tietäisikö

nauris

Joku jonkunlaisen ruokaohjeen nauriista? Ostin ison pussillisen ja maku raakana ainakin on... :/
Joku uunissa hauduttaminen perunoiden kanssa, vai?

8

1538

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • nam

        Nauriskeitto



        neljälle



        700 g nauriita, mielellään kaskinauriita

        50 g voita

        3 rkl vehnäjauhoja

        1 1/2 l kuumaa vaaleaa lihalientä

        maustekimppu lehtiselleristä, purjosta ja persiljasta

        suolaa

        2 keltuaista

        2 dl kermaa

        koristeeksi nauristähtiä

        voinokareita tai kermavaahtoa


        Kuori nauriit. Leikkaa yhdestä nauriista neljä viipaletta ja ota niistä piparkakkumuotilla tähtiä. Keitä tähdet suolalla maustetussa vedessä koristeeksi.

        Paloittele nauriit ja hauduta paloja voissa. Lisää vehnäjauhot ja hauduta niitäkin muutama minuutti.

        Lisää kuuma liemi ja maustekimppu. Kypsennä miedolla lämmöllä 2 tuntia. Ota maustekimppu pois ja puserra keitto siivilän läpi tai soseuta tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista suola.

        Vatkaa kulhossa kerma ja keltuaiset ja kaada keitto koko ajan hyvin sekoittaen niiden joukkoon. Koristele keittolautaset nauristähdillä.


        Lähde: Elanto-lehti 9/2003


      • nauris
        nam kirjoitti:

        Nauriskeitto



        neljälle



        700 g nauriita, mielellään kaskinauriita

        50 g voita

        3 rkl vehnäjauhoja

        1 1/2 l kuumaa vaaleaa lihalientä

        maustekimppu lehtiselleristä, purjosta ja persiljasta

        suolaa

        2 keltuaista

        2 dl kermaa

        koristeeksi nauristähtiä

        voinokareita tai kermavaahtoa


        Kuori nauriit. Leikkaa yhdestä nauriista neljä viipaletta ja ota niistä piparkakkumuotilla tähtiä. Keitä tähdet suolalla maustetussa vedessä koristeeksi.

        Paloittele nauriit ja hauduta paloja voissa. Lisää vehnäjauhot ja hauduta niitäkin muutama minuutti.

        Lisää kuuma liemi ja maustekimppu. Kypsennä miedolla lämmöllä 2 tuntia. Ota maustekimppu pois ja puserra keitto siivilän läpi tai soseuta tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista suola.

        Vatkaa kulhossa kerma ja keltuaiset ja kaada keitto koko ajan hyvin sekoittaen niiden joukkoon. Koristele keittolautaset nauristähdillä.


        Lähde: Elanto-lehti 9/2003

        kiitoksia...hurjan hankalasti löytyy nauriksesta ohjeita..


      • nauris

        kiitos sinullekin. Vaikea netistäkään löytää..


    • haudukkaat

      Itse teen naurishaudukkaita aika usein, eli
      kattilaan naurislohkoja
      2-3 rkl sokeria, mieluummin tumaa tai fariinisokera
      hyppysellinen suolaa
      1 teepussi
      vettä niin että just ja just nauriit peityy, tai vähän vähemmän

      sitten vaan hautumaan uuniin muun uuniruuan kans tai levylle mietoon lämpöön n, tunniksi.
      tulee tummia maukkaita nauriita.

      • siia

        wokkiruuissa. Eli wokkaat erilaisia kasviksia suikaleina tai kuutioina pannulla. Nauris, porkkana, sipuli jne...


    • Anonyymi

      IMELLETTY NAURISLAATIKKO

      Lisäät sopivasti perunaa nauriin sekaan niin voit valmistaa vaikkapa imelletyn naurislaatikon. Nauris ja myös lanttu sisältää niukahkosti tärkkelystä, ja siitä johtuen nauriin ja myös lantun imeltäminen voi olla hiukan haastavaa.

      Ainekset:

      1 kg nauriita
      1/2 kg perunoita
      niukasti vettä nauriin ja perunan kypsentämiseen
      1-2 desilitraa vehnäjaihoja, pieni ylimäärä tehostaa imeltymistä
      30-100 g voita
      2 dl kermaa, määrä vaihtelee
      1-2 suolaa
      0,5 tl valkopippuria
      0,5 tl muskottipähkinää
      0,5 tl inkivääriä

      Valmistus
      Kuori pestyt lantut ja perunat kattilaan. Leikkaa ne kuutioiksi ja kypsennä täysin kypsiksi pienessä määrässä ehdottomasti suolatonta vettä. Vesi jää soseeseen.
      Survo nauriit ja perunat survimella suoraan niukkaan määrään vettä.
      Jäähdytä sose niin että jauhot eivät menetä imeltymistehoa. Sopiva lämpötila on noin 70-75 astetta.
      Lisää vehnäjauhot noin 70-75 asteiseksi jäähdytettyyn soseeseen vähitellen ja koko ajan sekoittaen. Soseen tulee olla puuromaista. Lisää vain tarvittaessa 70-75 asteista vettä.
      Laita sose imeltymään kattilassa noin 70 asteiseen sähkölieden uuniin. Sekoita imeltymisen aikana noin 2-4 kertaa. Anna imeltyä uunissa noin 3 tuntia. Seuraa imeltymisen edistymistä maistamalla.
      Lisää imeltyneeseen soseeseen voi siivuina sulamaan. Lisää soseeseen kermaa niin että saat notkean, hiukan puuromaisen soseen. Lisää suola. Lisää mausteet. Sekoita tasaiseksi.
      Laita sose voideltuun kunnolliseen uunivuokaan. Lisää pinnalle voinokareita ja sirottele pinnalle korppujauhoa.
      Paista aluksi noin 200 asteisessa sähkölieden uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 130-140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa täysiä vuokia. Kun paistetaan täysiä vuokia saadaan mehevää imellettyä naurislaatikkoa ja estetään soseen kuivuminen ja korppuuntuminen.
      Paistetaan imellettyä naurislaatikkoa noin 3 tuntia.
      ,
      ,
      ,

    • Anonyymi

      Sosekeittoa, jossa esim porkkanaa tai bataattia seassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6163
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3936
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2319
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1373
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1296
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe