Olisin tiedustellut tietääkö kukaan, missä leipomossa valmistetaan mausteetonta mämmiä. Yleensä mausteena on aina pomeranssinkuori, mutta radiossa kuului ohjelma jossa haastateltiin leipuria(Hannu Lehtimäki), joka valmistaa mämmin ilman mausteita. Jos joka on tietoinen asiasta, niin ensi vuonna minäkin saisin syödä mämmiä, tälle vuodella tieto ei taida keritä!!!
Mausteeton mämmi
2
444
Vastaukset
- noin...
10 vuotta tehnyt mämmin itse. Se on oikeasti helpompaa, kuin kuvittelis. Ensimmäisen kerran lisäsin pomeranssia mämmiin, koska kaikki tuli iahn vain omana käyttöön. Muuten olen jättänyt mämmin aina hyvin naturelliksi, koska silloin jokainen asiakas on saanut maustaa mämminsä ihan oman maun mukaan. On siis ollut suolatonta, sokeritonta, mausteetonta ja luomua.
- Anonyymi
Omassa keittiössä saa mieleisensä mämmin. Tämän ohjeen mukaan voit valmistaa mämmin makeuttamatta ja maustamatta. Makua saadaan ainoastaan imeltämällä ja pieni määrä suolaa lisätään imeltymisen jälkeen.
Ainekset:
3,5 litraa vettä
400 g maltaita
1100 g ruisjauhoja
1 teelusikallista suolaa
Voit tehostaa imeltymistä lisäämällä mämmiseokseen 1/2 kg perunoista ja suolattomasta vedestä valmistettua notkeaa perunasoiosetta.
Ohje:
Keitä vesi kattilassa ja jäähdytä noin 70 asteiseksi. Sekoita maltaat ja jauhot kuivina kulhossa valmiiksi.
Lisää kaikki jauho-mallasseos kattilassa vähitellen ja koko ajan sekoittaen. Mämmiseos saa olla tässä vaiheessa "liian sakeaa".
Laita mämmiseoskattila 70 asteiseen uuniin. Anna mämmiseoksen imeltyä noin 3-(4) tuntia. Sekoita imeltymisen aikana 2-4 kertaa. Voit varmistaa imeltymisen maistamalla.
Laita imeltynyt mämmiseos liedelle. Notkista "liian sakea" mämmiseos kuumalla vedellä tarvittaessa notkeahkon puuromaiseksi ja lisää suola. Mämmiseos palaa herkästi pohjaan. Kuumenna mämmiseos varovasti ja koko ajan tehokkaasti sekoittaen niin että mämmiseos alkaa hiljalleen kuplimaan ja anna kuplia hiljalleen ja koko ajan tehokkaasti sekoittaen noin 10 minuuttia.
Siirrä mämmiseos sivuun ja anna seisoa noin 15-30 minuuttia välillä sekoittaen.
Laita mämmiseos korkeareunaiseen lasiseen tai keraamiseen uunivuokaan. Paista aluksi noin 190-200 asteisessa uunisssa noin 1/2 tuntia ja alenna uunin lämpötila noin 125-135 asteeseen, niin voit paistaa täysiä vuokia. Lisää pinnalle paistamisen aikana noin 3-4 kertaa muutama ruokalusikallinen vettä estämään kuorettumista. Näin mämmiseos ei kuivu eikä korppuunnu ja saat erinomaisen mehevän mämmin.
Paista mämmiä sähkölieden uunissa noin 3-4 tuntia.
Mämmi on parhaimmillaan kun se on seisonut peitettynä viileässä noin 3 päivää.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh422812Mansikkatiloilla hyväksikäytetään ukrainalaisia
Työolot ovat surkeita ja palkka kelvoton. https://yle.fi/a/74-201729423542586Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta562315- 352194
- 251733
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘251639- 481526
- 1001449
En ymmärrä käytöstäsi
Se on ollut eräänlaista hyväksikäyttöä. Että seura kyllä kelpaa palstan välityksellä silloin kun ei ole parempaakaan tek1391395Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa661289