Olisin tiedustellut tietääkö kukaan, missä leipomossa valmistetaan mausteetonta mämmiä. Yleensä mausteena on aina pomeranssinkuori, mutta radiossa kuului ohjelma jossa haastateltiin leipuria(Hannu Lehtimäki), joka valmistaa mämmin ilman mausteita. Jos joka on tietoinen asiasta, niin ensi vuonna minäkin saisin syödä mämmiä, tälle vuodella tieto ei taida keritä!!!
Mausteeton mämmi
2
336
Vastaukset
- noin...
10 vuotta tehnyt mämmin itse. Se on oikeasti helpompaa, kuin kuvittelis. Ensimmäisen kerran lisäsin pomeranssia mämmiin, koska kaikki tuli iahn vain omana käyttöön. Muuten olen jättänyt mämmin aina hyvin naturelliksi, koska silloin jokainen asiakas on saanut maustaa mämminsä ihan oman maun mukaan. On siis ollut suolatonta, sokeritonta, mausteetonta ja luomua.
- Anonyymi
Omassa keittiössä saa mieleisensä mämmin. Tämän ohjeen mukaan voit valmistaa mämmin makeuttamatta ja maustamatta. Makua saadaan ainoastaan imeltämällä ja pieni määrä suolaa lisätään imeltymisen jälkeen.
Ainekset:
3,5 litraa vettä
400 g maltaita
1100 g ruisjauhoja
1 teelusikallista suolaa
Voit tehostaa imeltymistä lisäämällä mämmiseokseen 1/2 kg perunoista ja suolattomasta vedestä valmistettua notkeaa perunasoiosetta.
Ohje:
Keitä vesi kattilassa ja jäähdytä noin 70 asteiseksi. Sekoita maltaat ja jauhot kuivina kulhossa valmiiksi.
Lisää kaikki jauho-mallasseos kattilassa vähitellen ja koko ajan sekoittaen. Mämmiseos saa olla tässä vaiheessa "liian sakeaa".
Laita mämmiseoskattila 70 asteiseen uuniin. Anna mämmiseoksen imeltyä noin 3-(4) tuntia. Sekoita imeltymisen aikana 2-4 kertaa. Voit varmistaa imeltymisen maistamalla.
Laita imeltynyt mämmiseos liedelle. Notkista "liian sakea" mämmiseos kuumalla vedellä tarvittaessa notkeahkon puuromaiseksi ja lisää suola. Mämmiseos palaa herkästi pohjaan. Kuumenna mämmiseos varovasti ja koko ajan tehokkaasti sekoittaen niin että mämmiseos alkaa hiljalleen kuplimaan ja anna kuplia hiljalleen ja koko ajan tehokkaasti sekoittaen noin 10 minuuttia.
Siirrä mämmiseos sivuun ja anna seisoa noin 15-30 minuuttia välillä sekoittaen.
Laita mämmiseos korkeareunaiseen lasiseen tai keraamiseen uunivuokaan. Paista aluksi noin 190-200 asteisessa uunisssa noin 1/2 tuntia ja alenna uunin lämpötila noin 125-135 asteeseen, niin voit paistaa täysiä vuokia. Lisää pinnalle paistamisen aikana noin 3-4 kertaa muutama ruokalusikallinen vettä estämään kuorettumista. Näin mämmiseos ei kuivu eikä korppuunnu ja saat erinomaisen mehevän mämmin.
Paista mämmiä sähkölieden uunissa noin 3-4 tuntia.
Mämmi on parhaimmillaan kun se on seisonut peitettynä viileässä noin 3 päivää.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 854052
Loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä tilassa
Seinäjoella Pohjan valtatiellä perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä t353121Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan
Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä1002285Onko jollakin navetassa kuolleita eläimiä
Onko totta mitä facebookissa kirjoitetaan että jonkun navetassa olisi kuolleita eläimiä? Mitä on tapahtunut?312108Miksi olet riittämätön kaivatullesi?
Mistä asioista tunnet riittämättömyyden tunnetta kaipaamaasi ihmistä kohtaan? Miksi koet, että et olisi tarpeeksi hänell811866Tiedän, että emme yritä mitään
Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian271821- 311810
Mitä, kuka, hä .....
Mikähän sota keskustassa on kun poliiseja on liikkeellä kuin vilkkilässä kissoja271557Näin pitkästä aikaa unta sinusta
Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni91527- 281501