ruokaa soijasta

Sisu-haukku

Jos jollain on hyviä ohjeita/tietää linkkejä jossa ohjeita hyvään ruokaan soijarouheesta, suikaleesta ym..
Perheen vastaanotto oli nimittäin nuiva kun viimeksi yritin huijata lihamakaroonilaatikkoa soijalla... =)

11

6643

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nam

      Soijapihvit:

      1 kipollinen turvotettua soijaa (pussin ohjeen mukaan)
      - 2 munaa
      - ½dl korppujauhoja
      - 1 sipuli pilkottuna
      -Purkkimaissia
      - loraus ketsuppia
      - mustapippuria
      -valkosipulia
      - yrttisuolaa

      Ja sitten paistellaan pannussa n.5 min per puoli.Lettupannu paras tähän hommaan.

      soijamakaroonilaatikko:

      desi soijarouhetta
      pussillinen makaronia
      sipuli
      kasvislientä
      herne-maissi-paprikaa

      muuten tehdään tavallisen makaroonilaatikon tapaan.munamaidon voi jättä pois ja laittaa kostukkeeksi kasvislientä.

      Soija - sienitäytteiset ohukaisrullat:

      Ohukaiset: 1½ dl maitoa tai kermaa, 1 dl kivennäisvettä, 1 kananmuna, 1½-2 dl vehnäjauhoja, ripaus Risetin hienoa merisuolaa, (1 rkl sulatettua margariinia), 1-1½ rkl pieneksi silputtua ruohosipulia

      Täyte: 100g tuoreita siitakesieniä, 1-2 pientä salottisipulia, 1 dl Risetin vaaleaa soijarouhetta, ½ dl kermaa, ½ dl pieneksi silputtua ruohosipulia, Risetin hienoa merisuolaa, rouhittua mustapippuria

      Liota soijarouhetta 15 - 30 minuuttia vedessä. Sekoita ohukaistaikinan aineet keskenään ja paista pannulla ohuita räiskäleitä. Pidä ohukaiset lämpiminä ja valmista täyte. Kuori sipulit ja pilko ne sekä sienet pieniksi paloiksi. Kuullota paloja pannulla ja lisää lionnut soijarouhe, kerma tai maito ja mausteet. Ripottele sekaan ruohosipuli. Täytä ohukaiset seoksella ja kääri rullalle. Halutessa voi kuorruttaa ohukaiset juustoraasteella uunissa.


      Tomaatti - soijakastike pastalle:

      1 - 2 dl Risetin vaaleaa soijarouhetta, 2 - 4 dl vettä liotukseen, 1 tlk valmista ateriakastiketta (tomaatti), 1 pss pakastevihanneksia, yrttejä, pippuria

      Lisäksi: 300 - 400 g pastaa

      Liota soijarouhetta 15 - 30 minuuttia vedessä tai käytä sellaisenaan ja lisää kastikkeeseen vettä. Kaada ateriakastike paistokasariin, lisää liotettu soijarouhe ja pakastevihannekset ja anna hautua kymmenisen minuuttia. Mausta tarvittaessa. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada kastike pastan joukkoon ja tarjoa välittömästi.

      Soijapiiras:

      1 dl Risetin vaaleaa soijarouhetta, ½ dl Risetin suomalaista hernerouhetta, 1½ dl vettä (liota aineet keskenään)

      Pohja: 100 g voita, 1½ dl vehnäjauhoja, ½ tl Risetin hienoa merisuolaa, 2 rkl kylmää vettä

      Täyte: 10 cm pala purjoa suikaleina, 1 prk kermaviiliä, 2 kananmunaa, 1 tl Risetin hienoa merisuolaa, rouhittua mustapippuria

      Pohjan valmistus ja esikypsennys: Nypi voi, jauhot ja merisuola sekaisin. Lisää vesi. Painele taikina uunivuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

      Laita kattilaan öljy, purjo ja liotetut rouheet. Kypsennä pari minuuttia. Vatkaa munat, kermaviili ja mausteet. Sekoita kaikki aineet keskenään ja laita esikypsennetylle pohjalle. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia.

      Sipuli - soijarouhelasagne:

      16 ( miel. vihreää ) lasagnelevyä, öljyä, 2 - 3 sipulia, 4 - 5 valkosipulinkynttä pilkottuna, ( 1 punainen paprika pilkottuna ), 1 - 2 rkl paprikajauhetta, 400 g tomaattimurskaa, 2 dl Risetin vaaleaa soijarouhetta, 1 rkl soijakastiketta, 1 rkl paprikajauhetta, timjamia, meiramia, musta- tai valkopippuria, basilikaa,

      Pinnalle: 3 tomaattia viipaleina ennen juustokastiketta

      Kuullota viipaloituja sipuleita, valkosipulisilppua ja paprikapaloja öljyssä. Lisää muut ainekset basilikaa lukuunottamatta. Lisää tarvittaessa vettä. Anna hautua hiljaisella lämmöllä noin 15 minuuttia. Mausta lopuksi basilikalla.Valmista juustokastike ja kokoa. Paista uunissa 175 asteessa noin tunti.

    • nam

      muista maustaa soijarouhe kunnolla ja jos teet vaikka soijapihvejä niin voit tehdä samalla tavalla kuin jauhelliha pihvit ja vain erona että lihan tilalle soijaa (edellyttäen, että kananmuna kelpaa).Sipulikeittopussilla saa hyvää makua

      • Sisu-haukku

        eiköhän näillä ala perheenkin suu oieta ;)


      • personal-person
        Sisu-haukku kirjoitti:

        eiköhän näillä ala perheenkin suu oieta ;)

        Itse olen sekasyöjä, mutta olen silti alkanut lisäämään soijan määrää ruokavaliossani. Muutama päivä sitten kokeilin tehdä soijakasvispihvejä, ja aika hyviä tuli ensikertalaisen tekemiksi... :) Toivottavasti muistan ohjeen oikein:

        1,5 dl soijarouhetta kasvislientä keittämiseen
        2 porkkanaa
        n. 100 g lanttusosetta (kaupan pakastetta käytin itse)
        1 sipuli
        muutama valkosipulinkynsi
        kananmuna
        1 pieni purkki tomaattipyreetä
        mausteet (käytin reilusti tuoretta persiljaa, kuivattuja yrttejä, mustapippuria)

        Elikkä keitin soijarouheen kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Sulatin lanttusoseen, johon sekoitin 2 hienoksi raastettua porkkanaa ja silputut sipulit. Lisäsin keitetyn soijan ja sekoitin. Sitten kananmuna sidosteeksi, tomaattipyreetä makua antamaan muut mausteet. Suolaa en lisännyt, kun sitä oli siinä kasvisliemikuutiossa varmasti ihan riittävästi.

        Sitten käsien välissä littanoiksi pihveiksi, tulee pellillisen verran pihvejä tällä reseptillä. Uuniin 200 astetta ja 15 min. Maistuu muussin kanssa:)


    • nappiska

      Tee soijapaloista kastike ja tarjoa jonkin lisukkeen kanssa kanssa. Itse toimin näin:
      liotan soijapalat lämpimässä vedessä sipuli- ja valkosipulisilpun kanssa n. 15 min. Sitten paistan niitä hetken aikaa tilkassa öljyä (kattilassa) ja teen kastikkeen. Sitten maustan mielini mukaan, broilermausteella maustettu toimii riisin kanssa loistavasti, esim. grillausmausteella maustetun lisukkeeksi taas vaikkapa pastaa.

      Rohkeasti vain säveltämään ja kokeilmaan! :) Maustaminenhan noiden soijarouheiden ja -palojen valmistamisessa on olennaista, koska ne eivät itsessään maistu millekään.

      • Chocolaadi

        Mitä toi soijarouhe on mitä käytätte? Siis merkki? Minä ostin just jotain soija90 jauhetta. voiko sitä käyttää samoin ku rouhetta? Toi oli joku urheilijoiden juttu...


      • soijasälli
        Chocolaadi kirjoitti:

        Mitä toi soijarouhe on mitä käytätte? Siis merkki? Minä ostin just jotain soija90 jauhetta. voiko sitä käyttää samoin ku rouhetta? Toi oli joku urheilijoiden juttu...

        se sun jauhees on varmaan semmonen proteiinilisä (luultavasti maustettu), kyllä sitäkin voi varmaan johonkin ruokaan lykätä tukevoittamaan, mut noi rouheet ja suikaleet on semmosii kuivii leivänmurusten (suikaleet isoja) olosia (mukamas mauttomia). Sit ne heitetään veteen (ja jossain välissä maustetaan) ja ne imee itteensä veden ja mausteet? Rakenne, rouheessa ku paistetussa jauhelihas ja suikaleis niinku lihasuikaleis.. että semmosta.. Kaks kertaa oon noit säätänyt ja (mauton soijanmaku tuli läpi, ei siis suikaleet maistunut samalta ku lihasuikaleet ;)) Kerran helsingissä söin hyvän soijahampparin, siks en kokonaan lyttää. Niin ja join kurkkumehua.


      • Sedä
        soijasälli kirjoitti:

        se sun jauhees on varmaan semmonen proteiinilisä (luultavasti maustettu), kyllä sitäkin voi varmaan johonkin ruokaan lykätä tukevoittamaan, mut noi rouheet ja suikaleet on semmosii kuivii leivänmurusten (suikaleet isoja) olosia (mukamas mauttomia). Sit ne heitetään veteen (ja jossain välissä maustetaan) ja ne imee itteensä veden ja mausteet? Rakenne, rouheessa ku paistetussa jauhelihas ja suikaleis niinku lihasuikaleis.. että semmosta.. Kaks kertaa oon noit säätänyt ja (mauton soijanmaku tuli läpi, ei siis suikaleet maistunut samalta ku lihasuikaleet ;)) Kerran helsingissä söin hyvän soijahampparin, siks en kokonaan lyttää. Niin ja join kurkkumehua.

        Soijasuikaleet on oma taitolajinsa, ja niistä on helppoa tehdä tosi ällöttävää :D Itse syön niitä lähinnä äidillä käydessä, se ymmärtääkseni ensin keittää ne, sitten leivittää mauteissa ja perunajauhossa, ja sit paistaa. Ihan kuin kanaa vetäisi -paitsi et en tietysti ole syönyt sitä vuosikausiin, niin paha sanoo :')


    • LIHAA !!!!!!!

      Soija on sontaa....ei siitä mitään syötävää saa.

      • Soijapop

        Miksi se soija pitää maustaa voimakkaasti jos tekee makaroonilaatikkoa tai soijapihviä. Eikö se olekkaan lihan makuinen kun pitää saada valkosipuliketsupin makuinen siitä. Kannattaisi laittaa kanelia vähän sillä se turruttaa makuhermot.

        American Heart Association EI suosittele soijatuotteita:
        "The efficacy and safety of soy isoflavones for preventing or treating cancer of the breast, endometrium, and prostate are not established; evidence from clinical trials is meager and cautionary with regard to a possible adverse effect. For this reason, use of isoflavone supplements in food or pills is not recommended."
        www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16418439?dopt=Abstract

        Soija haittaa raudan imeytymistä (ja voi näin aiheuttaa vegeille tyypillistä anemiaa):
        www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7198374?dopt=Abstract

        Kalsium imeytyy huonosti rikastetustakin soijamaidosta:
        www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10799379?dopt=Abstract

        Sinkki myös - fytaateista riisuttu soijajauho on vähän parempi, joten todnäk korkea fytaattipitoisuus ongelma. Kiinnostavaa kyllä, kiinalaiset lapset imeytti näitä kolmea em. mineraalia yllättävän tehokkaasti arvattavasti koska he ovat adaptoituneet ravinneköyhään ruokavalioonsa:
        www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12760785?dopt=Abstract

        Soija on virtsarakkosyöpäriski:
        cebp.aacrjournals.org/cgi/content/abstract/11/12/1674

        Soija raskauden aikana lisää tyttären rintasyöpäriskiä:
        www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10425307?dopt=Abstract

        Soijaäidinmaitokorvikkeessa mm. kadmiumia liikaa (Sivumennen sanottuna soijaäidinmaidonkorvikkeen käyttö tulisi olla riittävä syy huostaanottoon):
        www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10789373?dopt=Abstract

        Soija yllättävän vaarallista pähkinäallergisille:
        www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10321562?dopt=Abstract

        Kuriositeettina mutta osoituksena soijaestrogeenien voimasta:
        "...self-stimulate to orgasm approximately 15 times daily. Upon further inquiry, the patient disclosed that her dietary regimen included soy intake in excess of 4 pounds per day that began approximately 1 month prior to the onset of symptoms."
        www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16422864?dopt=Abstract

        Soijan isoflavonin genisteinin tehokkuudesta estrogeenina ja sen syöpävaikutuksista katsaus:
        www.ehponline.org/members/2000/108p701-708bouker/bouker-full.html

        Nämä ja enemmänkin linkkejä täällä:
        articles.mercola.com/sites/articles/archive/2008/10/07/the-evidence-against-soy.aspx?source=nl


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      328
      2816
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      100
      2114
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1610
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1022
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      983
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      146
      908
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      842
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      744
    Aihe