kinuskikastike

juoksevaksi

Yritin tehdä netistä löytämälläni ohjeella (2 dl kermaa, 1dl sokeria) kinuskikastiketta, jota olisin tarjonnut pakastemarjojen kera. Kävi niin että puoli tuntia keitettyäni seosta se ei vieläkään ollut ruskettunut ja otin sen pois levyltä. Se jämähti ja siitä tuli pehmeätä toffeeta. Tarkoitus oli saada juoksevaa kastiketta, olisiko kellään ohjetta?

5

5100

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tätä

      Ei kinuskikastike ruskistu keittämällä. Kokeile fariinisokerilla, sama määrä tai lisää muutama ruokalusikka siirappia. Kastiketta varten ei tarvi keittää kun 5-10 min. mitä kauemmin keität sitä toffeemaisempaa(paksumpaa)tulee.

      • kuonovisiiri

        Teen aina kinuskikastikkeen mikrossa. 2dl fariinisokeria ja 2dl kermaa. Kerma voi olla mitä tahansa. Sekoitan vispilällä aina välillä ja tämä tulee noin 5min. En katso aikaa tarkasti, huomaa koska on sopivaa, kun sekoittaa välillä. Mikäli laitan marjojen päälle niin jätän löysäksi siis kastikkeeksi ja kakun päälle saa olla sakeaa. Tämä tyyli sopii minulle suurpiirteiselle.


      • hv
        kuonovisiiri kirjoitti:

        Teen aina kinuskikastikkeen mikrossa. 2dl fariinisokeria ja 2dl kermaa. Kerma voi olla mitä tahansa. Sekoitan vispilällä aina välillä ja tämä tulee noin 5min. En katso aikaa tarkasti, huomaa koska on sopivaa, kun sekoittaa välillä. Mikäli laitan marjojen päälle niin jätän löysäksi siis kastikkeeksi ja kakun päälle saa olla sakeaa. Tämä tyyli sopii minulle suurpiirteiselle.

        ite tein mikrossa sun ohjeen mukaisesti, ja nyt sitte suli sitten kulhon pohja, ja siitä sitten valui kinuskikastikkeet mikroon. että ihan hyvät ohjeet....


      • -
        hv kirjoitti:

        ite tein mikrossa sun ohjeen mukaisesti, ja nyt sitte suli sitten kulhon pohja, ja siitä sitten valui kinuskikastikkeet mikroon. että ihan hyvät ohjeet....

        Et kai sinä nyt pannultakaan mitään sulatettua sokeria suoaran sellaiseen kulhoon kaada, vai?


    • -

      Sokeri ensin sulaksi ja ruskeaksi pannulla, sitten lämmitetty kerma joukkoon (viileä kerma kiinteyttää sokerin ja möykky pitää sitten keittää uudelleen sulaksi), lopuksi nokare voita, joka antaa lisäkiiltoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ominaisuutta arvostat eniten hänessä?

      Ihastuksessasi, rakkautesi kohteessa
      Ikävä
      191
      3145
    2. Oletko kertonut jo muille tunteistasi?

      Ystävillesi esimerkiksi? Minä en ole vielä kertonut kenellekään tästä meidän jutusta.
      Ikävä
      66
      2862
    3. Miksi mies kääntyy poispäin

      Ja teeskentelee, ettei näe minua, kun törmäämme vahingossa? 🫣
      Ikävä
      203
      2260
    4. Kerro kaivatustasi.

      1. Minkälainen koti 2. Ammatti 3. Ulkonäkö 4. Ikä
      Ikävä
      74
      1896
    5. Kysy jotain kaivatultasi

      Laita tunnisteet molemmista
      Ikävä
      102
      1803
    6. Kesä, kesä!

      Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k
      Tunteet
      9
      1731
    7. Minkälaisesta seksistä

      haaveilet kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      108
      1585
    8. Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.

      Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes
      Maailman menoa
      219
      1186
    9. Kai me nainen jollain tasolla tykätään

      Toisistamme kun tämä on kestänyt niin kauan
      Ikävä
      81
      1140
    10. Tarkkanäköisyys

      Oon muuten pirun hyvä huomaamaan asioita! Senhän sä varmaan kyllä jo tiesitkin.
      Ikävä
      95
      1099
    Aihe