Maksalaatikko rusinoilla vai ilman ?

selaajasurffari

Ihan makuasiakysymys.
Maksalaatikko rusinoilla vai ilman ?

Henkilökohtaisesti ilman, sillä mielestäni rusinat kuuluvat lapsille ja aikuiset nauttivat rypäleet viininä.
Sitäpaitsi rusinan maku on jotakuinkin öklöimelä.

23

2070

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiril

      Ei niitä piilosokereita kannata syödä rusinoiden muodossa. Näin muuten maksalaatikon valmistusohjeessa, että sinne joku laittaa myös siirappia 4 rkl ja annokset tarjoillaan puolukkasurvoksen kanssa, jossa myös sokeria. Sitten kun riisissä on myös paljon hiilihydraatteja niin aikamoinen sokeripommi siitä maksalaatikosta tulee.

      • asdkasd

        Kiril vainoaa sen terveys jutuilla! mee jonnekki lahkoos huutelee!


    • jeppe

      koirakaan ei syö rusinoita

      • kotikokki

        syön rusinat ilman maksalaatikkoa.. ei ole minun ruoka se.


    • onn

      Jauhelihakastike pippurilla vai ilman :P

    • Jim

      Maksalaatikko pitää olla rusinoilla. Rusinoiden makeus tasaantuu kun syö maksalaatikon kanssa sinihomejuustoa. Kun ripottelee maksiksen päälle sinihomejuustoa puhutaankin jo makunautinnosta.

      • vainamo

        Enpä ole kuullutkaan, että maksalaatikon päälle voi ripotella sinihomejuustoa. Täytyypä kokeilla joskus.


      • vainamo kirjoitti:

        Enpä ole kuullutkaan, että maksalaatikon päälle voi ripotella sinihomejuustoa. Täytyypä kokeilla joskus.

        oli laatikko sitten rusinoilla tai ilman (mieluummin ilman) höyryävän annoksen päälle kylmää kermaviiliä/smetanaa!


    • maksis

      Kaupan maksalaatikko ehdottomasti rusinoilla! Tämä ei johdu kuitenkaan suuresta rusinainnostani, vaan siitä, että rusinaton maksalaatikko on myös laktoositonta (tms.) ja maistuu mielestäni aivan erilaiselle kuin rusinallinen :D

    • suuri joukko

      mistä voin saada 60 hengelle maksalaatikon ohjeen? mittasuhteet menee mahottomiin jos pienestä suurennan.

    • kiitos!

      mutta menee ilmankin..jos on puolukkahilloa tarjolla.

    • Goya

      Perinteisestihän rusinat kyllä kuuluvat maksikseen. Pari kertaa olen tosin syönyt rusinatontakin, eikä sekään ollut huonoa - eli jostakin syystä niitä rusinoita ei siinä osannut kaivata. Mutta sitten taas seuraavalla kerralla rusinoilla oli ihan jees. Pitäisi kai maistaa rinnakkain - silloin voisi huomata eron.
      Vaan päälle pitääpi laittaa reilusti voisulaa ja kylkeen hyvää puolukkahilloa - jännä kyllä kaikkein halvin eli Rainbowin (Tanskassa tehty) on aivan hyvä ja tarpeeksi makea.

    • rusinoille

      Runsinat ei kuulu sen enempää maksalaatikkoon kuin pullaankaan. Tai simaan.
      Epämielyttävän näköisiä ja pahan makuisia.
      nimim. olen hirmuhyvä ronkkimaan!

    • Anonyymi

      Te pieruperseet syötte sen maksalaatikon rusinoilla, perkele! Ja ananas kuuluu pizzaan! Homejuusto kuulosti hyvältä, täytyypä joskus maistaa.

    • Anonyymi

      Muistan lapsuudesta, kun mummulassa tarjottiin maksalaatikkoa. Puolukkasurvosta tietysti oli, muttei mitään nykyajan sokerilla pilattua, vaan todella hapokasta. Makeutta tuomassa seassa omenaa. Kaverina oli keitettyä perunaa ja voisulaa. Rusinoita taisi olla jouluna tarjolla ihan sellaisenaan sekä pullassa.

    • Anonyymi

      Rusinat ei ole ongelma, menee ilmankin, mutta kuuluu maksalaatkkoon. Mutta mistä saa sipulitonta maksalaatikkoa, sipuli pilaa ruuan kuin ruuan. Saarioisten maksalaatikkoa pystyy juuri ja juuri syömään, mutta ei se kovin hyvää olisi sipulittakaan. Koulussa oli aikoinaan todella hyvää, ei sipulia, maksassa ei ollut tympeää makua eikä mitään sitkeää. Pieni kyläkoulu ja mukava keittäjä teki kuin parasta kotiruokaa. Nykyään nekin on kaikki laitosruokaa.

      • Ihan itse tekemällä saat juuri sellaista maksalaatikkoa, kun itse haluat. Enpä ole koskaan syönyt einesmaksalaatikkoa. Maksana kannattaa käyttää naudanmaksaa niin tulee hyvää.


      • Anonyymi
        xJx kirjoitti:

        Ihan itse tekemällä saat juuri sellaista maksalaatikkoa, kun itse haluat. Enpä ole koskaan syönyt einesmaksalaatikkoa. Maksana kannattaa käyttää naudanmaksaa niin tulee hyvää.

        Valmiiksi jauhettuakin maksaa taitaa olla kaupoissa, olisi helppo kokeilla. Kananmaksa voisi olla miedon makuista.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Valmiiksi jauhettuakin maksaa taitaa olla kaupoissa, olisi helppo kokeilla. Kananmaksa voisi olla miedon makuista.

        Kananmaksaa en ole nähnyt jauhettuna myynnissä. En kyllä tekisi siitä maksalaatikkoa. Olen tehnyt alustapitäen itse maksalaatikkoa, mutta tietenkin ostanut naudanmaksan valmiiksi jauhettuna. Eineslaatikoissa taitaa olla porsaanmaksaa ja sitä en käytä vaikka muuten porsaanlihaa syönkin.


      • Anonyymi
        xJx kirjoitti:

        Kananmaksaa en ole nähnyt jauhettuna myynnissä. En kyllä tekisi siitä maksalaatikkoa. Olen tehnyt alustapitäen itse maksalaatikkoa, mutta tietenkin ostanut naudanmaksan valmiiksi jauhettuna. Eineslaatikoissa taitaa olla porsaanmaksaa ja sitä en käytä vaikka muuten porsaanlihaa syönkin.

        Lehmät teurastetaan paljon vanehmpina, joiten maksassakin enemmän myrkkyjä. Atria ja Chick näköjään ainakin valmistaa broilerin maksaa pakasteena, olisi helppo jauhaa ja tehosekoitnkin varmaan riittäisi. En osaa tehdä broilerin jauhelihasta mitään hyvänmakuista, kerran vaan tosin kokeillutkaan, eikä maksatkaan oikein houkuttele. Raaka lihakin aika epämiellyttävää käsitellä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Lehmät teurastetaan paljon vanehmpina, joiten maksassakin enemmän myrkkyjä. Atria ja Chick näköjään ainakin valmistaa broilerin maksaa pakasteena, olisi helppo jauhaa ja tehosekoitnkin varmaan riittäisi. En osaa tehdä broilerin jauhelihasta mitään hyvänmakuista, kerran vaan tosin kokeillutkaan, eikä maksatkaan oikein houkuttele. Raaka lihakin aika epämiellyttävää käsitellä.

        Beilerin maksaa kyllä saa ihan hyvin, mutten siitä todellakaan alkaisi maksalaatikkoa tekemään. Broilerinjauhelihasta saa pyöryköitä helposti ja flora kevyt ja paksu ruokakermasta hyvää curry kastiketta kuumentamalla sen ja lisäämällä suolaa ja curry maustetta. Herkkua.


    • Anonyymi

      Maksalaatikko ilman rusinoita pyhäinhäväistys.

      Se on kuin karjalanpiirakka jolle on ripoteltu kanelisokeria.

    • Anonyymi

      Rusinoilla, muttei missään nimessä meillä tätä jouluna syödä. Muutenkin niin paljon ruokia, ettei jaksaisi enkä jaksaisi tehdä eikä pakastimeenkaan mahtuisi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ootko nainen noin mustis musta

      Onhan se toki imartelevaa kun olet kaunis ja kaikkea muutakin, mutta ehkä vähän kummallista, kun ei varsinaisesti olla t
      Ikävä
      89
      7209
    2. Sen kerran kun siellä käyn

      Voisit olla paikalla💚💛☘️
      Ikävä
      35
      3811
    3. Kumpa tietäisin. Miehelle.

      Vieläkö toivot jotain viestiä, vai suutuitko taas...kun...🤔
      Ikävä
      45
      3400
    4. Kauan säkin jaksoit

      Minun perässä juosta. Kunnes pahoitit mielen. Kuinka monta anteeksipyyntöä olet vailla? 🧐
      Ikävä
      40
      2552
    5. Joel Harkimo ja Janni Hussi eroavat

      Tämä on ilon päivä 😊
      Kotimaiset julkkisjuorut
      208
      2336
    6. rakastan sinua!

      Tule ja ota, kasvetaan yhdessä paremmiksi ❤️❤️❤️❤️ kaikki anteeksi ❤️❤️❤️
      Ikävä
      41
      2332
    7. Sä olet nainen kuuluisa..

      ..etkä mitenkään hyvällä tavalla.
      Suhteet
      123
      2226
    8. Miksi kaipaat

      Ja olet elämässäni vielä kaiken tämän jälkeen? Eikö kaikki ole jo selvää välillämme?
      Ikävä
      29
      2139
    9. Mietin tässä T....

      Oletko jo kesälomalla.?Keli on ihanaa, ja sinä nautit veneilystä.... Edelleen käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua..
      Suhteet
      24
      1878
    10. Siis hetkonen

      Rakastetaankohan me kummatkin toisiamme, ja aletaan tajuamaan se pikkuhiljaa 🤯
      Ikävä
      40
      1799
    Aihe