Itsesääli

Quizzy

Mitä se itsesääli oikein on? Mikä tai kuka siis siinä säälii ja ketä? Onko sääli sama asia kuin myötätunto?

32

17401

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • itsesäälistä

      Itseäsääli on itseensä käpertymistä ja sellaista, että ajattelee yleistäen ettei kukaan sinusta välitä. Siihen liittyy itkeskelyä ja vertailua omaa käytöstään toisten käytökseen. Kun tuntee, että on käyttäytynyt huomattavan paremmin kuin toiset, jotka ovat olleet epäoikeuden mukaisia sinua kohtaan, saatat tuntea tarvitsevasi parempaa kohtelua. Tästä seuraa juuri sellaisia olotiloja että "voi minua raukkaa", "kyllä sitten maailma on julma".

      Yleensä huonon itsetunnon omaavat ihmiset vaipuvat helposti itsesääliin eivätkä pysty unohtamaan kokemaansa loukkausta.

      Itsesääli tarkoittaa siis itsensä säälimistä. Kyllähän sen jo nimikin kertoo.

      Voisin sanoa, että sääli on synonyymi myötätunnolle. Se on empatiaa, se merkitsee että toinen ihminen välittää toisesta ihmisesta aidosti eli osaa asettua toisen asemaan.

      • pikatsunkivettäjä

        poden itsesäälimättömyyttä


      • masentunut1
        pikatsunkivettäjä kirjoitti:

        poden itsesäälimättömyyttä

        Poden itseissäälisyyttä


      • Idiootti

        Mä säälin itteeni aina jatkuvasti ja haluisin tyylii tappaa itteni.


      • SäälimätönIdiotti

        Sääli on sairautta!


      • seonnäin

        Ei kyllä ole mikään synonyymi myötätunnolle tässä tapauksessa. Suhteessa muihin se voi sitä olla. Asiaa ei voi ymmärtää kuin henkilö jolla ei ole itsetuntoa.


      • Anonyymi
        Idiootti kirjoitti:

        Mä säälin itteeni aina jatkuvasti ja haluisin tyylii tappaa itteni.

        lol sama lowkey :Dd fr samaistun et oo yksin toivon et asiat menee parempaan suuntaan sulle<3


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        lol sama lowkey :Dd fr samaistun et oo yksin toivon et asiat menee parempaan suuntaan sulle<3

        huomasin just millon toi on laitettu toivon et kaikki on ok nykyää xdd


      • Anonyymi

        On erillaisia ihmisiä jotkut on vahvoja henkisesti jotkut taas ei.


    • selkärangaton

      itselläni on ollu neljä vuotta seläs kolmenvälinväli rappeuma eli 3 tyhjää väliä peräkkäin sitte se särky vetää miälen matalaks ja itsesääli nousoo pintaan mutta sitä ei oo kukaa aiheuttanu eli itse sääliä on monen laista

      • APU

        Jeesus parantaa säryt.


      • Enkelin siivin
        APU kirjoitti:

        Jeesus parantaa säryt.

        Eipä vaan ole parantanut, Jeesus eikä kukaan muukaan!


      • USKO!
        Enkelin siivin kirjoitti:

        Eipä vaan ole parantanut, Jeesus eikä kukaan muukaan!

        Uskosi ei ole tarpeeksi vahva, siitä se johtuu.


      • zimbaa34
        USKO! kirjoitti:

        Uskosi ei ole tarpeeksi vahva, siitä se johtuu.

        Jos jesse tarjoo viinakset niin eiköhän niillä juu lähe kivut pois.


    • Kyllästynytihmienn23

      Itsesääli on vakava sairaus eikä sitä voi noin vaan lopettaa. Itsesäälissä eläviä pitää tukea ja auttaa entistä enemmän tai he saattavat vaipua masennukseen ja jopa itsemurhaan. Itse olen säälinyt itseäni ja miettinyt itsemurhaa moniakin kertoja, haluan naisen rinnalleni mutta silti pidän itseäni liian huonona ihmisenä että en halua.

      • Idiootti

        Mä oon ihan samanlainen.. tosi kiva kun ei oo kavereita ja perhekin on täyttä paskaa kun mulle huudetaan kaikesta.. ne pari henkilöö joita pidän kavereina ei ees auta mua yhtään ja kerran melkein tapoin itteni.. en ois tässä ellei tää mun toinen kaveri ois estänyt mua mut nyt mä aion karata eikä kukaan enää muista mua😔


    • pulpetin kuluttaja

      Ehkä itsesäälin takia nuoret ovatkin niin masentuneita ja syömishäiriöisiä.

    • hermonsa menettänyt

      mun luokalla on tyttö joka kirjoittaa joka ikinen päivä luokan ryhmä chättiin mä muutan ku ootte nii ilkeitä yms. repikää siitä. sit se suuttuu ku sille laittaa lopeta itsesääli ja sit sama rumba alusta xd

    • Asiaan_perehtynyt

      Itsesääli on surkeaa kuultavaa päivittäin,varsinkin kun siinä oikein piehtaroidaan!

    • Näin_on

      Itse valitetaan omaa aiheutettua surkeutta!

    • kokemus1

      No mie joskus itsesääälin itteeni, sit mun kaveri tai itseasiassa mun tosi hyvä ystävä sano et siin ei oo mtn järkee lopeta....sain monta ystävää takasi, jopa jollain tapaa hänetkin.. Itsensä säälijöit pitää tukee, mut ei sentään loputtomiin asti..Oon niin kiitollinen sille tyypille....

    • Koulukiusattu15vpoju

      No on se aika vaikeaa hyväksyä itsensä 3 vuoden koulukiusaamisen jälkee......

      • Koulukiusattu14vpoika

        Mä oon elänyt ekat 13vuotta ilman kavereit ja mua koulukiusattiin alaasteel ja nyt on tän yläasteenkin ajan jatkunut.. mul on vaa 1kaveri joka ei ees auta mua koskaan


    • Vituttaad

      Mulla vituttaa nää "kukaa ei auta mua" ihmiset. Et sä voi elää sun elämää ja miettiä miks kukaa ei auta sua,, sul pitää selvitä ite, jos ei selviä nii se on perseestä. En nyt siis väitä ettei ketään pitäs auttaa, vaan sitä ettei voi syyttää muita siitä etteivät auta

    • POIölk

      Voiko toinen toista itsesäälistä nostaa?
      Mitä se on kun lapsesta saakka saa kuunnella vanhemman itsesääliä ja muiden syyttelyä.
      Missä vaiheessa on oikeus viheltää peli poikki ja sanoa, että mä en enää jaksaa kuunnella ja ymmärtää.
      Siis syytä itsesäälille on mutta kun se on osa persoonaa, niin miten suojelet itseäsi kun tuntuu että hukut samalla ja jokaisen kanssakäymisen jälkeen (useita kertoja viikossa) tuntuu että oma mieli painuu pohjamutiin. Kova työ on tehty oman itsen kohdalla että on saanut ajatukset raiteilleen ja luottamuksen kuntoon - minähän en ollut mitään eikä minusta mitään koskaan tulekaan...toista vanhempaa ja hänen kuuluisia lauseita minusta lapsena siteerakseni. Tämä itsesäälijä sitten seurasi vain mykkänä sivusta, sittenpähän kuulemma tiedetään millaista hänelle on oli peruste sille ettei puolustanut lasta. Onneksi oli kirjasto, kirjat vei pakopaikkaan ja koulun myötä tuli mahdollisuus opiskella ja valtio takasi vielä lainankin, jota maksoin nelikymppiseksi. Mutta rajojen vetäminen itsen ja vanhemman välille on vaikeaa kun tuntuu että mut jyrätään ja tunnollisena ihmisenä haluaa miellyttää ja tuottaa hyvää mieltä. Syyt sääliin on isot ja oikeatkin mutta mitä niille kukaan mahtaa, sairaus ja kipu ei ole minun käsissä enkä niitä kuuntelemallakaan saa pois. Toivottomuus ja pohjamutien jakamiskokemus päivästä toiseen on rankkaa kuulijallekin kun mikään ehdotus ja ajatus ei suuntaa muuta tai saa kannatusta. Minun on siis eläydyttävä päivittäin kärsimään mukana.

    • Myötätunto on kun tukee toista kokonaisvaltaisesti ilman hyötytarkoitusta antautuen itse täysin toisen auttamiseen.
      Jos se on suunniteltua auttamista niin kyseessä ei ole myötätunto (esim lahjoitukset) vaan sen täytyy toimia spontaanisti koko ajan tässä hetkessä.
      Myötätunto ei myöskään ole asioiden arvottamista omassa ajatusmaailmassaan, se on tuomitsematon ihmisen osa jossa myös rauha asuu.
      Lisää voi lukea aiheesta uudesta testamentista.

    • Anonyymi

      Mua on aina ahdistanut koko sana itsesääli, vaikkei kukaan ole varsinaisesti sanonut suoraan mulle, että säälin itseäni. Pelkään kuitenkin, että teen niin, ja se tuntuu siltä, että olen jotenkin ällöttävä. Toisaalta en pidä siitä, että ihmisiä tuomitaan itsesäälistä. Musta se vaikuttaa samalta kuin meille sanottaisiin, että et saa kärsiä siitä että kärsit. Mutta miten voi olla kokonaan itsesäälistä vapaa, sellainen joka ei kärsi psyykkisesti yhtään omista ongelmistaan ja vastoinkäymisistään? Luulen että itsesääli on jotakin inhimillistä, jota ei saa meistä pois, vaikka se kuinka kiellettäisiin ja sitä halveksuttaisiin. Ainoastaan voi sääliä itseään vain omissa ajatuksissaan niin, ettei sitä kerro kenellekään, mutta en osaa kuvitella tervettä ihmistä, joka ei koskaan edes tunne pahaa oloa siitä, että joutuu jollakin tavalla kärsimään tai pettymään elämässään. Se olisi jonkinlaista psykopatiaa tai vakavaa masennusta, jos ei yhtään välitä itsestään.

      • Anonyymi

        Tosin lisänä tuohon edelliseen, että jotkut terveetkään ihmiset eivät pysty aina tunnistamaan tai myöntämään omia tunteitaan. Varmasti moni sanoo, ettei koskaan sääli itseään, mutta todellisuudessa henkilö ei vain tunnista sitä tai ei pysty kohtaamaan itsessään sellaista yleisesti tuomittua asiaa vaan kieltää sen kokonaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tosin lisänä tuohon edelliseen, että jotkut terveetkään ihmiset eivät pysty aina tunnistamaan tai myöntämään omia tunteitaan. Varmasti moni sanoo, ettei koskaan sääli itseään, mutta todellisuudessa henkilö ei vain tunnista sitä tai ei pysty kohtaamaan itsessään sellaista yleisesti tuomittua asiaa vaan kieltää sen kokonaan.

        1 Itse olen yllättynyt, kun minua on syytetty itsesäälistä. Olen mielestäni vain miettinyt, miksi minusta tuntuu pahalta, jotta keksisin, miten sen saisin loppumaan. Ja kun olen puhunut asiasta, minua on käsketty lopettamaan itsesääli. Jo lapsena yritin miettiä, mitä voisin tehdä kiusaamisen lopettamiseksi enkä keksinyt mitään. Yritin keksiä, mikä pahan olon aiheutti, saadakseni sen loppumaan. Miettimisestä tuli paha olo. Ja nyt opinnot ovat menneet pilalle ja koko elämä oikeastaan, mistä säälin itseäni selvästi. Haluan muuttaa elämäni, mutta kun ilo on kadoksissa, se on vaikeaa.

        2 Voiko itsesäälistä tulla oikein paha olo, joka jatkuu kauan ja tuntuu siltä kuin jokin painaisi rintaa, kuristaisi kurkkuani ja joskus päässä tuntuu huonolta? Ilon itsesääli ainakin tappaa.


      • Anonyymi

        Luulen, että kärsiessään tai pettyessään, jokainen tulee automaattisesti säälineeksi itseään. Mutta kun yksi kokee pettymyksen, toinen ei sitä koe samasta asiasta. Lapsena voi olla pettymys vaikka se, että ei saa karkkia kaupassa. Lapsi itkee ja raivoaa eli säälii itseään. Mutta kokemuksen myötä karkkia paitsi jääminen ei enää aiheuta pettymystä tai ainakaan kovin suurta ja siten ei myöskään itsesääliä eli itkupotkuraivaria.

        Aikuiset saisivat suhtautua itseään sääliviin kanssaihmisiin pitkämielisesti niin kuin pikkulapsiin, jotka eivät ole vielä oppineet itsehillintää tai pikemminkin ymmärtämään syytä pahaan oloonsa. Syy ei ole se, ettei "saanut karkkia" vaan siitä johtuva itsesääli. Nämä aikuiset vain tarvitsevat kasvatusta. Suuttuminen, syyttely ja käskeminen ei auta. Voi kysyä, mikä hätänä ja kuultuaan vilpittömästi pahoitella sitä. Sitten voi kysyä, mitä hän voisi tehdä, jotta hänen elämänsä muuttuisi paremmaksi tai kehottaa kuvittelemaan, millaisen elämän hän tahtoisi. Voi myös kysyä, miten hän toivoisi itseään autettavan, jos hän saisi pyytää mitä tahansa palvelusta.


    • Anonyymi

      Itsesäälituntemukseni lakkasivat käytännössä kokonaan, kun lakkasin olemasta tekemisissä muiden kanssa muuten kuin aivan välttämättömimmissä työasioissa.

      • Anonyymi

        jess eristäytyminen<333✨✨


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2013
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      55
      1731
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      59
      1634
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1535
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe