Kebab-liha

skip

...lienee lammasta? Mitenkä ne tuolla sen lihan valmistavat ja maustavat? Toki näen kebab-ravintolassa, että sellainen köntti tungetaan siihen pyörivään vartaaseen, mutta mistä tuollaista lihaa voisi ostaa, jos haluaisi vaikka illan istujaisiin moista systeemiä väsätä? Tai jos joku sattuu tietämään jonkin hyvän reseptin, feel free...

10

2124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mieti

      Mieti oletko koskaan nähnyt kissoja kebab-baarien lähellä.
      En minäkään

      • skip

        Loistava huomio. Eli eikun kissametsälle....


      • -HH-
        skip kirjoitti:

        Loistava huomio. Eli eikun kissametsälle....

        on niin ihanan karvaiset...
        minulla on sellainen mielikuva että kebab olisi hevosen kankkua... ruokakaupasta saa pusseissa sellaista pahaa kebabbia...


    • =)

      onko sun cityssä LIDLiä? Sieltä saa pakasteena! ja tosi HYVÄÄ!! (ja edullista tietenkin!)

      • skip

        No tämäpä hyvä tietää, tosin pk-seudulle ei vielä ole avattu Lidliä, mutta eiköhän tännekin kohta sellainen saada...


      • Maiju
        skip kirjoitti:

        No tämäpä hyvä tietää, tosin pk-seudulle ei vielä ole avattu Lidliä, mutta eiköhän tännekin kohta sellainen saada...

        Löytykkö keneltäkään tutulta tukkukorttia? Minä olen joskus ostanut isompia kebab -annoksia tukusta kaverin kortilla. Hinta on aika edullinen ja siitä riittää isommallekin porukalle. Kebabliha on suomessa pääasiassa naudanlihaa, alkuperäinen on tosin lammasta. Ravintoloissa (siis oikeissa kebab -paikoissa) on listoilla valinnaisena joko lammas tai nautakebabbia. Nauta tosin taitaa olla suomalaisille kotoisampi vaihtoehto. Pietarsaarelainen Snellman valmistaa ihan hyvää pussissa valmiina siivuina olevaa kebabbia. Löytyy varmaan lähes kaikista kaupoista.


    • gre

      Suomalaisissa kebab-vartaissa pyörii naudan jauheliha. Maustettu sitä on, en tiedä millä. Se saadaan kiinteäksi rakentamalla se vähä vähältä kiekoista, jotka pannaan sitten päällekäin vartaaseen. Jotain emulgaattoriakin saatetaan käyttää.

    • Yzi

      kebablihan kotivalmistus on suurinpiirtein mahdottomuus, koska se paistetaan pystyvartaassa kerros kerrokselta kypsyttäen ja leikataan yleensä erillisellä leikkurilla, jonka hinta vaihtelee siinä 1200euron molemmin puolin.
      Kebablihan sisältö taas on nykyään jauhettua nautaa, mausteita(paikasta riippuen eri mausteet)
      Koossa pysymiseen ei tarvita mitään emulgointi aineita, vaan liha pysyy koossa lähinnä siksi, että sitä pyöritetään yleiskoneessa vähintään 30min, jotta se saa sitkoa.
      Summa summarium: osta valmista kebablihaa valmiiksi leikattuna. nykyään sitä saa lähes jokaisesta kaupasta.
      Kebab vartaan(pystymalli) hinta on yli 1500 euroa.

      • Anonyymi

        Ei alkuperäistä lihaa leikata mistään jauhelihataikinasta, vaan on kokolihaa niputettu vastaasen. (toki Suomesta et saa).


    • Anonyymi

      Noi kaupan kebab-lihat ei ole kebabbia nähnytkään samoin kuin ei moni Suomalainenkaan. Lähemmäksi makuelämystä Suomessa pääset käymällä Ravintola ANI Helsingissä (Hernesaari) Tehtaankadun päässä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!

      Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit
      Pitkäveto
      1
      2651
    2. Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille

      Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?
      Ikävä
      148
      1198
    3. Heikki Silvennoinen ( Kummeli)

      Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on
      Kotimaiset julkkisjuorut
      49
      1105
    4. Mitä toivot

      ensi vuodelta? :)
      Ikävä
      125
      979
    5. Hyvää huomenta 18. luukku

      Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️
      Ikävä
      223
      964
    6. Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?

      Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?
      Sinkut
      205
      921
    7. Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?

      Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk
      Pyhäjärvi
      296
      833
    8. Olet sä silti

      Ihana ❤️ tykkään
      Ikävä
      72
      825
    9. Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos

      Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä
      Maailman menoa
      13
      825
    10. Haluaisin vain varmistua

      Sinusta tarpeeksi.
      Ikävä
      39
      812
    Aihe