävä väärin opetettavassa kirkossa vaan että sellaisesta on erottava. On sitä vastoin pitäydyttävä oikein opettavaan kirkkoon.

        Luther ja luterilaiset tunnustuskirjat ovat Raamatun kannalla: "Väärät opettajat sen sijaan on hylättävä, koska he eivät enää toimi Kristuksen (1. Joh. 2:18 - 23) sijaisina, vaan ovat antikristuksia. Kristuskin sanoo: "Kavahtakaa vääriä profeettoja." (Matt. 7:15)" (Augsburgin tunnustuksen puolustus, s. 155.)

        "Kristushan käskee: (Matt. 7:15) "Kavahtakaa vääriä profeettoja." Ja Paavali käskee karttamaan valheen saarnaajia iljetyksenä ja kiroamaan heidät. Vielä hän sanoo (2. Kor. 6:14): "Älkää vetäkö vierasta iestä yhdessä epäuskoisten kanssa, sillä mitä yhteistä on valolla ja pimeydellä?" Ei ole kyllä helppoa poiketa niin monen kansan ja yksilön yhteisestä opista, mutta Jumalan käsky velvoittaa meitä: meidän jokaisen on varottava liittymistä niihin, jotka opettavat väärää oppia tai koettavat puolustaa sitä julmuudella." (Yksimielisyyden ohje, s. 553.)

        Oikea kirkkoyhteys on Raamatun mukaan perustettava opilliseen yksimielisyyteen Raamatun opin varaan ja kirkossa saa opettaa vain Raamatun apostolien ja profeettojen oppia. Luther ja Luterilaiset tunnustuskirjat ovat Raamatun kannalla opillisen yksimielisyyden välttämättömyydestä:

        "Me emme ole ajallisen rauhan ja ykseyden saavuttamiseksi tinkineet mitään Jumalan iankaikkisesta, muuttumattomasta totuudesta. Turha sitä olisi yrittääkään, sillä ei sellainen rauha ja ykseys kestäisi pitkään, joka saataisiin aikaan totuuden vastustamiseksi ja pimittämiseksi. Sitäkin vähemmän on meillä ollut halua kaunistella tai vaikenemalla sivuuttaa puhtaan opin väärennöksiä ja julkisia, kirottuja harhoja. Sen sijaan olemme sydämestä tunteneet halua ja rakkautta sellaiseen ykseyteen, joka varjelee Jumalan kunnian loukkaamattomana, mitään pyhän evankeliumin totuudesta tinkimättä ja vähimmällekään harhalle tilaa antamatta. Sitä ykseyttä olemme koko sydämestä ja kaikin voimin tahtoneet edistää." (Yksimielisyyden ohje, s. 553.)

        "Näin ollen kirkot eivät saa tuomita toisiaan seremonioiden eroavuuden perusteella, milloin jollakin kirkolla kristillisen vapauden vuoksi on niitä vähemmän tai enemmän. Olennaista on, että pidetään yhtä opissa, sen joka kohdassa, sekä myös pyhien sakramenttien oikeassa käytössä." (Yksimielisyyden ohje, s. 553.)

        ”»Vähäinen hapatus hapattaa koko taikinan». Viisaustieteen alalla vähäinen, alussa tehty virhe paisuu lopussa äärettömän suureksi. Samoin jumaluusopin alalla: vähäinen erhe kaataa kumoon koko opin. Oppi siis ja elämä on erotettava mahdollisimman kauaksi toisistaan. Oppi ei ole meidän, vaan Jumalan, ja me olemme vain kutsuttuja palvelijoita; emme siis voi sitä hituistakaan tinkiä tahi sitä muuttaa. ...Onhan oppi juuri kuin matemaattinen piste, jota ei käy jakaminen, toisin sanoen, siinä ei tule kysymykseen vähennys- eikä yhteenlaskut...Opin siis pitää olla kuin eheä, pyöreä kultakehä, jossa ei ole ainoatakaan halkeamaa; jos tulee pieninkin halkeama, kehä ei enää ole koskematon. ...yksi Jumalan sana on kaikki ja kaikki (Jumalan sanat) ovat yksi, ja he tietäisivät myös, että yksi uskonkohta on kaikki ja kaikki ovat yksi, ja että jos yhden menettää, menettää vähitellen kaikki, sillä ne ovat yhteydessä keskenään ja niitä pitää koossa yhdistävä side. Kehukoot siis vain vapaasti sopua ja kristillistä yksimielisyyttä; me puolestamme kehumme sanan majesteettisuutta ja uskoa! Rakkauden voi sopivalla hetkellä vaaratta sivuuttaakin, mutta sanaa ja uskoa ei. .... Kieltäessäsi siis Jumalan yhdessä opinkohdassa, jäät kieltäjäksi kaikissa kohdissa, koska Jumala ei jakaudu monen opinkohdan osalle, vaan on kaikkena jokaisessa yksityisessä opinkohdassa ja yhtenä kaikissa opinkohdissa. ...Me tahdomme mitä tiukimmin pitää kaikki kristillisen opin kohdat, suuret ja pienet - vaikka eihän mikään ole meille pieni - puhtaina ja varmoina. Se onkin varsin välttämätöntä. Onhan oppi ainoana valonamme: se valaisee ja ohjailee meitä ja osoittaa taivaan tien; jos sitä horjutetaan yhdessä kohdassa, se ehdottomasti horjuu kokonaan. ... Yksi ainoa opin »piirto» (Matt. 5:18) on suuremman arvoinen kuin »taivas ja maa», siksipä emme salli sitä vähimmässäkään määrässä loukattavan. Elämässä sattuvia hairahduksia taas voimme varsin hyvin katsoa läpi sormien. Hairahdummehan itsekin joka päivä elämässä ja käyttäytymisessä; ja hairahtuvathan kaikki pyhät, tunnustaen sen täydellä todella Isä-meidän rukouksessa ja Uskontunnustuksessa. Mutta oppimme on Jumalan armosta puhdas, kaikki uskonkohtamme varmat ja Pyhään Raamattuun perustuvat.” Luther: Galatalaiskirjeen selitys, s. 586-590.


    • AlpoAhola

      Jeesuksen kertoma tapaus fariseuksesta ja publikaanista on ajastamme paljon puhuva. Siitä kertoo myös kymmenen neitsyen vertaus. Luterilaisen kirkon sisäinen tila on kaksijakoinen. Suuri enemmistö on kuollutta ja uskovaisia on vain vähän. Suuri enemmistö hyökkää pienen lauman päälle median ja epäuskoisen maailmanvallan tukemana. Luterilaisen kirkon uskovaisena tulee myös hyökkäyksen kohteeksi pyhitysliikkeiden harhoja suosivien taholta. Ihmiset luulevat kuitenkin hyviä olevansa ja eivät ymmärrä lain virkaa, joka tulee viimein tuomioksi Jumalan tuomioistuimen edessä.
      Uskova taistelee luterilaisen kirkon puolesta ja tahtoo, että se kääntyisi parannukseen. Luterilaiset tulkaa parannukseen. Voisiko parannus lähteä Herran huoneesta alkaen, siis Jerusalemista? Pitäydyn taisteluun oikean tunnustuksen puolesta luterilaisessa kirkossa, Lutherin esimerin mukaan. Nyt kuitenkin piispamme on ottamassa lihallisen vallankäytön uskovaisia paimenia vastaan, siitä on osoituksena piispa Heikan mietintö. Koko mietintö ja myös Rainerman eriävä mielipide löytyy verkosta osoitteesta http://www.evl.fi/piispainkokous/mietin.htm ja täältä linkistä 2006 ->2006:2 Työn johtaminen, työyhteisön kehittäminen ja työturvallisuus. Eriävä mielipide löytyy mietinnön lopusta.

      • Luteerusfani

        Minä näen tässä touhussa inhimillisen kunnian
        etsintää. Aika tavalla sitä on, sanoisin.
        Moni lyö nyt kirkon maallistumisella mynttiä.
        Viekkain on lahkolaisuuden henki.

        "Katsokaa, ettei kukaan saa teitä vietellä"

        Jos joku asiallinen kristitty kirjoittaa piispoille, ei hän siitä täällä netissä leuhki julkisesti, AlpoAhola. Ei hän sitten ilmoita täällä, että "vielä eivät ole tehneet piispat parannusta".

        Olisi hyvä lähtökohta, jos kukin löytäisi sen fariseuksen ensin oman paitansa alta. Siitä alkaisi se oikea parannus EvLut kirkossa.
        Lutheristakin esitetään surutta ja ilman synnintuntoa väitteitä, jotka eivät ole historialllinen totuus. Eikä niitä pyynnöstä korjata.

        Ei kirkon maallistuminen ja oikein opettavien ahdistelu ole mikään tilaisuus aloittaa vaalikiertue ja almunjakotilaisuus, josta edellä trumpetilla toitotetaan.
        ------------
        Kavahtakaa ystävät tällaista yksityisyritteläisyyttä ja vaalimainontaa.

        Jokainen todellinen kirkon ja Sanan ystävä on rukouksessa ja kilvoituksessa - ei politikoimassa alhaisin keinoin.

        Huonot ajat tulevat, eiväthän kirjoitukset muuten toteutuisi. Maallistuminen kirkossa alkoi kuitenkin jo kauan ennen vuotta 1985.


      • AlpoAhola
        Luteerusfani kirjoitti:

        Minä näen tässä touhussa inhimillisen kunnian
        etsintää. Aika tavalla sitä on, sanoisin.
        Moni lyö nyt kirkon maallistumisella mynttiä.
        Viekkain on lahkolaisuuden henki.

        "Katsokaa, ettei kukaan saa teitä vietellä"

        Jos joku asiallinen kristitty kirjoittaa piispoille, ei hän siitä täällä netissä leuhki julkisesti, AlpoAhola. Ei hän sitten ilmoita täällä, että "vielä eivät ole tehneet piispat parannusta".

        Olisi hyvä lähtökohta, jos kukin löytäisi sen fariseuksen ensin oman paitansa alta. Siitä alkaisi se oikea parannus EvLut kirkossa.
        Lutheristakin esitetään surutta ja ilman synnintuntoa väitteitä, jotka eivät ole historialllinen totuus. Eikä niitä pyynnöstä korjata.

        Ei kirkon maallistuminen ja oikein opettavien ahdistelu ole mikään tilaisuus aloittaa vaalikiertue ja almunjakotilaisuus, josta edellä trumpetilla toitotetaan.
        ------------
        Kavahtakaa ystävät tällaista yksityisyritteläisyyttä ja vaalimainontaa.

        Jokainen todellinen kirkon ja Sanan ystävä on rukouksessa ja kilvoituksessa - ei politikoimassa alhaisin keinoin.

        Huonot ajat tulevat, eiväthän kirjoitukset muuten toteutuisi. Maallistuminen kirkossa alkoi kuitenkin jo kauan ennen vuotta 1985.

        Taktiikkasi antta vaan rauhan vääryyden voittokululle ja on sitä menttaliteettia, että väärä rauha ja jumalattomuus saa rauhassa kasvaa. Siinä jos missään ollaan farisealaisia. Olen niin rauhan ja rakkauden aposroli jotta. Kyllä olen tavattonasti nähnyt tuon kaltaista sun liirum sun laarun kristillisyyttä. En tähtää mihinkään vallankumouseen, vaan tunnustuksessa pysymiseen ja siihen palaamiseen luterilaisessa kirkossa. Oletko nyt niin sokea Reetta, ettet huomaa mihin kirkkolaivaa ohjataan.
        En mahtipontisuudessani ole Tšingis-kaani, joka ratsastaa voitosta voittoon. En myöskään ole šovinismin kannattaja. Taistelen vaan Sanaan omatunto sidottuna Hengen asein, ei lihan asein. Siis olen kirjoittanut piispoille ja keskustelut heidän kanssaan, mutta he ovat pääasiassa ilmoittaneet mielipiteenään Raamatusta vieraantuneen rationalistisen kantansa. Ilmeisesti nyt ei tajuta minne ollaan menossa. Eksytys on sellainen, että luullaan uhripalvelusta tehtävän Herralle, niin silloin astuu kristittyjen vainot kuvioon, poistetaan jokapäiväinen uhri ja tuodaan esiin hävityksen kauhistus pyhään paikkaan. Katsokaamme kenen joukoissa seisomme ja mitä rauhaamme sopii. Olemmehan kuulleet, että mitä siinä takkuatte, lähtekää pois te rauhan häiritsijät. On muuten piispakuntamme julistusta tuo. Eikö vaan olekkin sopivaa tekstiä Luteerusfani.


      • Luteerusfani
        AlpoAhola kirjoitti:

        Taktiikkasi antta vaan rauhan vääryyden voittokululle ja on sitä menttaliteettia, että väärä rauha ja jumalattomuus saa rauhassa kasvaa. Siinä jos missään ollaan farisealaisia. Olen niin rauhan ja rakkauden aposroli jotta. Kyllä olen tavattonasti nähnyt tuon kaltaista sun liirum sun laarun kristillisyyttä. En tähtää mihinkään vallankumouseen, vaan tunnustuksessa pysymiseen ja siihen palaamiseen luterilaisessa kirkossa. Oletko nyt niin sokea Reetta, ettet huomaa mihin kirkkolaivaa ohjataan.
        En mahtipontisuudessani ole Tšingis-kaani, joka ratsastaa voitosta voittoon. En myöskään ole šovinismin kannattaja. Taistelen vaan Sanaan omatunto sidottuna Hengen asein, ei lihan asein. Siis olen kirjoittanut piispoille ja keskustelut heidän kanssaan, mutta he ovat pääasiassa ilmoittaneet mielipiteenään Raamatusta vieraantuneen rationalistisen kantansa. Ilmeisesti nyt ei tajuta minne ollaan menossa. Eksytys on sellainen, että luullaan uhripalvelusta tehtävän Herralle, niin silloin astuu kristittyjen vainot kuvioon, poistetaan jokapäiväinen uhri ja tuodaan esiin hävityksen kauhistus pyhään paikkaan. Katsokaamme kenen joukoissa seisomme ja mitä rauhaamme sopii. Olemmehan kuulleet, että mitä siinä takkuatte, lähtekää pois te rauhan häiritsijät. On muuten piispakuntamme julistusta tuo. Eikö vaan olekkin sopivaa tekstiä Luteerusfani.

        Liirum, laarum. !!! Että silleen!!

        AlpoAhola, sinä et tiedä minun kristillisyydestäni yhtään mitään.
        Sinä et näköjään tiedä omastakaan kristillisyydestäsi. Jos tietäisit, et kävisi täällä omahyväistä kampanjaasi, vaan tutkisi sydäntäsi.

        Naispappeus ei EvLut kirkosta poistu sillä, että sinä kirjoitat piispoille ja levittelet sitä asiaa täällä.

        Meille on sovintouhri Jeesus Kristus ja hänestä on kirkoissamme julistettu tänäänkin. Jokaiselle uskovalle autuudeksi.


      • AlpoAhola
        Luteerusfani kirjoitti:

        Liirum, laarum. !!! Että silleen!!

        AlpoAhola, sinä et tiedä minun kristillisyydestäni yhtään mitään.
        Sinä et näköjään tiedä omastakaan kristillisyydestäsi. Jos tietäisit, et kävisi täällä omahyväistä kampanjaasi, vaan tutkisi sydäntäsi.

        Naispappeus ei EvLut kirkosta poistu sillä, että sinä kirjoitat piispoille ja levittelet sitä asiaa täällä.

        Meille on sovintouhri Jeesus Kristus ja hänestä on kirkoissamme julistettu tänäänkin. Jokaiselle uskovalle autuudeksi.

        Sinä siis tiedät uskoni, mutta minä en tiedä sinun uskostasi mitään. Kun minä en tiedä sinun uskostasi mitään, niin sinäpä sitten voit vapaasti sitä sivusta sörkkiä. Väität etten itsekään tiedä uskostani mitään. Sinulla täytyy olla ilmiömäinen röntgenkatse. Mutta kun olet noin eto, niin miksi sanot: "Ei kannata jatkaa". Sanotko sen sittenkin jänösenä itsestäsi, vaan tietysti minusta, joka on näkökykysi mukaan noin riman alittava. Minä en nyt kuitenkaan käskyäsi kuuntele ja väisty tieltäsi, sillä perkelettä ja sen kätyreitä vastaan on käytävä alituiseen taitelua. Kirkon lankeemuset eivät vähene, olemme siitä samaa mieltä, vaan ne lisääntyvät ja syvenevät. Ekumenia langenneitten kirkkojen kanssa, naispappeus, homoliitot ja väärä vanhurskauttamisoppi ovat luterilaisen kirkon tuho ja kaiken lisäksi kirkko korkeudessaan ajaa ulos uskovaiset. Tämä tulee nyt vain niin tapahtumaan. Kyllä piispa Heikka sen tietää ja piispa Huovinen pohtii. Tiedäthän nyt sentään piispa Riekkisen humaanit ja liberaaliset kannanotot.

        Olen tutkinut Raamatun todistusta mitä sydämestä lähtee. Olen siitä tietoinen. Raamattu kuitenkin antaa saman todistuksen kaikkien ihmisten sydämestä. Ei sieltä löydy kuin saastaa. Kristus on tuossa tarkastelussa ainut poikkeus.


      • sola-gratia
        Luteerusfani kirjoitti:

        Minä näen tässä touhussa inhimillisen kunnian
        etsintää. Aika tavalla sitä on, sanoisin.
        Moni lyö nyt kirkon maallistumisella mynttiä.
        Viekkain on lahkolaisuuden henki.

        "Katsokaa, ettei kukaan saa teitä vietellä"

        Jos joku asiallinen kristitty kirjoittaa piispoille, ei hän siitä täällä netissä leuhki julkisesti, AlpoAhola. Ei hän sitten ilmoita täällä, että "vielä eivät ole tehneet piispat parannusta".

        Olisi hyvä lähtökohta, jos kukin löytäisi sen fariseuksen ensin oman paitansa alta. Siitä alkaisi se oikea parannus EvLut kirkossa.
        Lutheristakin esitetään surutta ja ilman synnintuntoa väitteitä, jotka eivät ole historialllinen totuus. Eikä niitä pyynnöstä korjata.

        Ei kirkon maallistuminen ja oikein opettavien ahdistelu ole mikään tilaisuus aloittaa vaalikiertue ja almunjakotilaisuus, josta edellä trumpetilla toitotetaan.
        ------------
        Kavahtakaa ystävät tällaista yksityisyritteläisyyttä ja vaalimainontaa.

        Jokainen todellinen kirkon ja Sanan ystävä on rukouksessa ja kilvoituksessa - ei politikoimassa alhaisin keinoin.

        Huonot ajat tulevat, eiväthän kirjoitukset muuten toteutuisi. Maallistuminen kirkossa alkoi kuitenkin jo kauan ennen vuotta 1985.

        jos omaa itseä tuodaan niin voimakkaasti esiin, eikä tyydytä siihen, että yksinkertaisesti todistettaisiin vain totuuden sanan puolesta valittujen auttamiseksi pois harhojen ahdingosta, jolloin kunnia jäisi kenelle se kuuluukin.

        Matt. 6:1   "Kavahtakaa, ettette harjoita vanhurskauttanne ihmisten nähden, että he teitä katselisivat."


    • veha..

      Omituista höpötystä!
      Katkeruutta ja naisvihaa==puutteessa?
      Paljon tekstiä, ei silti sanottavaa!
      Epävarmuutta?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      199
      4750
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      277
      2884
    3. 134
      1747
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      210
      1458
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1421
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1176
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1144
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1119
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1087
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1071
    Aihe