Kebab-liha

skip

...lienee lammasta? Mitenkä ne tuolla sen lihan valmistavat ja maustavat? Toki näen kebab-ravintolassa, että sellainen köntti tungetaan siihen pyörivään vartaaseen, mutta mistä tuollaista lihaa voisi ostaa, jos haluaisi vaikka illan istujaisiin moista systeemiä väsätä? Tai jos joku sattuu tietämään jonkin hyvän reseptin, feel free...

10

2244

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mieti

      Mieti oletko koskaan nähnyt kissoja kebab-baarien lähellä.
      En minäkään

      • skip

        Loistava huomio. Eli eikun kissametsälle....


      • -HH-
        skip kirjoitti:

        Loistava huomio. Eli eikun kissametsälle....

        on niin ihanan karvaiset...
        minulla on sellainen mielikuva että kebab olisi hevosen kankkua... ruokakaupasta saa pusseissa sellaista pahaa kebabbia...


    • =)

      onko sun cityssä LIDLiä? Sieltä saa pakasteena! ja tosi HYVÄÄ!! (ja edullista tietenkin!)

      • skip

        No tämäpä hyvä tietää, tosin pk-seudulle ei vielä ole avattu Lidliä, mutta eiköhän tännekin kohta sellainen saada...


      • Maiju
        skip kirjoitti:

        No tämäpä hyvä tietää, tosin pk-seudulle ei vielä ole avattu Lidliä, mutta eiköhän tännekin kohta sellainen saada...

        Löytykkö keneltäkään tutulta tukkukorttia? Minä olen joskus ostanut isompia kebab -annoksia tukusta kaverin kortilla. Hinta on aika edullinen ja siitä riittää isommallekin porukalle. Kebabliha on suomessa pääasiassa naudanlihaa, alkuperäinen on tosin lammasta. Ravintoloissa (siis oikeissa kebab -paikoissa) on listoilla valinnaisena joko lammas tai nautakebabbia. Nauta tosin taitaa olla suomalaisille kotoisampi vaihtoehto. Pietarsaarelainen Snellman valmistaa ihan hyvää pussissa valmiina siivuina olevaa kebabbia. Löytyy varmaan lähes kaikista kaupoista.


    • gre

      Suomalaisissa kebab-vartaissa pyörii naudan jauheliha. Maustettu sitä on, en tiedä millä. Se saadaan kiinteäksi rakentamalla se vähä vähältä kiekoista, jotka pannaan sitten päällekäin vartaaseen. Jotain emulgaattoriakin saatetaan käyttää.

    • Yzi

      kebablihan kotivalmistus on suurinpiirtein mahdottomuus, koska se paistetaan pystyvartaassa kerros kerrokselta kypsyttäen ja leikataan yleensä erillisellä leikkurilla, jonka hinta vaihtelee siinä 1200euron molemmin puolin.
      Kebablihan sisältö taas on nykyään jauhettua nautaa, mausteita(paikasta riippuen eri mausteet)
      Koossa pysymiseen ei tarvita mitään emulgointi aineita, vaan liha pysyy koossa lähinnä siksi, että sitä pyöritetään yleiskoneessa vähintään 30min, jotta se saa sitkoa.
      Summa summarium: osta valmista kebablihaa valmiiksi leikattuna. nykyään sitä saa lähes jokaisesta kaupasta.
      Kebab vartaan(pystymalli) hinta on yli 1500 euroa.

      • Anonyymi

        Ei alkuperäistä lihaa leikata mistään jauhelihataikinasta, vaan on kokolihaa niputettu vastaasen. (toki Suomesta et saa).


    • Anonyymi

      Noi kaupan kebab-lihat ei ole kebabbia nähnytkään samoin kuin ei moni Suomalainenkaan. Lähemmäksi makuelämystä Suomessa pääset käymällä Ravintola ANI Helsingissä (Hernesaari) Tehtaankadun päässä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. IL - Kansanedustaja tehnyt ITSEMURHAN eduskuntatalossa!!

      "IL:n tiedot: Kansanedustaja tehnyt itsemurhan Eduskuntatalossa Iltalehden tietojen mukaan kansanedustaja on tehnyt its
      Maailman menoa
      417
      9191
    2. Eemeli Peltonen teki itsemurhan eduskuntatalossa

      Kevyet mullat sitten vaan. Ei mulla muuta.
      Maailman menoa
      189
      3800
    3. Kuka pistetty kylmäksi

      Ketähän joutunu puukkohipan uhriksi? Tietääkö kukkaan?
      Kajaani
      21
      2268
    4. Mietin että

      Onko tarinallamme vielä luvussa tilaa kohtaamiselle vai jääkö se tähän.
      Ikävä
      87
      1403
    5. Kaipaatko sinä

      Yhtään meidän katseita
      Ikävä
      116
      1198
    6. Postilaatikoista

      Tuntuu kaikki tietävän tekijän/tekijät, mutta miksi nimiä ei julkaista???
      Kihniö
      27
      1155
    7. Sylikkäin.

      Sylikkäin, suudellen. Milloin haluaisit näin nainen tehdä ? Vain häntä ajatellen 😘. Tietenkin jos häntä asia kiinnosta
      Ikävä
      66
      1132
    8. Eemeli Peltosen viimeinen postaus Facebookissa!

      "Olen ollut kevätistuntokauden viimeisillä viikoilla paljon poissa eduskuntatyöstä. Sain toukokuussa hyvää hoitoa HUSiss
      Maailman menoa
      79
      1128
    9. Oletko samaa mieltä

      Että on parempi olla erillään?
      Ikävä
      75
      1110
    10. Nainen arvaa kuka

      En ikävä kyllä elä enää pitkään
      Ikävä
      55
      1063
    Aihe