...lienee lammasta? Mitenkä ne tuolla sen lihan valmistavat ja maustavat? Toki näen kebab-ravintolassa, että sellainen köntti tungetaan siihen pyörivään vartaaseen, mutta mistä tuollaista lihaa voisi ostaa, jos haluaisi vaikka illan istujaisiin moista systeemiä väsätä? Tai jos joku sattuu tietämään jonkin hyvän reseptin, feel free...
Kebab-liha
10
2063
Vastaukset
- mieti
Mieti oletko koskaan nähnyt kissoja kebab-baarien lähellä.
En minäkään- skip
Loistava huomio. Eli eikun kissametsälle....
- -HH-
skip kirjoitti:
Loistava huomio. Eli eikun kissametsälle....
on niin ihanan karvaiset...
minulla on sellainen mielikuva että kebab olisi hevosen kankkua... ruokakaupasta saa pusseissa sellaista pahaa kebabbia...
- =)
onko sun cityssä LIDLiä? Sieltä saa pakasteena! ja tosi HYVÄÄ!! (ja edullista tietenkin!)
- skip
No tämäpä hyvä tietää, tosin pk-seudulle ei vielä ole avattu Lidliä, mutta eiköhän tännekin kohta sellainen saada...
- Maiju
skip kirjoitti:
No tämäpä hyvä tietää, tosin pk-seudulle ei vielä ole avattu Lidliä, mutta eiköhän tännekin kohta sellainen saada...
Löytykkö keneltäkään tutulta tukkukorttia? Minä olen joskus ostanut isompia kebab -annoksia tukusta kaverin kortilla. Hinta on aika edullinen ja siitä riittää isommallekin porukalle. Kebabliha on suomessa pääasiassa naudanlihaa, alkuperäinen on tosin lammasta. Ravintoloissa (siis oikeissa kebab -paikoissa) on listoilla valinnaisena joko lammas tai nautakebabbia. Nauta tosin taitaa olla suomalaisille kotoisampi vaihtoehto. Pietarsaarelainen Snellman valmistaa ihan hyvää pussissa valmiina siivuina olevaa kebabbia. Löytyy varmaan lähes kaikista kaupoista.
- gre
Suomalaisissa kebab-vartaissa pyörii naudan jauheliha. Maustettu sitä on, en tiedä millä. Se saadaan kiinteäksi rakentamalla se vähä vähältä kiekoista, jotka pannaan sitten päällekäin vartaaseen. Jotain emulgaattoriakin saatetaan käyttää.
- Yzi
kebablihan kotivalmistus on suurinpiirtein mahdottomuus, koska se paistetaan pystyvartaassa kerros kerrokselta kypsyttäen ja leikataan yleensä erillisellä leikkurilla, jonka hinta vaihtelee siinä 1200euron molemmin puolin.
Kebablihan sisältö taas on nykyään jauhettua nautaa, mausteita(paikasta riippuen eri mausteet)
Koossa pysymiseen ei tarvita mitään emulgointi aineita, vaan liha pysyy koossa lähinnä siksi, että sitä pyöritetään yleiskoneessa vähintään 30min, jotta se saa sitkoa.
Summa summarium: osta valmista kebablihaa valmiiksi leikattuna. nykyään sitä saa lähes jokaisesta kaupasta.
Kebab vartaan(pystymalli) hinta on yli 1500 euroa.- Anonyymi
Ei alkuperäistä lihaa leikata mistään jauhelihataikinasta, vaan on kokolihaa niputettu vastaasen. (toki Suomesta et saa).
- Anonyymi
Noi kaupan kebab-lihat ei ole kebabbia nähnytkään samoin kuin ei moni Suomalainenkaan. Lähemmäksi makuelämystä Suomessa pääset käymällä Ravintola ANI Helsingissä (Hernesaari) Tehtaankadun päässä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 922421
Jotain puuttuu
Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu1012133- 831780
Hei A, osaatko
sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en451575- 781556
- 111505
- 331468
Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.
Onko kenellekään yllätys?541340Synnittömänä syntyminen
Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.871296Mitä tämä tarkoittaa,
että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?301219