Hyviä muffinsi ohjeita?

Jennonen

Löytyisikö teiltä itseltänne hyviä muffinsi ohjeita? Jos löytyy, voitte laittaa niitä tänne. Kiitoksia.

Myös nettilinkkejä voitte laittaa.

Voisitte myös kommentoida, että kannattaako kyseisiä tehdä, eli ovatko ihanan makuisia, vai kammottavia joita ei kannata missään nimessä tehdä.


:) Kiitoksia.

18

48031

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kotikokki

      www.fazermakeiset.fi ja sieltä makea kotileivonta.. siellä on aivan ihana amerikkailainen suklaamuffinien ohje!!

      • Jennonen

        Itse en kyllä sieltä mitään ohjetta löytänyt.. hmm..


        Lisää hyviä linkkejä? :)


      • Jennonen

        Löytyi se linkki niihin muffineihin, en vain huomannut kun kiireellä katsoin.

        Anteeksi. :)


      • Scientist

        Jos olet, tuliko niistä hyviä? :]


      • Öznur
        Scientist kirjoitti:

        Jos olet, tuliko niistä hyviä? :]

        En ole Kotikokki, mutta saanen kai vastata minäkin :) Nuo fazerin amerikkalaiset suklaamuffinsit ovat ehdottomasti parhaita muffinseja mitä itse olen koskaan tehnyt. Nykyään teen niitä usein kun suklaannälkä yllättää. Helppoja ja nopeita ovat tehdä ja ilman koristeluakin tulee tosi hyviä. Nousevat hyvin eivätkä jää "lättäniksi" kuten monet muut muffinsit. Tuota reseptiä on muistaakseni palstalla ennenkin kehuttu, eli kannattaa ehdottomasti kokeilla jos suklaasta vaan tykkää.


      • Scientist
        Öznur kirjoitti:

        En ole Kotikokki, mutta saanen kai vastata minäkin :) Nuo fazerin amerikkalaiset suklaamuffinsit ovat ehdottomasti parhaita muffinseja mitä itse olen koskaan tehnyt. Nykyään teen niitä usein kun suklaannälkä yllättää. Helppoja ja nopeita ovat tehdä ja ilman koristeluakin tulee tosi hyviä. Nousevat hyvin eivätkä jää "lättäniksi" kuten monet muut muffinsit. Tuota reseptiä on muistaakseni palstalla ennenkin kehuttu, eli kannattaa ehdottomasti kokeilla jos suklaasta vaan tykkää.

        Hienoa, ajattelin niitä tänään tehdä ja halusin kuulla muidenkin mielipiteitä niistä. :)


      • kotikokki
        Scientist kirjoitti:

        Jos olet, tuliko niistä hyviä? :]

        Olen kyllä tehnyt tuolla ohjeella ja tosi suklaisia ja hyviä ovat!! Myös muut jotka ovat päässeet maistamaan, ovat kehuneet!


    • Scientist

      Äsken niitä tuossa leivoin, ja äitini tuli siihen häsläämään. Hän sitten totesi "Paljon näihin tulee oikein suolaa, kun on vähän suolasia.." puoli teelusikkaa oli ohjeessa, ja ohjeen mukaan tein..

      Maistuvatko ne teillä jotka olette niitä tehneet, mielestänne suolaisilta? Voihan se tuosta kaakaostakin johtua, se Fazerin kaakaojauhe on aika 'väkevää'.

      • Scientist

        Siihenhän laitetaan sitä suklaata 100g rouheena, joten se tuo sitä makeutta, vaiko? Joten siksi sitä suolaa siihen vähän lisätään, vai kuinka?


      • Öznur

        Eivät ole ainakaan minulla maistuneet suolaisilta. Tosin olen yleensä laittanut suolan näppituntumalla, eli on saattanut mennä vähemmänkin kuin mitä ohjeessa kun itse tykkään makeasta kuitenkin. Joskus olen jostain lukenut, että pieni ripaus suolaa toisi suklaan makua enemmän esille mutta tiedä tuota sitten. Ehkä siksi tuota suolaa tuossa ohjeessa onkin. Fazerin kaakaojauhetta en kyllä ole käyttänyt. Ehkäpä ohjeessa on käytetty pienempää teelusikkaa? Voithan jättää suolan myös kokonaan pois, jos se ei ole makuusi. Ei varmasti paljon vaikuta lopputulokseen. Suklaaruoheenkin varmasti voi jättää pois, mutta omasta mielestäni mitä isompia rouheita, sitä paremmilta maistuvat :)


      • Scientist
        Öznur kirjoitti:

        Eivät ole ainakaan minulla maistuneet suolaisilta. Tosin olen yleensä laittanut suolan näppituntumalla, eli on saattanut mennä vähemmänkin kuin mitä ohjeessa kun itse tykkään makeasta kuitenkin. Joskus olen jostain lukenut, että pieni ripaus suolaa toisi suklaan makua enemmän esille mutta tiedä tuota sitten. Ehkä siksi tuota suolaa tuossa ohjeessa onkin. Fazerin kaakaojauhetta en kyllä ole käyttänyt. Ehkäpä ohjeessa on käytetty pienempää teelusikkaa? Voithan jättää suolan myös kokonaan pois, jos se ei ole makuusi. Ei varmasti paljon vaikuta lopputulokseen. Suklaaruoheenkin varmasti voi jättää pois, mutta omasta mielestäni mitä isompia rouheita, sitä paremmilta maistuvat :)

        Eivät ne minustakaan maistuneet, äitini mielestä kyllä. :)

        Olivat mielestäni oikein hyviä, ja itse niitä olen enimmäkseen syönyt. Veli innostui kuorutteesta enemmän kuin itse muffineista.

        Suolan lisääminen varmaan tasaa sitä makeutta tai jotain, en tiedä kun olen aloitteleva leipuri vuosimallia -92.

        Ja tottahan se on, että mitä enemmän suklaata, sitä parempia ne ovat!


    • Itse olen tehnyt muffinsseja vuokapaketin ohjeella, mutta lisännyt siihen marianne-murusia (siitä valmis-pussista) ja lirauksen maitoa lisäksi.

      hyviä tulee :)

    • puuha-pete.m

      Ananas-kookosmuffinssit
      (munaton, maidoton) 10 kpl

      150 g maidotonta margariinia
      1/2 dl sokeria
      1 tl leivinjauhetta
      1 rkl kaakaojauhetta tai carobjauhetta
      1 dl riisijauhoja
      3/4 dl perunajauhoja
      1/2 dl ananasmehua

      1.   Vaahdota rasva ja sokeri.
      2.   Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja ananasmehu vaahtoon.
      3.   Jaa taikina muffinssivuokiin.
      4.   Paista 175 asteessa 15 minuuttia.

      Kookosseos:
      2 rkl maidotonta margariinia sulatettuna
      1/2 dl sokeria
      1 dl kookoshiutaleita

      5.   Valmista kookosseos sekoittamalla aineet keskenään.

      Päälle:
      1 pieni purkki ananasmurskaa

      6.   Lisää muffinssien päälle ananasmurskaa ja kuorrutetta.
      7.   Paista vielä noin 20 minuuttia, kunnes pohjat ovat kypsiä.

      Marjamuffinit
      (gluteeniton, maidoton, munaton)

      4 dl riisijauhoja
      1 1/2 dl sokeria
      1 tl soodaa
      1 banaani tai peruna soseutettuna
      150 g maidotonta margariinia tai 1 1/2 dl öljyä
      1 1/2 dl vichyä tai vettä

      Kuorrutus:
      1 1/2 dl mustikoita ja puolukoita, vadelmia
      1 rkl perunajauhoja
      1 rkl sokeria
      1 rkl vettä

      1.   Sekoita muffiniainekset monitoimikoneella, sauvasekoittimella tai sähkövatkaimella.
      2.   Nostele jähmeää taikinaa lusikalla muffinivuokiin.
      3.   Älä täytä vuokaa kokonaan, sillä muffinit kohoavat hiukan uunissa.
      4.   Valmista marjakuorrutus kulhossa sekoittamalla marjoihin vesi, perunajauhot ja sokeri.
      5.   Jaa seos lusikalla muffinien päälle.
      6.   Paista muffineita 200 asteessa noin 20 minuuttia.

      Vinkki:
      Voit käyttää kuorrutukseen myös muita marjoja.

      Omenamuffinssit
      (noin uunipellillinen)
      12 muffinssivuokaa

      200 g voita tai margariinia
      2,5 dl sokeria
      2 munaa
      ripaus suolaa
      1 tl kanelia
      2 tl leivinjauhetta
      6 dl vehnäjauhoja
      2 dl maitoa

      1.   Sokeri ja rasva vaahdotetaan keskenään.
      2.   Munat sekoitetaan pienissä erissä seokseen.
      3.   Kuivat ainekset sekoitetaan keskenään.
      4.   Jauhoseos ja maito vatkataan vuorotellen taikinan joukkoon.
      5.   Tällä seoksella täytetään muffinssivuoat reilusti puoleenväliin.

      Täyte:
      2 omenaa
      2 rkl sokeria
      2 tl kanelia
      raesokeria

      6.   Omenoista poistetaan siemenkota ja ne kuoritaan.
      7.   Omenat pilkotaan kuutioiksi.
      8.   Kuutiot dipataan sokeri-kaneliseokseen.
      9.   Painetaan vuoissa kevyesti taikinan sisään.
      10.   Päälle sirotellaan raesokeria.
      11.   Muffinsseja paistetaan uunissa keskitasolla 20-25 minuuttia 175 asteen lämmössä.

      Mustikkamuffinsit

      200 g margariinia
      1½ dl sokeria
      2 munaa
      2 tl vaniljasokeria
      2 tl leivinjauhetta
      1½ dl perunajauhoja
      1½ dl vehnäjauhoja
      200 g mustikoita

      1.   Vaahdota sokeri ja margariini.
      2.   Lisää munat yksitellen ja sekoita.
      3.   Lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi taikinaan ja sekoita.
      4.   Lisää lopuksi mustikat.
      5.   Paista voidellussa muffinsivuoassa, 200 astetta noin 15 minuuttia.

      Kaakaomuromuffinit
      (6-10 kpl )

      Taikina:
      2 munaa
      1 1/ 2 dl sokeria
      150 g margariini tai voisulaa
      1 1/ 2 dl vehnäjauhoja
      1 dl perunajauhoja
      1 1/ 2 rkl kaakaojauhetta
      2 tl leivinjauhetta
      1 tl vaniljasokeria
      3/ 4 dl rouhittuja kaakaomuroja

      Päälle:
      1/ 2 pakettia tomusokeria
      1 rkl kaakaojauhetta
      2 rkl sulatettua voita
      2 rkl kylmää kahvia

      Pinnalle:
      Kaakaomuroja
      tomusokeria

      1.   Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
      2.   Lisää jäähtynyt voisula.
      3.   Sekoita kuivat aineet keskenään.
      4.   Sekoita varoen vaahtoon.
      5.   Täytä muffinivuoat puolilleen taikinalla.
      6.   Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
      Valmista kuorrute.
      7.   Sekoita kuivat aineet ja lisää sulatettu voi ja kahvi.
      8.   Levitä kuorrute hetken aikaa jäähtyneiden muffinien pinnalle.
      9.   Koristele kokonaisilla kaakaomuropalloilla ja tomusokerilla

      Kahden maun muffinit
      (12 annosta)

      200 g voita tai margariinia
      2 dl sokeria
      3 kananmunaa
      4 1/2 dl vehnäjauhoja
      2 tl leivinjauhetta
      1 tl vanilliinisokeria
      1 3/4 dl maitoa

      Lisäksi suklaamuffinsseihin:
      2 rkl Pirkka kaakaojauhetta
      1/2 levyä (n.170 g) taloussuklaata

      Lisäksi jogurttirusinamuffineihin:
      2 rkl vehnäjauhoja
      1 ps (150 g) Diva jogurttirusinoita

      1.   Voitele 12 muffinin muffinivuoka.
      2.   Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri.
      3.   Lisää joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten.
      4.   Taikinan juoksettumisen estät lisäämällä ruokalusikallisen vehnäjauhoja.
      5.   Sekoita keskenään loput vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri ja lisää ne taikinaan.
      6.   Sekoita hyvin, mutta älä vaivaa turhaan.
      7.   Sekoita maito taikinaan.
      8.   Jaa taikina kahteen osaan.
      9.   Lisää suklaamuffineihin siivilän läpi kaakaojauhe ja veitsellä leikkuulaudalla karkeaksi rouheeksi paloiteltu suklaa.
      10.   Lisää jogurttimuffineihin vehnäjauhot ja jogurttirusinat.
      11.   Jaa taikinat 12 muffinin muffinivuokaan (esimerkiksi Kaiser).
      12.   Taikinasta tulee kuusi suklaamuffinia ja kuusi jogurttirusinamuffinia.
      13.   Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
      14.   Tarkista muffinien kypsyys ja anna niiden jäähtyä hiukan ennen tarjoamista.

      Raparperi-kookosmuffinit
      (12 annosta)

      200 g margariinia
      2 dl sokeria
      3 kananmunaa
      4 dl vehnäjauhoja
      1 dl Diva kookoshiutaleita
      2 tl leivinjauhetta
      1 tl kardemummaa
      1 dl maustamatonta jogurttia
      n. 4 dl raparperipaloja

      Koristeeksi:
      1 dl vispikermaa
      Diva kookoshiutaleita
      kardemummaa

      1.   Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri.
      2.   Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
      3.   Sekoita keskenään vehnäjauhot, kookoshiutaleet, leivinjauhe ja kardemumma.
      4.   Lisää jauhoseos taikinaan.
      5.   Kaada jogurtti joukkoon varovasti sekoittaen.
      6.   Jaa puolet taikinasta voideltuun 12 kpl:n muffinivuokaan.
      7.   Lisää raparperipalat ja loput taikinasta.
      8.   Paista 225 asteessa n. 15 min.
      9.   Irrota vuoasta jäähtyneinä.
      10.   Koristele kermavaahtopursotuksilla, kookoshiutaleilla ja kardemummalla

      Banaanimuffinit
      (16 annosta )

      100 g voita tai margariinia
      1 dl sokeria
      1 kananmuna
      2 Rico banaania
      2 dl vehnäjauhoja
      1 dl mantelirouhetta
      1 tl vanilliinisokeria
      ripaus suolaa
      1 1/2 tl kanelia
      1 tl leivinjauhetta
      1/2 dl maitoa

      Koristeluun:
      tomusokeria

      1.   Vatkaa rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
      2.   Lisää muna vatkaten.
      3.   Soseuta banaanit.
      4.   Sekoita kuivat aineet keskenään.
      5.   Lisää taikinaan vuorotellen banaanisosetta, maitoa ja jauhoseosta.
      6.   Sekoita vain sen verran että taikina on tasaista.
      7.   Jaa taikina kahden lusikan avulla paperisiin muffinivuokiin.
      8.   Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
      9.   Puuteroi jäähtyneet muffinit tomusokerilla.

      Kahvimuffinssit
      18-22 kpl

      125 g voita / margariinia
      2 dl sokeria
      2 munaa
      1 tl leivinjauhetta
      2 dl vehnäjauhoja
      ½ dl vahvaa kahvia

      1.   Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
      2.   Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.
      3.   Lisää jauhot (ja niihin sekoitettu leivinjauhe) vuorotellen kylmän kahvin kanssa.
      4.   Annostele muffinssivuokiin
      5.   Paista 225ºC 10-15 minuuttia.
      6.   Koristele jäähtyneet muffinssit tomusokeri-kahvi-kuorrutuksella:
      a.   1½ dl tomusokeria, 1 rkl kahvia). Variaatioita saa kun lisää mieleisiään mausteita, itse käytän yleensä kardemummaa ja inkivääriä. Kahvin sijasta hyvin käyvät esim. kaakao ja kermalikööri

      Tuplasuklaamuffinsit
      6 jättimuffinsia

      5 dl vehnäjauhoja
      2 1/2 tl leivinjauhetta
      1/2 dl kaakaojauhetta
      2 rkl sokeria
      2 1/2 dl (175 g) tummaa suklaata paloiteltuna
      1 kevyesti vatkattu muna
      125 g ranskankermaa
      1 3/4 dl maitoa
      90 g sulatettua voita

      1.   Siivilöi kuivat aineet kulhoon.
      2.   Lisää sokeri ja suklaa ja sekoita hyvin.
      3.   Tee seoksen keskelle kolo.
      4.   Sekoita muna, maito ja ranskankerma keskenään.
      5.   Kaada seos koloon.
      6.   Sekoita nopeasti sekaisin, mutta älä liikaa, taikinan pitää jäädä kokkareiseksi.
      7.   Paista 175 asteessa noin 15 min.


      Mustikkamuffinssit
      (24 annosta)

      150 g Flora Leivontamargariinia
      2,5 dl sokeria
      2 kpl kananmunaa
      1,5 dl Flora Vispiä
      4,5 dl vehnäjauhoja
      2 tl leivinjauhetta
      0,5 tl suolaa
      2,5 dl mustikoita

      1.   Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
      2.   Lisää kananmunat yksitellen koko ajan sekoittaen.
      3.   Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola.
      4.   Lisää Flora Vispi, jauhoseos ja mustikat taikinaan sekoittaen.
      5.   Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, jotta se ei sitkistyisi.
      6.   Taikinan kuuluu olla jäykähköä.
      7.   Jaa taikina 16 isompaan tai 24 pienempään paperivuokaan.
      8.   Paista 200 °C:n lämpötilassa 15-20 minuuttia muffinien koosta riippuen.

      Raparperimantelimuffinssit

      125 g voita
      1,5 dl sokeria
      3 munaa
      50 g mantelimassaa
      1,5 dl jauhoja
      1 tl leivinjauhetta
      200 g raparperia

      1.   Vaahdota rasva ja sokeri.
      2.   Leikkaa mantelimassa hienoiksi kuutioiksi ja painele se mukaan.
      3.   Lisää munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten.
      4.   Lisää väliin hieman jauhoja, mikäli seos uhkaa juoksettua.
      5.   Sekoita mukaan loput jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.
      6.   Sekoita lopuksi taikinaan pieniksi paloiksi leikatut raparperinvarret.
      7.   Jaa taikina paperisiin vuokiin.
      8.   Paista niitä 15 - 20 minuuttia 175 asteessa.
      9.   Anna jäähtyä.
      10.   Tarjoa sellaisenaan tai mansikkakastikkeen kanssa.

      Valkosuklaa-pekaani-pähkinä-muffinssit
      12 kpl

      250 g voita
      3 dl sokeria
      4 munaa
      5 dl vehnäjauhoja
      2 tl leivinjauhetta
      n. 100 g valkoista suklaata karkeana rouheena tai pieninä paloina
      n. 100 g pekaani- pähkinöitä rouheena

      1.   Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
      2.   Sekoita munat yksitellen, vatkaten.
      3.   Lisää leivinjauhe ja jauhot, sekä valkoinen suklaa ja pähkinät.
      4.   Kaada voideltuihin muffinssivuokiin.
      5.   Jos käytät muffinssipeltiä, voitele myös välipaikat.
      6.   Suihke (esim. Kultasula vuokaspray) on kätevä.
      7.   Paista keskikorkeudella 175 asteessa n. 30 min.
      8.   Kuorruta halutessasi sulatetulla valkoisella suklaalla ja pekaani-pähkinärouheella.

      Suklaasydän-muffinit

      125 g voita
      1½ dl sokeria
      2 munaa
      100 g tummaa suklaata
      3½ dl vehnäjauhoja
      2 tl leivinjauhetta
      1 tl vanilliinisokeria
      2 dl kermaviiliä tai piimää

      täyte:
      säilykekirsikoita

      kuorrutus:
      100 g tummaa suklaata

      koristelu:
      100 g vaaleaa suklaata

      1.   Vaahdota voi ja sokeri. lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
      2.   Lisää rouhittu suklaa ja kuivat aineet. jaa vuokiin, lisää kirsikanpuolikas ja peitä se taikinalla
      3.   Paista 200 astetta 12-15 min

      Kuorrutus:
      sulata suklaa vesihauteessa ja levitä jäähtyneiden leivoksien päälle

      koristelu:
      sulata suklaa, levitä leivinpaperin päälle ohueksi levyksi. kun suklaa on melkein jäähtynyt ota pienellä muotilla sydämiä, irrota varovasti alustasta. koristele leivokset

      Karpalosuklaakohokas
      4 annosta

      1 dl karpaloita
      2 rkl vettä
      50 g taloussuklaata
      3 rkl maitoa
      2 keltuaista
      3 kananmunanvalkuaista
      75 g tomusokeria
      ½ tl vaniljasokeria
      vuokaan rasvaa

      1.   Kiehauta karpalot vedessä.
      2.   Jäähdytä ja soseuta siivilän läpi.
      3.   Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää siihen maito koko ajan sekoittaen.
      4.   Vatkaa joukkoon keltuaiset ja puolet sokerista.
      5.   Vaahdota valkuaiset kovaksi ja lisää vaahtoon loppu sokeri, vaniljasokeri ja karpalosose.
      6.   Yhdistä suklaaseos valkuaisvaahtoon varovasti nostellen.
      7.   Jaa taikina voideltuihin suoraseinäisiin annosvuokiin, niin että kohokkaalle jää tilaa nousta.
      8.   Kypsennä 180 asteessa 20-25 minuuttia.
      9.   Paiston aikana ei uuniluukkua saa avata.
      10.   Tarjoile heti esimerkiksi jäätelön kanssa.

      Mustikka-vadelma muffinsit

      100 g keijua
      1 dl kaurakermaa
      1½ dl sokeria
      1/4 dl maissijauhoa
      1 tl vaniljasokeria
      n. 2-5 rkl mantelirouhetta (maun mukaan)
      1 tl leivinjauhetta
      n. 2 dl vehnäjauhoja ( ehkä vähän päälle)
      pinnalle vadelmia ja mustikoita

      1.   Sulata & jäähdytä rasva.
      2.   Sekoita ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
      3.   Täytä paperivuoat vähän yli puolilleen.
      4.   Painele taikinan päälle kuhunkin vuokaan muutama vadelma ja sopivasti mustikoita.
      5.   Paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.

      Allu Apinan banaanimuffinsit
      Noin 40 kpl

      150 g voita tai margariinia
      2 dl sokeria
      1/2 dl fariinisokeria
      2 munaa
      3-4 ylikypsää banaania
      5 dl vehnäjauhoja
      2 tl leivinjauhetta
      1 tl soodaa
      ( 1 tl inkivääriä )
      ( 1 tl neilikkaa )
      2 tl kanelia
      2 tl vaniljasokeria

      1.   Vaahdota rasva ja sokeri.
      2.   Lisää munat yksitellen taikinaan reippaasti vatkaten.
      3.   Murskaa banaanit haarukalla ja sekoita kuivat aineet keskenään.
      4.   Lisää ainekset taikinaan, sekoita tasaiseksi ja annostele taikina muffinssivuokiin.
      5.   Muffinssit kypsyvät 180 asteessa noin 20 minuuttia.

      Banaani-taateli-smetana-muffinssit

      4,25 dl vehnäjauhoja
      1,5 dl sokeria
      1 rkl leivinjauhetta
      2 kananmunaa
      4 rkl sulatettua voita
      60 g smetanaa
      2 rkl maitoa
      1 iso reilun kaupan banaani survottuna
      150 g hienonnettuja taateleita

      1.   Lämmitä uuni 180 asteeseen ja voitele muffinssivuoka.
      2.   Voit myös käyttää paperivuokia.
      3.   Sekoita jauhot, sokeri ja leivinjauho kulhossa.
      4.   Vatkaa toisessa kulhossa kananmunat, voi, smetana, maito ja banaani seokseksi.
      5.   Lisää tämä seos kuiva-aineisiin ja hämmennä.
      6.   Taikinan tulee olla jonkin verran kokkareista.
      7.   Lisää taatelit joukkoon.
      8.   Paista muffinsseja 20-25 minuuttia.
      9.   Tarjoa kainuulaisella hunajalla maustetun mustikkateen kanssa. =)
      10.   Voit muutella ohjetta makusi mukaan, kunhan kuiva-aineiden ja märkien aineiden suhde säilyy samana.
      11.   Smetanan voi korvata esim. jogurtilla, ja taatelit pähkinöillä tai marjoilla.

      Tiikerimuffinssit
      (14 annosta)

      Voiteluun:
      1 rkl Juokseva Becel Kasviöljyvalmistetta
      0,3 dl korppujauhoja

      Taikina:
      4 kpl kananmunaa
      2 dl sokeria
      4 dl hiivaleipäjauhoja
      2 tl leivinjauhetta
      3 tl vanilliinisokeria
      1,5 dl rasvatonta maitoa
      1,5 dl Juokseva Becel kasviöljyvalmistetta
      2 rkl kaakaojauhetta

      1.   Voitele ja jauhota rengasvuoka.
      2.   Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
      3.   Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
      4.   Yhdistä jauhoihin leivinjauhe ja vanilliinisokeri.
      5.   Lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja Juoksevan Becelin kanssa muna-sokerivaahtoon puuhaarukalla sekoittaen.
      6.   Mausta kolmasosa taikinasta kaakaojauheella.
      7.   Kaada vuokaan kerroksittain vaaleaa ja tummaa taikinaa, päällimmäiseksi vaalea kerros.
      8.   Paista muffinsseja 25 minuuttia.

      Mustaherukka-muffinit

      2 munaa
      1,5 dl sokeria
      1 tl vaniljasokeria
      1 dl maitoa
      75 g margariinia
      2,5 dl vehnäjauhoja
      1,5 tl leivinjauhetta
      2 dl mustaherukoita

      1.   Kuumenna uuni 225 asteeseen.
      2.   Nosta paperiset muffinivuoat pellille tai voitele muffinipellin syvennykset.
      3.   Vaahdota munat ja sokeri.
      4.   Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
      5.   Sulata rasva ja lisää siihen maito.
      6.   Lisää munavaahtoon vuorotellen jauho- ja rasvaseosta.
      7.   Sekoita taikinaan nopeasti jäiset marjat.
      8.   Täytä vuoat 2/3 korkeudelle ja kypsennä muffineita noin 15–20 minuuttia.

      Jauhelihamuffinssit
      (6 kpl)

      300 g jauhelihaa
      1 dl sipulikuutioita
      ½ rkl rypsiöljyä
      170 g herkkusieniä
      1 dl kermaa
      ½ dl vettä
      ¾ dl korppujauhoja
      1 muna
      ¼ tl mustapippurirouhetta
      1 tl timjamia
      ½ tl suolaa)

      Koristeeksi:
      punainen paprika
      ruohosipulia

      1.   Kuullota jäinen sipuli öljyssä paistinpannussa.
      2.   Lisää pannuun puhdistetut ja silputut herkkusienet.
      3.   Ruskista sienet kevyesti.
      4.   Jäähdytä seos.
      5.   Mittaa kulhon pohjalle kerma ja vesi.
      6.   Sekoita joukkoon korppujauhot.
      7.   Sekoittele ja anna turvota hetki.
      8.   Lisää joukkoon jauheliha, muna, herkkusieni-sipuliseos, mustapippurirouhe ja timjami sekä halutessasi suola.
      9.   Sekoita tasaiseksi.
      10.   Jaa taikina 6 yhtä suureen palaan ja pyörittele isoiksi lihapulliksi.
      11.   Painele lihapullat voideltuihin muffinssipellin syvennyksiin.
      12.   Viipaloi paprika ja paina paprikarenkaat jokaisen lihapullan pintaan.
      13.   Paista 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.
      14.   Koristele ruohosipulilla.
      15.   Tarjoa peruna- purjomuffinssien kanssa.

      Peruna-purjomuffinssit
      (6 kpl)

      1 pss (400 g) peruna-purjosekoitusta
      1 dl kermaa
      1 dl maitoa
      2 pientä munaa
      ¼ tl mustapippurirouhetta
      1 tl oreganoa
      (½ tl suolaa)

      1.   Sulata peruna-purjosekoitusta hieman.
      2.   Sekoita keskenään kerma, maito, munat, pippuri, oregano ja halutessasi suola.
      3.   Painele peruna-purjosekoitus voideltuihin muffinssipeltin 6 syvennykseen.
      4.   Kaada päälle muna-maitoseosta.
      5.   Paista 200 asteisessa uunissa 20- 30 minuuttia niin, että muna-maito on hyytynyt.
      6.   Tarjoa jauheliha- muffinssien kanssa.

      Nopeat toffeemuffinssit
      ( 8-10 kpl)

      5 dl vehnäjauhoja
      2 tl leivinjauhoja
      ½ dl kaakaojauhetta
      1 dl juoksevaa margariinia
      2 dl sokeria
      2 kananmunaa
      2 dl kermaviiliä tai jogurttia
      kovia toffeepaloja

      1.   Sekoita kuivat aineet sekä margariini monitoimikoneessa karkeaksi massaksi.
      2.   Vatkaa kananmunat kevyesti ja lisää ne ja jogurtti monitoimikoneeseen.
      3.   Sekoita tasaiseksi.
      4.   Annostele vuokiin ja upota yksi toffeepala jokaiseen vuokaan.
      5.   Paista 225 asteessa n. 15-20 minuuttia.

      Suklaiset sitruunamuffinssit
      (6-8 kpl)

      2 kananmunaa
      2 dl sokeria
      1 dl juoksevaa margariinia
      4 dl vehnäjauhoja
      2 tl leivinjauhetta
      1 sitruunan kuori
      100 g suklaarouhetta
      1 dl kuohukermaa
      vaniljakastiketta lisukkeeksi

      1.   Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
      2.   Lisää joukkoon margariini.
      3.   Sekoita jauhot, leivinjauhe, pestyn sitruunan kuori ja suklaa keskenään kulhossa.
      4.   Lisää jauhoseos varovasti taikinaan.
      5.   Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se varoen taikinan joukkoon.
      6.   Taikina saa jäädä valkokirjavaksi.
      7.   Annostele vuokiin ja paista 225 asteessa n. 15-20 minuuttia.
      8.   Tarjoile vaniljakastikkeen kera.

      Sipuli-juustomuffinssit
      (n.6 kpl)

      2 kananmunaa
      4 dl vehnäjauhoja
      2 dl kaurahiutaleita
      2 dl leivinjauhetta
      1 tl suolaa
      ½ tl rouhittua mustapippuria
      125-150 g tuorejuustoa (esim. sipulilla tai yrteillä maustettua)
      2 dl maitoa
      1 dl rypsi- tai oliiviöljyä
      4-6 rkl ruohosipulisilppua
      juustoraastetta

      1.   Sekoita kuivat aineet ja suola ja pippuri keskenään.
      2.   Vatkaa kananmunat kuohkeaksi erillisessä kulhossa.
      3.   Sekoita juusto, maito, öljy ja ruohosipuli munavaahtoon.
      4.   Lisää jauhoseos varoen taikinaan.
      5.   Annostele vuokiin ja ripottele päälle juustoraastetta.
      6.   Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

      Tilli-raejuustomuffinssit
      (n. 6-8 kpl)

      5 dl vehnäjauhoja
      2 tl leivinjauhetta
      nippu tuoretta tilliä
      ½ tl suolaa
      ½ tl rouhittua mustapippuria
      2 kananmunaa
      250 g raejuustoa
      1 dl maitoa
      1 dl rypsi- tai oliiviöljyä
      1 hienonnettu sipuli

      1.   Sekoita jauhot, leivinjauhe, tilli, suola ja mustapippuri keskenään.
      2.   Vatkaa kananmunat kuohkeaksi erillisessä kulhossa.
      3.   Lisää raejuusto, maito, öljy ja sipulisilppu munavaahtoon.
      4.   Annostele vuokiin ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

      Appelsiinimuffinit
      (12 annosta)

      1 appelsiini (kuori mehu)
      2 munaa
      1 1/2 dl sokeria
      100 g voita tai margariinia
      2 3/4 dl vehnäjauhoja
      1 1/2 tl leivinjauhetta
      1 tl vanilliinisokeria

      Kuorrutus:
      1 1/2 dl tomusokeria
      1 rkl appelsiinimehua

      1.   Pese appelsiini huolellisesti.
      2.   Raasta appelsiinista kuori ja purista siitä mehu (1 dl).
      3.   Vaahdota munat ja sokeri.
      4.   Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä.
      5.   Lisää rasva muna-sokerivaahtoon.
      6.   Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja appelsiinin raastettu kuori keskenään.
      7.   Lisää taikinaan jauhoseos vuorotellen appelsiinimehun kanssa varovasti sekoittaen (Huom! Jätä 1 rkl appelsiinimehua kuorrutusta varten).
      8.   Jaa taikina voideltuun 12 kappaleen muffinivuokaan.
      9.   Paista 200-asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia.
      10.   Jäähdytä muffinit.
      11.   Sekoita tomusokerin joukkoon appelsiinimehu.
      12.   Levitä kuorrutus muffinien päälle ja koristele halutessasi appelsiinin makuisilla nonpareilla.

      Kuningatarmuffinit
      10-12 kpl

      4,5 dl vehnäjauhoja
      2 dl sokeria
      ½ tl suolaa
      2 tl leivinjauhetta
      2 tl vaniljasokeria
      25 g voita tai margariinia sulatettuna
      1,5 dl maitoa
      2 munaa
      1 dl mustikoita
      1 dl mansikoita

      1.   Sekoita kuivat aineet keskenään.
      2.   Lisää sulatettu voi, maito ja munat.
      3.   Sekoita tasaiseksi.
      4.   Lisää marjat ja pyöräytä ne varovasti taikinan joukkoon.
      5.   Jaa taikina muffinivuokiin siten, että kukin vuoka tulee melkein täyteen.
      6.   Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

      • Jennonen

        Kiitos todella paljon ohjeista. :)


    • muffinsihullu :D

      en löytänyt muffinsi ohjetta fazer paikasta!!!

      • Choco-

      • ?????

      • pokahontastukka
        ????? kirjoitti:

        tää ei kyl liity tähän aiheeseen mitenkään mut onko muffinssi ja muffini sama asia?

        parhaat muffinsit oon saanu ku ostanu sitä sunnuntai-suklaamuffinsi jauhetta, aiva ihanan makusii :D sit laitan jtn pätkistä tai vastaavaa sekaa :D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      112
      2917
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2405
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      22
      2354
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1996
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1650
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      170
      1365
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      288
      1198
    8. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1044
    9. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      250
      1040
    10. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1034
    Aihe