NAISET KOTIIN

Lapsirakas, mutta lapseton

Näin on. Kyllä naisen paikka on kotona, ei työelämässä. Miksikö olen tullut siihen tulokseen? Työpaikalla - ennen kersan syntymistä – ENNEN NIIN MUKAVAT NAISET eivät osaa keskustella enää mistään muusta kuin:
1.   Vaipan imukyky, vaippamerkit ja niiden hintaerojen vertailu
2.   Minkä uuden sanan terhakka, ja maailman IHMEELLISIN muksu taas oppi
3.   Mitä laittaisin kotona ruuaksi – se viikon visaisin niksi - ja mitä uusia allergioita lapselle on taas ilmaantunut, taas sillä on korvatulehdus. Voi, voi pitää viedä lääkäriin
4.   Kersa oppi konttaamaan, seisomaan, heilumaan, jne – Voi jukupätkä
5.   Miten järjestää lapsen päivähoito, tuttu täti kyllästyi, ja lopetti, tähän hätään ei löydy uutta
6.   Miten voi jättää lapsen päiväkotiin, ja kuinka kamalia lastenhoitajia siellä nykyään on
Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Ennen sentään juteltiin jostain MUUSTAKIN: päivän uutisista, työpaikan juoruista, juhlista, kuka on nähty kenenkin kanssa, voisitko auttaa mua tämän työtehtävän kanssa, lähdettäiskö työpäivän jälkeen lasilliselle tai kahville parantamaan maailmaa.Ja meillä oli niin mukavaa yhdessä.

Mutta ei. Lapsen saatuaan niin mukavat työkaverit muuttuvat kireiksi, soittelevat kotiin, hoitopaikkaan, miehelleen. Ja jolleivät soittele, niin uraputken ja perheen hyvinvoinnin yhdistäminen kiristää työkaverisi pinnan äärimilleen. Hän tiuskii, kiukuttelee väsymyksestään (muksu ei taaskaan viime yönä nukkunut, onkohan tulossa hampaita …), jos on esimiesasemassa kyttää alaisiaan ja valittaa turhasta.SUURENMOISTA tuo lapsen hankinta.

Kyllä, minulla ei – luojan kiitos ole muksua – enkä sitä aio tehdäkään. Jos sitä joskus vielä harkitsinkin, niin nyt viimeistään olen päättänyt, että en pitkän ja väsyttävän työpäivän päätteeksi jaksaisi kotona enää hoitaa mitään muita kuin itseäni. Että seuraavana päivänä jaksaa taas mennä töihin. Pidän kovasti lapsista ja heidän kanssaan olostaan, mutta luojan kiitos minun ei tarvitse katsella niitä muutamaa tuntia kauempaa. Pelkään että minusta tulisi jatkuvasti pahalla päällä oleva mummo, äiti, ja esimies.

Jos tekisin lapsia jäisin kotiin, missä naisen paikka nykyään tuntuu olevan: meidänhän pitää tehdä tilaa fiksuille ja koulutetuille miehille, ja turvata heidän toimeentulonsa. Naisen paikka on kotona hyvänä äitinä – siksihän nainen on luotukin: lisääntymään ja täyttämään maa.

Mutta minä en tee, enkä kotiin jää. Sillä minusta töihin on mukava tulla – ja jutella niiden kanssa, joilla ei näitä ’ylimääräisiä’ kotiongelmia ole töihin kannettavaksi.

Muuten minulla ei ole mitään lapsia vastaan, pikemminkin heidän äitejään ja mummojaan vastaan paremminkin: Seuraavan kerran kun kotona on ongelmia, Älä kasaa pahaa oloasi syyttömään työkaveriin, tai alaiseesi. Itsehän olet lapsen ja perheen valinnut, kai tiesit etukäteen, että ei elämä lapsen kanssa ole ruusuilla tanssimista ?

4

783

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nykypäivän Nainen

      Olen kirjoittajan kanssa täysin samaa mieltä. Ja onnellinen - itse en aio itseäni samaan jamaan laittaa, pääsen kohta sterilisaatioon, jotta voin keskittyä LAADUKKAASEEN vapaa-ajan viettoon :)

    • pikkuanne

      Hei toisaalta tämä voi pitää paikkansa mutta ei saa yleistää... Itse käyn töissä ja minulla on kaksi ihanaa lasta... En tuo kotiasioita töihin enkä murehdi lapsi asioita töissä... muutenkin olen hyvällä tuulella käyn työkavereitten kanssa ulkona työpäivän jälkeen. Poissa oloja ei juurikaan kerry !!!
      Joten on turha yleistää sitäpaitti minun mielestä se on naisen oma asia onko kotona vai töissä jos et kestä työkavereitasi joilla on ihania lapsia niin sano siitä työtovereillesi!!! koska minä en ainaskaan puhu lapsista tai kotiasioista jos muut eivät kysele... Olisin toki mielummin lasten kanssa kotona mutta siihen ei ole mahdollisuutta.. joten näin terveisin kahden lapsen äiti ja onnelinen lapsista ja hyvästä työstä...

    • :D:D

      Ai sun mielestä työpaikan juhlat, juorut ja kuka on nähty kenen kanssa on paljon järkevämpii keskusteluaiheita!? :D Ootko ikinä tullut ajatelleeksi, että ehkä monen muun mielestä sun puheenaiheet on ankeita?

    • saara

      Samalla tavalla ne miehetkin kantavat kotiasiansa töihin... Sydämen kyllyydestähän se ihmisen suu puhuu.

      Ei ole minustakaan mukavaa kuunnella päivästä toiseen samoja juttuja, välillä lapsista, välillä teineistä, välillä autoista jne. Mutta kunhan ne lapset siellä kotona kasvaa ja teinit viisastuu ja autokin saadaan vaihdettua, niin kyllä ne jututkin taas tasoittuu. Seuraavaan intoon asti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4673
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2269
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1461
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1024
    Aihe