kanafileet uunissa

lilli

Miten voi tehdä broilerinfileitä uunissa? mitä siis lisukkeeksi tai mausteeksi päälle? Mikä on lempparisi ja tulee taatusti hyvää?

7

21506

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ;-D

      Paista fileet pannulla, lisää suolaa ja vähän pippuria päälle. Kippaa uunivuokaan ja sekoita keskenään ruokakerma Creme Bonjourin vihreä purkki(ruoanlaittoon tarkoitettu). Kaada mössö kanan päälle ja hauduta uunissa kypsäksi! Lisukkeeksi perunoita keitettynä tai lohkoina.

    • näin..

      Pidän niistä valmiiksi maustetuista rintafileistä, siitä pippurimausteisesta. Paistan molemmin puolin pinnan kiinni pannulla ja sitten 200 asteiseen uuniin (käännän välillä). Pysyy kivasti mehut lihan sisällä ja ei tule kuivaa, kuten jos kokonaan pannulla paistelisi.

      • Tietoa on

        Ihan totta hei! Mitään "kiinni" paistoa tai pinnan sulkua ei ole olemassakaan. Jos olisi, niin kylläpä olisi paljon räjähtäneitä kanankappaleita uunissa. Paine kun nousee, niin jostain se höyry tulee ulos eli siinä ei joku ruskistettu pinta paljon auta.


      • Charade.the.real.one
        Tietoa on kirjoitti:

        Ihan totta hei! Mitään "kiinni" paistoa tai pinnan sulkua ei ole olemassakaan. Jos olisi, niin kylläpä olisi paljon räjähtäneitä kanankappaleita uunissa. Paine kun nousee, niin jostain se höyry tulee ulos eli siinä ei joku ruskistettu pinta paljon auta.

        Kyllä se nyt vaan on niin että esim. piffiä paistettaessa se pitää tehdä mahdollisimman kuumalla pannulla, että lihanesteet pysyvät sisällä eikä piffi kuivu.

        Sama esim. jauhelihassa. Jos jauhelihaa paistettaessa uidaan nesteessä, on pannu ollut liian kylmä.

        Meillä ainakin kanat pysyvät mehevinä, kun ne laittaa paistopussiin.


      • Lihansa tunteva
        Charade.the.real.one kirjoitti:

        Kyllä se nyt vaan on niin että esim. piffiä paistettaessa se pitää tehdä mahdollisimman kuumalla pannulla, että lihanesteet pysyvät sisällä eikä piffi kuivu.

        Sama esim. jauhelihassa. Jos jauhelihaa paistettaessa uidaan nesteessä, on pannu ollut liian kylmä.

        Meillä ainakin kanat pysyvät mehevinä, kun ne laittaa paistopussiin.

        Oletko koskaan ihmetellyt miksi paistettu liha tai kananliha kutistuu kun se kypsyy? Oisko niin että siitä on haihtunut nestettä? Samaten oletko ihmetellyt, mitä se punertava neste on, jota tulee lihan toiselle puolelle kun toinen puoli paistuu. Oisko nestettä?

        Voit tehdä aivan käytännön testin ja punnita lihanpalan ennen ja jälkeen paiston. Sitten voit miettiä, auttaako mikään "sulkupaisto" siihen, että kappaleen massa on pienentynyt. Lihaa ei ole kadonnut, vai onko?

        Mitä tulee kuumalla pannulla paistamiseen, niin se on tietenkin oikein ja silloihan pintaan tulee se hyvää makua antava ruskea pinta. Mitään muuta hyötyä paistopinnasta ei ole.

        Mitä tulee jauhelihaan, niin sitä on pahoinpidelty siinä määrin, että se käyttäytyy täysin eri tavalla kuin kokoliha.


      • hakusessa
        Lihansa tunteva kirjoitti:

        Oletko koskaan ihmetellyt miksi paistettu liha tai kananliha kutistuu kun se kypsyy? Oisko niin että siitä on haihtunut nestettä? Samaten oletko ihmetellyt, mitä se punertava neste on, jota tulee lihan toiselle puolelle kun toinen puoli paistuu. Oisko nestettä?

        Voit tehdä aivan käytännön testin ja punnita lihanpalan ennen ja jälkeen paiston. Sitten voit miettiä, auttaako mikään "sulkupaisto" siihen, että kappaleen massa on pienentynyt. Lihaa ei ole kadonnut, vai onko?

        Mitä tulee kuumalla pannulla paistamiseen, niin se on tietenkin oikein ja silloihan pintaan tulee se hyvää makua antava ruskea pinta. Mitään muuta hyötyä paistopinnasta ei ole.

        Mitä tulee jauhelihaan, niin sitä on pahoinpidelty siinä määrin, että se käyttäytyy täysin eri tavalla kuin kokoliha.

        Pinnan sulkemisessa ei tosiaankaan ole kyse mistään hermeettisestä umpioinnista, mutta jos nyt elää tuon ihan oman teoriasi pohjalta, niin syö ihmeessä sitä kuivaa keppuraa mitä sinun tekniikan mukaisesti siitä tulee.


    • seuraavasti

      Leikkaa fileihin tasku ja täytä gruyreajuusto raasteella, suolaa pippuria myös. Ryöppää pinaatinlehtiä ja kääri fileet niihin, ja ne kääräistään vielä keittokinkkuun. kauli voitaikinasta kiekkoja ja fileet voitaikinaan, nipistele reunat tiiviisti kuin pasteijan teossa. Laita ne 1/2 tunniksi jääkaappiin ja sen jälkeen voitele munalla ja uuniin noin 1/2 tuntia 190c. Olen tehnyt seuraavan soosin sille.
      freesaa purkkikorvasieniä (jos pakkasessa ei satu olemaan itse keräämiä) niiden puutteessa syksyisin olen käyttänyt vaihtoehtona myös mustia torvisieniä. Deglaseeraa sienet valkoviinillä ja lisää kermaa 1dl kermaa, keitä n.5min. ja sekoita vielä 1dl kermaa joukkoon. sekoita 1 keltuainen 1/2 sitruunan mehu ja n. 50g rakuunaa, vähän pippuria. Kuumenna hitaasti sekoittaen (huom. ei saa enää kiehua) kunnes kastike sakenee. Riisiä olen keittänyt lisukkeeksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ketä tietää

      Missä ammuttiin pyssyllä.
      Kotka
      44
      5785
    2. Ei tunnu, että välität yhtään

      Tuntuu, että et edes muista minua koko ihmistä. 😢
      Ikävä
      45
      5295
    3. Onko kaipaamallasi

      Naisella silikonit 🤔
      Ikävä
      48
      3688
    4. Näytitpä taas niin hyvältä!

      Nautit tilanteesta täysin rinnoin. Sinä olet kuin
      Tunteet
      13
      3643
    5. Vimpelin liikuntahallilla tulipalo?

      Katsoin, että liikuntahallista tuloo mustaa savua. Sitten ovet pärähti hajalle, ja sisältä tuli aikamoinen lieska. Toise
      Vimpeli
      90
      3181
    6. Veikeä Satu

      Tuu jutteleen, kaipaan sua. Oot kuuma nainen.
      Ikävä
      31
      3126
    7. Oletko nyt

      Onnellinen mies naisesi kanssa?
      Ikävä
      59
      2864
    8. Rakastatko?

      Ala kertomaan se ja heti
      Ikävä
      57
      2720
    9. Mikä haluat olla kaivatullesi?

      1. Kaveri 2. Ystävä 3. Panokaveri 4.puoliso 5 jokin muu
      Ikävä
      53
      2370
    10. Kosiako meinasit?

      Voi sua rakas ❤️
      Ikävä
      38
      1824
    Aihe