Mausteeton mämmi

Popsi

Olisin tiedustellut tietääkö kukaan, missä leipomossa valmistetaan mausteetonta mämmiä. Yleensä mausteena on aina pomeranssinkuori, mutta radiossa kuului ohjelma jossa haastateltiin leipuria(Hannu Lehtimäki), joka valmistaa mämmin ilman mausteita. Jos joka on tietoinen asiasta, niin ensi vuonna minäkin saisin syödä mämmiä, tälle vuodella tieto ei taida keritä!!!

2

435

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • noin...

      10 vuotta tehnyt mämmin itse. Se on oikeasti helpompaa, kuin kuvittelis. Ensimmäisen kerran lisäsin pomeranssia mämmiin, koska kaikki tuli iahn vain omana käyttöön. Muuten olen jättänyt mämmin aina hyvin naturelliksi, koska silloin jokainen asiakas on saanut maustaa mämminsä ihan oman maun mukaan. On siis ollut suolatonta, sokeritonta, mausteetonta ja luomua.

    • Anonyymi

      Omassa keittiössä saa mieleisensä mämmin. Tämän ohjeen mukaan voit valmistaa mämmin makeuttamatta ja maustamatta. Makua saadaan ainoastaan imeltämällä ja pieni määrä suolaa lisätään imeltymisen jälkeen.

      Ainekset:

      3,5 litraa vettä
      400 g maltaita
      1100 g ruisjauhoja
      1 teelusikallista suolaa
      Voit tehostaa imeltymistä lisäämällä mämmiseokseen 1/2 kg perunoista ja suolattomasta vedestä valmistettua notkeaa perunasoiosetta.

      Ohje:

      Keitä vesi kattilassa ja jäähdytä noin 70 asteiseksi. Sekoita maltaat ja jauhot kuivina kulhossa valmiiksi.
      Lisää kaikki jauho-mallasseos kattilassa vähitellen ja koko ajan sekoittaen. Mämmiseos saa olla tässä vaiheessa "liian sakeaa".
      Laita mämmiseoskattila 70 asteiseen uuniin. Anna mämmiseoksen imeltyä noin 3-(4) tuntia. Sekoita imeltymisen aikana 2-4 kertaa. Voit varmistaa imeltymisen maistamalla.
      Laita imeltynyt mämmiseos liedelle. Notkista "liian sakea" mämmiseos kuumalla vedellä tarvittaessa notkeahkon puuromaiseksi ja lisää suola. Mämmiseos palaa herkästi pohjaan. Kuumenna mämmiseos varovasti ja koko ajan tehokkaasti sekoittaen niin että mämmiseos alkaa hiljalleen kuplimaan ja anna kuplia hiljalleen ja koko ajan tehokkaasti sekoittaen noin 10 minuuttia.
      Siirrä mämmiseos sivuun ja anna seisoa noin 15-30 minuuttia välillä sekoittaen.
      Laita mämmiseos korkeareunaiseen lasiseen tai keraamiseen uunivuokaan. Paista aluksi noin 190-200 asteisessa uunisssa noin 1/2 tuntia ja alenna uunin lämpötila noin 125-135 asteeseen, niin voit paistaa täysiä vuokia. Lisää pinnalle paistamisen aikana noin 3-4 kertaa muutama ruokalusikallinen vettä estämään kuorettumista. Näin mämmiseos ei kuivu eikä korppuunnu ja saat erinomaisen mehevän mämmin.
      Paista mämmiä sähkölieden uunissa noin 3-4 tuntia.

      Mämmi on parhaimmillaan kun se on seisonut peitettynä viileässä noin 3 päivää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mistä puhuitte viimeksi kun näitte

      Kerro yksi aiheista
      Ikävä
      101
      7393
    2. Siekkilässä ajettu ihmisten yli- mitä tapahtui? Länsi-Savo ei ole uutisoinut asiata

      Manneja, vaiko matuja?
      Mikkeli
      78
      4913
    3. Se on hyvästi

      Toivottavasti ei tavata.
      Ikävä
      79
      4809
    4. Olenko saanut sinut koukkuun?

      Hyvä. Rakastan sua.
      Ikävä
      132
      4218
    5. Alavuden sairaala

      Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan
      Ähtäri
      8
      2998
    6. Miksi sä valitsit

      Juuri minut sieltä?
      Ikävä
      52
      2639
    7. Sisäsiittosuus

      Tämän kevään ylioppilaista 90% oli sama sukunimi?
      Suomussalmi
      40
      2541
    8. Kerro nyt rehellisesti fiilikset?

      Rehellinem fiilis
      Suhteet
      46
      2186
    9. Törkeää toimintaa

      Todella törkeitä kaheleita niitä on Ylivieskassakin. https://www.ess.fi/uutissuomalainen/8570818
      Ylivieska
      10
      2181
    10. Suudeltiin unessa viime yönä

      Oltiin jossain rannalla jonkun avolava auton lavalla, jossa oli patja ja peitto. Uni päättyi, kun kömmit viereeni tähtit
      Ikävä
      21
      1810
    Aihe