Jalkapohjassa tuntuu repeäminen

Ninnikkä

Hei,

Jalkani on viime päivät ollut niin kipeä, että astuminen on todella hankalaa. Jokaisella ns venytyksellä (kantapää irtoaa lattiasta) tuntuu kuin jokin repeäsi jalkapohjassa. Vaivaa on ollut aiemminkin mutta ainoastaan silloin tällöin treenatessa, nyt melkein joka askeleella. Kävin työpaikkalääkärillä, joka epäili rasitusmurtumaa. No kuvissa ei ainakaan vielä näkynyt, joten käski tulemaan kahden viikon päästä kuviin uudestaan..siis häh?

Voisi hyvinkin sopia, että kyseessä olisi kalvojänteen tulehdus, mutta kun jalka on ihan hyvän tuntoinen esim aamulla. Päivän mittaan kipuilu alkaa ja koko jalkapohja tulee hyvin kosketusaraksi. Siis mikähän vikana, kokemuksia?

Treenaan tanssimista pari kolme tuntia viikossa ja ja juoksen ajallisesti suurin piirtein saman verran viikossa (max treenaus 8h)eli ei treenimäärätkään aivan hirvittäviä ole...

18

8174

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • katsotaanpas

      Tarkalleen tuollaisesta ei ole kokemuksia, mutta jonkinlainen rasitusvamma se saattaisi olla. Kosketusarkuus viittaisi siihen, että jokin hermo on ärsyyntynyt, joka taas voisi olla seurausta jonkin lihaksen liikarasituksesta, asentovirheistä jne...

      Mene vaan sinne uusintatutkimuksiin, jos lääkäri niin toivoi ja kokeile pitää lepoa urheilusta pari viikkoa (jos mahdollista), ennenkuin vaivat muuttuvat kroonisiksi.

      Vaikka treenimäärät eivät ole kovia, vaurioita voi tulla yksilöllisistä syistä (lihasten epätasapaino, asento- ja ryhtivirheet...)

    • lienee

      plantaarifaskiitti

    • Tuula

      Zau,

      minulla on ollut sama vaiva jo pitkään. Meni sulkapallossa ihan eteenpäin juoksussa, ei mitään erityistä tapaturmaa siis sattunut. Epäiltiin murtumaa ja vaikka ties mitä...lopulta oli repeämä jänteessä diagnoosina ja nyt kun on parantunut niin vaivaa vieläkin. SUOSITTELEN VENYTTELYÄ JOKA PÄIVÄ. Itse en tätä tehnyt vaan treenasin kaikkea mikä onnistui ilman suurempaa kipua ja nyt tuntuu vaivaavan minua varsinkin juoksussa. Paranee pikku hiljaa mut nyt on mennyt jo puolitoista vuotta ja vieläkin on toisinaan kipeä.

      t: 30 ja vaivat alkaa

      • Kantapää

        Itselläni todettiin juuri MRIssä tuollainen repeämä jännekalvossa, puolen vuoden kipuilun/ontumisen jälkeen. Mitkä olivat saamasi hoito-ohjeet tuolloin, ja onko vaiva palannut menneiden vuosien aikana? Plantaarifaskiitin hoito-ohjeita näillä keskustelupalstoilla on kiitettävästi, mutta kuulin, että repeämän hoidossa ei tukiteippauksia eikä venytyshoitoja vissiin suositella.


      • Lättäjalaksi
        Kantapää kirjoitti:

        Itselläni todettiin juuri MRIssä tuollainen repeämä jännekalvossa, puolen vuoden kipuilun/ontumisen jälkeen. Mitkä olivat saamasi hoito-ohjeet tuolloin, ja onko vaiva palannut menneiden vuosien aikana? Plantaarifaskiitin hoito-ohjeita näillä keskustelupalstoilla on kiitettävästi, mutta kuulin, että repeämän hoidossa ei tukiteippauksia eikä venytyshoitoja vissiin suositella.

        Meinaatko että vastaa 10 vuoden jälkeen?
        Monella tuollaiset oireet johtuvat jalkakaaren laskeutumisesta, kun alkaa olemaan 40 mittarissa.


      • Star1

        Mulla myös repeämä todettu 4 vkoa sitten plantaarifaskiassa.Edelleen on kipua ja normaali askeltaminen mahdotonta,koska kovasti pistää kantapäässä.Miten pitkään muilla kestänyt "normaali "arkeen palaaminen?mulla edelleen kyynärsauvat käytössä😔


      • Dosenttihalonen

        Voi viedä 6-12kk. Reenata voi kivun antaessa myöten toki


    • tam.pio

      Kaikki kovat harjoitukset stop kipujen ajaksi. Hyvin kevyttä voi tehdä kivun yli, ettei mene liikemallit pysyvästi kivun kiertäviksi.

    • 13_vuotias_tyttö

      Minulla itsellä sitä repeämisen tunnetta tulee vaikka en paljoa liikkuisikaan. Tiedän, että keskustelu on vanha, mutta halusin sanoa että minusta tuntuu että nyt on pahemminkin joku vialla, sillä ennen tämä ei ole ollut näin paha. En pysty kävelemään ja sattuu älyttömästi.

      • Tohtorijolonen

        Kannattaa näyttää lekurilla vaivaa


    • 52nainen

      Minulla myös viime viikolla kuukautta aiemmin plantaarifaskiopatia-diagnosoidussa kipeässä jalkapohjassa varpaille noustessa repesi jotain, lääkäri sanoi kalvojänteessä rfepeämä tai jännekalvossa, eli samaa vaivaa, mutta paheni. Nyt sauvoilla pari viikkoa ainakin. Pirun kipeä. Ikäkin on tässä just se Plantaarifaskiitin/faskiopatian/PFP -kohderyhmä eli 40-60v haarukkaan menevä, eli ikäjuttuja.

    • tasakipua

      Intissä muinoin nopeuskilpailuna pidetyssä täyspakkaumarssissa painavine kantamuksineen saatu rasitusmurtuma jalkaterässäni ei tuntunut erilaiselta aamulla ja illalla. Kipu alkoi vasta marssin jälkeen, mutta sitten kipu pysyi tasaisena.

    • WhereJTG

      JTG, ei mulla muuta

      • Huohkukinostaa

        Kiva tinppa että kirjottelet täällä jatkuvasti. Hommaa elämä.


    • wherejtg

      JTG on cool. Tässä Timppa

    • Anonyymi

      Ne tyypit jotka korostavat rasitusmurtumia ja ikää ovat juuri niitä vakuutusyhtiöiden sumuttajia tai hyväuskoisia.
      Traumoissa repeää toisinaan jalkapohjien kalvoja ja siinä ei tarvitse olla rasitusvammaa taustalla. Diaknoosipaikkakin on eri kuin kiinnityskohtien repeämät.

    • Anonyymi

      On käynyt noin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1947
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1669
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      15
      1618
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1517
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1475
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1390
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1357
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      650
      1271
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      17
      1203
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      10
      1158
    Aihe