tietäisikö

nauris

Joku jonkunlaisen ruokaohjeen nauriista? Ostin ison pussillisen ja maku raakana ainakin on... :/
Joku uunissa hauduttaminen perunoiden kanssa, vai?

8

1586

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • nam

        Nauriskeitto



        neljälle



        700 g nauriita, mielellään kaskinauriita

        50 g voita

        3 rkl vehnäjauhoja

        1 1/2 l kuumaa vaaleaa lihalientä

        maustekimppu lehtiselleristä, purjosta ja persiljasta

        suolaa

        2 keltuaista

        2 dl kermaa

        koristeeksi nauristähtiä

        voinokareita tai kermavaahtoa


        Kuori nauriit. Leikkaa yhdestä nauriista neljä viipaletta ja ota niistä piparkakkumuotilla tähtiä. Keitä tähdet suolalla maustetussa vedessä koristeeksi.

        Paloittele nauriit ja hauduta paloja voissa. Lisää vehnäjauhot ja hauduta niitäkin muutama minuutti.

        Lisää kuuma liemi ja maustekimppu. Kypsennä miedolla lämmöllä 2 tuntia. Ota maustekimppu pois ja puserra keitto siivilän läpi tai soseuta tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista suola.

        Vatkaa kulhossa kerma ja keltuaiset ja kaada keitto koko ajan hyvin sekoittaen niiden joukkoon. Koristele keittolautaset nauristähdillä.


        Lähde: Elanto-lehti 9/2003


      • nauris
        nam kirjoitti:

        Nauriskeitto



        neljälle



        700 g nauriita, mielellään kaskinauriita

        50 g voita

        3 rkl vehnäjauhoja

        1 1/2 l kuumaa vaaleaa lihalientä

        maustekimppu lehtiselleristä, purjosta ja persiljasta

        suolaa

        2 keltuaista

        2 dl kermaa

        koristeeksi nauristähtiä

        voinokareita tai kermavaahtoa


        Kuori nauriit. Leikkaa yhdestä nauriista neljä viipaletta ja ota niistä piparkakkumuotilla tähtiä. Keitä tähdet suolalla maustetussa vedessä koristeeksi.

        Paloittele nauriit ja hauduta paloja voissa. Lisää vehnäjauhot ja hauduta niitäkin muutama minuutti.

        Lisää kuuma liemi ja maustekimppu. Kypsennä miedolla lämmöllä 2 tuntia. Ota maustekimppu pois ja puserra keitto siivilän läpi tai soseuta tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista suola.

        Vatkaa kulhossa kerma ja keltuaiset ja kaada keitto koko ajan hyvin sekoittaen niiden joukkoon. Koristele keittolautaset nauristähdillä.


        Lähde: Elanto-lehti 9/2003

        kiitoksia...hurjan hankalasti löytyy nauriksesta ohjeita..


      • nauris

        kiitos sinullekin. Vaikea netistäkään löytää..


    • haudukkaat

      Itse teen naurishaudukkaita aika usein, eli
      kattilaan naurislohkoja
      2-3 rkl sokeria, mieluummin tumaa tai fariinisokera
      hyppysellinen suolaa
      1 teepussi
      vettä niin että just ja just nauriit peityy, tai vähän vähemmän

      sitten vaan hautumaan uuniin muun uuniruuan kans tai levylle mietoon lämpöön n, tunniksi.
      tulee tummia maukkaita nauriita.

      • siia

        wokkiruuissa. Eli wokkaat erilaisia kasviksia suikaleina tai kuutioina pannulla. Nauris, porkkana, sipuli jne...


    • Anonyymi

      IMELLETTY NAURISLAATIKKO

      Lisäät sopivasti perunaa nauriin sekaan niin voit valmistaa vaikkapa imelletyn naurislaatikon. Nauris ja myös lanttu sisältää niukahkosti tärkkelystä, ja siitä johtuen nauriin ja myös lantun imeltäminen voi olla hiukan haastavaa.

      Ainekset:

      1 kg nauriita
      1/2 kg perunoita
      niukasti vettä nauriin ja perunan kypsentämiseen
      1-2 desilitraa vehnäjaihoja, pieni ylimäärä tehostaa imeltymistä
      30-100 g voita
      2 dl kermaa, määrä vaihtelee
      1-2 suolaa
      0,5 tl valkopippuria
      0,5 tl muskottipähkinää
      0,5 tl inkivääriä

      Valmistus
      Kuori pestyt lantut ja perunat kattilaan. Leikkaa ne kuutioiksi ja kypsennä täysin kypsiksi pienessä määrässä ehdottomasti suolatonta vettä. Vesi jää soseeseen.
      Survo nauriit ja perunat survimella suoraan niukkaan määrään vettä.
      Jäähdytä sose niin että jauhot eivät menetä imeltymistehoa. Sopiva lämpötila on noin 70-75 astetta.
      Lisää vehnäjauhot noin 70-75 asteiseksi jäähdytettyyn soseeseen vähitellen ja koko ajan sekoittaen. Soseen tulee olla puuromaista. Lisää vain tarvittaessa 70-75 asteista vettä.
      Laita sose imeltymään kattilassa noin 70 asteiseen sähkölieden uuniin. Sekoita imeltymisen aikana noin 2-4 kertaa. Anna imeltyä uunissa noin 3 tuntia. Seuraa imeltymisen edistymistä maistamalla.
      Lisää imeltyneeseen soseeseen voi siivuina sulamaan. Lisää soseeseen kermaa niin että saat notkean, hiukan puuromaisen soseen. Lisää suola. Lisää mausteet. Sekoita tasaiseksi.
      Laita sose voideltuun kunnolliseen uunivuokaan. Lisää pinnalle voinokareita ja sirottele pinnalle korppujauhoa.
      Paista aluksi noin 200 asteisessa sähkölieden uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 130-140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa täysiä vuokia. Kun paistetaan täysiä vuokia saadaan mehevää imellettyä naurislaatikkoa ja estetään soseen kuivuminen ja korppuuntuminen.
      Paistetaan imellettyä naurislaatikkoa noin 3 tuntia.
      ,
      ,
      ,

    • Anonyymi

      Sosekeittoa, jossa esim porkkanaa tai bataattia seassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      106
      2650
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2365
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      20
      2225
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      99
      1774
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      113
      1580
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      164
      1312
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      273
      1124
    8. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1014
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      984
    10. Omalääkäri hallituksen utopia?

      Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha
      Maailman menoa
      178
      920
    Aihe