Sain lahjaksi metsästäjältä....

Miten valmistan

Pakastimessa on hyvin riiputettu ja paloiteltu reilu kiloinen metsäjänis. Netistä kun katsoo valmistusohjeita on monissa mm. lihalientä. Mielestäni tällä menetelmällä yms. keinotekoisilla mausteilla ei tule riistan oma maku esiin. Siis vinkkejä, millä saan hyvän paistin aikaan ja "avot" se kermainen kastike.
Kiitos etukäteen.

4

1468

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • riistanmaku

      Siitä johtuen toiset marinoivat jänistä maidossa yönyli, pehmentävät makua. Mutta ei se mitenkään välttämätöntä ole.
      Paloittele jänis, ruskista palat pannulla, suolaa pippuroi ne. Pari sipulia ja porkkanaa, sekä jäniksenpalat rautapataan, pohjalle voikönttä ja hiukan vettä. Uuni n150-175c anna muhia siellä parituntia. Jos jänis on vanha sellainen, niin jopa kauemmin. Poista lihat luista ja siivilöi neste. Laita lihat ja porkkanat pekonin alle uunivuokaan. Tee voi/vehnäjauhosuurus ja sekoita keitinliemi siihen, anna hiukan keittyä hiljalleen poristen, lisää joukkoon herukkahilloa, ja hienonnetun piparkakun puolikas sekä suola/pippuria. Voit lisätä myös vähän sinihomejuustoa- ei välttämätöntä. Laita jänis takaisin uuniin lämpenemään noin 20min. ja vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää se kastikkeeseen vatkaten juuri kun aloitat syömisen. Keitin perunat on hyvä tuon kanssa.

      • Miten valmistan

        Yritetään!


      • timjamii

        ...kohdan "lihat ja porkkanat pekonin alle uunivuokaan"? Missä vaiheessa kypsennetään vielä pekonit rapeiksi, loppulämmityksessäkö? Tämä ohje ehdottomasti kokeillaan.


      • perusjänö
        timjamii kirjoitti:

        ...kohdan "lihat ja porkkanat pekonin alle uunivuokaan"? Missä vaiheessa kypsennetään vielä pekonit rapeiksi, loppulämmityksessäkö? Tämä ohje ehdottomasti kokeillaan.

        Olen irroittanut lihat luista ja laittanut ne sipui/porkkanoiden kanssa uunivuokaan ja amerikan pekonit päälle, nepä saa olla siinä. Soosia voi sitten väsätä ja kun syömisen aika lähestyy, niin uuniin lämpenemään, pekonit siinä kypsyessään luovuttaa vähän rasvaa, ettei turhaa kuivu. Itse olen pekonit pistellyt poskeen, vähän niinkun ruoanteko palkaa. Vaan maistuu ne siinä jäniksenkin kanssa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      121
      3040
    2. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      34
      2443
    3. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2415
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      109
      2071
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1670
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      171
      1388
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      289
      1212
    8. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      261
      1133
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      62
      1067
    10. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1054
    Aihe