Miten voi tehdä broilerinfileitä uunissa? mitä siis lisukkeeksi tai mausteeksi päälle? Mikä on lempparisi ja tulee taatusti hyvää?
kanafileet uunissa
7
21506
Vastaukset
- ;-D
Paista fileet pannulla, lisää suolaa ja vähän pippuria päälle. Kippaa uunivuokaan ja sekoita keskenään ruokakerma Creme Bonjourin vihreä purkki(ruoanlaittoon tarkoitettu). Kaada mössö kanan päälle ja hauduta uunissa kypsäksi! Lisukkeeksi perunoita keitettynä tai lohkoina.
- näin..
Pidän niistä valmiiksi maustetuista rintafileistä, siitä pippurimausteisesta. Paistan molemmin puolin pinnan kiinni pannulla ja sitten 200 asteiseen uuniin (käännän välillä). Pysyy kivasti mehut lihan sisällä ja ei tule kuivaa, kuten jos kokonaan pannulla paistelisi.
- Tietoa on
Ihan totta hei! Mitään "kiinni" paistoa tai pinnan sulkua ei ole olemassakaan. Jos olisi, niin kylläpä olisi paljon räjähtäneitä kanankappaleita uunissa. Paine kun nousee, niin jostain se höyry tulee ulos eli siinä ei joku ruskistettu pinta paljon auta.
- Charade.the.real.one
Tietoa on kirjoitti:
Ihan totta hei! Mitään "kiinni" paistoa tai pinnan sulkua ei ole olemassakaan. Jos olisi, niin kylläpä olisi paljon räjähtäneitä kanankappaleita uunissa. Paine kun nousee, niin jostain se höyry tulee ulos eli siinä ei joku ruskistettu pinta paljon auta.
Kyllä se nyt vaan on niin että esim. piffiä paistettaessa se pitää tehdä mahdollisimman kuumalla pannulla, että lihanesteet pysyvät sisällä eikä piffi kuivu.
Sama esim. jauhelihassa. Jos jauhelihaa paistettaessa uidaan nesteessä, on pannu ollut liian kylmä.
Meillä ainakin kanat pysyvät mehevinä, kun ne laittaa paistopussiin. - Lihansa tunteva
Charade.the.real.one kirjoitti:
Kyllä se nyt vaan on niin että esim. piffiä paistettaessa se pitää tehdä mahdollisimman kuumalla pannulla, että lihanesteet pysyvät sisällä eikä piffi kuivu.
Sama esim. jauhelihassa. Jos jauhelihaa paistettaessa uidaan nesteessä, on pannu ollut liian kylmä.
Meillä ainakin kanat pysyvät mehevinä, kun ne laittaa paistopussiin.Oletko koskaan ihmetellyt miksi paistettu liha tai kananliha kutistuu kun se kypsyy? Oisko niin että siitä on haihtunut nestettä? Samaten oletko ihmetellyt, mitä se punertava neste on, jota tulee lihan toiselle puolelle kun toinen puoli paistuu. Oisko nestettä?
Voit tehdä aivan käytännön testin ja punnita lihanpalan ennen ja jälkeen paiston. Sitten voit miettiä, auttaako mikään "sulkupaisto" siihen, että kappaleen massa on pienentynyt. Lihaa ei ole kadonnut, vai onko?
Mitä tulee kuumalla pannulla paistamiseen, niin se on tietenkin oikein ja silloihan pintaan tulee se hyvää makua antava ruskea pinta. Mitään muuta hyötyä paistopinnasta ei ole.
Mitä tulee jauhelihaan, niin sitä on pahoinpidelty siinä määrin, että se käyttäytyy täysin eri tavalla kuin kokoliha. - hakusessa
Lihansa tunteva kirjoitti:
Oletko koskaan ihmetellyt miksi paistettu liha tai kananliha kutistuu kun se kypsyy? Oisko niin että siitä on haihtunut nestettä? Samaten oletko ihmetellyt, mitä se punertava neste on, jota tulee lihan toiselle puolelle kun toinen puoli paistuu. Oisko nestettä?
Voit tehdä aivan käytännön testin ja punnita lihanpalan ennen ja jälkeen paiston. Sitten voit miettiä, auttaako mikään "sulkupaisto" siihen, että kappaleen massa on pienentynyt. Lihaa ei ole kadonnut, vai onko?
Mitä tulee kuumalla pannulla paistamiseen, niin se on tietenkin oikein ja silloihan pintaan tulee se hyvää makua antava ruskea pinta. Mitään muuta hyötyä paistopinnasta ei ole.
Mitä tulee jauhelihaan, niin sitä on pahoinpidelty siinä määrin, että se käyttäytyy täysin eri tavalla kuin kokoliha.Pinnan sulkemisessa ei tosiaankaan ole kyse mistään hermeettisestä umpioinnista, mutta jos nyt elää tuon ihan oman teoriasi pohjalta, niin syö ihmeessä sitä kuivaa keppuraa mitä sinun tekniikan mukaisesti siitä tulee.
- seuraavasti
Leikkaa fileihin tasku ja täytä gruyreajuusto raasteella, suolaa pippuria myös. Ryöppää pinaatinlehtiä ja kääri fileet niihin, ja ne kääräistään vielä keittokinkkuun. kauli voitaikinasta kiekkoja ja fileet voitaikinaan, nipistele reunat tiiviisti kuin pasteijan teossa. Laita ne 1/2 tunniksi jääkaappiin ja sen jälkeen voitele munalla ja uuniin noin 1/2 tuntia 190c. Olen tehnyt seuraavan soosin sille.
freesaa purkkikorvasieniä (jos pakkasessa ei satu olemaan itse keräämiä) niiden puutteessa syksyisin olen käyttänyt vaihtoehtona myös mustia torvisieniä. Deglaseeraa sienet valkoviinillä ja lisää kermaa 1dl kermaa, keitä n.5min. ja sekoita vielä 1dl kermaa joukkoon. sekoita 1 keltuainen 1/2 sitruunan mehu ja n. 50g rakuunaa, vähän pippuria. Kuumenna hitaasti sekoittaen (huom. ei saa enää kiehua) kunnes kastike sakenee. Riisiä olen keittänyt lisukkeeksi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 445785
- 455295
- 483688
- 133643
Vimpelin liikuntahallilla tulipalo?
Katsoin, että liikuntahallista tuloo mustaa savua. Sitten ovet pärähti hajalle, ja sisältä tuli aikamoinen lieska. Toise903181- 313126
- 592864
- 572720
- 532370
- 381824