Haussa olisi sen tyyppisen peruskastikkeen ohje, joka on annoksien pohjana
suurimmassa osassa kiinalaispaikkojen ruokia.(esim. Häränlihaa ja
vihanneksia) Natriumglutamaatti on nähtävästi ainakin yksi ainesosa.
kiinalainen kastike ?
5
4888
Vastaukset
Hoisin-kastike
Hoisin-kastike on valkosipulista, soijapavuista, sokerista ja mausteista valmistettu paksu, ruskea kiinalainen kastike. Se maistuu makean tuliselta, hieman pistävältä. Kastiketta käytetään ruoanlaitossa sekä mm. liharuokien dippikastikeena.
Ohjetta en tähän hätään ehtinyt katsastaa, saa varmaan ihan purkkijuttuna?- sorkkis
Ei Kiinassa ole mitään "peruskastiketta", jota käytettäisiin joka ruoassa. Erilaisia kastikkeita on kymmenittäin; suolaisia, hapanimeliä, tulisia, makeita... Itse asiassa sana "kastike" on tässä vähän harhaanjohtava, sillä kiinalainen ruoka (esim mainitsemasi häränliha ja vihannekset) valmistetaan wokkaamalla ensin vihannekset ja liha, maustamalla ne ja suurustamalla lopuksi tilkalla veteen liuotettua Maizenaa tai perunajauhoa. Kiinalaisessa ruoassa tyypillisiä mausteita ovat mm. soijakastike, inkivääri, valkosipuli, chili, tähtianis, setsuaninpippuri, seesamiöljy ja riisiviini.
- tälleen
Maustan lihoja soijalla, valkosipulilla, sokerilla, öljyllä, tilkalla vettä ja sekaan tl. maizenaa. Sitten paistan lihan ja maustetut lihat ja lopuksi lisään vettä, sokeria, sesamöljyä ja soijakastiketta. Jos käytät natriumglutamaattia, vähennä soijaa, kun suolaahan se on siinäkin.
Osterikastike tekee myös liharuokiin hyvän, itämaisen maun. Lisäksi vain ripaus sokeria, vettä ja mustapippuria.- Asafoetida
ihan niinkuin halvoissa kiinalaisissa kuppiloissa.
No, peruskastikkeestahan oli kysymys. Korvaa edes mustapippuri setshuaninpippurilla! - Poppa_Joe
Ei minusta noin toimita kiinalaisen ruuan valmistuksen kanssa että kaikkea lätkitään yhteen. Yleensä aasialaisen ruuan valmistus jaotellaan marinointiin ja valmistukseen eli pikapaistamiseen. Marinoinnin hyviä sääntöjä on muutamia - soija (yleensä vaalea), puolikuiva sherry (korvaa Shaoxin viinan), ripaus suolaa, tilkka Maizenaa tai Arrow-juurijauhetta tai kananmunan valkuaista. Myös seesamiöläjy lisätään marinnaadiin, mutta maun voimakkuuden takia hieman ennen paistamista. Itse paistamisessa käytetään sitten valkosipulia, kevätsipulia tai salottia, inkivääriä, chilipalkoja jne. Näin mausteiden maku siiryy ruokaan eli ikäänkuin ensin "räjäytetään" kuumennettuun öljyyn. Sitten paistellaan, kunnes hienosäädetään sokerilla, korianterilla, ananaspaloilla jne...Näin minusta syntyy persoonallusta ja hyvää aasialaista. Ei ole vaikaa ja mikä tärkeintä - mausteilla ON EROA!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ikävä sinua
Onkohan sulla ollut sama tunne kuin mulla viimeisten parin päivän aikana, eilen varsinkin. Ollaan oltu ihan lähellä ja k313994- 412679
Otavassa tapahtuu!
Rakennuspalo, yläkerta tulessa. Henkirikosta epäillään. Tiettyä henkilöautoa etsitään, minkä mahdollinen epäilty ottanut412667Tulemmeko hyvin
Toimeen ja juttuun keskenämme? Luulen, että sopisit hyvin siihen ☀️ympäristöön, paljon kaikkea erilaista.♥️mietin tätä s82425- 302393
Pitkäaikaiset työttömät työllisyystöillä takaisin yhteiskuntaan
Vaikka se vähän maksaakin, niin parempi on valtion teettää hanttihommia, jottei yksilöistä tule yhteiskuntakelvottomia.3122230- 381969
Tiedän kuka sinä noista olet
Lucky for you, olen rakastunut sinuun joten en reagoi negatiivisesti. Voit kertoa kavereillesi että kyl vaan, rakkautta461643Kesäseuraa
Kesäseuraa mukavasta ja kauniista naisesta. Viesti tänään mulle muualla asiasta jos kiinnostaa Ne ketä tahansa huoli, t481592- 1411497