Sain lahjaksi metsästäjältä....

Miten valmistan

Pakastimessa on hyvin riiputettu ja paloiteltu reilu kiloinen metsäjänis. Netistä kun katsoo valmistusohjeita on monissa mm. lihalientä. Mielestäni tällä menetelmällä yms. keinotekoisilla mausteilla ei tule riistan oma maku esiin. Siis vinkkejä, millä saan hyvän paistin aikaan ja "avot" se kermainen kastike.
Kiitos etukäteen.

4

1501

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • riistanmaku

      Siitä johtuen toiset marinoivat jänistä maidossa yönyli, pehmentävät makua. Mutta ei se mitenkään välttämätöntä ole.
      Paloittele jänis, ruskista palat pannulla, suolaa pippuroi ne. Pari sipulia ja porkkanaa, sekä jäniksenpalat rautapataan, pohjalle voikönttä ja hiukan vettä. Uuni n150-175c anna muhia siellä parituntia. Jos jänis on vanha sellainen, niin jopa kauemmin. Poista lihat luista ja siivilöi neste. Laita lihat ja porkkanat pekonin alle uunivuokaan. Tee voi/vehnäjauhosuurus ja sekoita keitinliemi siihen, anna hiukan keittyä hiljalleen poristen, lisää joukkoon herukkahilloa, ja hienonnetun piparkakun puolikas sekä suola/pippuria. Voit lisätä myös vähän sinihomejuustoa- ei välttämätöntä. Laita jänis takaisin uuniin lämpenemään noin 20min. ja vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää se kastikkeeseen vatkaten juuri kun aloitat syömisen. Keitin perunat on hyvä tuon kanssa.

      • Miten valmistan

        Yritetään!


      • timjamii

        ...kohdan "lihat ja porkkanat pekonin alle uunivuokaan"? Missä vaiheessa kypsennetään vielä pekonit rapeiksi, loppulämmityksessäkö? Tämä ohje ehdottomasti kokeillaan.


      • perusjänö
        timjamii kirjoitti:

        ...kohdan "lihat ja porkkanat pekonin alle uunivuokaan"? Missä vaiheessa kypsennetään vielä pekonit rapeiksi, loppulämmityksessäkö? Tämä ohje ehdottomasti kokeillaan.

        Olen irroittanut lihat luista ja laittanut ne sipui/porkkanoiden kanssa uunivuokaan ja amerikan pekonit päälle, nepä saa olla siinä. Soosia voi sitten väsätä ja kun syömisen aika lähestyy, niin uuniin lämpenemään, pekonit siinä kypsyessään luovuttaa vähän rasvaa, ettei turhaa kuivu. Itse olen pekonit pistellyt poskeen, vähän niinkun ruoanteko palkaa. Vaan maistuu ne siinä jäniksenkin kanssa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onhan tää tyhmää ajatella sua kun tuskin ees muistat mua

      Hyvää yötä sinne jonnekin. 💔
      Ikävä
      26
      2434
    2. Persut rahoittavat velkarahalla rikkaiden ökyelämää

      Minkä vuoksi persut eivät leikkaa rikkailta, joilla on maksukykyä? Tuskinpa tuo persujen käytös saa Suomen kansalta hyv
      Maailman menoa
      57
      2274
    3. Ikuiset kaipaajat

      Miksette vaan mene sen kaipauksen kohteen luokse ja puhu sille suoraan? Mitä järkeä on kaipailla jotain puolituttua vuo
      Ikävä
      76
      2153
    4. Riikka ottaa miljardi euroa EU:n yhteisvelkaa Suomelle

      Niin kääntyi irvipersun takki taas, vaikka vaalilupauksissa oli ettei yhteisvelkaa Suomi enää koskaan ota. No nyt otti m
      Maailman menoa
      16
      1969
    5. Kerro kaivattusi etunimi

      Naisille
      Ikävä
      82
      1655
    6. Kun ei numeroa

      niin en edes voi viestittää, et suunnitelmiin tuli muutos. Ikävä on, ja kasvaa vaan🤍
      Ikävä
      20
      1291
    7. En tiedä ymmärrätkö

      Kuinka paljon merkitset mulle. Näet minut minuna etkä silti käännä selkääsi. Tökit jatkuvasti kepillä jäätä ja menit ehk
      Ikävä
      7
      1249
    8. Veronmaksajat kustantavat yrittäjien eläkkeitä jo yli 500 miljoonalla

      Suomalaista yrittäjää ei kommunistista erota. Aktiivisen "yrittämisen" maksattaa yritystukina yhteiskunnalla, ja vieläpä
      Yrittäjyys
      14
      1224
    9. Kenenkä halli se on tulessa nelostiellä

      11 yksikköä paikalla
      Pyhäjärvi
      4
      1033
    10. Se on siinä

      Jami kun vielä loppuu niin Lappajärvellä ei oo yhtään mitään toimintaa.Purkamista piisaa kymmenen vuoden ajalle.Maakunna
      Lappajärvi
      29
      918
    Aihe