Kebab-liha

skip

...lienee lammasta? Mitenkä ne tuolla sen lihan valmistavat ja maustavat? Toki näen kebab-ravintolassa, että sellainen köntti tungetaan siihen pyörivään vartaaseen, mutta mistä tuollaista lihaa voisi ostaa, jos haluaisi vaikka illan istujaisiin moista systeemiä väsätä? Tai jos joku sattuu tietämään jonkin hyvän reseptin, feel free...

10

2207

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mieti

      Mieti oletko koskaan nähnyt kissoja kebab-baarien lähellä.
      En minäkään

      • skip

        Loistava huomio. Eli eikun kissametsälle....


      • -HH-
        skip kirjoitti:

        Loistava huomio. Eli eikun kissametsälle....

        on niin ihanan karvaiset...
        minulla on sellainen mielikuva että kebab olisi hevosen kankkua... ruokakaupasta saa pusseissa sellaista pahaa kebabbia...


    • =)

      onko sun cityssä LIDLiä? Sieltä saa pakasteena! ja tosi HYVÄÄ!! (ja edullista tietenkin!)

      • skip

        No tämäpä hyvä tietää, tosin pk-seudulle ei vielä ole avattu Lidliä, mutta eiköhän tännekin kohta sellainen saada...


      • Maiju
        skip kirjoitti:

        No tämäpä hyvä tietää, tosin pk-seudulle ei vielä ole avattu Lidliä, mutta eiköhän tännekin kohta sellainen saada...

        Löytykkö keneltäkään tutulta tukkukorttia? Minä olen joskus ostanut isompia kebab -annoksia tukusta kaverin kortilla. Hinta on aika edullinen ja siitä riittää isommallekin porukalle. Kebabliha on suomessa pääasiassa naudanlihaa, alkuperäinen on tosin lammasta. Ravintoloissa (siis oikeissa kebab -paikoissa) on listoilla valinnaisena joko lammas tai nautakebabbia. Nauta tosin taitaa olla suomalaisille kotoisampi vaihtoehto. Pietarsaarelainen Snellman valmistaa ihan hyvää pussissa valmiina siivuina olevaa kebabbia. Löytyy varmaan lähes kaikista kaupoista.


    • gre

      Suomalaisissa kebab-vartaissa pyörii naudan jauheliha. Maustettu sitä on, en tiedä millä. Se saadaan kiinteäksi rakentamalla se vähä vähältä kiekoista, jotka pannaan sitten päällekäin vartaaseen. Jotain emulgaattoriakin saatetaan käyttää.

    • Yzi

      kebablihan kotivalmistus on suurinpiirtein mahdottomuus, koska se paistetaan pystyvartaassa kerros kerrokselta kypsyttäen ja leikataan yleensä erillisellä leikkurilla, jonka hinta vaihtelee siinä 1200euron molemmin puolin.
      Kebablihan sisältö taas on nykyään jauhettua nautaa, mausteita(paikasta riippuen eri mausteet)
      Koossa pysymiseen ei tarvita mitään emulgointi aineita, vaan liha pysyy koossa lähinnä siksi, että sitä pyöritetään yleiskoneessa vähintään 30min, jotta se saa sitkoa.
      Summa summarium: osta valmista kebablihaa valmiiksi leikattuna. nykyään sitä saa lähes jokaisesta kaupasta.
      Kebab vartaan(pystymalli) hinta on yli 1500 euroa.

      • Anonyymi

        Ei alkuperäistä lihaa leikata mistään jauhelihataikinasta, vaan on kokolihaa niputettu vastaasen. (toki Suomesta et saa).


    • Anonyymi

      Noi kaupan kebab-lihat ei ole kebabbia nähnytkään samoin kuin ei moni Suomalainenkaan. Lähemmäksi makuelämystä Suomessa pääset käymällä Ravintola ANI Helsingissä (Hernesaari) Tehtaankadun päässä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moikka rakas

      Oon miettinyt meidän välistä yhteyttä viime aikoina. En ihan osaa pukea sanoiksi, mitä kaikkea tunnen, mutta halusin vaa
      Ikävä
      21
      6535
    2. Malmin tapaus on järkyttävä

      Kolme ulkomaalaistaustaista miestä raiskasi nuoren tytön tavalla, jota ei meinaa uskoa todeksi. Mikä voisi olla oikeampi
      Maahanmuutto
      555
      2261
    3. Mitä haluaisit kysyä

      Kaivatultasi?
      Ikävä
      147
      1847
    4. Mitkä asiat teidän elämässänne on

      Tällä hetkellä parasta?
      Ikävä
      82
      1224
    5. HS: Kuka vielä uskaltaa mennä sairaalan ensiapuun?

      https://www.hs.fi/mielipide/art-2000011212025.html Tässä on hyvin ajankohtainen mielipidekirjoitus koskien Malmin sairaa
      Maailman menoa
      97
      1022
    6. Mitä haluaisit nähdä

      Kaivatullasi päällä?
      Ikävä
      72
      970
    7. Ökyrikas Kurkilahti mussuttaa veroistaan

      Pakeni aikoinaan veroja Portugaliin mutta joutui palaamaan takaisin kun Suomi teki verotussopimuksen Portugalin kanssa.
      Maailman menoa
      78
      907
    8. Jos tämän vaan sulkee ja avaa 5 vuoden päästä

      Täällä on luultavasti edelleen näitä ihan samoja juttuja. On kuin kauniit ja rohkeat samat jutut junnaa. Heips. 👋🏻 E
      Ikävä
      10
      833
    9. Kaupunki ostaa Kauppamatin

      Joutuukohan yrittäjät lähteen muualle?
      Haapavesi
      31
      827
    10. Yhdysvalloissa työllisyys paranee, Suomessa työttömyys kasvaa, missä vika?

      Miten tämä on mahdollista että 177 000 uutta työllistä tuli USAssa yhdessä kuukaudessa, vaikka Trump on ruorissa? Orpon
      Maailman menoa
      146
      751
    Aihe