Elikkäs osaisiko joku kertoa herkullisen viinerireseptin? Olisi mukava kokeilla itse tehdä esim. marjaherkkuviinerin tyylisiä leivoksia kahvipöytään, ilman lisäaineita. :)
viinerit..?
3
6092
Vastaukset
- alempaa
Katso hieman aikaisempaaa ketjua: Viinerit kuivahiivalla? Siellä on yksi resepti. Kardemummaa ei kannata laittaa niin paljon kun siinä neuvotaan. Yksi tl riittää.
- piparipulla
oikeita viinereitä, mutta ainakin helppoja ja nopeita tehdä löytyy myllynparas.fi -sivuilta. Lehtitaikinasta muistaakseni ja päälle hedelmiä tms.
- puuha-pete.m
Wienerleipätaikina
n. 32 viineriä
tai kaksi kranssia
tai kolme pitkoa
1 pala (50 g) tuoretta hiivaa
2 1/2 dl kylmää maitoa tai vettä
2 pientä munaa
2 rkl sokeria
2 tl kardemummaa
1/2 tl suolaa
n. 8 1/2 dl erikoisvehnäjauhoja
50 g pehmeää margariinia tai voita
Kaaviloimiseen:
300 g leivontamargariinia tai voita
1. Murenna hiiva kulhoon ja sekoita maidon kanssa, kunnes hiiva liukenee.
2. Vatkaa joukkoon munat, sokeri, kardemumma ja suola.
3. Lisää jauhot ja lopuksi pehmeä rasva.
4. Sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat.
5. Kaaviloi taikina heti jauhotetulla alustalla 30 x 40 sentin levyksi.
6. Leikkaa rasva litteiksi yhtä suuriksi viipaleiksi.
7. Levitä rasvapalat tasaisin välein toiselle taikinapuoliskolle, ei kuitenkaan reunoihin asti.
8. Käännä tyhjä taikinalevy päälle ja painele reunat kiinni.
9. Jauhota alusta ja käännä taikina siten, että se on edessäsi kuin avaamaton kirja.
10. Kaaviloi taikina varovasti 50 x 35 sentin levyksi ja taita kolmeen osaan.
11. Käännä kuten edellä ja kaaviloi ja taita samalla tavalla kaikkiaan kolme kertaa.
12. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 15 minuuttia.
13. Leivo viinereiksi useassa erässä ja anna lopun taikinan olla jääkaapissa, kunnes kaikki on leivottu.
Täytteitä
Manteli:
Raasta 200 g mantelimassa karkeaksi ja sekoita siihen 1/2–1 valkuaista.
Hedelmät/marjat:
n. 3 dl omena-, aprikoosi- tai vadelmamarmeladia tai kiinteää vadelma- tai mustikkahilloa.
Vanilja:
Noin 2–3 dl paksua vaniljakiisseliä, esimerkiksi vaniljakastiketta pussista käyttäen 2/3 ohjeen nestemäärästä. Tai vatkaa kattilassa sekaisin 2 rkl vehnäjauhoja, 2 1/2 dl maitoa, 1 muna ja 1 rkl sokeria. Kuumenna sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Mausta 2 tl:lla vaniljasokeria.
Tomusokerikuorrutus:
Sekoita 2 dl tomusokeria tavallista tai maustettua ja 2–3 rkl vettä tai maustamattomalle mehua. Värjää halutessasi kuorrutus karamellivärillä.
Mantelikammat
n. 24 kpl
1 annos wienerleipätaikinaa
1 annos mantelitäytettä
Voiteluun:
munaa
Pinnalle:
raesokeria mantelirouhetta
1. Jaa taikina neljään osaan.
2. Kaaviloi kukin pala 48 x 20 sentin levyksi.
3. Levitä täyte nauhaksi pituussuunnassa levyjen keskelle.
4. Taita taikina täytteen päälle siten, että taikinaa tulee kolme kerrosta ja käännä sauma alaspäin.
5. Leikkaa jokainen pala 6 osaan terävällä veitsellä.
6. Tee jokaiseen palaan pitkälle sivulle 3 viiltoa.
7. Nosta leivinpaperille pellille kaarevasti siten, että viillot aukeavat.
8. Anna kohota viileässä liinalla peitettynä noin tunnin ajan.
9. Voitele munalla, ripottele raesokeri-mantelirouheseosta päälle.
10. Paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.
11. Anna jäähtyä peittämättä.
Vanilja-hedelmäneliöt
n. 32 kpl
1 annos wienerleipätaikinaa
1 annos vaniljatäytettä
Voiteluun:
munaa
Pinnalle:
2-3 dl vadelmahilloa
tomusokerikuorrutusta
1. Jaa taikina kahtia ja kaaviloi palat 36 x 36 sentin neliöiksi.
2. Leikkaa levyt 9 sentin neliöiksi.
3. Laita neliöiden keskelle nokare kiisseliä.
4. Taita neliöiden kulmat keskelle täytteen viereen ja paina ne kiinni.
5. Anna kohota pellillä leivinpaperin päällä viileässä 1–1 1/2 tuntia.
6. Voitele viinerit munalla.
7. Paista 225-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
8. Laita hillonokare jäähtyneiden viinereiden keskelle ja päälle tomusokerikuorrutusta.
Viinerpitkot
1 annos wienerleipätaikinaa
1 annos vaniljatäytettä
1 dl rusinoita
1 dl appelsiininkuoripaloja tai sukaattia (leivontahyllystä)
Voiteluun:
munaa
Pinnalle:
tomusokerikuorrutusta
1. Jaa taikina kolmeen osaan.
2. Kaaviloi kukin osa 20 x 35 sentin levyksi.
3. Kääri kumpikin taikinareuna rullalle keskustaan päin, jotta ja keskelle jää 1–2 sentin va-ko.
4. Nosta pitkot leivinpaperille pellille ja täytä vaot vaniljakiisselillä.
5. Ripottele rusinat ja appelsiinin kuoripalat päälle.
6. Kiinnitä reunat hammastikuilla, jotta ne eivät kohotessaan aukea.
7. Anna kohota viileässä vajaan tunnin ajan.
8. Pistele täytteen puolelle reunuksiin tiheään hammastikkuja tueksi.
9. Voitele reunat munalla.
10. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
11. Kuorruta jäähtyneenä tomusokerikuorrutuksella.
Wieninrinkilät
1 annos wienerleipätaikinaa
1–2 dl pähkinärouhetta
Voiteluun:
munaa
Päälle:
vadelmahilloa
tomusokerikuorrutusta
1. Jaa taikina kahteen osaan. Kaaviloi palat 20 x 50 sentin levyiksi.
2. Leikkaa levyt pituussuunnassa kolmeksi suikaleeksi.
3. Ripota suikaleiden keskelle pähkinärouhetta ja kääri rullalle.
4. Nipistele reunat tiukasti, jotta rullat pysyvät kiinni.
5. Palmikoi rullat pitkoksi ja nosta leivinpaperille pellille rinkiläksi.
6. Laita keskelle esim. pieni vuoka, jotta rinkilät eivät kohoa umpeen.
7. Anna rinkilöiden kohota kaksinkertaiseksi.
8. Voitele munalla ja paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
9. Levitä jäähtyneiden rinkilöiden päälle vadelmahilloa ja sen reunoille tomusokerikuorrutus-ta.
Herkulliset pikkuviinerit
26 kpl
1 ps (16 kpl) vaniljaviinereitä raakapakasteena
1 ps (10 kpl) valmiita wienerleipiä pakasteena
Koristeluun:
2 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
(1-2 tl konjakkia)
3-4 erilaista hedelmää (esim. kiivi, luumu tms.)
punaisia kirsikoita
1. Paista vaniljaviinereitä 200-asteissa uunissa noin 20 minuuttia.
2. Sulata valmiit wienerleivät huoneenlämmössä.
3. Laita viinerit tarjoiluvadille.
4. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi.
5. (Mausta vaahto konjakilla.)
6. Kuori ja paloittele hedelmät ja valuta kirsikat.
7. Pursota kermaruusukkeet jäähtyneiden viinereiden päälle.
8. Koristele hedelmillä.
Marian wienerit
(n. 24 kpl)
150 g voita
1 dl maitoa
50 g hiivaa
2 rkl sokeria
1 muna
300 g vehnäjauhoja
Täyte:
75 g voita
100 g tomusokeria (1,5 dl )
1 tl vanilliinisokeria
1. Valmista ensin taikina ja pidä sitä kylmässä täytteen valmistamisen ajan.
2. Sulata voi ja anna vähän jäähtyä.
3. Lisää kylmä maito, sekoita ja murskaa joukkoon hiivaa.
4. Sekoita taikinaksi. Pane taikinakulho jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
5. Sekoita täytettä varten pehmeä voi, tomusokeri sekä vanilliinisokeri.
6. Kaaviloi taikina ohueksi levyksi ja levitä täyte pinnalle.
7. Kääri levy rullaksi ja leikkaa paloiksi.
8. Pane palat paperivuokiin.
9. Kohota huoneenlämmössä 1-2 tuntia.
10. Sivele munalla ja paista n. 10 minuuttia, kunnes ne ovat herkullisen ruskeita.
Helpot wienerit
1 pkt voi- tai lehtitaikina levyjä
Paiston kestävää marmeladia
1 muna
raesokeria
1. Leikkaa taikinalevyt neliöiksi.
2. Laita jokaiselle palalle hillo nokare ja voitele munalla.
3. Ripottele pinnalle raesokeria.
4. Paista 225 asteessa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kaksi vuotta
Sitten mä ihastuin suhun päätä pahkaa, kun meillä klikkasi heti ekasta päivästä lähtien. Et varmasti tunne samoin ja tek184561Raamatun kiroukset ja uhkaukset osoittavat sen ihmisperäisyyden
"Se sanotaan galatalaiskirjeessä, että jos joku levittää väärää evankeliumia: "...jos joku julistaa teille evankeliumia5022421Onko kenellekään muulle käynyt niin
Että menetti tilaisuutensa? Kaivattu oli kuin tarjottimella, osoitti kiinnostusta vahvasti, silmät ja olemus täynnä rakk1421991Alahan tulla paikkaamaan tekojas
Ja lopeta se piilossa oleminen. Olet vastuussa mun haavoista. Vien asian eteenpäin jos ei ala kuulumaan.181789- 791553
- 1461505
- 111101
- 95918
- 123834
Olisitko maailmani?
Ajattelen sinua ja pelkään välillä, että olenko antanut sinulle liikaa kannettavaksi. Olenko vaatinut sinulta aivan liik40829