Pyttipannu?

Jope

Missä öjyssä pyttipannu kannatais valmistaa jotta siitä sais todella hyvää? Erilaisissa tapahtumissa pyttypannu on aina tosihyvää mut kotona voissa paistettu ei yllä lähellekään samaa tasoa.

12

10424

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Asafoetida

      Pyttipannu tehdään voissa paistaen. Kotona useimmat tekevät sen ylijäämäperunoista, jotka kerta kaikkiaan eivät paistu kunnolla, liedellä, jossa ei ole tarpeeksi tehoa.

      Pyttipannua varten keitetään kovamaltoisia perunoita puolikypsiksi ja niiden annetaan jäähtyä huoneenlämmössä. Niitä ei panna jääkaappiin.

      Sitten ne paistetaan hyvin kuumassa ja runsaassa voissa (savuamispisteessä, mutta ei sen yli) sellaisissa erissä ja sen kokoisina paloina, jotka hella kykenee käsittelemään. Jätetään lepäämään ja uudessa voisatsissa paistetaan muut ainesosat, jotka siirretään kulhoon. Perunat ja se muu yhdistetään sillä välin kun kananmunat paistetaan niin, että keltuaiset ovat puoliksi hyytyneitä. Kananmunat pannaan lämmitetylle lautaselle odottamaan, perunaseos lämmitetään ja maustetaan ja annos kootaan lautaselle.

      Oleellista on se, että perunoiden täytyy olla pinnalta kovia. Silloin ne kestävät lämpimänä pitämistä jopa tunnin.

      Pannu tietysti huuhdellaan jokaisen satsin/aineksen jälkeen kiehuvalla vedellä. Edellisestä ei saa jäädä jälkiä - paitsi jos pekoni/siansivu on mukana. Silloin se paistetaan kohtuullisella lämmöllä perunoiden jälkeen ja ihrassa paistetaan sipuli, pannua huuhtomatta.

      Vegepyttiksessä voi käyttää kevyesti ruskistettua savutofua tai tempehiä tai kunnolla ruskistettua ja sopivasti maustettua tavallista tofua. Tofu ja sen sukulaiset ruskistuvat oikein mukavasti öljyssä, mutta sitäkin on syytä olla aika runsaasti.

      • jopo09876

        moi. mun mielestä sä oot perseestä sun mielipiteinesi. mene kurssille vaikka nilsiään. T: Jouni Hartikainen


    • asphanti

      Mua on myös vaivannu sama asia kotona tehdessä pyttypannu jää kuivaks ja muutenki maistuu aivan erilaiselle kuin joissaki urheilutapahtumissa

      • kuivaksi

        kun siihen lorauttaa kermaa. Ei mitään kermanvastiketta vaan ihan sitä ihtiään.

        Kuulemma epäterveellistä, mutta väliäkö tuolla.


      • spydärifani!
        kuivaksi kirjoitti:

        kun siihen lorauttaa kermaa. Ei mitään kermanvastiketta vaan ihan sitä ihtiään.

        Kuulemma epäterveellistä, mutta väliäkö tuolla.

        vaan kermassa uivia ruuanpalasia.


      • Kurmee
        spydärifani! kirjoitti:

        vaan kermassa uivia ruuanpalasia.

        On se edelleen pyttistä. Ei sitä kermaa litratolkulla laiteta vaan loraus. Kuumalla pannulla kerma nopeasti "kuivuu" ja jäljelle jää aromi.


      • Charade.the.real.one
        Kurmee kirjoitti:

        On se edelleen pyttistä. Ei sitä kermaa litratolkulla laiteta vaan loraus. Kuumalla pannulla kerma nopeasti "kuivuu" ja jäljelle jää aromi.

        Ruokaöljyä ja voita.
        Tässä vielä ohje.

        Pannulle öljyä (oliivi-rypsi tms) Kuumenna mahdollisimman kuumaksi.
        Heitä perunapalaset sekaan ja perään könttä voita. Levitä voita samalla kun kääntelet perunoita.
        Lisää nakit.
        Lisää kananmunat, anna hyytyä.
        Mausta ranskanperunamausteella.

        Jättebra.


      • herkkua

        Älä ylikuumenna pyttistä. Jos haluat ruskistaa pinnat (maun vuoksikin ihan hyvä juttu) tee se nopeasti kuumalla ja mahdollisimman suurella pannulla ja sen jälkeen heti lämpö alas. Saa hautua pannulla miedolla kannen alla pidemmänkin aikaa. Loraus soijakastiketta, valkopippuria, hienoa merisuolaa, ehkä mustapippuria, tabascoa tippa tai pari. Tai mitä nyt sattuu löytymään.

        Ei siitä kuivaa tule kun ei kuivata.


    • Jarza

      Aito pyttipannu paistetaan kullanruskeassa voissa.
      Paista ensin perunat, ota ne pois sitten paista lihat, otat pois ja lopuksi sipuli ja VASTA sen jälkeen sekoita paistetut ainekset pyttipannuksi. Suolaa ja mustapippuria sopivasti mausteeksi.
      Että näin.

    • deftgjuhi

      Pyttipannu on niitä ruokia, joita jonkun Itse teen näin:

      Kuutioin kiinteämaltoista perunaa noin sentti x sentti x sentti- kokoisiksi ja huuhtelen tärkkelykset pinnalta pois ja valutan huolellisesti. Niitä paistelen hiljaisella lämmöllä reilussa voissa jonkin aikaa, että alkavat olla pehmeitä. Perunain kypsyessä kuorin ja kuutioin sopivan määrän A-luokan grillimakkaraa. Wilhelmi tai Kabanossi ovat mielestäni parhaat. Maustan pottuja suolalla, herba marella, tujauksella paprikajauhetta ja ripauksella chilijauhetta.

      Olen joskus yrittänyt korvata perunoiden alkupaiston esikeittämisellä, mutta en ole huomannut oleellista eroa maussa. Mielestäni paistamalla tulee aina maukkaampaa, ja suosin sitä aina kun voin.

      Sitten alkaa karstoitus. Lisään lämpöä reippaasti ja kun potut alkavat saada väriä, lisään makkarat sekaan. Tässä vaiheessa ainekset ovat jo periaatteessa kypsiä ja tarvitsee vain saada aikaan sopiva paistopinta. Karstanmuodostusta odotellessa silppuan sipulin.

      Kun perunoissa ja makkaroissa alkaa olla sopiva määrä ihanaa karstaa, kierrän lieden nollille ja heitän sipulisilput sekaan. Ne kypsyvät kivasti jälkilämmössä. Tarkistan myös mauston ja rouhaisen sekaan muutaman kierroksen mustapippuria. Pannu saa odotella kannen alla sen aikaa, että paistan pari kananmunaa toisella pannulla.

      Ihan vitun hyvää. Ruokajuomaksi punaista maitoa sitten ja itse käytän pöytämausteena vähäsen sinappia ja ketsuppia, mutta ilmankin pärjää. Ja suolakurkkua tietenkin pitää olla. Paras krapularuoka mitä on.

      Liian kuivaa tästä ei mielestäni tällä lailla tule, mutta käytänkin reilusti rasvaa. Perunat imevät voita melkein niin pajon kuin panulle uskaltaa laittaa ja nimenomaan voin reipas käyttö on tässä(kin) ruoassa se ykkösjuttu.

      Yhdellä pannullisella ja parilla kananmunalla tyydyttyy yhden miehen isohko nälkä tai kaksi pientä naisennälkää. Isommalle porukalle tehtäessä kannattaa käyttää kahta pannua, joista toinen perunoille ja toinen makkaralle. Sitten loppuvaiheessa nämä yhdistetään mihin astiaan nyt saapi sopimaan.

    • sisäpiirin tieto

      Olen ollut töissä urheilutapahtumissa paistamassa pyttipannua ja sen mauan salaisuus on aikalailla öljy (rasvaisuus) ja suola.
      Peruna-sipuli-nötköt-sekoitus on pakaste, mutta en muista merkkiä. Päälle höntsätään suolaista grillimaustetta.

    • Anonyymi

      JOOOOOOOOOO keijjo täälä taas. Minä tykkään voidella pallit ensin ja sitten tehdä pyttipannua kjehkjeh jooo en tiiä saatana. läähpuuh persekuvia PAM. kiitos

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      275
      2929
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      76
      1528
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1460
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1260
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1190
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1187
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1067
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1003
    Aihe