välipala vinkkejä

Kovasti kaivattaisiin välipala vinkkejä vuoden ikäiselle.mitä olette antaneet?
Ilmoita


Olen antanut ihan kaupan hedelmä- jogurtti soseita, joskus annan palan vaaleaa leipää voita hieman päälle, tykkää kovasti kun saa itse syödä. Kurkku ja porkkanapala kelpaa myös hyvin, kurkusta leikkaan reunat pois. Banaani lusikalla syötettynä on myös hyvä välipala. Muuta ei nyt just tule mieleen..
Ilmoita
lapset 1v5kk ja muksuille annettu yli puoli vuotta mm. seuraavia välipalaksi:

Hedelmät
Mm.baanaani, omenaa, appelsiinia, mandariinia jne. Tietysti kaikki kuorin, ompun ja banskun annan käteen palasina, appelsiinin ja mandariinin pienin saksilla pienemmiksi paloiksi lautaselle ja siitä saavat itse noukkia suihinsa.

Vihannekset
Kurkku, porkkana, kirsikkatomaatti jne. Porkkana kuorittuna, kurkku halkaistuina siivuina ja kirsikkatomaatit puolitettuina vaan käteen ja muksut mutustelee itse.

Leipää
Yleensä ruisleipää, joskus esim.ruissämplää tai vastaavaa, ihan pullamössö leipää ei meillä syö kukaan, päälle hieman margariinia, joskus lisäksi kevyt leikkelettä tai juustoa.

Marjarahkaa/viiliä/jogurttia/
Itse syövät jo lusikalla varsinkn rahkan ja viilin, joka pysyy helpommin lusikassa. Marja- ja hedelmärahkat on kyllä lasten herkkua, rahkat teen itse. Joskus harvoin tarjoaan jugurttia, sekin yleensä maustamatonta, johon marjoja pakkasesta sekaan.

Puolukkapuuro
Vispipuuro ei kuulu enää nykyisin ihan niihin suosituimpiin välipaloihin...ovat tainneet kyllästyä.

Hedelmäsalaatti on nykyinen lemppari.

Nokkamukista vettä, maitoa, joskus mehua.

Että näin meillä. Yleensä välipala on joko hedelmä leipä, rahka/viili tai hedelmäsalaatti ja päälle itse tekemä kasvis-tai lihapulla tms. kylmiltään. =) Melkein aina lisänä kurkkua tai porkkanaa ja juoma päälle.
Ilmoita
Vähän jo kasvaneille -ei vaaleaa vehnäsää kenellekkään
https://www.is.fi/mainos/hyvinvointi/art-2000005997091.html
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

välipala vinkkejä

Kovasti kaivattaisiin välipala vinkkejä vuoden ikäiselle.mitä olette antaneet?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta