haluisiko joku kiva ihminen kääntää tämän kakkuohjeen suomeksi ja laittaa suomalaiset mittayksiköt?? =)
olisin todella kiitollinen!!!
http://www.foodnetwork.com/food/recipes/recipe/0,1977,FOOD_9936_22239,00.html
Tylerin keittiön suklaakakku
5
3077
Vastaukset
- Marenki
Itse ajattelin tehdä tällä reseptiversiolla huomenna. Jätän kyllä tuon viinikiven ja alkoholin pois. Päälliseksi vaniljavaahto-maitorahka-suklaahippu yhdistelmää ja ehkä väliin vielä jotain jos ei jää liian ohueksi. Toivottavasti tulee hyvää :)
3,2 dl sokeria (3,16)
1,75 dl valmista kahvia (1,77)
200 g tummaa suklaata rouhittuna
1,6 dl sokeritonta kaakaojauhetta (1,58)
1/4 tl suolaa
1 rkl brandya/konjakkia
3 munankeltuaista
6 munanvalkuaista
0,8 dl vehnäjauhoja (0,79)
(1/4 tl viinikiveä)
Päällinen:
170 g tummaa suklaata rouhittuna
1,2 dl kuohukermaa
2 rkl hunajaa
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Laita 1,5 cm vettä uunipellille uunin keskitasolle. Voitele irtopohjavuoka reunoilta ja pohjasta. Laita pyöreä leivinpaperin pala pohjan peitteeksi. Voitele leivinpaperi. Peitä vuoan ulkopuoli paksulla alumiinifoliolla.
Laita 2,4 dl sokerista kahvin kanssa kattilaan ja kiehauta välillä sekoittaen. Ota pois levyltä ja lisää suklaa. Lämmitä miedolla lämmöllä ja sekoita kunnes suklaa on kokonaan sulanut ja seos on sileää. Ota pois levyltä ja sekoita kaakaojauhe ja suola mukaan. Lisää alkoholi. Sekoita munankeltuaiset hyvin mukaan. Laita seos isoon kulhoon ja anna kylmettyä 10 min. Sekoita jauhot mukaan.
Sekoita munanvalkuaiset (ja viinikivi) sähkövatkaimella löysäksi vaahdoksi. Lisää jäljellä oleva 0,8 dl sokeria ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on kovaa.
Lisää 1/4 valkuaisvaahdosta suklaaseokseen. Sekoita vain vähän ja lisää loppu valkuaisvaahto 1/3 kerrallaan seokseen varovasti tasaiseksi sekoittaen. Kaada vuokaan. Laita vuoka uuniin vedellä täytetylle uunipellille 35 minuutiksi. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siirrä lautaselle tms. ja laita jääkaappiin ainakin 2 tunniksi ennen päällystämistä.
Päällinen: Kiehauta kerma nopeasti kattilassa. Sekoita mukaan hunaja. Kaada kuuma seos kulhoon suklaan päälle ja anna olla 30 sekuntia. Sekoita sileäksi. Peitä kulho kelmulla ja anna levätä 30 minuuttia kunnes seos vähän sakenee. Levitä kakun päälle ja reunoille. Tarjoa huoneenlämpöisenä.- tryffelisuklaa
Ois ihanaa jos voisit kääntää sen toisenkin suklaa kakun ohjeen jonka se teki siinä lopussa, sillä sekin näytti näin suklaan ystävän silmissä ihanalta, ja kun tuo enkun taito on mitä on... :)
- Annu
tryffelisuklaa kirjoitti:
Ois ihanaa jos voisit kääntää sen toisenkin suklaa kakun ohjeen jonka se teki siinä lopussa, sillä sekin näytti näin suklaan ystävän silmissä ihanalta, ja kun tuo enkun taito on mitä on... :)
Tässä alla sen toisen kakun ohje. En tosin tiedä mitä tuo voin mitta "stick" tarkoittaa eli paljonko se on. Tietääkö kukaan? Samaten en kerennyt etsiä netistä mikä on pohjien paistolämpötila (350F). Kuppi on 240 ml.
KAKKUPOHJAT (2 kpl)
2.5 kuppia jauhoja
1.5 tl soodaa
1 tl suolaa
1.5 STICKS suolatonta voita
2 kuppia sokeria
100g tummaa suklaata sulatettuna ja jäähdytettynä
1 tl vaniljauutetta
2 munaa
1.5 kuppia kylmää vettä
vadelmalikööriä kostutukseen
Sekoita jauhot, sooda ja suola. Vatkaa eri kulhossa voi sokerin kanssa vaaleksi ja kuohkeaksi. Lisää jäähdytetty, sulatettu suklaa ja vanilja (vatkaa 3 min). Vatkaa munat joukkoon yksi kerrallaan. Vatkaa hyvin. Sekoita joukkoon kuivat aineet kolmessa osassa vuorotellen veden kanssa.
Pohjusta 2 vuokaa (23 cm halk) leivinpaperilla. Paista uunin keskiosassa 350 F 30-35 min.
TÄYTE ja KUORRUTUS
3 kuppia tomusokeria
7 rkl kuumaa vettä
113 g jäähdytettyä tummaa suklaata
2 tl vaniljaa
0.5 STICKS(?) huoneenlämpöistä voita
¼ kuppia tummaa suklaata hienonnettuna
sekoita varovasti sokeri ja vesi. Lisää suklaa ja vanilja. Lisää voi pieninä osina vähitellen joukkoon.
Anna pohjien jäähtyä ainakin 40 min. Kostuta 1. pohja. Tasoita puolet täytteestä pohjalle. Toinen pohja päälle joka myös kostutetaan. Sivele täytettä tasaisesti kakun reunoille ja laita loput päälle. Laita 5 minuutiksi jääkaappiin. Suklaalastuja päälle. - Marenki
Annu kirjoitti:
Tässä alla sen toisen kakun ohje. En tosin tiedä mitä tuo voin mitta "stick" tarkoittaa eli paljonko se on. Tietääkö kukaan? Samaten en kerennyt etsiä netistä mikä on pohjien paistolämpötila (350F). Kuppi on 240 ml.
KAKKUPOHJAT (2 kpl)
2.5 kuppia jauhoja
1.5 tl soodaa
1 tl suolaa
1.5 STICKS suolatonta voita
2 kuppia sokeria
100g tummaa suklaata sulatettuna ja jäähdytettynä
1 tl vaniljauutetta
2 munaa
1.5 kuppia kylmää vettä
vadelmalikööriä kostutukseen
Sekoita jauhot, sooda ja suola. Vatkaa eri kulhossa voi sokerin kanssa vaaleksi ja kuohkeaksi. Lisää jäähdytetty, sulatettu suklaa ja vanilja (vatkaa 3 min). Vatkaa munat joukkoon yksi kerrallaan. Vatkaa hyvin. Sekoita joukkoon kuivat aineet kolmessa osassa vuorotellen veden kanssa.
Pohjusta 2 vuokaa (23 cm halk) leivinpaperilla. Paista uunin keskiosassa 350 F 30-35 min.
TÄYTE ja KUORRUTUS
3 kuppia tomusokeria
7 rkl kuumaa vettä
113 g jäähdytettyä tummaa suklaata
2 tl vaniljaa
0.5 STICKS(?) huoneenlämpöistä voita
¼ kuppia tummaa suklaata hienonnettuna
sekoita varovasti sokeri ja vesi. Lisää suklaa ja vanilja. Lisää voi pieninä osina vähitellen joukkoon.
Anna pohjien jäähtyä ainakin 40 min. Kostuta 1. pohja. Tasoita puolet täytteestä pohjalle. Toinen pohja päälle joka myös kostutetaan. Sivele täytettä tasaisesti kakun reunoille ja laita loput päälle. Laita 5 minuutiksi jääkaappiin. Suklaalastuja päälle.Löysin netistä tiedon että 1 "stick of butter" olisi n. 4 unssia, eli 113 grammaa.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=stick of butter&meta=
350 F on n. 175 celsiusta. Kupin tarkka mitta on 2,37 dl.
Hyvä että joku jaksoi tuon toisenkin reseptin kääntää. Itselläni on (muka) taas ollut niin paljon tekemistä, enkä kyllä muutenkaan aikonut tuota reseptiä kokeilla. Jos joku kokeilee, niin kertokaa toki millainen tuli. - Nimetön
tryffelisuklaa kirjoitti:
Ois ihanaa jos voisit kääntää sen toisenkin suklaa kakun ohjeen jonka se teki siinä lopussa, sillä sekin näytti näin suklaan ystävän silmissä ihanalta, ja kun tuo enkun taito on mitä on... :)
Tylerin suklaakakku
6 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1tl suolaa
3 dl sokeria
250g voita
100 g tummaa suklaata
2 tl vaniliinisokeria
2,5 dl vettä
Uuni: 175 C 30-35 min.
Kuorutus:
7,5 dl tomusokeria
0,5 dl lämmintä vettä
Tummaa suklaata sulatettuna
50 g voita
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Jos nainen harrastaa seksiä
Useiden kanssa, miten se eroaa miesten mielestä siitä, jos miehellä on ollut useita s kumppaneita? Oletan että kaikki mi2432201Pihlaja-puulle
Illat on mulle pahimpia. En tiiä miks se olis vaan parasta yöstä toiseen nukkua sun kanssa ja herätä sun kasvoihin. Jos151440Päivieni piristys, missä olet?
Toit iloa ja valoa mun elämään ☀️ Nyt mennyt kohta viikko ettei ole nähty. Kaipaan nähdä sua silti ja pelkään vaikka tei141406Kova karman laki
Karman lain kautta pahantekijä tehdessään pahaa toteuttaa koston ja rangaistuksen sille jolle pahaa on tehty. Tämä tarko3711255Kysymys Kuhmolaisille
Hei. Olen 32 vuotias nainen ja muutin Kuhmoon noin 12 vuotta sitten. Mutta nyt täytyy ihmetellä ihan ääneen että onhan t21978Savimajasta lääketieteen tohtoriksi - ja ei tikkua ristiin
”Jos ihminen muuttaa savimajasta tänne kerrostaloon länsimaisen elintason piiriin ilman että tarvitsee panna tikkua rist176877Ensi viikolla tulen takaisin
Ja käyn varmaan siellä monta kertaa. Monta mahdollisuutta nähdä jos olet siellä päin19816- 75762
Olen valtavan ihastunut
Yritin sen sinulle viime viikolla kertoa, mutta liikaa muuttujia ja isoja tunteita, niin en kyllä ollut kovin selkeä.57746Oon varma siitä
Että oot vain mun rahojen perään, nainen. Siks et kelpaa mulle, että joku helpompi. M-mieheltä101685