Mustikkapiirakka

:p~

Löydän netistä vain pulla- tai murotaikinapohjaisen mustikkapiirakan ohjeita. Löytyiskö kenellään muunlaista ohjetta, esimerkiksi taikinaa, jossa muna ja sokeri vatkataan vaahdoksi? Haussa olisi ohje, jossa piirakan päälle tulee mustikka-kermaviiliseos. Kiitos.

4

15830

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • * * * * *

      taikina:
      1 muna
      1 dl sokeria
      3 dl vehnäjauhoja
      1 tl leivinjauhetta
      100 g sulatettua margariinia

      täyte:
      n. 1 l marjoja tai hedelmiä (sokeria tarvittaessa)
      1 prk kermaviiliä
      1 muna
      1 tl vanilliinisokeria

      Vaahdota muna ja sokeri. Lisää jauhot (joihin leivinjauhe on sekoitettu) ja rasva vuorotellen. Painele taikina vuokaan, lisää marjat tms. Sekoita kermaviiliin muna ja vanilliinisokeri, kaada marjojen päälle. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.

      • Koo2

        Moi, paraikaa paistuu uunissa reseptisi mukainen mustikkipiiras :)


      • mustikkapiirakan ystävä

        nopea ja helppo ohje! ihana taikina levittää ja maistuukin vielä hyvältä! kokeilkaa muutkin! onnistuu 100%:sesti :) nam!


    • puuha-pete.m

      Nopea ja helppo mustikka- tai raparperipiirakka
      pellillinen piirakkaa

      1 kananmuna
      1 dl sokeria
      1 dl maitoa
      80 g voita
      3 dl vehnäjauhoja
      2-3 tl leivinjauhetta
      n. 1 litra sokeroituja mustikoita tai raparperipaloja

      1.   Sekoita jauhot ja leivinjauhe.
      2.   Lisää kananmuna, pehmitetty voi ja maito.
      3.   Kippaa taikina pellille ja levitä.
      4.   Kumoa päälle mustikat tai raparperit ja pelti 225 asteiseen uuniin.
      5.   Ota uunista kun pinta näyttää namilta.
      6.   Piirakan voi tarjota paitsi pelkästään, myös vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

      Mustikka-porkkanapiirakka

      Pohja:
      125 g voita
      1 dl sokeria
      1 munaa
      1 dl ruisjauhoja
      2 dl kaurahiutaleita


      Täyte:
      2 dl porkkanaa
      1/2 l mustikoita
      1 1/2 dl sokeria
      1 rkl perunajauhoja

      1.   Vaahdota voi ja sokeri.
      2.   Sekoita kuivat aineet ja sokeri keskenään ja yhdistä taikinaan.
      3.   Painele taikina voidellun piirakkavuoan reunoille ja pohjalle.
      4.   Valmista täyte.
      5.   Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
      6.   Yhdistä täytteen ainekset ja kaada piirakkapohjalle.
      7.   Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.
      8.   Tarjoa piirakan lisäkkeenä vaniljajäätelöä.

      Nopea mustikka-vadelmapiiras ilman uunia

      Pohja
      1 pkt (150 g) murokeksejä
      50 g sulatettua margariinia

      Täyte
      2 dl rahkaa
      2 dl kuohukermaa
      1 ½ tl vanilliinisokeria
      1 dl sokeria
      4 liivatelehteä

      Päälle
      2 ½ dl mustikoita
      2 ½ dl vadelmia

      Päälle
      tomusokeria

      1.   Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. ¨
      2.   Painele murutaikina tiiviisti leivinpaperin päälle uunipellille tai vuokaan.
      3.   Sekoita keskenään rahka ja vaahdotettu kerma sekä sokerit.
      4.   Liota liivatteet kylmässä vedessä pehmeiksi ja liuota ne sitten kuumaan vesitilkkaan.
      5.   Kaada liivateliuos täytteen joukkoon.
      6.   Levitä täyte pohjan päälle.
      7.   Anna pohjan hyytyä viileässä ja levitä sitten päälle tuoreet marjat.
      8.   Siivilöi päälle tomusokeria.

      Muuta:
      Juhlavamman leivonnaisen saat, kun hyydytät marjojen päälle vielä punaiseen mehuun sekoitetun hyytelösokerin. Katso valmistusohje hyytelösokeripakkauksesta.

      Mehevä mustikkatorttu
      (8 annosta)

      50 g Flora Leivontaa
      1 kpl kananmunaa
      1 dl sokeria (1dl=85g)
      1 dl ruisjauhoja
      0,5 tl leivinjauhetta
      0,25 dl maitoa

      Täyte:
      1 rkl ohratärkkelystä
      2 rkl sokeria
      3 dl mustikoita
      150 g Crème Bonjour Light Maustamatonta
      2 kpl kananmunaa
      2 tl vaniljasokeria
      0,75 dl fariinisokeria

      1.   Sulata rasva ja anna sen jäähtyä.
      2.   Sekoita kananmuna, sokeri ja sulatettu rasva.
      3.   Sekoita jauhot keskenään.
      4.   Lisää ne maidon kanssa taikinaan.
      5.   Leikkaa irtopohjavuoan pohjalevyn kokoinen pala leivinpaperista ja aseta se vuoan pohjalle.
      6.   Voitele vuoan reunat.
      7.   Kaada taikina vuokaan ja esipaista pohjaa 200 °C:n lämpötilassa noin 20 minuuttia.
      8.   Sekoita ohratärkkelys ja sokeri mustikoihin.
      9.   Yhdistä Crème Bonjouriin kananmunat ja sokerit.
      10.   Ripottele mustikat pohjan päälle.
      11.   Kaada täyte niiden päälle.
      12.   Paista torttua vielä noin 30 minuuttia.
      13.   Laita uunin pohjalle alumiinifolion pala, sillä irtopohjavuoan reunoista saattaa vuotaa nestettä paistamisen aikana.
      14.   Anna tortun jäähtyä ennen kuin irrotat sen vuoastaan.

      Mustikkapiiras
      (2 annosta)

      Taikina:
      125 g Flora Leivontaa
      2 dl maitoa
      3 kpl kananmunaa
      3 dl sokeria (1dl=85g)
      4,5 dl vehnäjauhoja (1 dl = 70 g)
      2,5 tl leivinjauhetta


      Täyte:
      10 dl mustikoita

      1.   Vuoraa kaksi piirasvuokaa leivinpaperilla tai tee piirakkaa yksi uunipellillinen.
      2.   Sulata rasva ja lisää siihen maito tai vesi.
      3.   Kiehauta.
      4.   Vatkaa munat vaahdoksi ja lisää sokeri.
      5.   Vatkaa edelleen kunnes vaahto on jäykkää.
      6.   Lisää vähitellen kiehuvan kuuma rasvaseos ja vehnäjauho-leivinjauheseos.
      7.   Kaada taikina vuokiin tai uunipellille ja ripottele päälle mustikat tai muut marjat.
      8.   Kypsennä uunin keskiosassa 200 °C:n lämpötilassa 20-30 minuuttia.

      Mustikkatorttu II
      (12 annosta)

      Pohja:
      100 g Flora Leivontaa
      0,5 dl sokeria (1dl=85g)
      2,5 dl hiivaleipäjauhoja
      0,5 tl leivinjauhetta
      1 kpl kananmunaa

      Täyte:
      5 dl mustikoita
      2,5 dl Flora Vanillaa
      0,5 dl fariinisokeria
      1 rkl perunajauhoja (1rkl=10g)

      Tarjoiluun:
      2,5 dl Flora Vanillaa

      1.   Sekoita pehmeän rasvan joukkoon sokeri, jauhot ja kananmuna.
      2.   Sekoita taikina tasaiseksi.
      3.   Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija n. 27 cm).
      4.   Levitä mustikat pohjan päälle.
      5.   Sekoita Flora Vanillan joukkoon fariinisokeri ja perunajauhot.
      6.   Kaada seos mustikoiden päälle.
      7.   Paista piirakkaa uunin alaosassa 170 °C:n lämpötilassa noin 45 minuuttia.
      8.   Jäähdytä.
      9.   Tarjoa vaahdotetun Flora Vanillan kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Rakastatko?

      Ala kertomaan se ja heti
      Ikävä
      71
      3095
    2. Mikä haluat olla kaivatullesi?

      1. Kaveri 2. Ystävä 3. Panokaveri 4.puoliso 5 jokin muu
      Ikävä
      92
      2865
    3. Kosiako meinasit?

      Voi sua rakas ❤️
      Ikävä
      51
      2105
    4. Mietin että

      Onko tästä enää paluuta entiseen? Ainut asia joka päiviini toi taannoin iloa, oli meidän yhteinen hassuttelu ja huumorin
      Ikävä
      20
      1565
    5. Oot ilkee paha noita

      Paha babushka Luulitko etten tienny
      Ikävä
      15
      1349
    6. Nyt rupeaa löytymään talonmiestä ja muuta sankaria hallipaloon

      Kyllä on naurettavia juttuja tuossa paikallislehdessä, että saa tosiaan nauraa niille..
      Vimpeli
      5
      1328
    7. Aaamu on täällä taas!

      Hyvää ja rauhallista työpäivää rakkauteni. Kunpa vaan hymyilisit enemmän. Toivon, että joku kaunis päivä kanssani et vaa
      Ikävä
      13
      1301
    8. Tajusin vaan...

      Että olen pelkkä kroonistunut mielisairas. Olen sairauspäissäni luullut itsestäni liikaa. Luulin, että olen vain korkein
      Ikävä
      13
      1273
    9. Sytyttikö hallin lapsi vai joku mielipuoli

      Onko tietoa? Toivon jälkimmäistä
      Vimpeli
      18
      1250
    10. Noin ulkonäkö-jutut ei multa

      Nainen, koskaan en ole kirjoittanut siitä mitään ilkeää. Ei kuulu tapoihin
      Ikävä
      24
      1232
    Aihe