Joku jonkunlaisen ruokaohjeen nauriista? Ostin ison pussillisen ja maku raakana ainakin on... :/
Joku uunissa hauduttaminen perunoiden kanssa, vai?
tietäisikö
8
1620
Vastaukset
- nam
Nauriskeitto
neljälle
700 g nauriita, mielellään kaskinauriita
50 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
1 1/2 l kuumaa vaaleaa lihalientä
maustekimppu lehtiselleristä, purjosta ja persiljasta
suolaa
2 keltuaista
2 dl kermaa
koristeeksi nauristähtiä
voinokareita tai kermavaahtoa
Kuori nauriit. Leikkaa yhdestä nauriista neljä viipaletta ja ota niistä piparkakkumuotilla tähtiä. Keitä tähdet suolalla maustetussa vedessä koristeeksi.
Paloittele nauriit ja hauduta paloja voissa. Lisää vehnäjauhot ja hauduta niitäkin muutama minuutti.
Lisää kuuma liemi ja maustekimppu. Kypsennä miedolla lämmöllä 2 tuntia. Ota maustekimppu pois ja puserra keitto siivilän läpi tai soseuta tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista suola.
Vatkaa kulhossa kerma ja keltuaiset ja kaada keitto koko ajan hyvin sekoittaen niiden joukkoon. Koristele keittolautaset nauristähdillä.
Lähde: Elanto-lehti 9/2003 - nauris
nam kirjoitti:
Nauriskeitto
neljälle
700 g nauriita, mielellään kaskinauriita
50 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
1 1/2 l kuumaa vaaleaa lihalientä
maustekimppu lehtiselleristä, purjosta ja persiljasta
suolaa
2 keltuaista
2 dl kermaa
koristeeksi nauristähtiä
voinokareita tai kermavaahtoa
Kuori nauriit. Leikkaa yhdestä nauriista neljä viipaletta ja ota niistä piparkakkumuotilla tähtiä. Keitä tähdet suolalla maustetussa vedessä koristeeksi.
Paloittele nauriit ja hauduta paloja voissa. Lisää vehnäjauhot ja hauduta niitäkin muutama minuutti.
Lisää kuuma liemi ja maustekimppu. Kypsennä miedolla lämmöllä 2 tuntia. Ota maustekimppu pois ja puserra keitto siivilän läpi tai soseuta tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista suola.
Vatkaa kulhossa kerma ja keltuaiset ja kaada keitto koko ajan hyvin sekoittaen niiden joukkoon. Koristele keittolautaset nauristähdillä.
Lähde: Elanto-lehti 9/2003kiitoksia...hurjan hankalasti löytyy nauriksesta ohjeita..
- nauris
kiitos sinullekin. Vaikea netistäkään löytää..
- haudukkaat
Itse teen naurishaudukkaita aika usein, eli
kattilaan naurislohkoja
2-3 rkl sokeria, mieluummin tumaa tai fariinisokera
hyppysellinen suolaa
1 teepussi
vettä niin että just ja just nauriit peityy, tai vähän vähemmän
sitten vaan hautumaan uuniin muun uuniruuan kans tai levylle mietoon lämpöön n, tunniksi.
tulee tummia maukkaita nauriita.- siia
wokkiruuissa. Eli wokkaat erilaisia kasviksia suikaleina tai kuutioina pannulla. Nauris, porkkana, sipuli jne...
- Anonyymi
IMELLETTY NAURISLAATIKKO
Lisäät sopivasti perunaa nauriin sekaan niin voit valmistaa vaikkapa imelletyn naurislaatikon. Nauris ja myös lanttu sisältää niukahkosti tärkkelystä, ja siitä johtuen nauriin ja myös lantun imeltäminen voi olla hiukan haastavaa.
Ainekset:
1 kg nauriita
1/2 kg perunoita
niukasti vettä nauriin ja perunan kypsentämiseen
1-2 desilitraa vehnäjaihoja, pieni ylimäärä tehostaa imeltymistä
30-100 g voita
2 dl kermaa, määrä vaihtelee
1-2 suolaa
0,5 tl valkopippuria
0,5 tl muskottipähkinää
0,5 tl inkivääriä
Valmistus
Kuori pestyt lantut ja perunat kattilaan. Leikkaa ne kuutioiksi ja kypsennä täysin kypsiksi pienessä määrässä ehdottomasti suolatonta vettä. Vesi jää soseeseen.
Survo nauriit ja perunat survimella suoraan niukkaan määrään vettä.
Jäähdytä sose niin että jauhot eivät menetä imeltymistehoa. Sopiva lämpötila on noin 70-75 astetta.
Lisää vehnäjauhot noin 70-75 asteiseksi jäähdytettyyn soseeseen vähitellen ja koko ajan sekoittaen. Soseen tulee olla puuromaista. Lisää vain tarvittaessa 70-75 asteista vettä.
Laita sose imeltymään kattilassa noin 70 asteiseen sähkölieden uuniin. Sekoita imeltymisen aikana noin 2-4 kertaa. Anna imeltyä uunissa noin 3 tuntia. Seuraa imeltymisen edistymistä maistamalla.
Lisää imeltyneeseen soseeseen voi siivuina sulamaan. Lisää soseeseen kermaa niin että saat notkean, hiukan puuromaisen soseen. Lisää suola. Lisää mausteet. Sekoita tasaiseksi.
Laita sose voideltuun kunnolliseen uunivuokaan. Lisää pinnalle voinokareita ja sirottele pinnalle korppujauhoa.
Paista aluksi noin 200 asteisessa sähkölieden uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 130-140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa täysiä vuokia. Kun paistetaan täysiä vuokia saadaan mehevää imellettyä naurislaatikkoa ja estetään soseen kuivuminen ja korppuuntuminen.
Paistetaan imellettyä naurislaatikkoa noin 3 tuntia.
,
,
, - Anonyymi
Sosekeittoa, jossa esim porkkanaa tai bataattia seassa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 19311646
- 585509
Taas ryssittiin oikein kunnolla
r….ä hyökkäsi Viroon sikaili taas ajattelematta yhtään mitään https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011347289.html462807- 402425
Ikävä sinua
Onkohan sulla ollut sama tunne kuin mulla viimeisten parin päivän aikana, eilen varsinkin. Ollaan oltu ihan lähellä ja k141949Vanha Suola janottaa Iivarilla
Vanha suola janottaa Siikalatvan kunnanjohtaja Pekka Iivaria. Mies kiertää Kemijärven kyläjuhlia ja kulttuuritapahtumia131891Valtimon Haapajärvellä paatti mäni nurin
Ikävä onnettomuus Haapajärvellä. Vene hörpppi vettä matkalla saaren. Veneessä ol 5 henkilöä, kolme uiskenteli rantaan,441875Otavassa tapahtuu!
Rakennuspalo, yläkerta tulessa. Henkirikosta epäillään. Tiettyä henkilöautoa etsitään, minkä mahdollinen epäilty ottanut291784Tulemmeko hyvin
Toimeen ja juttuun keskenämme? Luulen, että sopisit hyvin siihen ☀️ympäristöön, paljon kaikkea erilaista.♥️mietin tätä s61526Tiedän kuka sinä noista olet
Lucky for you, olen rakastunut sinuun joten en reagoi negatiivisesti. Voit kertoa kavereillesi että kyl vaan, rakkautta421498