Sain lahjaksi metsästäjältä....

Miten valmistan

Pakastimessa on hyvin riiputettu ja paloiteltu reilu kiloinen metsäjänis. Netistä kun katsoo valmistusohjeita on monissa mm. lihalientä. Mielestäni tällä menetelmällä yms. keinotekoisilla mausteilla ei tule riistan oma maku esiin. Siis vinkkejä, millä saan hyvän paistin aikaan ja "avot" se kermainen kastike.
Kiitos etukäteen.

4

1486

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • riistanmaku

      Siitä johtuen toiset marinoivat jänistä maidossa yönyli, pehmentävät makua. Mutta ei se mitenkään välttämätöntä ole.
      Paloittele jänis, ruskista palat pannulla, suolaa pippuroi ne. Pari sipulia ja porkkanaa, sekä jäniksenpalat rautapataan, pohjalle voikönttä ja hiukan vettä. Uuni n150-175c anna muhia siellä parituntia. Jos jänis on vanha sellainen, niin jopa kauemmin. Poista lihat luista ja siivilöi neste. Laita lihat ja porkkanat pekonin alle uunivuokaan. Tee voi/vehnäjauhosuurus ja sekoita keitinliemi siihen, anna hiukan keittyä hiljalleen poristen, lisää joukkoon herukkahilloa, ja hienonnetun piparkakun puolikas sekä suola/pippuria. Voit lisätä myös vähän sinihomejuustoa- ei välttämätöntä. Laita jänis takaisin uuniin lämpenemään noin 20min. ja vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää se kastikkeeseen vatkaten juuri kun aloitat syömisen. Keitin perunat on hyvä tuon kanssa.

      • Miten valmistan

        Yritetään!


      • timjamii

        ...kohdan "lihat ja porkkanat pekonin alle uunivuokaan"? Missä vaiheessa kypsennetään vielä pekonit rapeiksi, loppulämmityksessäkö? Tämä ohje ehdottomasti kokeillaan.


      • perusjänö
        timjamii kirjoitti:

        ...kohdan "lihat ja porkkanat pekonin alle uunivuokaan"? Missä vaiheessa kypsennetään vielä pekonit rapeiksi, loppulämmityksessäkö? Tämä ohje ehdottomasti kokeillaan.

        Olen irroittanut lihat luista ja laittanut ne sipui/porkkanoiden kanssa uunivuokaan ja amerikan pekonit päälle, nepä saa olla siinä. Soosia voi sitten väsätä ja kun syömisen aika lähestyy, niin uuniin lämpenemään, pekonit siinä kypsyessään luovuttaa vähän rasvaa, ettei turhaa kuivu. Itse olen pekonit pistellyt poskeen, vähän niinkun ruoanteko palkaa. Vaan maistuu ne siinä jäniksenkin kanssa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mistä puhuitte viimeksi kun näitte

      Kerro yksi aiheista
      Ikävä
      92
      6672
    2. ROTAT VALTAAVAT ALUEITA

      Asukkaat nyt loukkuja tekemään ja kiireellä, jätehuolto kuntoon, jätteet niille kuuluville paikoille, huomioikaa yrittäj
      Äänekoski
      52
      4686
    3. Se on hyvästi

      Toivottavasti ei tavata.
      Ikävä
      76
      4377
    4. Olenko saanut sinut koukkuun?

      Hyvä. Rakastan sua.
      Ikävä
      131
      4111
    5. 57
      3707
    6. Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan

      Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️
      Ikävä
      26
      3118
    7. Alavuden sairaala

      Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan
      Ähtäri
      8
      2838
    8. Sisäsiittosuus

      Tämän kevään ylioppilaista 90% oli sama sukunimi?
      Suomussalmi
      39
      2408
    9. Kerro todelliset motiivit

      kaivattuasi kohtaan?
      Ikävä
      205
      2208
    10. Miksi sä valitsit

      Juuri minut sieltä?
      Ikävä
      46
      2134
    Aihe