Maksalaatikko rusinoilla vai ilman ?

selaajasurffari

Ihan makuasiakysymys.
Maksalaatikko rusinoilla vai ilman ?

Henkilökohtaisesti ilman, sillä mielestäni rusinat kuuluvat lapsille ja aikuiset nauttivat rypäleet viininä.
Sitäpaitsi rusinan maku on jotakuinkin öklöimelä.

23

2038

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiril

      Ei niitä piilosokereita kannata syödä rusinoiden muodossa. Näin muuten maksalaatikon valmistusohjeessa, että sinne joku laittaa myös siirappia 4 rkl ja annokset tarjoillaan puolukkasurvoksen kanssa, jossa myös sokeria. Sitten kun riisissä on myös paljon hiilihydraatteja niin aikamoinen sokeripommi siitä maksalaatikosta tulee.

      • asdkasd

        Kiril vainoaa sen terveys jutuilla! mee jonnekki lahkoos huutelee!


    • jeppe

      koirakaan ei syö rusinoita

      • kotikokki

        syön rusinat ilman maksalaatikkoa.. ei ole minun ruoka se.


    • onn

      Jauhelihakastike pippurilla vai ilman :P

    • Jim

      Maksalaatikko pitää olla rusinoilla. Rusinoiden makeus tasaantuu kun syö maksalaatikon kanssa sinihomejuustoa. Kun ripottelee maksiksen päälle sinihomejuustoa puhutaankin jo makunautinnosta.

      • vainamo

        Enpä ole kuullutkaan, että maksalaatikon päälle voi ripotella sinihomejuustoa. Täytyypä kokeilla joskus.


      • vainamo kirjoitti:

        Enpä ole kuullutkaan, että maksalaatikon päälle voi ripotella sinihomejuustoa. Täytyypä kokeilla joskus.

        oli laatikko sitten rusinoilla tai ilman (mieluummin ilman) höyryävän annoksen päälle kylmää kermaviiliä/smetanaa!


    • maksis

      Kaupan maksalaatikko ehdottomasti rusinoilla! Tämä ei johdu kuitenkaan suuresta rusinainnostani, vaan siitä, että rusinaton maksalaatikko on myös laktoositonta (tms.) ja maistuu mielestäni aivan erilaiselle kuin rusinallinen :D

    • suuri joukko

      mistä voin saada 60 hengelle maksalaatikon ohjeen? mittasuhteet menee mahottomiin jos pienestä suurennan.

    • kiitos!

      mutta menee ilmankin..jos on puolukkahilloa tarjolla.

    • Goya

      Perinteisestihän rusinat kyllä kuuluvat maksikseen. Pari kertaa olen tosin syönyt rusinatontakin, eikä sekään ollut huonoa - eli jostakin syystä niitä rusinoita ei siinä osannut kaivata. Mutta sitten taas seuraavalla kerralla rusinoilla oli ihan jees. Pitäisi kai maistaa rinnakkain - silloin voisi huomata eron.
      Vaan päälle pitääpi laittaa reilusti voisulaa ja kylkeen hyvää puolukkahilloa - jännä kyllä kaikkein halvin eli Rainbowin (Tanskassa tehty) on aivan hyvä ja tarpeeksi makea.

    • rusinoille

      Runsinat ei kuulu sen enempää maksalaatikkoon kuin pullaankaan. Tai simaan.
      Epämielyttävän näköisiä ja pahan makuisia.
      nimim. olen hirmuhyvä ronkkimaan!

    • Anonyymi

      Te pieruperseet syötte sen maksalaatikon rusinoilla, perkele! Ja ananas kuuluu pizzaan! Homejuusto kuulosti hyvältä, täytyypä joskus maistaa.

    • Anonyymi

      Muistan lapsuudesta, kun mummulassa tarjottiin maksalaatikkoa. Puolukkasurvosta tietysti oli, muttei mitään nykyajan sokerilla pilattua, vaan todella hapokasta. Makeutta tuomassa seassa omenaa. Kaverina oli keitettyä perunaa ja voisulaa. Rusinoita taisi olla jouluna tarjolla ihan sellaisenaan sekä pullassa.

    • Anonyymi

      Rusinat ei ole ongelma, menee ilmankin, mutta kuuluu maksalaatkkoon. Mutta mistä saa sipulitonta maksalaatikkoa, sipuli pilaa ruuan kuin ruuan. Saarioisten maksalaatikkoa pystyy juuri ja juuri syömään, mutta ei se kovin hyvää olisi sipulittakaan. Koulussa oli aikoinaan todella hyvää, ei sipulia, maksassa ei ollut tympeää makua eikä mitään sitkeää. Pieni kyläkoulu ja mukava keittäjä teki kuin parasta kotiruokaa. Nykyään nekin on kaikki laitosruokaa.

      • Ihan itse tekemällä saat juuri sellaista maksalaatikkoa, kun itse haluat. Enpä ole koskaan syönyt einesmaksalaatikkoa. Maksana kannattaa käyttää naudanmaksaa niin tulee hyvää.


      • Anonyymi
        xJx kirjoitti:

        Ihan itse tekemällä saat juuri sellaista maksalaatikkoa, kun itse haluat. Enpä ole koskaan syönyt einesmaksalaatikkoa. Maksana kannattaa käyttää naudanmaksaa niin tulee hyvää.

        Valmiiksi jauhettuakin maksaa taitaa olla kaupoissa, olisi helppo kokeilla. Kananmaksa voisi olla miedon makuista.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Valmiiksi jauhettuakin maksaa taitaa olla kaupoissa, olisi helppo kokeilla. Kananmaksa voisi olla miedon makuista.

        Kananmaksaa en ole nähnyt jauhettuna myynnissä. En kyllä tekisi siitä maksalaatikkoa. Olen tehnyt alustapitäen itse maksalaatikkoa, mutta tietenkin ostanut naudanmaksan valmiiksi jauhettuna. Eineslaatikoissa taitaa olla porsaanmaksaa ja sitä en käytä vaikka muuten porsaanlihaa syönkin.


      • Anonyymi
        xJx kirjoitti:

        Kananmaksaa en ole nähnyt jauhettuna myynnissä. En kyllä tekisi siitä maksalaatikkoa. Olen tehnyt alustapitäen itse maksalaatikkoa, mutta tietenkin ostanut naudanmaksan valmiiksi jauhettuna. Eineslaatikoissa taitaa olla porsaanmaksaa ja sitä en käytä vaikka muuten porsaanlihaa syönkin.

        Lehmät teurastetaan paljon vanehmpina, joiten maksassakin enemmän myrkkyjä. Atria ja Chick näköjään ainakin valmistaa broilerin maksaa pakasteena, olisi helppo jauhaa ja tehosekoitnkin varmaan riittäisi. En osaa tehdä broilerin jauhelihasta mitään hyvänmakuista, kerran vaan tosin kokeillutkaan, eikä maksatkaan oikein houkuttele. Raaka lihakin aika epämiellyttävää käsitellä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Lehmät teurastetaan paljon vanehmpina, joiten maksassakin enemmän myrkkyjä. Atria ja Chick näköjään ainakin valmistaa broilerin maksaa pakasteena, olisi helppo jauhaa ja tehosekoitnkin varmaan riittäisi. En osaa tehdä broilerin jauhelihasta mitään hyvänmakuista, kerran vaan tosin kokeillutkaan, eikä maksatkaan oikein houkuttele. Raaka lihakin aika epämiellyttävää käsitellä.

        Beilerin maksaa kyllä saa ihan hyvin, mutten siitä todellakaan alkaisi maksalaatikkoa tekemään. Broilerinjauhelihasta saa pyöryköitä helposti ja flora kevyt ja paksu ruokakermasta hyvää curry kastiketta kuumentamalla sen ja lisäämällä suolaa ja curry maustetta. Herkkua.


    • Anonyymi

      Maksalaatikko ilman rusinoita pyhäinhäväistys.

      Se on kuin karjalanpiirakka jolle on ripoteltu kanelisokeria.

    • Anonyymi

      Rusinoilla, muttei missään nimessä meillä tätä jouluna syödä. Muutenkin niin paljon ruokia, ettei jaksaisi enkä jaksaisi tehdä eikä pakastimeenkaan mahtuisi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa

      En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod
      Ikävä
      22
      4554
    2. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      20
      3685
    3. Seiska: Anne Kukkohovi myy pikkuhousujaan ja antaa penisarvioita

      Melko hupaisaa: https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ex-huippumalli-anne-kukkohovin-amerikan-valloitus-vastatuulessa-myy
      Maailman menoa
      405
      2417
    4. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      27
      2121
    5. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      34
      2014
    6. Nainen, sellaista tässä ajattelin

      Minulla on olo, että täällä on edelleen joku, jolla on jotain käsiteltävää. Hän ei ole päässyt lähtemään vielä vaan jost
      Ikävä
      239
      1969
    7. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      35
      1784
    8. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      15
      1698
    9. En ole koskaan kokenut

      Ennen mitään tällaista rakastumista. Tiedän että kaipaan sinua varmaan loppu elämän. Toivottavasti ei tarvitsisi vain ka
      Ikävä
      19
      1497
    10. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      12
      1351
    Aihe