Joku jonkunlaisen ruokaohjeen nauriista? Ostin ison pussillisen ja maku raakana ainakin on... :/
Joku uunissa hauduttaminen perunoiden kanssa, vai?
tietäisikö
8
1586
Vastaukset
- nam
Nauriskeitto
neljälle
700 g nauriita, mielellään kaskinauriita
50 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
1 1/2 l kuumaa vaaleaa lihalientä
maustekimppu lehtiselleristä, purjosta ja persiljasta
suolaa
2 keltuaista
2 dl kermaa
koristeeksi nauristähtiä
voinokareita tai kermavaahtoa
Kuori nauriit. Leikkaa yhdestä nauriista neljä viipaletta ja ota niistä piparkakkumuotilla tähtiä. Keitä tähdet suolalla maustetussa vedessä koristeeksi.
Paloittele nauriit ja hauduta paloja voissa. Lisää vehnäjauhot ja hauduta niitäkin muutama minuutti.
Lisää kuuma liemi ja maustekimppu. Kypsennä miedolla lämmöllä 2 tuntia. Ota maustekimppu pois ja puserra keitto siivilän läpi tai soseuta tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista suola.
Vatkaa kulhossa kerma ja keltuaiset ja kaada keitto koko ajan hyvin sekoittaen niiden joukkoon. Koristele keittolautaset nauristähdillä.
Lähde: Elanto-lehti 9/2003 - nauris
nam kirjoitti:
Nauriskeitto
neljälle
700 g nauriita, mielellään kaskinauriita
50 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
1 1/2 l kuumaa vaaleaa lihalientä
maustekimppu lehtiselleristä, purjosta ja persiljasta
suolaa
2 keltuaista
2 dl kermaa
koristeeksi nauristähtiä
voinokareita tai kermavaahtoa
Kuori nauriit. Leikkaa yhdestä nauriista neljä viipaletta ja ota niistä piparkakkumuotilla tähtiä. Keitä tähdet suolalla maustetussa vedessä koristeeksi.
Paloittele nauriit ja hauduta paloja voissa. Lisää vehnäjauhot ja hauduta niitäkin muutama minuutti.
Lisää kuuma liemi ja maustekimppu. Kypsennä miedolla lämmöllä 2 tuntia. Ota maustekimppu pois ja puserra keitto siivilän läpi tai soseuta tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista suola.
Vatkaa kulhossa kerma ja keltuaiset ja kaada keitto koko ajan hyvin sekoittaen niiden joukkoon. Koristele keittolautaset nauristähdillä.
Lähde: Elanto-lehti 9/2003kiitoksia...hurjan hankalasti löytyy nauriksesta ohjeita..
- nauris
kiitos sinullekin. Vaikea netistäkään löytää..
- haudukkaat
Itse teen naurishaudukkaita aika usein, eli
kattilaan naurislohkoja
2-3 rkl sokeria, mieluummin tumaa tai fariinisokera
hyppysellinen suolaa
1 teepussi
vettä niin että just ja just nauriit peityy, tai vähän vähemmän
sitten vaan hautumaan uuniin muun uuniruuan kans tai levylle mietoon lämpöön n, tunniksi.
tulee tummia maukkaita nauriita.- siia
wokkiruuissa. Eli wokkaat erilaisia kasviksia suikaleina tai kuutioina pannulla. Nauris, porkkana, sipuli jne...
- Anonyymi
IMELLETTY NAURISLAATIKKO
Lisäät sopivasti perunaa nauriin sekaan niin voit valmistaa vaikkapa imelletyn naurislaatikon. Nauris ja myös lanttu sisältää niukahkosti tärkkelystä, ja siitä johtuen nauriin ja myös lantun imeltäminen voi olla hiukan haastavaa.
Ainekset:
1 kg nauriita
1/2 kg perunoita
niukasti vettä nauriin ja perunan kypsentämiseen
1-2 desilitraa vehnäjaihoja, pieni ylimäärä tehostaa imeltymistä
30-100 g voita
2 dl kermaa, määrä vaihtelee
1-2 suolaa
0,5 tl valkopippuria
0,5 tl muskottipähkinää
0,5 tl inkivääriä
Valmistus
Kuori pestyt lantut ja perunat kattilaan. Leikkaa ne kuutioiksi ja kypsennä täysin kypsiksi pienessä määrässä ehdottomasti suolatonta vettä. Vesi jää soseeseen.
Survo nauriit ja perunat survimella suoraan niukkaan määrään vettä.
Jäähdytä sose niin että jauhot eivät menetä imeltymistehoa. Sopiva lämpötila on noin 70-75 astetta.
Lisää vehnäjauhot noin 70-75 asteiseksi jäähdytettyyn soseeseen vähitellen ja koko ajan sekoittaen. Soseen tulee olla puuromaista. Lisää vain tarvittaessa 70-75 asteista vettä.
Laita sose imeltymään kattilassa noin 70 asteiseen sähkölieden uuniin. Sekoita imeltymisen aikana noin 2-4 kertaa. Anna imeltyä uunissa noin 3 tuntia. Seuraa imeltymisen edistymistä maistamalla.
Lisää imeltyneeseen soseeseen voi siivuina sulamaan. Lisää soseeseen kermaa niin että saat notkean, hiukan puuromaisen soseen. Lisää suola. Lisää mausteet. Sekoita tasaiseksi.
Laita sose voideltuun kunnolliseen uunivuokaan. Lisää pinnalle voinokareita ja sirottele pinnalle korppujauhoa.
Paista aluksi noin 200 asteisessa sähkölieden uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 130-140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa täysiä vuokia. Kun paistetaan täysiä vuokia saadaan mehevää imellettyä naurislaatikkoa ja estetään soseen kuivuminen ja korppuuntuminen.
Paistetaan imellettyä naurislaatikkoa noin 3 tuntia.
,
,
, - Anonyymi
Sosekeittoa, jossa esim porkkanaa tai bataattia seassa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1062650Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302365Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen202225Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663991774- 1131580
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1641312Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2731124- 711014
- 80984
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha178920