Kengurun liha

jarppi23

Ostin viikonlopuksi kengurun ulkofilettä.Onko jollain kokemuksia kyseisestä raaka-aineesta?Pihvejä luultavimmin aion tehdä,mutta minkälaisen marinadin laittaisi?......

9

17797

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Charade.the.real.one

      3-4 dl Australialaista punaviiniä
      3-4 rkl Oliiviöljyä
      tilkka, max. 1 rkl omenaviinietikkaa
      5 valkosipulinkynttä murskattuna
      pippurirouhetta (pippurisekoitus)

      Anna olla marinadissa pari-kolme tuntia. Paista öljyllä kuumalla pannulla mediumiksi. Kengurunlihaa ei saa paistaa läpikypsäksi, koska tulee kuivaa ja sitkeää lihaa.

      Koita myös googlella hakusanoilla "kangaroo recipies". Löytyy todella paljon, tosin enkunkielisiä, mutta marinadiaineksista saa jotain vinkkejä.

      • epe

        Sen verran kypsentämisestä, että kypsä on parempi kengurussa kuin medium. On mukavamman makuista ja mureampaa siten. Tämä on todettu sekä Australiassa että kotimaassa.

        Marinadia ei ko. liha tarvitse, pelkkä suola puppuri riittää. Kenguru on miedonmakuinen, joten kastike ei saisi olla paljoa voimakkampi.


    • Koskikara

      kerran olen kengurua maistanut.Nähtävästi ei ollyt edes filettä.Kokemus oli kumminkin positiivinen.Maustaminen on jokaisen oma asia.Itse voin vain sanoa että liha on maultaan,niinkuin koostumukseltaankin hyvää.Päihittää mielestäni ilman muuta esim biisonin ,krokodiilin,villisian,strutsin,seebran.

      Ehkä mielialalla ja maustamisella on myös oma osuutensa maistuvaisuuteen.Kun ensimmäisen kerran maistoin saksan hirveä,oli pettymys kun liha oli erittäin herkullisn näköistä mutta maku ei vastannut odotuksia.Ehkä liian suuret odotukset maun suhteen tekivät tepposensa.Samoin kävi villisian suhteen.Sitä on nyt pakasteessa joten täytyy pian kokeilla uudestaan koko perheen voimalla.Saksan hirveä on myös joskus kokeiltava,ainakin kerran vielä.

      Siis,kenguru oli positiivinen yllätys.Älä kovin paljon mausta.Se voi vain pilata hyvänmakuisen lihan.

    • jarppi23

      Tein marinaadin vähän soveltaen....sekaan mm.vähän valkosipulia ja chiliä......paistoin n.3 minuuttia molemmilta puolilta ja tuli melko täydellinen medium pihvi...tietenkin otin lihan huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista..ei se hirveästi naudan ulkofile pihvistä eronnut....hyvää ja maukasta.

    • Skippy The Bush Kangaroo
      • Syöppö

        huhun mukaan Australiassakaan syödä kengurusta kuin häntä.Sehän on heidän asiansa.Ruotsissa ei juuri syödä haukea.Sehän on myös heidän asiansa.Ranskassa syötäis kuinka paljon tahansa ja hyväähän se onkin.


      • nauta
        Syöppö kirjoitti:

        huhun mukaan Australiassakaan syödä kengurusta kuin häntä.Sehän on heidän asiansa.Ruotsissa ei juuri syödä haukea.Sehän on myös heidän asiansa.Ranskassa syötäis kuinka paljon tahansa ja hyväähän se onkin.

        Olen nyt ostanut Tuontilihan kengurua, biisonia ja ties mitä, mutta kaikki maistuvat samalle lehmänlihalle! Kuka takaa, että nuo väriaineella värjätyt lihaklöntit ovat juuri sitä mitä pakkaus väittää sen olevan? Saamari, epäilen että meitä huijataan.


      • ausssiii
        nauta kirjoitti:

        Olen nyt ostanut Tuontilihan kengurua, biisonia ja ties mitä, mutta kaikki maistuvat samalle lehmänlihalle! Kuka takaa, että nuo väriaineella värjätyt lihaklöntit ovat juuri sitä mitä pakkaus väittää sen olevan? Saamari, epäilen että meitä huijataan.

        mistähän sais ostettua kengurun lihaa hesasta


    • Karppa 58

      Kengurunfile loistava eväs, muistuttaa jonkin verran poronlihaa.Kuumalla paistinpannulla nopeasti ehdottomasti rosee , muuten meni selälleen. Pelittää mm perunamuusin ja puolukkasurvoksen kanssa loistavasti, suosittelen madeirakastiketta, pehmeitä makuja toimii ausseissa ja lapissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      1906
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1316
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1242
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1206
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1182
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1171
    10. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1166
    Aihe